בוקר טוב לכולם! יש לי שאלה

בוקר טוב לכולם! יש לי שאלה

מי יודע למה החרדים כל כך שונאים את הרפורמים? האם יש מישהו שהם אוהבים חוץ מחרדים?

saar7650

New member
הם לא שונאים אף אחד

פשוט כואב להם שישנם אנשים שמתיימרים להיות "רבנים" וגורמים להתבוללות נוראה על פי השקפת הרבנים החרדיים האורתודוקסים.

התולעת1

New member
כי הרפורמים קוראים שמד על העם היהוד

היהודי ההתבוללות שקימת בקרב הרפורמים עולה ל90% ואין להם שום קשר אם תורת משה רבינו שניתנה על ידי הבורא אני מציע לכם לפתח דת חדשה בשם רפורמה.

sarav55

New member
לא יודעת בדור הזה

לכל שיפוץ קוראים רפורמה כמו במס הכנסה רפורמה במס הכוונה תקחו ותנסו להוריד מיסים ומצד שני תקחו מס אחר ותסיימו ממקום שתשלמו כסף על משהו אחר לוקחים יעני מכאן ומוציאים מכאן ומביאים נטל מס בצורה אחרת עבודה בעינים כך גם הרפורמים עשו רפורמה שיפצו את הדת היהודית לקחו מהדת היהודית לקחו מהנצרות ערבבו ויצרו דת שיהיו בריאים למה אני שכל כך הרבה שנים דתייה לפי המסורת של עם ישראל צריכה שיפוץ בדת שלי אין לי צורך ברפורמה

SupermanZW

Well-known member
לא נכון

יהדות רפורמית זה לא "קצת מהיהדות, קצת מהנצרות, עירבבו...", ומה שכתבת רק מראה שאינך יודעת דבר על הרפורמים. ביהדות הרפורמית אין שום דבר מהנצרות, היהדות הרפורמית מתאימה את ההלכה לרוח התקופה ולא מתערבבת עם שום דת, זו יהדות נטו, אבל מודרנית, מתאימה לרוח התקופה, ומקרבת לאמונה, כי דווקא כאשר ניתן למצוא הגיון בהלכה וכאשר שמירת המצוות לא מתנגשת עם אורח החיים המודרני יותר קל ליהודים לשמור על יהדותם, גם האשמת הרפורמים בעידוד ההתבוללות והיות 90% מהם מתבוללים מקורה בשקר מוחלט, לו היה זה נכון כבר כמעט לא היו קיימים רפורמים, ועובדה היא שהרפורמים מהווים את הקבוצה הגדולה ביותר ביהדות ארה"ב, שם דווקא האורתודוכסים הם המיעוט הקטן ביותר מהיהודים.

lala897

New member
אין שום דבר מהנצרות?

רב שמתלבש כמו כומר? בית כנסת שבנוי כמו כנסיה? מקהלה כמו בכנסיה? עוגב בתפילות? רוצה עוד דוגמאות? התפילה שם מנוהלת בדיוק כמו תפילה של נוצרים השוני היחיד זה במילים.

lala897

New member
ועכשיו אני יסביר לך למה הם מתבוללים

ותנסה להבין גם אם זה מאד קשה לך. כתוב בתורה שאסור לשנות הלכות, אסור להתאים אותם לרוח הזמן. וברגע שהם משנים אותם הם לא מקיימים הלכות, הם מקיימים המצאות. כשהם מגיירים עפ"י דעתם זה לא גיור כי יש רק דרך אחת לגייר גוי עפ"י תורה ואם הם לא מקיימים אותה אז הם לא הולכים עפ"י תורה-עפ"י הדת היהודית. אז לא ללכת עפ"י תורה ולהמציא הלכות זה נקרא להמציא דת חדשה. כיון שהגיור שלהם לא תופס כי הוא לא עפ"י הדת היהודית-התורה אז "יהודים" רבים שם הם גויים. והייתי מעיזה להגיד למרות שלא בדקתי שיותר מחצי שם לא יהודים.

SupermanZW

Well-known member
שוב טעות שלך

גם האורתודוכסים משנים הלכות, לראיה פסקי הלכה חדשים המוצאים חדשות לבקרים, הגרסאות הרבות שהיו לכתובה לפני הגרסה בת ימינו, שינוי ההלכות בין העדות השונות ושיטות שונות של רבנים שונים לפסוק הלכות, ההבדל הוא שהאורתודוכסים משנים הלכות בהסוואה, ואילו הרפורמים לא מסתירים את מה שהם עושים, כי הם מאמינים בצדקת דרכם ואולי דווקא האורתודוכסים חוששים שמא דרכם מוטעית. השקפתך אומרת שאסור להתאים את ההלכות לרוח התקופה, איפה זה כתוב בתורה בכלל? גם תהליך הגיור השתנה אצל האורתודוכסים עם הדורות, כנראה שלא למדת מספיק. אם את מעיזה לומר שמחצית מהרפורמים גויים מבלי לבדוק את גם מסוגלת לומר על דברים שאת מאמינה בהם שהם כתובים בתורה מבלי לבדוק, לכן אסור לסמוך עלייך, את אומרת דברים מבלי להתבסס על כלום.

lala897

New member
לא יכולה להתאפק. הרגזת אותי מאד.

אולי א ת ה תבדוק שזה לא כתוב בתורה שאסור לשנות, להוסיף או לגרוע מהכתוב בתורה לפני שאתה סותר את דברי בצורה כזאת עלובה? אולי א ת ה תבדוק מי היו התנאים, האמוראים, הגאונים, הראשונים (ואני לא מתכוונת בשמות שלהם אלא בידע שלהם?) אולי א ת ה תבדוק מה מקור השינויים בפסיקת ההלכות בין העדות ואז גם תראה שזה לא מתקרב להיות דומה למה שהריפורמים עשו לפני שאתה תוקף? אתה כועס כשאני מעלה השערות (בקשר לאחוז הגויים אצל הריפורמים) ואתה עצמך סותר את דברי בלי לבדוק קודם.

SupermanZW

Well-known member
ועכשיו?

האם יש טעם שאבדוק? כתוב לא להוסיף ולא לגרוע, האורתודוכסים מתחמקים וקוראים לשינויים שלהם "סייגים" במקרה של הוספות (וגם שינויים מסויימים) ו"התחשבות בחולשתו של הדור" בגריעות (וגם שינויים אחרים), או בקיצור האורתודוכסים מרמים את עצמם ומסתתרים מאחורי אמירות המנסות להסתיר את המשמעות האמיתית של דבריהם. לעומת זאת כאשר הרפורמים משנים הם מנמקים בפירוט ובאופן הגיוני מדוע הם עושים זאת ולא מסתתרים מאחורי אמירות מוזרות כאלה ואומרים "ככה כתוב" או "כך אמר הקב"ה למשה בסיני" מבלי שהם יודעים מה היתה ההלכה הנהוגה אז (כמו האורתודוכסים) , אלא הם פועלים ע"פ השכל הישר, ההגיון, המדע, והשינויים במבנה החברתי ואורח החיים הנהוג במקומותיהם ותקופתם. מה הקשר למי היו התנאים האמוראים הגאונים והראשונים, כפי שהם שינו את ההלכה מתי שהתחשק להם תחת הסוואות שונות בכל פעם, עושים זאת גם האורתודוכסים בימינו, אך משום שהאורתודוכסים מאמינים שיש להם מונופול על ההלכה הם תוקפים את הרפורמים על כך שאינם פועלים כמותם, אפילו לא אכנס לשאלה מי צודק, העניין הוא שהאורתודוכסים מחפשים תירוצים מוזרים לשינויים שלהם (משום שהם טוענים שאסור לשנות אך בכל זאת משנים, הייתי קורא לזה מוסר כפול), והרפורמים מנמקים בצורה הגיונית, אני בכל אופן מקבל ביתר קלות תשובות הגיוניות. מה אכפת לי מה מקור השינויים בין העדות, אני לא טוען שאסור לשנות, את טוענת זאת, לפי השקפתי אין שום בעיה עם זה שכל עדה התאימה את ההלכה לאורח חייה (ממש כמו הרפורמים, למרות שהיו אורתודוכסים, כאילו פעם היה מותר לשנות, והיום פתאום אסור?!), הבעיה קיימת רק עבורך שאת צריכה למצוא הצדקות מוזרות לשינויים שלטענתך אסורים ע"פ ההלכה, אך תימוכים לדברייך אינך יכולה למצוא. בטח שהשינויים של האורתודוכסים לא דומים לאילו של הרפורמים, זה משום שלא היתה ביניהם הסכמה והשקפת עולמם היתה שונה, אין שום הוכחה לכך שדרכם של האורתודוכסים נכונה או שדרכם של הרפורמים שגויה, ולכן, איש באמונתו יחיה. אך משום שהאורתודוכסים מאמינים שיש להם מונופול על ההלכה הם שוללים את דרכם של הרפורמים (וגם של הקונסרבטיבים והרקונסטרוקטיבים, וכל מי שלא חושב כמותם), כי אין להם יכולת להתמודד עם הטיעונים של אלו אשר לא מסכימים איתם ועל כן שמות הגנאי הבזויים "ממציאי דת חדשה", "גויים", וכו', וגם המצאות חסרות שחר כגון "90% מתבוללים" בעוד שאחוז ההתבוללות האמיתי הוא רק 30% (כלומר הרוב לא מתבוללים), לראיה תוכלי לבדוק את אוכלוסיית יהודי ארה"ב ב-40 השנים האחרונות ולראות שלאור הילודה הנמוכה מאוד בקרבם (1.4 ילדים למשפחה), ההתמעטות היתה בלתי נמנעת, אך לא משמעותית, הדבר מוכיח שההתבוללות היתה נחלת המיעוט ולא הרוב, מה גם שהרפורמים מהווים 40% מאוכלוסיית יהודי ארה"ב והאורתודוכסים רק 10% .

מתנדב

New member
SupermanZW .....

אגיד לך בשני מילים, אתה צודק, אנחנו משנים ומסתתרים בכל מיני אימרות, ואתם הרפורמים צודקים ותורתכם אמת, ואנחנו האורתודוכסים, תורתנו שקר... אתה צודק ולעולם לא תוכל להתכחש לזה שמנהגכם הוא כמנהג גויים...

SupermanZW

Well-known member
לא דיברתי על אמת או שקר אבל

מי שפועל בגלוי בדרך כלל מאמין בצדקת דרכו ומי שמסתיר את מעשיו בדרך כלל עושה זאת כי הוא מפחד מהתגובות. אי אפשר לומר שתורת הרפורמים אמת ותורת האורתודוכסים שקר, התורה היא אותה תורה, אך כל זרם ביהדות מפרש אותה אחרת, גם כתבתי בפירוש שאיני נכנס לשאלה מי צודק, פשוט עצוב לראות עד כמה משוכנעים האורתודוכסים שהם ורק הם צודקים ושכל מי שלא פועל כמותם חוטא, הלא אתם בעצמכם אמרתם 70 פנים לתורה, אז בגלל שהרפורמים חולקים עליכם החלטתם לקרוא להם גויים (ממציאי דת חדשה)? אם אתה יודע את מנהגי הרפורמים אולי תומר לי אילו ממנהגיהם הם מנהג הגויים, LALA ניסתה, אך הראתי לה את טעותה, כמו כן, לא תוכל לטעון שמשום שהרפורמים לא נוהגים כמו האורתודוכסים הם נוהגים כמנהג הגויים, מאותה הסיבה שלא תוכל לטעון זאת על החילונים, שמקיימים הרבה פחות מצוות מהרפורמים, לא לנהוג כאורתודוכס אין פירושו לנהוג כגוי, לנהוג כגוי פירושו לאמץ מנהגים השייכים לגויים.

ותגידי לי ????

כשרשום לא תעלה תער על פניך, לא התכוונו שאסור להשחית את הפנים ומעשה אסור להוריד את הזקן נכו ? אם עד עכשיו צדקתי אז דתיים שמתגלחים עם מכונת גילוח לא בעצם התאימו את עצמם לתקופה ??? והפסק הלכה של הרב עובדיה שמותר להשתמש ב- טלפון שמופעל בעזרת קיסמים ביום שבת זה לא התאמה לתקופה ??? תקני אותי אם אני טועה

SupermanZW

Well-known member
שטויות

את אף פעם לא היית בבית כנסת רפורמי, אני לא יודע מי סיפר לך שהוא נראה כמו כנסיה, זה פשוט לא נכון, רוב בתי הכנסת בארה"ב (כולל האורתודוכסים) הם גדולים יותר ומפוארים יותר מבתי הכנסת בישראל, מה שמראה גם את מעמדם הגבוה של היהודים שם, בבית כנסת רפורמי אין איקונין ואין צלבים ואין תמונות של "קדושים" נוצרים, יש ארון ספר תורה ויש במה לשליח ציבור, ההבדל היחיד הוא שאין עזרת נשים משום שנשים וגברים יושבים יחד בבית כנסת רפורמי. מקהלה כמו בכנסיה?, המצאה שלך, באירועים וחגים מביאים מקהלה ותיזמורת, שום קשר למקהלות כנסיה של מיסת יום ראשון. עוגב בתפילות, שוב המצאה שלך, כשהייתי בביכ"נ רפורמי לא היה שם שום עוגב. התפילה בכלל לא מנוהלת כמו תפילה של נוצרים, ואין שום דמיון בין תפילות הרפורמים לתפילות הנוצרים, ההבדלים היחידים בין תפילות הרפורמים לתפילות האורתודוכסים הם שלא מופיע הפסוק "שלא עשני אישה" ושמתפללים באנגלית (שפת האם של המתפללים), הרפורמים בישראל מתפללים כמובן בעברית. אל תאמיני לכל לוקש שמוכרים לך, כדאי שתבקרי בביכ"נ רפורמי לפני שתעבירי ביקורת.

lala897

New member
אני מכירה אישית אדם שהיה ריפורמי

והוא סיפר לי. אותו אני מכירה אותך לא ולכן באופן טבעי אני מאמינה לו ולא לך.

SupermanZW

Well-known member
כמה פתטי

חוזרים בשאלה נוטים להשמיץ את הדתיים בדיוק כמו שחוזרים בתשובה נוטים להשמיץ את החילוניים, לא מפתיע אותי שאדם שהפסיק להיות רפורמי והפך לאורתודוכסי החליט להשמיץ את הרפורמים. הדבר פתטי משום שאנשים כאלה יורקים אל הבאר ממנה שתו.

למעלה