בוקר טוב לששי בבוקר!!

בת חן191

New member
בחוץ כל כך נעים כל כך נעים אחכ "

הלכנו לבקר חברה עם דלקת בגב,,,היא שמחה מאד
 
בת חן , באשר ללחץ דם , אשריך וטוב לך .

עלי מלח מאוד משפיע . כל פרוסה של גבינה צהובה מעלה אותו . חולים שמגלים אצלם התחלה של עליה ב ל . ד . הטיפול הראשוני , עוד לפני מתן תרופות , זה הנחיות להפחית את כמות המלח במזון . רק כשזה לא מספיק נותנים תרופות להורדה .
 
בת-חן נ.ב.

מצבו של בעלי כמצבך . עליו המלח לא כל כך משפיע . הוא אוכל הרבה יותר מלח ממני ולחץ דמו נשאר יציב ,לא נמוך , אבל גם לא מאוד גבוה .
שיהיה לך , ולכל הפורום , שבת שלום ורק בריאות, תמר .
 

בת חן191

New member
גם לך תמר על מלח בשום אופן אינני יכולה לותר כנראה שהגוף שלי

צריך מלח,
 

נימה3

New member
כל אחד צריך להכיר את הגוף שלו

אני יודעת שעבורי מלח וסוכר הם אויבים. צריך להיזהר מהם. משתדלת לא פנאטית אבל משתדלת. אמרה לי אחות שבלי מלח וסוכר לא צריך תרופות נגד לחץ דם ולא רופאים. אז אולי היא קצת מגזימה. אבל הכוון נכון.
 

בת חן191

New member
בדיוק כל גוף הוא נצרך אחרת לכן יש דיאטניות והולכים להתיעץ

איתה עם הבדיקות מעבדה,,מה שמתאים לי לא מתאים למשהוא אחר
הכל לפי בדיקות הדם והמחלות,
 

יוליקה

Member
מנהל
גם אני סובלת מלחץ דם גבוה

לוקחת כל בוקר 2 כדורים של 5 מ"ג כל אחד...
ואף פעם לא אמרו לי להפחית מלח...
אז כל זמן שמותר לי להנות... אני לא מפחיתה...
אם יגידו לי להוריד גבינה צהובה אז אני לא אוכל יותר כלום...
אני חיה על גבינה צהובה...
 

מינהר

New member
הכל זמני, וכל פעם צריך לאכול פחות סוכר

פחות מלח, פחות שומן, פחות פחמימות, פחות מוצרי חלב. בסוף אני חוששת שאצטרך לחיות על מים בטעם מים.
 

מינהר

New member
מי יודע מה זה מרק שצ'אפ? אמא שלי היתה מכינה,

ולא מצא חן בעיני. עכשיו אין לי את מי לשאול מה היה במרק הזה. דומני שבתוספת שמנת היתה מגישה אותו. מאכל של פולנים.
 
יוליקה , בפעם הבאה שאת בקופ"ח ,

תשאלי את רופאת המשפחה שלך האם הפחתת/המנעות ממלח יכולה לעזור לך בשמירה על ל . ד. נמוך יותר . זו לא שאלת קיטבק ! ! נכון שיש מגבלה באכילה בלי מלח היות וכל השימורים מלוחים , [המלח משמש כחומר משמר ] . גם גבנ"צ, ברינזות למיניהן , טונה וסרדינים מכילים הרבה מלח . לאוכל ביתי כמעט ואינני מוסיפה . קל מאוד להתרגל לאכול ללא מלח , אפילו סלט אני מתבלת בפלפל שחור , בצל ולימון . במרק שמה כרבע מכמות האבקה ומוסיפה פלפל שחור , פפריקה וכמון כתחליף למלח , אפילו לאורחים אין טענות .
 
אני רוצה למקד אתכם שוב לנושא החשוב הזה

1.
האדם זקוק לנתרן בגוף
2.
מותר עד 2400 מיליגרם נתרן ביום שהן 6 גרם מלח או כפית וחצי מלח.
וזה כולל מלח גולמי וגם המלח שיש במזונות.
לא להתקרב לרעל הנקרא "מלח ללא מלח".
3.
אין שום בעיה לאכול את רוב המזונות , בזהירות הנדרשת (אבקת מרק עוף 12.500 מיליגרם נתרן, רוצח שקט) כל המספרים הם ל-100 גרם מוצר.
למשל -
חמאת לורפק ללא מלח - 0 אחוז נתרן
מיץ תפוזים סחוט טרי (אני קונה במיכלי 2 ליטר) 0-3 אחוז נתרן.
המרקים הטעימים של קנור 284 מיליגרם נתרן (ממש טוב)
שמנת מועשרת יטבתה 40 מיליגרם נתרן
גבינ"צ העמק - 640 (זה 200 גרם, אז אם לוקחי 2 פרוסות, זה כ- 40 מיליגרם נתרן, לא נורא בכלל).
4 סרדינים בשמן חמניות 400 מיליגרם נתרן
וכו וכו
פשוט לבדוק מה אוכלים.
חטיפים אנחנו לא נוגעים פרט לבמבה, קבנוס אני לא נוגע בגלל נתרן גבוה, לעומת זאת השפק שנחשב מעובד הוא בסך הכל 340 מיליגרם נתרן.....
4.
ניתן בהחלט לצרוך שימורים כיוון שרוב השימורים הם ברמות של 370-400 מיליגרם נתרן (כמובן שלא מה שאני מת עליו אנשובי - 5400 מיליגרם נתרן...)
אבל מי שמחפש, ימצא גם שימורים בעלי נתרן נמוך כמו למשל שתירס מתוק בקופסה יש 370 מיליגרם נתרן, אבל יש גם בלי מלח וסוכר 180 מיליגרם וזה אותו הטעם.
5.
כמובן שחמוצים יש כאלו בתחום הסביר ויש כאלו שלא, וכבר דובר על מלפפונים בחומצה (750 מיליגרם נתרן), שאני מפחית את החומצה באמצעות שפיכת הנוזל ושטיפת המלפפונים והכנסת שמיר,שום,פלפל חריף, חצי נוזל חומץ אמיתי (20 מיליגרם נתרן) וחצי מים, אחרי 24 שעות זה מצויין לאכילה.
הכתוב על גבי הקופסאות "מלפפונים בחומץ" זה שקר (החומצה הרבה יותר זולה מחומץ ונותנת מצג שוא עם רעל...הכל לכמה שפחות הוצאות למפעל.....)

המצב יותר רע במלפפונים במלח (990 מיליגרם נתרן) , אבל גם אותם ניתן לשפוך את הנוזל להשרות במים כשעה (לא יותר אחרת מתחיל להרקיב) ואז חצי חומץ וחצי מים עם יתר התבלינים שהמצויירים על הקופסאות אבל לא נמצאים בהן.....
השפיכה והשטיפה מוציאים את רוב הנוזל הרע חומצה/מלח......

סלט ירקות אני מכין מכל ירק אפשרי (לשני אנשים - 4 עגבניות, 1 מלפפון ירוק, 1 מלפפון חמוץ, חצי צנון מגורד בפומפיה גסה (למי שיש כח לפומפיה דקה, הטעם ממש שונה ומעודן יותר) , חצי קולורבי כנ"ל, חצי חבילה בצל ירוק דק, פטריות לבנות עגולות (במקום פלפל שחור) ,
הכל חתוך כסלט ערבי (על חתיכה לא יותר מ-5 מ"מ), על הכל שמן חמניות ביד רחבה ובסוף לימון בכמות של לפחות לימון שלם (הבקבוקון הפלסטי הצהוב, מכיל מיץ טרי של 8 לימונים)
בלי טיפת מלח

לערבב היטב וכל זה למקרר למספר שעות ואז אפשר לפזר על הסלט רוטב אלף האיים שנותן טוויסט של טעם מדהים לסלט.
הנקטר בסוף הוא כמובן לשתות את המיץ.....
 

נימה3

New member
מינהר, גם אמא שלי היתה מכינה מרק שצ'אב

רק היא אכלה את זה. אנחנו לא אהבנו. אני חושבת שאלה חמציצים. לא בטוחה, אבל משערת. אםשר לנסות. אמא שלי באה מאוקראינה אז אולי אפשר לשאול אוקראינים.
 

נימה3

New member
מינהר, נכנסתי לגוגל ומצאתי שאכן

שצאב אלה חמציצים. ועוד משהו מצאתי בשנת 2014 היה דיון דומה בפורום מספרי סיפורים וגם שם ספרתי על מרק השצאב שהוא מחמציצים וכל אחד הוסיף שם זכרונות משלו.

יוליקה בענין מלח וגבינה צהובה את חוטאת לעצמך. ומוזר לי מאד שהרופא לא הזהיר אותך ממלח השאלה היא כמה לחץ דם יש לך?
 

יוליקה

Member
מנהל
לחץ הדם שלי לא היסטרי

ובעזרת הכדורים אני די ממתנת אותו....
אין מצב שאוותר על גבינה צהובה... אני גם מטורפת על קממבר
ואז הלחץ דם קצת עולה....
 
ועוד נקודה

אנשים מזמינים הביתה אוכל או אוכלים בחוץ, וכמעט תמיד ישימו לכם ביד רחבה כל מיני שקיות קטנות של מיטבלים שונים.
אפילו אשתי שמודעת לנושא שופכת על האוכל המוזמן את כל הרטבים: קטשופ, מיונז, רוטבים אחרים, מלח.....

מישהו קרא מה כתוב בהם ?
למשל על השקית הזעירה של מלח כתוב שיש בה 1.1 גרם מלח. - משמע 440 מיליגרם נתרן.....
 

בת חן191

New member
פעם בזמן קדום לא היה מלח הוא היה מצרך יקר ושילמו שכר במלח

במקום כסף
 

משתפרת

New member
אכן

באנגלית משכורת= salary. המקור בלטינית: salarium, שורש המילה הוא sal, מלח.
 
למעלה