בוקר נפלא לכולם

מאיוש י

New member
בוקר נפלא לכולם../images/Emo140.gif

היום סוף סוף אני בבית אין סידורים
וריצות. מנוחה
 

חנהפ

Active member
בוקר נהדר לכולם

לי לעומת זאת אין רגע דל, החברה החליטו רוצים ברביקיו הערב...אז יאללה להכנות
 

חנהפ

Active member
כן גם אני חשבתי ככה, אבל

איך אומרים? אין מנוחה לרשעים...
 

יוכי68

New member
בוקר טוב לכולם ויום מקסים../images/Emo24.gif

הילדים פספסו את ההסעה , אז כולם בביתתתתתת.
 

יוכי68

New member
הבעל לקח את הרכב...לא נורא.....אם לומר את

האמת אני אוהבת שמידי פעם הם נשארים איתי......משעמם לי לבד..חחחחח
 

מאיוש י

New member
איתי משעמם לך????../images/Emo8.gif

גם אני אוהבת שהם איתי , אני חושבת שאני האמא היחידה שאוהבת את החופש הגדול כשהילדים כולם בבית.
 

יוכי68

New member
מאיוש, את לא היחידה....אני אוהבת את החופש

הגדול יחד איתם....הזמן עובר בכיף...........וכמובן שכיף לי איתך , עכשיו אני אוכלת עוגת שוקולד שהכנתי אתמול בערב בצ'יק צ'ק - חתיכה אחרונהההההההההה, היום צריך חדש. פעם ראשונה שהכנתי בתבנית סיליקון - יצא נהדר.
 

מאיוש י

New member
תתחדשי על התבנית.

אני עדיין לא אפיתי אף פעם בסיליקון. היום את לא מכינה עוגת שוקולד .את מכינה את לחמניות הדלעת המדהימות המטריפות שהכנתי . את פשוט חייבת כמה שזה טעים וצילמתי במיוחד עבור הפורום את כל השלבים. אבל יש סכנה כשמכינים אותם אי אפשר להפסיק לאכול אני אכלתי 6 ואני אף פעם לא אוכלת כמות כזו של לחמניות . כדאי
 

מאיוש י

New member
הנה המתכון

מומלץ מומלץ מומלץ לחמניות דלעת(23/10/2007) רכיבים: 950 גרם קמח לבן שקית שמרים טריים 550 מ"ל מים כוס מלאה ברצועות דקיקות של דלעת (מומלץ להשתמש במנדולינה או פומפייה) 4 כפות שמן זית 4 כפות שקדים קלויים 15 עלי בזיליקום טריים פרוסים דק 1 גבעול עלי אורגנו טריים לציפוי הלחמניות : 4 כפות טימין קצוץ דק 4 שיני שום חתוכות לפרוסות 6 כפות שמן זית 1 כפית מרווה או פטרוזיליה קצוצה דק 3 כפות קוביות קטנות של דלעת שבושלו חמש דקות במים רותחים להגשה : שמן זית וחומץ בלסמי. מעט קוביות קטנות של דלעת אפויה קלות או מבושלת. אופן ההכנה : מחממים תנור לחום של 210 מעלות . מערבבים את השמרים עם הקמח. מערבבים את המים עם הדלעת והשמן . מוסיפים את המלח והפלפל למים המתובלים . מוסיפים את המים המתובלים לתוך הקערה של שמרים ומערבבים. מהרגע שכל התערובת מחוברת בצורה הומוגנית מתחיל שלב הלישה, יש ללוש את הכול כשבע דקות. לאחר מכן מחלקים לכדורים קטנים ושווים בגודל של בקוטר של 5 ס"מ (כדור טניס) מניחים על תבנית מקומחת קלות ונותנים ללחמניות להכפיל את נפחן במקום חמים תהליך זה ייקח בסביבות 30 דקות. כאשר הלחמניות תפחו, מערבבים את כל הרכיבים של התערובת בקערה ומפזרים בכמות נדיבה מעל כל לחמנייה - שימו לב לא ללחוץ על הלחמניות על מנת שהאוויר לא ייפול. מכניסים לתנור החם מהר וסוגרים את הדלת בשביל לשמור על הטמפרטורה. זמן אפייה : כ- 25 דקות \ עד גוון חום זהוב. מומלץ לבדוק בעזרת קיסם כמו שבודקים עוגה . מגישים עם צלוחית של שמן זית וחומץ בלסמי ומפזרים קוביות של דלעת מהתנור\מחבת.
 

מאיוש י

New member
אחרי התפיחה

מהנסיון שלי אפשר לוותר על השלב של אידוי קוביות הדלעת שמפזרים מעל ללחמניה אפשר לגרר את זה דק דק וזה מתבשל תוך כדי אפיה. יש להקפיד למרוח שמן זית בנדיבות מעל וגם שום אני השתמשתי בשום גבישי, לא אבקת שום, זה שנראה כמו גרגירי חול. ולמרוח בזהירות, כדי לא להוציא את האוויר
 

יוכי68

New member
מאיוש, נתת לי רעיון ללחמניות אירוח למחר

נראה לי טעיםםםםםםםם. איך משתלב הבלסמי - אני לא "מתה" עליו. השתמשתי בו לאנטיפסטי וכנראה שפכתי יותר מידי והיה "דוחה".
 

מאיוש י

New member
לא שמתי בלסמי

שמתי את התערובת שמורחים מעל וזהו לא הכנתי כמו במתכון עם ההגשה של הבלסמי מיותר והורס את הטעם המדהים שלהם. הן טעימות גם אחרי הקפאה רק לא קריספיות כמו בים ההכנה אבל עדין מדהימות.
 

רותי410

New member
בוקר טוב לכולם, ולמאיוש:

במה אפשר להחליף את הבזיליקום? ואפשר טימין ואורגנו טרי להחליף ביבש?
 

רותי410

New member
יופי, כי בדרך כלל בטרי

משתמשים בכמות קטנה והיתר נזרק לזבל, כי הוא לא מחזיק מעמד הרבה זמן. ולהקפיא תבלינים טריים אני שונאת. זה מאבד את כל הצורה שלו. יוכי, אני הולכת עכשיו להכין את עוגת הגבינה בשלוש שכבות שלך. נראה מה יצא. ומה זה חום נמוך 150?
 

יוכי68

New member
איך מופיעים המס' בתנור שלך?

אם יש לך מס' 1-9 אז זה בערך 3 וכמובן אם מצוין טמפ' במעלות אז ברור שזה 150 מעלות......חחחחח
 
למעלה