בוקר טוב לכולם

בוקר טוב לכולם

הימים האחרונים שהם הימים הראשונים של הפורום היו ימים מרגשים. לקרא אתכם,את מה שאתם מביאים מעצמכם, את הדרך שבה אתם מתבטאים, הרגשות שאת מביעים ומביאים, ההקשבה, הדיבור ובעיקר את החיפוש המאוד ברור של כל אחד אחר התשובות. יש כמה, באופן טיבעי, שנמצאים עם כמה תשובות מנסיון החיים שלהם ביד, עם החוויה ארוכת השנים שלימדה אותם משהו, ויש כמה שמחפשים את התשובות, את האמיתות, את ההדרכה לדרך הנכונה. תוך כדי שיחה לגבי נושא מסוים,נכנסו והתערבבו להן עוד מילים כדי להסביר את המילה/נושא המדוברים. ראו כמה קשה להגדיר את מה שכל כך ברור לנו... ראו אין כשאנחנו אומרים משהו, למישהו אחר יש הבנה לגמרי אחרת על מה שאמרנו, התיחסות אחרת, נסיון אחר, הסתכלות אחרת... האם ניסיתם להגידר פעם את המילה "כסא"? נסו, זה יכול להיות מעניין... בקיצור, מה אני רוצה לומר הבוקר? כמה דברים ברשותכם: קודם כל שבלי סבלנות אין העצמה. העצמה היא דרך ארוכה שבה אדם לומד את עצמו...לא את מי שמלמד אותו.למידה מתרחשת תוך כדי חוויה, לעיתים זה יכול להיות ספר אבל בד"כ זו היתנסות "און ליין" עם החיים, אנשים, וכל מה שסובב אותנו. זה אחד ההסברים להעצמה. שנית, הגשמה והעצמה הן דברים שונים שקשורים כמו כל דבר בחיים. הכל קשור בחוטים דקים דקים מנצנצים... שלישית, שכדאי להתחיל "לקלף" ולהתפשט, מהמילה פשוט, כדי להעצים. ידע, לא תמיד הוא כוח...לפעמים הוא מחליש מאוד... אני חושבת שאמרתי הרבה עד כאן, מציעה שנחשוב ביחד, במילים, אחד לשני, איך אנחנו מעצימים אחד את השני ע"י הסתכלות על מה שהאחר מביא, ולא לכוון אותו לדרך שלנו... אלא, קודם כל לברר מה היא הדרך שלו... יום נעים

SHAHAF UZI

New member
בוקר טוב אביבה,סופסוף אני מצליח

מצליח לקשר בין שני המושגים האלה,הגשמה והעצמה. אבל בדיעבד זה היה כל כך ברור,אז למה הלכנו והסתבכנו אביבה?.. גם אני טעיתי בגדול..עכשיו זה נראה פשוט... מישהו דיבר על משהו גשמי,להוציא מן הכח אל הפועל,והוא צדק. ההגשמה היא באמת פועל יוצא של ההעצמה האישית,ללא ספק. קל יותר לדבר מעכשיו על המושג הזה.... יו אביבה... למה מתחת לנו את החבל כל כך ? התעייפנו כבר.... בכמה מילים ? עכשיו זה כבר לא חכמה גדולה...אז ככה: העצמה זורמת מן החוץ פנימה............. והגשמה מן הפנים החוצה........ פגעתי אביבה במשהו ?... לגבי כסא ,לא יודע מה זה ממש,זה מתקשר לי להמון דברים.. נושא לדיון ללא ספק. יום נעים אביבה,ותודה לך.

Deerest

New member
יפה.

אכן אמרת הרבה מאד למרות שלא כתבת הכל. קראתי יותר מפעם אחת. ואם נדמה את החיים למסע קניות (לא חשוב איפה, וללא תשלום) בו מושיטים את היד ולוקחים את מה שצריך מהמדף - זה אחד ה"דברים" שהייתי לוקח. ובשתי ידיים.

SHAHAF UZI

New member
DEEREST , אם עדיין לא הגעת רחוק..

אז אתה בדרך לשם... אהבתי מאד את העובדה שציינת שקראת מספר פעמים... זו צורה של הקשבה,דרך הקשב,ואתה יודע להקשיב.. יש לך קצת מזה למכור לי ?

Deerest

New member
היזון חוזר

את זה רק אתה תוכל ל"מכור" לעצמך. המחיר יתבטא בזמן, לא בכסף.

SHAHAF UZI

New member
ואיפה הרצון שלי ללמוד נכנס כאן ?

DEEREST,בלי רצון ללמוד,ובלי סקרנות טבעית זה לא ילך לי,נכון ?

Deerest

New member
חושב...

קשה לי שאלתך. בוא ונניח שנושא הפורום היה "העצמה... גופנית", o.k. וכולם היו תמימי הגדרה שמדובר כמובן בפיתוח יכולות גופניות, קרי, שרירים. ואז כמובן ניתן בקלות לראות, לזהות ואפילו למשש את אותם דברים שאנו רוצים להעצים. אפשר גם לדעת בקלות מה האמצעים/כלים שבעזרתם נעצים אותם. אז יודעים את מה, יודעים איך, מה שנשאר זה רק לגלות את הנכונות (מעניין איך נגדיר מלה זו). על אחת כמה וכמה כשמדובר בהעצמה אישית, אני חושב שבלי נכונות, בלי...(לא מוצא את המלה המתאימה) הדבר הזה שבלעדיו הרצון והסקרנות אינם מספיקים, לא נוכל כלל לזהות את אותם דברים שאנו רוצים להעצים, לא נדע איך. וגם אין שום ספר שיראה לך מה טמון בך פנימה. (מעניין, אני מרגיש שלא עניתי לך. אבל שולח בכל זאת)

Deerest

New member
דלת מעניינת

אני רואה מספר אפשרויות כמקור לשאלה. אני מבקש שתהיי יותר ממוקדת, משהו כמו: למה את שואלת? למה את מתכוונת? את הולכת לפתוח תיבה מעניינת. לא, לא מדוייק. את מאירה על תיבה מעניינת. ואני לא מתכוון לפנדורה.

Deerest

New member
דלתות מסתובבות

הדלת שאפתח ללא היסוס היא זו שקשה לי למצוא אותה. זה כמו קיר חלק שצריכים לגשש ללא הפסק עד שאתה מרגיש שנגעת ב"דלת". אלו הדלתות שמובילות לתוכינו. ואני מקווה שאוכל להשאיר אותן פתוחות לרווחה, לתמיד. לגבי הדלתות של האחרים... אני חש שפתיחת הדלתות שלי, היא היא המפתח אליהן. הרי לא נדחוף אותן בכח (או בידע).

Deerest

New member
הפוך

מתי אני כן רוצה לדעת. כאשר זה מעניין אותי. דוגמא? - סקרנות, העשרה, חברה, תרבות... כאשר זה עוזר לי - פרנסה, יחסים, צרכים, תקלות... בכל השאר (???) אני לא.

Deerest

New member
עדיין

אני עדיין מנסה להשיב לשאלה המאד מעסיקה אותי מתי אני מרשה לעצמי לא לדעת? אז התשובות באות בתפזורת, בכל פעם שצפה אחת. אני לא מתאמץ למצוא אותן, אני מניח, מרפה, מתעסק בדברים אחרים. הקשב לעצמי עובד גם ברקע... וכך הן צפות. בינתיים הכי מעניינת הייתה "בהתחלה".

Deerest

New member
תלוי

מאיזה צד של הדלת אנחנו נמצאים. אין דרך לבדוק. לפעמים התחושה היא שאני לבד וכאפתח את הדלת אני אמצא מעברה השני את אביבה, עוזי, לימור, וכל האחרים. לפעמים התחושה היא שאני יחד עם כל הנ"ל וכשנפתח את הדלת נמצא שם עוד אחד ששואל שאלות או שיש לו תשובות, וכך, עם כל דלת שנפתחת החבורה תגדל ותתרום לפרט את ההעצמה שכולנו מחפשים מהי.

התחושה שלנו...

תחושה אמרת... זה לגמרי סוביקטיבי, אין שום בטחון שמה שנדמה לך שיש מאחורי הדלת, אכן קיים,או לא... פתיחת דלת אינה שאלת שאלות או קבלת תשובות... פתיחה דלת היא פתיחת הלב, תוך לקיחת סיכון ברור... שיהיה גם מפח נפש... לא בטוח שתתחולל העצמה או גדילה או התפתחות. לכן שאלתי מה את עושה כשאתה רואה דלת... שאלת שאלות היא שאלת שאלות... פתיחת הדלת מאפשרת להן (אולי) גם להכנס במידה ואין שומר בשער שמסנן את אלה שנראות "לא טוב..."

למעלה