אני רוצה למקד אתכם שוב לנושא החשוב הזה
1.
האדם זקוק לנתרן בגוף
2.
מותר עד 2400 מיליגרם נתרן ביום שהן 6 גרם מלח או כפית וחצי מלח.
וזה כולל מלח גולמי וגם המלח שיש במזונות.
לא להתקרב לרעל הנקרא "מלח ללא מלח".
3.
אין שום בעיה לאכול את רוב המזונות , בזהירות הנדרשת (אבקת מרק עוף 12.500 מיליגרם נתרן, רוצח שקט) כל המספרים הם ל-100 גרם מוצר.
למשל -
חמאת לורפק ללא מלח - 0 אחוז נתרן
מיץ תפוזים סחוט טרי (אני קונה במיכלי 2 ליטר) 0-3 אחוז נתרן.
המרקים הטעימים של קנור 284 מיליגרם נתרן (ממש טוב)
שמנת מועשרת יטבתה 40 מיליגרם נתרן
גבינ"צ העמק - 640 (זה 200 גרם, אז אם לוקחי 2 פרוסות, זה כ- 40 מיליגרם נתרן, לא נורא בכלל).
4 סרדינים בשמן חמניות 400 מיליגרם נתרן
וכו וכו
פשוט לבדוק מה אוכלים.
חטיפים אנחנו לא נוגעים פרט לבמבה, קבנוס אני לא נוגע בגלל נתרן גבוה, לעומת זאת השפק שנחשב מעובד הוא בסך הכל 340 מיליגרם נתרן.....
4.
ניתן בהחלט לצרוך שימורים כיוון שרוב השימורים הם ברמות של 370-400 מיליגרם נתרן (כמובן שלא מה שאני מת עליו אנשובי - 5400 מיליגרם נתרן...)
אבל מי שמחפש, ימצא גם שימורים בעלי נתרן נמוך כמו למשל שתירס מתוק בקופסה יש 370 מיליגרם נתרן, אבל יש גם בלי מלח וסוכר 180 מיליגרם וזה אותו הטעם.
5.
כמובן שחמוצים יש כאלו בתחום הסביר ויש כאלו שלא, וכבר דובר על מלפפונים בחומצה (750 מיליגרם נתרן), שאני מפחית את החומצה באמצעות שפיכת הנוזל ושטיפת המלפפונים והכנסת שמיר,שום,פלפל חריף, חצי נוזל חומץ אמיתי (20 מיליגרם נתרן) וחצי מים, אחרי 24 שעות זה מצויין לאכילה.
הכתוב על גבי הקופסאות "מלפפונים בחומץ" זה שקר (החומצה הרבה יותר זולה מחומץ ונותנת מצג שוא עם רעל...הכל לכמה שפחות הוצאות למפעל.....)
המצב יותר רע במלפפונים במלח (990 מיליגרם נתרן) , אבל גם אותם ניתן לשפוך את הנוזל להשרות במים כשעה (לא יותר אחרת מתחיל להרקיב) ואז חצי חומץ וחצי מים עם יתר התבלינים שהמצויירים על הקופסאות אבל לא נמצאים בהן.....
השפיכה והשטיפה מוציאים את רוב הנוזל הרע חומצה/מלח......
סלט ירקות אני מכין מכל ירק אפשרי (לשני אנשים - 4 עגבניות, 1 מלפפון ירוק, 1 מלפפון חמוץ, חצי צנון מגורד בפומפיה גסה (למי שיש כח לפומפיה דקה, הטעם ממש שונה ומעודן יותר) , חצי קולורבי כנ"ל, חצי חבילה בצל ירוק דק, פטריות לבנות עגולות (במקום פלפל שחור) ,
הכל חתוך כסלט ערבי (על חתיכה לא יותר מ-5 מ"מ), על הכל שמן חמניות ביד רחבה ובסוף לימון בכמות של לפחות לימון שלם (הבקבוקון הפלסטי הצהוב, מכיל מיץ טרי של 8 לימונים)
בלי טיפת מלח
לערבב היטב וכל זה למקרר למספר שעות ואז אפשר לפזר על הסלט רוטב אלף האיים שנותן טוויסט של טעם מדהים לסלט.
הנקטר בסוף הוא כמובן לשתות את המיץ.....