בוקר נהדר

maysabel

New member
תגיד לי דוד יקר

מה אתה מבין בתור חמלה? אופסיקקקקקקקק רציתי לכתוב חמאה אבל החתולה בדיוק קפצה ויתאה חמלה..אז שישאר- מהי חמלה לרעך להבנתך?

חמלה אני מבין

כשאם מחבקת ומאמצת אל לבה את תינוקה שבוכה מכאבי בטן ומרגיעה, אחרי שנתנה לו תה בבונג והחליפה לו טיטול וכל מה שצריך. זה בא מהמקום של אהבה טהורה שאין לה יד ונגיעה ומקום לעשיה, זו חמלה כפי שאני מבין אותה

maysabel

New member
יפה :))

ואם הילד שלה סובל משלשולים והיא יודעת ששוקולד פועל באופן מאד מזיק לגוף שלו אבל הוא מתעקש,בוכה, לוקח שוקולד בכוח והיא לא תצליח להוציא מהילד שלה את השוקולד אלא בכוח.. מה לדעתך תכתיב אהבתה הטוהרה לעשות מתוך החמלה שבאהבתה?איך לדעתך עליה לפעול?

כאפוטרופסית ואחראית

על חסר דעת הנמצא תחת חסותה עליה לנהוג באלימות אוהדת כל עוד היא חזקה ממנו, נסי לעשות זאת לבן 17. את זה היא לא יכולה לעשות לבעלה ולאף אחד אחר כולל אותו תינוק כשעבר את גיל 18 או מה שיחליטו כגיל בוגר. לטעמי חמלה אינה שייכת לעולם העשיה נגזרותיה אולי כן וברגע שזו נגזרת, יש בה אמת תועלתית (במונחי אפרים)

maysabel

New member
אחלה

כל עשייה..חשוב מאיזה מקום זה בא כל עשייה.. להבנתי הרבה רק אם העשייה שלנו תהיה מתוך חמלה נפעל באופן טהור מהלב מהמקום ה"נכון" והעשייה תהיה "הכי נכונה " שאפשר.. האמת התועלתית נגזרת מתוך אינטרסים שונים שלא קשורים קשר לאהבה טהורה וחמלה כלל.. אותה אמא ציפור שלא יודעת אמת תועלתית מהי היא גם זאת אשר תאכיל את גוזליה ממקורה היא אל מקורם ותזין אותם שיגדלו והיא גם זאת אשר תדחוף את גוזליה אחוזי הפחד מקצה הצוק אל התוהם ובלבד שילמדו לעוף אם אותה האשה שמנעה מהילד שלה בכוח לאכול שוקולד כי היא אפוטרופסית שלו, וזה בא מתוך חמלה ואהבה טהורה כי יודעת היא שזה יזעיק לו, החמלה והאהבה הטהורה המכתיבה ממקום טהור זה לעשות זה יודעת שלא הדרך הקלה של לומר כן היא הדרך שהיא צריכה לנקוט כלפי אהוביה..ילדיה שלה או לא..לבחור מתוך תועלת בדרך הקלה היא הנגזרת מהאמת התועלתית הרי..הדרך שתביא לה "שקט תעשייתי.." ואם נקצין טיפה את הדוגמא: אותה האם של ילד בן 17 רואה שבנה השתכר ולקח את מפתחות הרכב-האם לא תעצור אותו בכוח? אפילו אם זה בעזרת אחרים שתפנה אליהם? ועוד הקצנה- אם אני רואה לדוגמא את הבן שלך הולך ברחוב ורואה שם בור רואה שהוא רוצה ללכת לקראת הבור הזה..לא מקשיב לי..כיצד אתה בתור אביו ,חומל אליו ואוהב אותו מאד, היית רוצה שאנהג כלפיו?

מאיזה, "הייתי רוצה" זה תועלתי טהור

אמא ציפור אכן לא יודעת מהי אמת תועלתית, אך אמת זו פועלת ודוחפת אותה להישרדות הגזע ולהעברת הגנים שלה הלאה לדורות הבאים, ועל כן אין לה ברירה כלשהי מאשר לגדל להאכיל ולטרוח כמכונה משומנת היטב את הדור הנוכחי שגדל אצלה בקן. אם את חושבת שאצל אנשים זה הרבה נורא שונה, אז יש מחקרים שמוכיחים ומראים התנהגויות דומות גם בבני אדם. אז נכון זה נפלא לקחת חמלה ומילים גבוהות ולהלביש אותן עלינו תועלת מסתתרת היטב ונמצאת בכל פעולה ופעולה בעולם מלכות, והמיינד הנפלא שלנו מוצא לו תירוצים והסברים מתוחכמים כיצד ולמה ואיך זה קשור למקור המועדף שלנו, אם את מעדיפה חמלה כל ההסברים כולם יובילו לשם. את נפלת ואני נפלתי עכשיו אנחנו נמצאים בעולם של תועלת כשנחזור להיות מלאכי מרום השוכנים במרומים נוכל לדעת חמלה אמיתית מהי עד אז אלה ספקולציות ושברי הבנות את חושבת שהיא ברחה גם מהפורום?

maysabel

New member
דוד אהוב..

הבאת לי למעלה לדוגמא למהי חמלה :"כשאם מחבקת ומאמצת אל לבה את תינוקה שבוכה מכאבי בטן ומרגיעה, אחרי שנתנה לו תה בבונג והחליפה לו טיטול וכל מה שצריך. זה בא מהמקום של אהבה טהורה שאין לה יד ונגיעה ומקום לעשיה, זו חמלה כפי שאני מבין אותה" עכשיו אתה אומר שזה לא קיים בעולם המלכות-אם הבנתי אותך נכון.."תועלת מסתתרת היטב ונמצאת בכל פעולה ופעולה בעולם מלכות".. אני לוקחת מאד ברצינות דבריך וצריכה לחשוב עליהם,אבל רוצה להבין איך מתיישבות שתי האמירות שלך..אולי פשוט לא הבנתי עד הסוף.. בנוסף: אני לא חושבת שזה מאד שונה לאנשים אבל שכן יש שוני כפי שיש דמיון..ותעזוב אותי ממחקרים נו..לקחתי את דסמנוד מוריס כקינוח לכל ארוחה תקופות מסוימות בחיי.. אמא ציפור פועלת למען שימור הגזעו אינסטינקט ההישרדות..נכון.. אבל האם היא לא יודעת זאת?..היא גם לא צריכה לדעת זאת כי היא פועלת הכי נקי מהגרעין והקודים של עצמה.. אבל אצל אדם זה שונה..אדם שמודע- יותר או פחות -יודע זאת לא? ואם הוא מודע לכך האם עליו לומר"סבבה..זה מה שיש..אז אחפש שקט תעשייתי ואחיה בסבבה בכיף שלי-ללא אכפתיות כלפי רעיו" ולהמשיך להלביש עוד שכבות או להתקרב כמה שרק ניתן אל הטוהרה ?להיות בכמה רמות? מה עוד שגם לשכבות התועלת יש כמה במידות שונות אצל אנשים שונים באותו עולם המלכות לא?

מאיזה ממי

גם אני לא מבין את זה ויחד עם זאת מה שכתבתי הוא נכון ומתאים בול! הרגש שבחיבוק הוא ששייך לחמלה הפעולות שצויינו הן הנגזרות ולכן אינן "טהורות" "היא פועלת הכי נקי מהגרעין והקודים של עצמה" משיחה שהתקיימה אצל אפרים, סוכם שהקוד היסודי הוא "שרוד" והוא קיים בכל אטום ואטום שהם היחידה הבסיסית על הפלנטה, אז במה שונים האטומים שלי משלך ומאלה של הציפור ואיזה קוד אחר יכול להיות בבסיס לדעתך? אלה אטומים המקיימים בניינים צברי אטומים הם ציפור ואדם הררי אטומים הם צונאמי אגודות אטומים מהוות לבה רותחת לעת מצוא פקודת ה"שרוד" חזקה כל כך עד שצריך פיצוץ אטומי כדי לבטלה והיא שורה בכל היש. מי זה מוריס דנן שהלכת איתו למיטה מבלי ידיעתי זה די מרגיז הייתי אומר

maysabel

New member
ממי? איכס'לה.."ממי"?

דוד, אני לא מסכימה לגמרי.. הרי לא חידשת משהו בעניין האטום גם לא בעניין ההישרדות..יחד עם זאת חידשת.. אני כן חושבת שהאטומים המרכיבים אותי כמאיזה גם אם לא שונים מהאטומים שגם מרכיבים ציפור והכל, שונים כשמורכבים כך או אחרת.. הרי כל פעילות כימית ופיזית בנויה על התוצאה של תרכובות שונים של אותם אטומים לא? והתרכובת שאני בתודעתי אומרת לי בקול פנימי מאד חזק-חשוב מאיזה מקום העשייה שלך.. כשעשייה באה מהגרעין וכן יש הבדל בין תוצאות מורכבות האטומים שיצרה מאיזה לבין תוצאת מורכבות האטומים של ציפור.. גם אם כל אטום אומר לי "שרוד".. אז אני שורדת..אך פועמת וחיה והווה בכל הרמות..בהתאם למורכבות שלי ולא של ציפור..גם לא של פצצה אטומית.. יחד עם זאת שביסוד אין הבדל אזי יש הבדל מהותי..התוצאה הזאת שהיא אני מייחדת אותי מהמאחד את הכל.. ויש המאחד בין מינים שונים והמייחד בכל אחדבאותו המין..גם במין האנושי.. או שפשוט נשרוד כאטומים-תרתי משמע.. ובכלל מהו היסוד הזה אם הכל אינסופי? על האטום אנו יודעים עכשיו-ומה עם כל מה שאיננו מודעים לו עדיין? הדבר הכי טהור שיש להבנתי היא מה שנגזר מרגש טהור..אם זאת פעולה שנגזרת,ואם זה כל דבר אחר.. נב- ט.ל.ח. -לא קראתי מה שכתבתי מחדש אז אם יש כאן ערימה של בולשיטים זאת החתולה שכתבה-אם יש שגיעות כטיב אני יכולה לשרוד את זה.. עכשיו הלכתי.. :)

ט.ל.ח./// וכמותה גם האמת

ובכל טעות יש אמת ביסודה. אינני זוכר היכן הבעתי רצון או טענה שאני מביא משו חדש, כך שאם חידשתי או לא זה קיטלוג שלך . הבאתי אמיתות זמניות המזומנות לי לעת זו כפי שהבנתי המוגבלת מראש מבינה. מעבר לזה, הסכמה/אי הסכמה שלך אינה תורמת אלא אם להתנצחות פנינו מופנות....לא מובן לי מה שייכת הסכמתך לתפיסת עולמי שלי. לסיכום אזכיר - שאין חדש תחת השמש והכל כתוב וידוע מראש אשליה וחלומות ותהייה מתחתיה אגו מסכים עם אגו אגו נלחם באגו אגו מצטרף לאגו והולכים לכבוש אגו אחר החמלה שדשנו בה לפני רגע נמצאת במקום שאין בו אגו והסכמה אינה שאלה - היא עובדה - כי אחד!

maysabel

New member
אחלה

החתולה שלי, שעסוקה כעת עם איזה חתול בשכונה, ביקשה למסור שלא מבינה באוטמים ואגואים(גם לא גוגואים) ,אבל היא שמה לב שיש כאן הרבה מריחות..זה דווקא מאד מעניין אותה ועל כן ביקשה ממני לבדוק אצלך האם אתה עושה ממרח טונה טוב גם,אמרתי לה שיש לך לחם טוב אבל היא אמרה שלא אכפת לה מהלחם העיקר המריחות וזה מה שהיא רוצה..שאלתי אם רוצה טונה של מריחות היא אומרת ממש לא..ממרח טונה או מקסימום פיל או פרעוש.. ואם אתערב לרגע בדיון שבינך לביניכם.. אינני זוכרת שביקשת להגיב לפי הבעות הרצון שלך.. לא כאן בשביל ההתנצחות ולא רואה אגו נלחם בגו אלא בשביל ללמוד.. למדתי מהדיון הזה ועל כך תודות לך בסופו של דבר-הכל אחד..היסוד של הכל הוא אטום..מה אכפת בכלל מכל דבר "פעוט" שמתבטא בעולם המלכות.. נזרום.. אבל למדתי הרבה מהדיון באמת.. ואתה צודק בהחלט- נתמקד.. ולכן רצוני להדגיש: אותו התינוק שהאמא מחבקת שהבאת כדוגמא לחמלה בטוהרה -הרגש ממנו נגזרה פעולתה לדבריך: יש שהחיבוק של האמא לא נובע מאותו הרגש של חמלה-מהמקום הזה- אלא משכבות מבוססות היטב ומסתירות את אנרגית החמלה שברגעין שם איפשהו איפה שהכל אחד..אותה האם יכולה לחוש שנאה תאומית כלפי בכי בנה ולא יודעת מאיפה נבעה השנאה הזאת כי לא חשבה שחשוב לבדוק אצל עצמה מאיפה נובעות פעולתה..לך תדע.. אבל לתינוק הזה חשוב מאד מאיפה נובעת פעולתה, תינוק רך רגיש מאד וסופג את האנרגיה של האם-אם נמשיל את זה לדוגאמ שהבאת של קושר שורש עץ ומונע ממנו לגדול לתפארת ובסוף יוצא עץ ננסי-המקום ממנו נבעה פעולת האם יכול לנתב את העץ הרך הזה האם לצמוח לתפארת או להישאר עץ ננסי..וזה יקבע במידה רבה כיצד יהיו מערכות יחסיו עם כולם והזוגיות בפרט.. אבל מה אכפת לנו אה? למרות שבדיוק בזה עסקינן לפני שבאו מריחות אטומיות של גוגואים.. שוב אומר זאת :להבנתי חשוב מאיזה מקום באה העשייה של האדם והאנרגיות וכוונותיו הכנות שלו עם עצמו ועל מודעות אני מדברת כאן..אבל זאת הבנתי הצנועה בלבד.. שמתילב לעוד כמה דברים אבל לא אעלה אותם עכשיו..או בכלל זה לא המקום.. יאלללה עייפתי.. לחם=חלם=מלח=מחל=חמל <--------------------- שוב מסר מהחתולה..אחלה תובנה יש לה זאתי.. אחד..כי אחד..בייחוד..

היי מאיזה

האם את מתכוונת ל-" הקוף הערום".? הספר הקסים אותי בשעתו. ורק עכשיו אני מתחיל להבין למה.

maysabel

New member
כן..אליו מתכוונת..

יש לו גם עוד אחד באנגלית MANWATCHING שהוא טוב אבל הקוף הערום הוא הספר אליו התכוונתי..

eliya-l

New member
../images/Emo23.gif אני זוכרת את אותם ימים

חחחחחחחחחחחחחח אפרים........ ואכן היתה תקופה שחיכיתי לראות מתי תפנים את החומרים המופלאים של תמורה חחח מדהים.

אליוש חביבה - להפנים הפנמתי כבר מזמן...../images/Emo13.gif

לכתוב ולהסביר אני עושה עתה. אולי, כפי שכתבתי לנטע, במילים אחרות, אבל מסביר!

eliya-l

New member
נשמהה רק ציינתי עובדה שהיתה

בעברך הרחוקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק נחמד להיזכר בהתחלה שהייתה ובימים עברו נשיקות על ראשך הק................................................

תהליכים

ברובד העמוק ביותר, זה תמיד ביננו לבין עצמנו. שאנו מבינים שאין מה להבין. אין מה להסביר. שאנו מבינים שאין מה לשנות. אין מה לנסות. שאנו מבינים שזו הדרך. אין מה לבחור. שאנו מבינים שהכל אהבה. אין מה להרגיש. שאנו מבינים שהאור הוא בנו. אין מה לחפש. כל שנותר הוא לחוות ולהיות. שבת שלום יעקב

למעלה