בוקר טוב לכולם

כשהתחושה חזקה

מה חזק בתחושה שאין צורך בשאלות? למי אין צורך בשאלות? למי שחש או למי שלידו? מה עם היחסיות כאן? איך מעבירים את התחושה ש"אין שאלות", למישהו אחר? אפשר? יום נעים

אביבה!

בעבר כבר עניתי כאשר לא נשאלתי..... ובכל זאת,האם מקובל עלייך שאענה גם אם לא נשאלתי על ידך,כי למשל את השאלה הזו,את הפנית לטל,ולא אלי... רציתי לדעת בכדי לא לשבש לך את הסדר בבלגן... תודה!

o.k

הכי חזקה אצלי לפחות,היא התחושה שבאה מהמקום החזק אצלי,המקום הפנימי שממנו יוצאות ההחלטות המהירות,אלה השלמות עם עצמן. התחושה היא כל כך חזקה,כי אני שלם מאד עם קבלת ההחלטה,עד שאין צורך לשאול,לא את עצמי,ובטח לא אחרים,זה פשוט מובן מאליו,כמו לנשום,כמו ללכת,וכמו לאכול כשבא לי. אני לא שואל כאשר אני מסתכל על הדברים מלמעלה,וכאשר אני חש רגש של שליטה במצב,רגש של שיכרון חושים,כזה הדומה לבטחון העצמי שיש לציפור תוך כדי הדאיה,וחיפוש אחר מזון...... אני תמיד מנסה להנות מהנוף תוך כדי....... כל כך הרבה פעמים ניסיתי להעביר תחושה,ואני מודה שנחלתי כשלון בנסיון.. איך אפשר? כמעט בלתי אפשרי,עד בלתי אפשרי... אני סבור,ואפילו בטוח,שהדרך הטובה ביותר להעביר את התחושות,היא דרך ההתנסות,שאין לה תחליף ברמת העברת המסר. אפילו לאמר לזולת"נסה להיות במקומי",זה בנאלי,כפי שאני רואה זאת היום. הרי איך הוא יכול להיות במקומי,כשהוא נמצא במקומו...... הוא צריך לתנסות..... ערב טוב. תודה לכם על ההקשבה. למרות שהקשבה זה בכלל לא מספיק....

Deerest

New member
למה לך

לנסות להעביר תחושות לאחרים? אני מבין על מה אתה מדבר... על התחושות, על הנסיונות, וגם על הכשלונות. בהנחה שהסברת "נכון" (ולפי עברך כאן אין לך בעיה לנסח) תמיד יש כאלו שלא יוכלו אפילו לנסות להבין. עזוב, תהנה מזה לבדך. אולי אפילו תוכל לפתח זאת. מי שיראה וירצה לנסות - להם תסביר.

העברת תחושות!

הניסיון להעביר תחושות ורגשות,הוא מוטיב חוזר באופן שבו אני בוחר לנהל את חיי. אני סבור שהסיבה לנסיון להעברת התחושות,הוא צורך אנושי בהזדהות,או אי הזדהות עם הסביבה האופפת אותי. הנסיון שלי להעביר תחושות,הוא פונקציה של נסיון לעזור לזולת לא אחת, תוך נסיון להמחיש לו מה אני חש,ע'מ "שיקנה",ממני את "הסחורה". וכל זה בעצם בשבילו ועבורו,כי מה שעומד לנגד עיני זה גם לראות כמה טוב לסביבה שלי..... נכון,אין זה "נכון" לחנך את הסביבה,אך לא לכך התכוונתי. אני מתכוון לכך שתוך כדי נסיון שכנוע,ונסיון להעביר מסר שלי,לבן שיחי, חשוב לי שהמסר יעבור באופן "ציורי",תוך כדי שהוא מדמיין על מה שאני מנסה להעביר לו,בתקווה שהמסר שלי יקבל מוחשיות ואוטנטיות חזקה ומשפיעה יותר. אני סבור מין הסתם,שכאשר אני מעביר את התחושה שלי הלאה,לצד השני, מקבלות המילים משנה תוקף,ומשמעות חזקה,עם נוכחות גדולה יותר.... וזה עוזר לי להעביר את המסר---העברת התחושה... זה העניין deerest,שלא תמיד אני יכול להנות ממשהו לבדי. כי אני בנוי שונה ממך,בכל מה שקשור לראיה שלי את העולם,מין ההיבט של הרגשות,של החוויה הזו שענינה אינטרקציה בלתי מתפשרת עם הזולת,הנסיון הבלתי מתפשר,"להיכנס לו לראש"..... הרבה פעמים חשבתי לי:"כוס אמא של כולם,למה אני מתאמץ בכלל...."? אבל המוטיב הוא מוטיב חוזר,ואם הוא חוזר יש לי 2 ברירות: 1.ללכת נגדי 2.ללכת איתי ואני מעדיף ללכת איתי,מה גם שההזדמנויות הנקרות בדרכו של אדם כמוני הן לא ממש הזדמנויות מין השורה..... אגב,לגבי צורת ניסוח,ותודה לך על המחמאה,(זו מחמאה כפי שאני רואה אותה), אז צורת הניסוח שלי היא מאד עיתונאית בעוד ששלך מאד לירית,על גבול תחום המדעים המדוייקים,מה שעושה אותך וגם אותי אולי,לשני אשפי התבטאות, שמחלקים כנראה את האוכלוסיה לשתי קבוצות: א.אלה שלא מבינים אותי. ב.ואלה שלא מבינים אותך. עכשיו חזור אחורה מעט,ותיווכח שלכל אדם יש את הדרך בא הוא יודע,ובוחר לבטא את רגשותיו,והתשובה לשאלתך הראשונה היא: שזו פשוט דרכי בחיים,להשתלב בחברה,וזה מה שאני רואה ממעוף הציפור שלי. מקווה שעזרתי במשהו שתבין אותי מעט יותר. תודה לך על ההקשבה,למרות שזה באמת לא מספיק..... ערב טוב.

מה דעתך לדבר או

להגיד או לספר במקום לטעון? במילה "טוען" יש המון כובד ומטען. זהירות, לא לפרוק עלי... לא אני לא חושבת כך. אני מבינה את מה שאני רוצה/יכולה/בוחרת להבין מה שאני יכולה לנקודת זמן מסוימת, וזהו. לפעמים כשמתאמצים לידי אני בורחת... לא אוכלת את כל מה שמאכילים אותי גם אם מאוד השתדלו לשים את המרכיבים הכי טובים שיש בשוק, טעם גן עדן...לדעתם, בודקת טוב טוב לפני... ולפעמים מעדיפה להשאר רעבה. אל תתעסק במה שאני מבינה או לא... אני לא הנושא כאן...

אביבה

זו הבעייה שלך,לא שלי,שאת מרגישה את מה שאת מרגישה.... אני תמיד טוען,ואומר,וחש,ומפגין תחושות.... אם למישהו כיף לקרוס מזה,אז כיף לו. אמרתי שאם הייתי מתאמץ להסביר טוב יותר את התחושות שלי,אז לא היית שואלת שאלות. ומדוע כששואלים אותך שאלה,את כל פעם נסוגה מחדש? הדבר שאת עושה כאן הכי הרבה זה לשאול שאלות! תשאלי את כולם... יום נעים.

ועוד דבר אביבה !!!

ממש כשזה לא היה על הפרק,ובלי קשר לנושא השיחה,כבר הספקת לשאול אותי מה העיסוק שלי בחיים?.... אני מזכיר לך שאני לא נושא השיחה בדיוק כמו שאת לא נושא השיחה,ואני אף פעם לא גלשתי ללשאול אותך על מקצועך,על הבעל שלך,וכו..... זו את ששואלת כל הזמן,וכשפעם בכמה זמן את נתקלת בשאלה שקשה לך לענות עליה,גם אם היא לא אישית כלל,את מרגישה שאת נחנקת,קורסת,ועוד.... חומר למחשבה...... ואיך את אומרת תמיד? בחיוך.

איזה חארטה! אביבה

זו הסיבה שאת לא עונה לשאלות שלי,ומתעסקת בהימורים זהירים?לא,אני לא עוזי,ואת יכולה לנסות להשיב,גם אם זה מעט קשה.עכשיו אני מבין מדוע נכנסת לי לוריד בשאלות אישיות

לא אמרתי שאתה עוזי...

הזהר אתה מחליק מהר... אמרתי לך כבר אתמול שאתה עומד לפרוק... וזה קרה בדיוק כמו שאמרתי... מה שאני יודעת עליך, שלי לגמרי, בדקתי את כל מה שאני צריכה כדי לדעת... אם לא נעים לך כאן, או איתי, אתה מוזמן ל-800 הפורומים האחרים אין צורך להיות במקום שלא נעים בו אני לא הייתי עושה את זה... אין שום קושי להשיב לך אני חופשיה להגיד מה שאני רוצה ורק... כשאני רוצה. כשאתה רוצה ואני לא... אז לא... יום נעים

לא משנה אם מסתדר לי...

העיקר שמסתדר לך אם אתה כאן, זכור שיש כללים שיש וכדאי לכבד. אל תשכח שיש לי עמדה של ניהול ואני לא אדם "רגיל"...אם לא שמת לב לזה עד עכשיו. אז, הדו שיח שלך אינו איתי אלא עם הפורום כולו וכשאני נכנסת עם שאלה,או שאלות, לא חייבים לענות אבל אני עונה על מה שאני רוצה כדי לכוון למקום שעדיין לא מכירים. לפחות חלק לא מכירים. יש מטרה למה שאני עושה.גם אם היא לא ברורה מיד היא אמורה להתבהר אם מאפשרים ... חוסר סבלנות ווכחנות מפריעים לדרך הזאת. אז אמור את דבריך לא אלי.אני לא מתחייבת להתיחס להכל או לענות להכל או מתי שאתה רוצה...

תודה על ההסבר,אבל אני מנסה לחשוב

על פתיחת שירשור נוסף.... האם כדאי להיות "בתוך הדברים".... או אולי "מחוץ לדברים"..... אני מנסה לחשוב מה יקרה לי אם אני לוקח את זה,לחיים האישיים שלי.... זה מרתק אותי.... תודה לך אביבה,חומר ל...

ועוד דבר קטנטן עד יותר קטן...

האוטנטיות שלי,גורמת לעובדה שלעיתים אני מלטף,כשזה מסתדר "טוב",לשומע... ולעיתים אני "מרביץ",כשזה לא מסתדר לשומע..... הכל תלוי במי ששומע.......

למעלה