בוקר נפלא וסופשבוע נהדר לכל באי הפורום וכל

מאיוש בעוגה עם העיגולים בעצם עיגולי הבצק

ממולאים במשהו? או לא מה יוצא כשפורסים פרוסה? אחלה רעיון אגב.
 

מאיוש י

New member
הנה תמונה של זה כשזה פרוס

העיגולים לא מלאים משהו אלא הם מצופים יש שני שכבות של עיגולים שכל עיגול מצופה במרגרינה ומגולגל בקקאו עם סוכר ואגוזים קצוצים. אני שיחקתי ברעיון ועשיתי חלק לבנים וחלק חומים אפשר שהכל חום. העוגה יוצאת חציה לבן חצי חום
 

חנהפ

Active member
כן ,אבל בסה"כ מקבלים

עוגת שמרים ללא מילוי, כי הקקאו שבחוץ די מתיבש באפיה ואילו זה שבפנים מועט ביותר... יש מתכון דומה לזה במטבח ההונגרי שנקרא בתרגום חופשי גלוסקאות זהב ושם מכינים סוג של בצק שמרים מעורב במילוי אגוזים טחונים סוכר וקליפת לימון. צובטים מהבצק כדורים קטנים מלאים במילוי, חבל"ז כמה שזה טעים, ולא אני לא יודעת להכין, רק לאכול...
 

מאיוש י

New member
העוגה לא ריקה

יש גם באמצע שכבות של סוכר וקקאו ואכן אפשר גם למלא...אין סוף לאפשרויות הקקאו לא מתייבש כי יש סירופ לעוגה היא מאוד עסיסית
 

מאיוש י

New member
אם תשימי לב לתמונה

תראי שכל החלק הימני מצופה קקאו ואגוזים ואילו החלק הימני נראה לבן אבל כל כדור טבל בחמאה וגולגל בסוכר וזה יוצא מאוד טעים כדאי לנסות......אם את אוהבת יותר מילוי תכניסי יותר בין כל כדור או שתמלאי כל כדור בקובית שוקולד.
 

חנהפ

Active member
כן, אבל כל העניין בעוגות שמרים

הוא המילוי הטעים וכאן יש רק ציפוי דק מלמעלה ובצק והרבה ממנו, אצלנו אוהבים את השמרים שלהם עם המון מילוי
 

מאיוש י

New member
ואפשר לשחק עם זה איך שרוצים

כל הקטע זה הכדורים אפשר לשים קובית שוקולד בתוך כל כדור. אפשר לפזר מלית בין השכבות ועוד.........
 

nava17

New member
מאיוש י,יופי שחזרת.

ראיתי בתמונה שאפית עוגות מבצק שמרים בתבנית איגליש קייק. פעם ניסיתי לאפות עוגות שמרים בתבניות אלו והתחתית בקושי נאפתה מאז, חזרתי לאפות בצק זה רק בתבנית התנור. רציתי לשאול אותך האם גם אצלך זה קרה? אם לא מה את עושה כדי שתחתית הבצק תאפה היטב בתבנית זו? בקשר להכנות לשבת אצלי מתוכנן:מרק עוף תימני,פיתות תימניות במחבת,חילבה,אורז לבן פשוט,תפוחי אדמה מתובלים בתנור,כרעי עוף בתנור,חמין בשר עצמות רגל ועדשים,דג בתיבול חריף,מאפה בצק עלים בגבינות. העוגות כבר מוכנות:שושני מקצפת,אינגליש קייק גבינה של פירגה ועוגת שוקולד בשכבות. סלטים:טחינה,סלק,תפו"א במיונז,סלט ירקות טרי וסלט כרוב ומיונז בתנור.
 

מאיוש י

New member
נאווה יקרה

לי יצא לי שהבצק למטה היה לא אפוי אף פעם. את כנראה שמה חום גבוה מדי ואז זה משחים מהר בחלק העליון ואז את חושבת שזה מוכן ומוציאה לפני הזמן החום צריך להיות 170 בערך לא יותר מזה
 

מאיוש י

New member
ראיתי שאת מכינה המון דברים

כל הכבוד נקרא טעים מאוד אוהבת חילבה אבל לא אוכלת כי זה עושה ריח מסריח מהגוף...... מאוד אוהבת אוכל תימני אני מכינה תמיג ג'חנון בבית וזה יוצא מאוד טעים אבל עכשיו כולם" בדיאטה" לא רוצין שאני אכין
 

nava17

New member
מאיוש י ,

תודה רבה על הטיפ שנתת לי, אכן אפיתי עוגות אלו בחום גבוה. בקשר לחילבה ולאוכל התימני,מדובר במאכלים פשוטים וקלים להכנה, המטבח התימני צנוע מאוד, אני מכינה חילבה בכמות רבה מאוד ומקפיאה לחודשיים.(בעלי לא מותר על חילבה,אני פחות מתלהבת)
 

רותי410

New member
נאווה, הפיתות זה סלוף או גלוב?

וגם לי קרה בהתחלה שהתחתית לא נאפתה, אבל בפעמים הראשונות הייתי מסיימת את האפייה בעוד עשר דקות רק עם חום תחתון. עכשיו זה כבר לא קורה לי, והעניין הוא שאני לא יודעת למה. אולי באמת, כמו שמאיוש אמרה, בהתחלה הייתי מדליקה את הטוסטר על חום גבוה יותר.
 

nava17

New member
לרותי,

עשיתי גלוב,פיתות ללא גריל. הופכים את הפיתה במחבת לאחר שצד אחד עשוי, צריך לשים על המחבת מכסה. בעבר עשיתי פיתות שהחלק העליון אפוי בגריל,(אני חושבת שלפיתות אלו קוראים סלוף) אני לא אוהבת אותן, כי אחרי כמה שעות המרקם שלהן הופך לצמיגי.(חיבים להקפיא מיד אחרי שהן מוכנות). בקשר לתחתית לא אפויה-מענין שזה קרה לי רק בעוגות שמרים שנאפו בתבנית אינגליש קייק ולא בתבניות אחרות ולא בבצקים אחרים,(אני אופה הרבה) אולי משהו בתבנית זו שונה מתבניות אחרות ?
 

יוכי68

New member
מניסיון - שימי תבנית חד פעמית תמיד על תבנית

של התנור ולא על רשת ואם את רוצה שממש יאפה טוב לקראת סוף האפייה הוציאי מהתבנית ואפי ללא התבנית. ד"א יש אפשרות בתנור לאפייה של חלק תחתון בלבד פלוס טורבו לעוגות שמרים, פיצות, לחם וכדו' זה מעולה.
 

nava17

New member
יוכי,

תודה לך,הרעיון לאפות על תבנית התנור נשמע מעניין, אנסה זאת אי"ה.לגבי אפייה תחתונה-נראה לי שהיא לא קימת בתנור שלי, גם טורבו אין לי. מה שמעניין, שבכל התבניות החד פעמיות העוגות נאפות היטב ואין לי שום בעייה איתן, גם אם אני אופה עוגות בחושות או טורט באינגליש קייק הן נאפות היטב. זה קרה לי רק בבצק שמרים ורק בתבנית אינגליש.
 
למעלה