בוקר טוב עם עוגת קרם כשרה לפסח

פוקסי99

New member
ושוב בקילוח דק את האגוזים הטחונים

כאן אני ממליץ להוריד את מהירות העירבול מכוון שהבלילה מסמיכה מאד ומתקן הלישה עלול להיפגע החוטים המרכיבים את המתקן עלולים להיתנתק. זה שהבלילה מאד סמיכה זה בסדר היא תהיה נוזלית אחרי הוסםת הקצף מהחלבונים
 

פוקסי99

New member
ואת הוניל

הוניל לא חובה כל אחד לפי ההעדפה שלו אני עדיין בתקופה שאני מתךהב מהוניל האורגינלי
 

פוקסי99

New member
והבלילה הומוגנית במיקסר

בשלב זה מעבירים את הבלילה מקערת המיקסר לקערה גדולה אשר תכיל גם את קצף החלבונים
 

פוקסי99

New member
מנגב הייטב הייטב את קערת המיקסר

לאחר הוצאת הבלילה אני שוטף את הקערה ומנגב הייטב אותה כידיי שלא תשאר טיפת מים או לחות כל טיפה הקטנה ביותר תפגע באיכות ההקצפה של החלבונים
 

פוקסי99

New member
והכנסת הקצף לבלילה

כאן זה חשוב יש להתחיל בכמות קטנה ולבחוש בתנועות עגולות כאילו מגלגלים כדור מכניסים את כף העץ בקצה אחד של נקערה וכאילו מקפלים לקצה השני בתנועות עדינות כדי לפגוע כמה שפחות בבועות האויר של הקצף. כאשר הקצף נבלע בבלילה הבלילה הופכת פחות סמיכה ונוחה לבחישה
 

פוקסי99

New member
ועכשיו הקצף נספג בקלות

ככל שיותר קצף נכנס לבלילה היא יותר דלילה ונוחה
 

פוקסי99

New member
הכנת התבניות

לדעתי ניתן להישתמש בתבנית 24 או 26 אני ניסיתי להכין בסיר של ג'חנון לפי רעיון של דודו לטורט אבל הבצק הזה לא שומר נפח בזמן האפיה עלה כמעט לכל גובה הסיר ובסיום נפל לכן אני השתמשתי בתבניות חד פעמיות . שמתי את התבנית על נייר אפיה ועים להב של סכין יפנית חתכתי בהקף התבנית וקיבלתי נייר אפיה בגודל תחתית התבנית
 

פוקסי99

New member
וכך מתבצע תהליך החיתוך

כך אני חותך תמיד כאשר אני צריך תחתית נייר אפיה
 

פוקסי99

New member
ושני התבניות מוכנות לתנור

אני שמתי את התבניות בשני גבהים אחד מעל שניה מכוון ששתיהם לא מכנסו ביחד על הרשת לכן אני ממליץ לרכוש תבניות עגולות קטנות יותר ואז יכנסו 4 על הרשת ותוכלו לבנות עוגה גבוה יותר מכוון שלא עבדת על טורבו הבצק בתבנית התחתונה היה צריך זמן ארוך יותר
 

פוקסי99

New member
וביציאה מהתנור לאחר כ20 דקות

נוגעים בעוגה והיא צריכה להיות גמישה למגע כמו כם הכנסתי קיסם ויצא יבש
 

פוקסי99

New member
מעביר סכין בהיקף

ומפריד את הבסיס מהדפנות הנייר למטה לא מאפשר לבסיס להידבק אז פשוט הופכים את התבנית והבסיס נופל
 

פוקסי99

New member
ומקלף את הנייר

חשוב לתפוס פינה של הנייר להפריד בזהירות להוריד את החלק שנפרד עד אשר יגע בחלק שעל העוגה ולמשול תוך כידיי כך שהחלק שנפרד מחליק על הנייר שעוד על העוגה כאילו הפיכה של הנייר בשיטה
 
אבל פוקסי סליחה מה עם הקרם מלמעלה

לא נתת מתכון נשמח מאוד למתכון תודה מראש
 

פוקסי99

New member
ועכשיו יש לנו את הבסיסים

מתחילים במילוי אני השתמשתי במילוי חום ומילוי לבן מילוי חום חבילת פודינג שוקולד אינסטנט שמנת מתוקה כוס חלב וכ1/4 כוס ליקר שוקולד כפית נס קפה מומס בכפית מים הלבן חבילה פודינג וניל אינסטנט שמנת מתוקה כוס חלב ושרי ברנדי לפי הטעם את הברנדי בשני המקרים אני שם כידי לקבל טעם מעודן יותר
 
למעלה