בוקר טוב עם עוגת קרם כשרה לפסח

פוקסי99

New member
והינה הקרם מוכן

הוספת נס קפה בסיום התהליך ומילוי השוקולד מוכן טעים מאד ומרגישים ברקע את טעם ליקר השוקולד וכך הוא צריך להיות לא שולט אך מורגש אני ממליץ להוסיף מעט ליקר לקצפת לטעום ולהמשיך עד אשר מגיעים לטעם אשר מתאים לכם
 

פוקסי99

New member
אוי אוי שכחתי

מכין מרבע כוס שרי ברנדי כפית סוכר ומים רוטב ולפני שאני מורח את הקצפת אני מרטיב את הבסיס זה מוסיף המון למרקם והעוגה מתקבלת "רטובה" ונהדרת
 

פוקסי99

New member
ומורח את הקצפת על הקומה הראשונה

מכון שאין לי כלים למריחת קרם אז אני משתמש בסכין אני יודע שכל הקונדיטורים עכשיו מעקמים את הפנים ובצדק אבל זה מה יש לי ואני מחשיב את עצמי לכפרי
 

פוקסי99

New member
ושם את הקןמה השניה

מכוון שהבסיס הוא מאד גמיש ועלול להיקרע אני מגלגל אותו ומניח על הקרם ופותח את הגילגול גם עם הבסיס נקרע לא אסון פשוט להניח את החלקים כמו פזל והקרם יכסה על הכל
 

פוקסי99

New member
ומרוחה הייטב על העוגה

הקצף אשר מתקבל הוא יציב ונוח למריחה הבסיסים למרות שהם לא גבוהים הם מספיק כידי חהחזיק את העוגה והפרוסות יוצאות יציבות מרגישים הייטב את טעם הבסיסים וזה טוב במצב הזה ניתן לכתוב על העוגה הקדשות ניתן לשמור חלק מהקצפת החומה ולכתוב איתה ניתן לקשט מסביב עם דובדבנים מסוכרים וככל העולה על רוחכם. מכוון שאין לי יד עדינה ויציבה כמו לכולכן/ם אז הציפוי לא הכי הכי אחיד אבל כל האורחים אתמול מאד התלהבו מרווה שלא העמסתי עליכם יותר מידיי ודבר חשוב!!!!! אני מפרק את האפיה להרבה שלבים קטנים אשר נותנים לכם את הרושם שהתהליך מסובך וארוך וזה לא כך השלבים הם קצרים(פרט לאפיה) ונעשים בדקות אז כל טוב לכולכם וחג שמח ומהנה ואני כאן לכל שאלה לא רק בנושא העוגה ועם צריך ניסוי או בדיקה אני תמיד כאן פוקסי
 

shula23

New member
פוקסי, העוגה נראית נפלא

וטעימה.... שאלה לי אליך: כמה פעמים ניסיתי לטחון אגוזים במטחנה, אבל זה נדבק לדפנות ונעשה דביק עד כדי ... איך אפשר לטחון ובאיזה מכשיר הכי טוב לעשות זאת? תודה רבה וחג שמייח. תזכור, שלא הזמנת אותי לשקשוקה הנפלאה שלך, ואני רק 10 דקות ממך
 

פוקסי99

New member
טחינה

אני כתבתי שטחנתי במעבד מזון ולא במטחנת תבלינים, אכן בתחילה טחנתי במטחנת תבלינים וקרא לי בדיוק מה שכתבת ולכן עברתי למעבד מזון כמו שרואים בתמונה. בפעם הבאה שאכין שקשוקה לפני כן אזהיר בפורום שזה עומד להיות כידיי שתוכלי להצטרף הייכן זה 10 הדקות פוקסי
 

פוקסי99

New member
ודבר חשוב

בצק האגוזים הוא בסיס טוב לכל קרם או קצפת אשר אתם רוצים להכין, לא חייבים את קרם הפודינג שאני משתמש פוקסי
 

r i p l y

New member
שלום לילה טוב צריכה עזרה האם תוכל\י

לעזור? פרסמתי פה שאלה לגבי עוגת מוס שוקולד האם את\ה מבינ\ה לגבי עוגות נראה לי שכן יש לך מושג מה עלי לעשות? את בחורה או בחור?? יעל. תודה!
 

MAGIG

New member
פוקסי - תודה רבה, יישר כח, נראה

נפלא חג שמח. מגי
 
למעלה