בוקר טוב לכולנו האיטלגנטים והפחות-

BellA עלמה

New member
אוקי דוגמא אחרת

נגיד הלכת להסתפר (שינוי דרסטי) הלכת לחברה להראות לה בהתלהבות. איך היית רוצה שתגיב? או ההפך חברה מראה לך תספורת חדשה שלה איך את היית מגיבה לפעמים (לדעתי) עדיף לא לספר את כל האמת מאשר לפגוע

זו דוגמא באמת חזקה ../images/Emo13.gif

כי תספורת זה משהו שנשאר (לזמן מה), ולא ארעי כמו בגד. תראי, אני אדם כנה, אם התספורת הייתה ממש גרועה - הייתי אומרת משהו כמו: זה לא כ"כ לטעמי. מדגישה- את עניין ה"טעם שלי". זה אני ולא היא. וכך גם הייתי רוצה שינהגו בי.

BellA עלמה

New member
לא עדיף פשוט למצוא משהו

בתוך התספורת שאת כן אוהבת (קצר זה בריא לשער או בקיץ יהיה לך יותר קל להסתדר עם השער) למצוא מחמאה מתוך המצב הקיים

hanaaat

New member
תשובתי המגעילה

אם אני לא אוהבת את הבן אדם אבל יש לי אנטרס להישאר אתו ביחסים טובים (כמו הבוס)- לשקר, הרי ממילא לא אכפת לי. אם אני אוהבת את הבן אדם - אמת, אפשר להגיד גם אמת כואבת בצורה בונה בלי לגמור לבן אדם את הביטחון העצמי... ואם קשה להגיד את האמת עדיף לפעמים לשתוק...

hanaaat

New member
הייתי אומרת:

שאהבתי יותר את מה שהיה קודם שקשה לי להתרגל למה שיש עכשיו כי... שאני בעד מראה טבעי, וכו'... ולא : זה צבע מזעזע, את חייבת לשנות, זה מביך, וכו'.

ביקורת בונה

אפשרות שלישית בין שקר לבין אמת בוטה שלא תוביל לאף מקום - היא האפשרות של ביקורת בונה. כלומר, כן להגיד מה שרוצים וחושבים - אבל בניסוח שממנו ייצא משהו הלאה.לא להגיד: אני חושבת שאתה טיפש,אלא: אני חושבת שבמקרה הזה הייתי עושה X . כלומר - להסב את הדברים אלינו, ואז, כשהדברים לא מופנים בגוף שני - לאדם ה"מקבל ביקורת" יותר קל להקשיב, ואז הוא גם יכול לקחת משהו מהשיחה. אם קשה להגיד אמת, באמת עדיף לפעמים לשתוק

setonr

New member
ללהבה -שבת שלום אך מה את מציעה

לגבר במצב דנן בקשר לגברת -שיער החלודה - לערב פורמאלי... אגב ,אתמול התחיל עם אופטמיות בת כשש שעות. עם פסק.. היום "חסל קורבנו" וחבל..

לא בטוחה שהבנתי

לא כ"כ הבנתי מהי השאלה והיכן ההתלבטות, ואיך זה קשור לנושא שהעלית (שקרים לבנים). מבינה מדבריך שעבר עליך יום עם אכזבה בתוכו. איך אתה מתמודד עם זה?

s h i r k u s h

New member
שקרים ../images/Emo10.gif

אני אישית נגד לשקר, אבל לפעמים צריך לשנות את האמת קצת מבלי לפגוע, כלומר שקר לבן. אבל אם מישהו ישאל אותי משהו וירצה באמת לדעת מה דעתי אני לא אשקר שקר לבן אלא אהיה כנה איתו.

setonr

New member
לשיר החמודה -שבת שלום ומהנה-----

את בן אדם צעיר חכם ורגיש . אולי נחנת בנפש גדולה להקשיב ולעזור או לתמוך במי "שנופל על הפנים". אני חושב שיש צורך ב"דסקוסים" דיסקרטים..מה דעתך...

למעלה