אני לא רוצה להרצח!!
י' היתה העדה הדומיננטית בחקירת המשטרה ומסרה פרטים מפלילים על האח הנאשם. שוב ושוב אמרה לחוקרים שהיא חוששת לחייה משום שאזרה אומץ להעיד. "אני לא רוצה גם להירצח... זה התור שלי עכשיו", כתוב בתמלול חקירתה, "אני לא סומכת על המשטרה ברמלה. אני לא סומכת על אף אחד... (כי) כמה בנות נרצחו אצלנו". זמן קצר לאחר עדותה במשטרה, חזרה י' לביתה בג'ואריש ובסוף פברואר נעלמה. המשטרה בודקת אם היא מוחזקת בניגוד לרצונה, או אפילו נרצחה. שלוש העדות האחרות אינן מתגוררות עוד בג'ואריש, מחשש לחייהן. האם סיפרה אתמול ש"אני כבר לא שם, כי אין לי יותר אמונה באף אחד. כולם מסתובבים ליד הבית שלי עם נשק ואקדח. אני יודעת שמתכננים עליי. אני מפחדת שמחכים לי ברחוב". אבל כשהגיע הרגע שלה להעיד, היא לא היססה. תחת אבטחת שוטרים נכנסה לאולם ואף בירכה כמה גברים ממשפחתה, שעמדו סמוך ולא הורשו להיכנס לדיון, כדי שהעדות לא יחושו מאוימות על ידם. בנחישות, היא חזרה בבית המשפט על הדברים שאמרה למשטרה בנוגע לבנה הנאשם. "אני לא מפחדת ממנו. בשבילי הוא מת", אמרה לאחר הדיון, "מי הרג את הילדה המקסימה הזאת? השכנים שלי? זה הוא. הוא אמר לי 'יבוא יום וחמדה תמות', ואני אמרתי לו שכ'שיבוא היום הזה, אתה תשכח שיש לך אמא'".