אמרתי "האי" כלומר "הנה" ../images/Emo13.gif
ויש היתממות מסויימת בדבריך. כשמדינה מסויימת סוגרת גבולות, אתה צודק. זו זכותה, וזה גם לא מצור. אבל כשכל המדינות מסביב מכריזות מלחמה בעיתוי מתואם, סוגרות גבולות ומכריזות חרם מתוזמר על כל גורם בינלאומי שיסחור עם ישראל - אז תסלח לי............ מה שהיה כאן הוא לא פחות מניסיון ערבי להרעבת עם - ניסיון שתרם לסבל הבל יתואר שעברו אזרחי ישראל, חלקם ניצולי שואה. הסיבה למצור הכמעט מושלם הזה היתה, בדיוק כמו בעזה, שלטון מקומי שלא היה אהוד על סביבתו. העובדה שישראל עמדה במצור הזה ואף הצליחה להתחזק בהשוואה לסביבה, מבלי שכל מיני UNRWAs יושיטו יד, אלא רק תוך הישענות על גורמים אינטרסנטיים, זהו הישג כביר שאף אחד לא יוכל לקחת ממנה. אני לא מוכן לשום ניסיון להתייחס בביטול לתחושתי המוצדקת כאזרח ישראלי, שנולד וצמח בשכונה שכל מה שהרעיפה עליו זו שנאה, ועוד שנאה, ועוד אחת. החל מרטוריקה נוטפת ארס וכלה בקטיושות, פיגועים וסכינים. החרם הכלכלי זו עוד אבן בחומת השנאה שגדלתי לתוכה. הפלסטינים סבלו ועדיין סובלים, זה נכון - אבל גם הישראלים סבלו וסובלים, גם אם לא בחרו להתמקד במה שאין אלא במה שיש. לא ייתכן שרק ישראל תידרש כל הזמן לתת את הדין על כל דבר, בעוד סבל ישראלי הוא באחריות ממשלת ישראל במקרה הטוב, או לא ראוי להתייחסות כלל במקרה הפחות טוב.. אם אתה רוצה לדון בהבדלים, ואין ספק שישנם הבדלים, אז אתה צודק. אין להכחיש שישראל שלטה פעם בפלסטינאים שבגדה ובעזה שליטה מלאה, והיום מנגנוני השליטה הלכו והצטמצמו מבלי שקיים הסכם או אינטרס ישראלי מובהק לצמצם את שלטונה. מוסרית אתה אמנם צודק ואין סיבה שישראל תשלוט בפלסטינים בכלל. אלא שמעשית, הדבר מזכיר את סיפור החיזבאללה בלבנון. כל הישג קטנטן שמגיע ללא "כניעה", מגביר את כוחם של אנשי הרשע והשחור. ואגב, אין לי שום ויכוח איתך לגבי הסבתא של גברררר. הייתי הרבה יותר שמח לראות חלק מהפליטים מגיעים לכאן וחיים בשלום, מאשר לראות אותם סובלים. ההסתייגות היחידה שלי היא שאני לא מאמין שהפלסטינים יוכלו "לקפל" את ישראל בכוח בנושא טעון כמו זכות השיבה. דבר כזה יוכל להתממש רק ברגע שתהיה הכרה ערבית גם בכמויות הסבל האדירות שעברו על הישראלים ובפרט על היהודים.