בוקר טוב לכולם! יש לי שאלה

SupermanZW

Well-known member
כל מה שכתבת לא נכון

את הכל המצאת, ומקור הדברים שלך כנראה שנאה חסרת פשרות לרפורמים. לו היתה התבוללות של 90% בקרב הרפורמים הם לא היו מהווים 40% מיהדות ארה"ב ומספר היהודים בארה"ב היה מתמעט בקצב מהיר מאוד, כידוע לך הילודה במשפחות יהודיות בארה"ב היא נמוכה מאוד (עומדת על 1.4 ילדים למשפחה) ולמרות זאת התמעטות היהודים בארה"ב היא איטית מאוד (לשם שימור האוכלוסיה נדרשים 2 ילדים למשפחה), ב-40 השנים האחרונות ירדה כמות היהודים בארה"ב מ-5.5 מיליון ל-5 מיליון, ותוסיף לנתון זה את הילודה הנמוכה בקרב יהדות ארה"ב, תגיע למסקנה המתבקשת, כי רוב יהודי ארה"ב אינם מתבוללים, ובוודאי לא הקבוצה הגדולה ביותר שלהם (הרפורמים). הרפורמים מאמינים בתורה בדיוק כמוך אך מתאימים את ההלכה לרוח התקופה, אתה לעומת זאת בור וטוען שהרפורמה היא דת חדשה, לך תלמד קצת ותחזור.

פלסטיק

New member
קראתי ספר מעניין של שני חוקרים

דרך אגב שניהם דתיים אורטודוקסים מבר אילן הספר מדבר על הציונות כדת אלטרנטיבית. הם מסבירים מדוע ניתן להתייחס לציונות כדת (נותנים פרמטרים כמו אידיאולוגיה סמלים וטקסים) ודרך זה הם מסבירים מדוע החרדים כל כך מתנגדים לציונות. לדעתם הם מתנגדים בגלל ה"תחרות" לדת ולכן ההתנגדות העזה הזו גם מלווה פעמים רבות בהתרסה (הסיפור הידוע על העמידה בצפירה בימי זיכרון). יכול להיות שבגלל שהרפורמיות מהווה דת מתחרה בצורה הרבה יותר בולטת ההתנגדות אליה הרבה יותר עזה.

lala897

New member
לא נכון בכלל.

לא יודעת מה התכוונת שהציונות מתחרה עם הדת. אבל זה בטח לא הסיבה שכשאני בבית אני לא יעמוד בצפירה. ברחוב אני כן עומדת.

lala897

New member
וגם לא נכון הרעיון שהריפורמה מתחרה

בדת היהודית. (האורתודוקסית אם אתה רוצה)

פלסטיק

New member
כדאי שתקראי את הספר

גם אני בתחילה התנגדתי לכך שהציונות היא דת אחרי קריאה מעמיקה מסתבר שזה לא בדיוק שחור לבן, שהרעיונות די מעניינים

sarav55

New member
קישקושים

מה הכוונה דת אתה נורמלי ציוני=ציון בגלות הכיסופים של היהודי לציון זה ההגדרה

פלסטיק

New member
הם ראו סממנים של דת

מכיוון שהם אורתודוקסים (ודוקטורים) הם בקיאים הרבה יותר ממני בדתות אני זוכר חלק מהסממנים של דת בציונות: נאמנות לרעיון ואידיאולוגיה (זה ברור) טקסים וסמלים (דוגמאות: דקה דומיה, המנון, דגל) חגים (יום העצמאות, יום זכרון, יום ירושלים) מיתולוגיה (למשל כל מיני סיפורי גבורה) נכונות להקרבה עד כדי מוות כדי לקיים את הרעיון כל מיני פוסקים משיחים נביאים וגיבורים (כמו הרצל, בן גוריון, ז'בוטינסקי, טרומפלדור, א.ד.גורדון) סממני תרבות ואמנות (כמו אצ"ג, ביאליק, מנדלה מוכר ספרים, אלתרמן) נראה לי שכמעט כל סממן דתי שאתם תעלו ניתן יהיה למצוא מקביל לו בציונות.

sarav55

New member
רעיון ואידיאולוגיה כן

דת אני לא מסכימה משיחים איזה שטויות

tamarhp

New member
לא הבנתי משהו

למה אנשים כ"כ מתנגדים לרעיון שהציונות הפכה למשהו מעין דת. יש משהו שאני לא יודעת?

sarav55

New member
דבר ראשון

הוא מציג את החברה הדתיים שדברו על ציונות דתית כאנשים כאלה שלקחו את הציונות ושכחו את דת ישראל והלכו רק על הציונות זה שקר כל הדתיים הללו הלכו עם אדיאולוגיה של ציונות כהקמת מדינה יהודית וזהו זה לא דת

tamarhp

New member
אבל

אם אותם אנשים פשוט משלבים את הציונות אם התורה, אז מה לא בסדר בזה? כאילו - אני יודעת שיש כאלו שמתנגדים לציונות, אבל זו מחלוקת גדולה אז זו לא הנקודה..

sarav55

New member
אז זה לא דת אחרת

זה שילוב של דת היהודית וציונות שבגלות כל מי שהוא ציוני הוא נכסף לארץ ישראל ואין כאן סממנים של משיחים ושטויות שהמציאו אני מגדירה כל אחד שמתיישב בהתיישוביות כציוני

פלסטיק

New member
לא הבנת ../images/Emo70.gif

עכשיו גם אני מבין מאיפה הכעס שלך, מאי הבנה גם לפי הספר הזה הציונות לא באה להחליף את הדת לאנשים דתיים. תקרא עוד פעם את השירשור ותבין שמדובר על משהו אחר לגמרי.

selgarat

New member
זה הכול בסדר אבל

יש רק דבר אחד ודי רציני שחסר כדי שתוכל להגיד שזו דת וזה אלוהות. זה רציני כי דת מגיעה מתוך הצורך של אנשים בתמונת עולם שלמה, במישהו גדול מהם שיעזור להם ויכוון אותם. ציונות או מדינה, באים למלא צורך אחר שהוא להשתייך לבית גדול שרוצה אותך. יש המון רעיונות שהתפתחו וגידלו סממנים שפעם היו מתאימים לדתות בלבד. אם תרצה יש אפילו כמה סרטים שגידלו סביבם טקסים, סמלים, ימים מיוחדים (כמו חג), מיתולוגיה, גיבורים... מדינה היא דבר מאוד חשוב בחיים של אנשים, בדומה לדת אבל לא במקביל לה, כלומר אדם יכול להיות מוכן להקריב עצמו עבור הדת שלו ועבור המדינה שלו כך שאין ממש תחרות בין דת ומדינה. כל אחד מהם בא מתוך צורך אחר לחלוטין ואנשים שרוצים למלא את הצרכים האלה אצלהם צריכים את שני הדברים, גם דת וגם ציונות.

selgarat

New member
אולי במקום להפנות אותנו לספר

תסביר מה הבנת מהרעיונות ואולי גם אנחנו נבין יותר טוב

sarav55

New member
לא מבינה

אנשים עושים מכל פיפס קישקושים מי זה בכלל מי שכתב שזו דת איזה שטויות

selgarat

New member
אל תפסלי דברים

תני לו להביא את הרעיונות נשב ונחשוב ואולי יש הקבלה כל שהיא בין הרעיונות ואולי לא. מה איכפת לך לקרוא? אם הוא יביא את הדברים. אני משער שהכוונה שלהם הייתה לנאמנות של אנשים לרעיון, שהרעיון הציוני סחף אחריו אנשים כמו דת, שאנשים הלכו אחרי הציונות כי היא הבטיחה דברים שבדרך כלל אנשים רגילים לקבל מהאמונה בדת. ולכן כשאת הולכת אחרי רעיון בצורה כל כך טוטלית ומוכנה להקריב כל כך הרבה בשבילו אז הנאמנות של האנשים לרעיון הציוני הופכת במובן מסויים את הציונות לדת. אם אני מנסה לחשוב בלי לקרוא את מה שהם כתבו אז זה מה שעולה לי לראש.

פלסטיק

New member
כתבתי לכם, תחפשי הודעה למעלה ../images/Emo13.gif

קחי בחשבון שקראתי את הספר כבר לפני כמה שנים, כשיצא לאור אז כולנו סומכים על הזיכרון שלי

למעלה