בוקר טוב לכולנו האיטלגנטים והפחות-

Cגלית

New member
בוקר נפלא:)

ובכן.. יום ההתמודדות שלי עם הגיוס של הבן.. אנחנו הולכים להסתפר היום..נראה לי שהבטן שלי לא ממש עומדת בזה.. לשקרים לבנים אין "עדיפות" אבל לעיתים מעבירים טוב יותר מצבים.. לכן, יש רגעים שנכון להשתמש בהם.. מישהו יודע מדוע 1 באפריל הוא יום השקר?? <מרגישה כסילה>

מזכיר לי את השיר

הגוזלים שלי עזבו את הקן פרשו כנפיים ועפו ואני ציפור זקנה נשארתי בקן מקווה מאוד שהכל יהיה בסדר. תמיד ידעתי שיבוא היום שבו צריך להיפרד אבל עכשיו זה ככה בא לי פתאום אז מה הפלא שאני קצת דואג. עוף גוזל חתוך את השמיים טוס לאן שבא לך רק אל תשכח יש נשר בשמיים גור לך. עכשיו נשארנו לבדנו בקן אבל אנחנו ביחד חבקי אותי חזק תגידי לי כן אל תדאגי ביחד כיף להזדקן עוף גוזל... אני יודע שככה זה בטבע וגם אני עזבתי קן אבל עכשיו כשבא הרגע אז מחניק קצת בגרון מחניק קצת בגרון. שיהיה המון בהצלחה היום

setonr

New member
ללהבה ירוקה- נראה ששבת לכושר הרגשי

--ואינטליגנציה הרגשית שלך עולה פלאים. מצטער שהגבתי מאוחר כל כך. הייתי ביום עיון בנושא הקבלה-- זה לא היה משהוא וחבל על מאמצי האינדוקטרינציה שלהם. ולעניין..., הנושא מעניין, הרי לפי שקספיר "כל העולם במה והאנשים הם שחקנים". אין מנוס משקרים לבנים ,זה מעלה חיוך לדובר ולמקבל. להבה תרשי לי לשלוח לגברת מהשרון מסר מהשיר... "עכשיו נשארנו לבדנו בקן אבל אנחנו ביחד. חבקי אותי חזק ותגידי לי כן אל תדאגי ביחד כיף להזדקן"....

יש לי בקשה

מאחר וזה פורום חדש, עדיין לא הבהרתי מספר כללי גלישה בפורומים. ביניהם נכללת הבקשה שלא לעשות אאוטינג לגולשים אחרים בפורום. כלומר - לא לחשוף פרטים מזהים על כל גולש, כולל: שמו (במידה והוא משתמש בכינוי), מקום מגוריו, מקצועו וכו'. אני מתנצלת על כך שעדיין אין תקנון ברור בעניין זה בפורום.

Cגלית

New member
תודה:)

אנחנו אחרי.. פתאם הכל רגוע יותר:)) אני יוצאת לכיוון ת"א לחגוג.. שיהייה לכולם המשך יום נפלא ושבת מבורכת.

תלוי כמה האמת חשובה

וכמה אמירת באמת באמת תעזור הרבה פעמים אנשים אומרים את האמת הכואבת פשוט כי הם צריכים להוציא אותה מהלב, כדי לפרוק אבל לצד שמולם, הצד שעלול להפגע, האמת הזו אינה מותרמת באותו המצב ובאותו הרגע יכול להיות שבכלל אין מוכנות לקלוט את האמת ומצד שני, יש אנשים שהאמת תכאב להם אבל אחרי שיתגברו על הכאב הם יכולים להפנים ולהשתמש במה שנאמר להם אז בעיקר תלוי בבן אדם וגם תלוי האם יש לנו את הכלים לומר את האמת בצורה הנכונה

BellA עלמה

New member
אכן

לפעמים עדיף לא לספר את כל האמת כדי לשמור על שלום בית או כדי לא לפגוע

BellA עלמה

New member
למשל אממ

כל מיני מצבים שעדיף לשקר טיפה מאשר להגיד את האמת. כי להגיד את האמת רק יגרום למתח ועצבים זה יכול להיות מדברים קטנים של סידרת את החדר עד לדברים יותר גדולים עדיף להגיד כן כן ולא לפוח את זה

BellA עלמה

New member
עוד דוגמה

למשל את הולכת עם חברה לחנות בגדים והיא מראה לך איזה בגד שהיא קנתה. בעינייך הוא לא מתאים לה מה תגידי האם תגידי משהו שהוא שקר קטן (למשל למרות שהבגד לא הולם אותה הצבע כן אז תגידי שהצבע מתאים לך) או שתגידי את האמת ותקחי את הסיכון שהיא תפגע ממך?

setonr

New member
שאלת הבהרה- מה יעשה גבר מול ---גברת

מאוד יצירתית שהחליטה שצבע החלודה יפאר את תסרוקתה , ערב אירוע סולידי, פורמאלי ומחייב....

setonr

New member
לעלמה- יגיד מה ולמי- אולי לעצמו

שצריך ולוותר לצאת בכלל...

אני במקרה הזה - אגיד אמת

אני לא חושבת שאנשים נפגעים כ"כ מהר. כשאני הולכת לחנות בגדים עם חברה, אני מצפה שהיא תגיד את דעתה הכנה - ובדיוק בגלל זה אני בוחרת ללכת עם חברה ולא ללכת לבד. אולי נסב את הסיטואציה אלייך: היית רוצה שבמצב כזה, החברה תגיד לך שהבגד יפה לך, למרות שבעיניה הוא לא יפה? ואם החברה תגיד את האמת, מה תרגישי?

BellA עלמה

New member
אם למשל אני אנה איזה בגד

ואני מראה אותו לחבר בהתלהבות והוא יגיד לי שהיא משמינה אותי זה יפגע בי. כנ'ל גם חברה

אוקיי

זו אולי מילה קצת כואבת (תלוי למי - נראה שאת רגישה בעניין). אבל בהחלט אפשר להגיד: הבגד לא יושב כ"כ טוב, משהו לא נראה לי, לא נראה שזה מתאים לך...

למעלה