בוקר
טוב

Jen74

New member
בוקר טוב - נושא לדיון - ספרי לימוד

ממש עכשיו התקשרה גיסתי והציעה לקנות ילקוט לדקל שלי שעולה לכיתה א'. גם בת אחותי עולה לכיתה א'. גיסתנו מצאה ילקוטים עם עגלות במחיר של 120 שקל לכל ילקוט בחנות סריגמיש. המחיר סביר ואני לא רציתי שהיא תקנה כי אני רוצה שדקל תבחר את הילקוט הראשון שלה. מפה לשם, התפתח דיון עם אבא שלי והגענו למסקנה כמה שהילקוטים וספרי הלימוד מיותרים בימינו. תשמעו איזה רעיון ממש הגיוני חשבנו עליו: במקום לקנות ספרים ומחברות וכלי כתיבה ובמקום לקנות ילקוט וקלמר לסחוב את כל הדברים האלה, כל ילד יקנה בכיתה א' מחשב נייד ויהיה דמי מנוי שנתיים לאתר אינטרנט, למשל מט"ח שדרכו התלמידים ילמדו את כל החומר הדרוש. המחשב הנייד יירכש ע"י בתי הספר וההורים ישלמו אותו בתשלומים חודשיים בצורה כזאת שבסופו של דבר המחשב הנייד יהיה של התלמיד. המחשב הנייד ילך עם התלמיד לכל מקום, כמו הילקוט. חומר הלימוד כאמור יהיה במקום בספרים, חוברות ומחברות באתר האינטרנט הנבחר על ידי משרד החינוך ובאמצעותו ילמדו התלמידים את כל החומר התיאורטי. כל שאר הלימודים המעשיים כמו מעבדות, חינוך גופני וחוגי העשרה, יימשכו כרגיל. התלמידים ינשאו אך ורק את המחשב הנייד שלהם לבית הספר וחזרה הביתה. לכל תלמיד יהיה המחשב שלו לשיעורי בית ותרגול. אמא שלי ישר התפלצה ואמרה שבצורה הזאת התלמידים לא ידעו לכתוב. אז בשביל שמצב כזה לא יקרה, את המבחנים עדיין יערכו בכתב וייערכו כל מיני פעילויות שדורשות מהתלמידים להתבטא בכתב ידם. אם תשימו לב, היום כל העולם כולו עבר להתכתבות אלקטרונית. אפילו משרדי ממשלה מתכתבים ביניהם באמצעות המייל. התכתבות בין ותוך משרדית נעשית במסנג'ר ובסקייפ. ילד חולה יוכל לפתוח בבית את המחשב ולהתחבר און ליין לשיעור בכיתה ואולי אפילו לראות את המורה מסבירה את החומר. מה דעתכם על הרעיון הזה?

סימה 4

New member
תשמעו עליתם על סטארט-אפ ../images/Emo8.gif

רעיון נחמד, אבל התחלתי לחשוב מה קורה כשהמחשב מתקלקל? והרי ילדים הם לא אחראים במיוחד, מחשב זה דבר יקר, צריכים להיות עדינים איתו. אבל כמובן שזה עדיף על כל הק"ג ספרים שהם סוחבים על הגב. וכמה פעמים הם סיפרו לי שהשתמשו רק ב-2 מהחוברות שהביאו?

Jen74

New member
אני בטוחה שגם לבעיית הקלקולים

יימצאו פיתרון

ומה קורה עם מי שלא יכול לשלם...

על המחשב? ואיפה יש תיקים (ועוד עם עגלה) ב-120 ש"ח. אצלנו, כל תיק 199 ש"ח. חוץ מזה, אצלנו מקבלים תיק לכיתה א' מזהב"י, אצלכם לא?

Jen74

New member
תעשי חישוב

ספרי לימוד כל שנה מחברות, קלסרים, דפי פוליו, כלי כתיבה שבמשך השנה צריך לקנות עוד. אני משלמת בסביבות 1500 ש"ח בשנה לכל אחת מהבנות שלי רק על ספרים וציוד לימודי וזה עדיין בלי אגרת חינוך ותשלום לועד הורים. נגיד שהמחשב ישמש רק לחינוך חובה שזה עד כיתה ח' כולל והתשלום של המחשב הנייד יתפרש על משהו כמו שלוש שנים. זה אומר שלכל תלמיד ישלמו חלק יחסי של עלות המחשב נייד ותשלום מנוי שנתי לאתר הלימודי שייבחר. אני לא יודעת בדיוק כמה עולה מחשב נייד אבל נניח שעולה בסביבות 10 אלף ש"ח לחלק ל- 30 חודשים (לפי 10 חודשי לימוד בשנה כפול 3 שנים) זה יוצא 333.333 לחודש. אחרי שלוש שנים המחשב של התלמיד ונשאר לשלם כל שנה רק את המנוי השנתי לאתר הלימודי. ילקוט מזהב"י אמרו לי שאוכל לקבל תמורת תשלום של 35 ש"ח זה סביר אבל אני חייבת להביא להם אישור מבית הספר שרשמתי את הילדה ועדיין אין לי אישור כזה כי לא רשמתי רשמית את הילדה לבית הספר, יש לי בעיה עם הרשות המקומית לגבי איזה בית ספר לרשום. לא מאשרים לי לרשום את הילדה לבית הספר שאני רוצה כי אני גרה ברחוב ששייך לבית הספר השני בשכונה לפי רישום. יש ילקוטים בלי עגלה בהפנינג בלוד ב- 99 שקל, של מודן. גיסתי ראתה היום בסריגמיש (לא יודעת איפה) תיק עם עגלה, לא יודעת איזה פירמה במחיר 120 ש"ח.

איך הגעת לסכום הזה?

1500 לכל ילדה, קצת-הרבה מופרז!!! בקשר לזהב"י, תביאי להם אישור מהעיריה, שהילדה עולה לא', לא חשוב לאיזה בית ספר. בקשר למחשב, זה בטח גם יקרה, מתישהו בעתיד.

Jen74

New member
אני אגיד לך איך

כל שנה ילקוט חדש כי הן מצליחו איך שהוא להגיע בסוף שנה למצב שהילקוט קרוע והריצ'רץ' לא עובד. אנחנו קונים את הילקוטים שבמבצעים אבל לא מוותרת על הבריאות אז יש לי מקומות שאני מוצאת תיקי מודן או קל גב בסביבות 100 שקל לתיק. מחברות, דפי פוליו, קלסרים, כלי כתיבה, קלמר, ציוד הנדסה - אני מגיעה בקלות לסכום של 300 שקל אבל אם נחלק את זה ל- 3 (כי עד עכשיו קניתי לשלוש תלמידות) אז זה 100 שקל לאחת. ספרים עולים בין 40 ל- 60 שקל לספר ובכל מקצוע יש להם לפחות ספר אחד וחוברת לכל ספר. חוברת עולה בסביבות 15 שקל. במתמטיקה זה מגיע בסט של בין 6 ל- 12 חוברות וזה מגיע עד 120 - 150 לכל החוברות. וזה ממשיך ככה. אז אולי לא 1,500 לכל ילדה אבל אני מגיעה לסכומים של אלפי שקלים בשנה רק על ספרים וציוד מתכלה. חוץ מזה יש את הדברים שנצטרך לקנות בכל מקרה כמו נעלי ספורט, תלבושת בית ספר. אני מקבל כאב ראש רק מלחשוב כמה הוצאות מחכות לי בחוק חינוך חובה חינם הזה על ארבע בנות.

חניתס

New member
אז מה אני אגיד?!

בס"ד רק השכר לימוד לבד, עולה לי את רוב המשכורת כל חודש. אין חינוך "חינם" הכל עולה אצלי יש בנים שדואגים כל שנה לקרוע את הילקוטים וצריך לקחת "משכנתא" כל חופשה גדולה כדי לעמוד בהוצאות.

No name for now

New member
תצטרכי לשלם על ספר

גם אם תהיה לך גישה אליו דרך האינטרנט, ספרים מוגנים ע"י זכויות יוצרים

Jen74

New member
מנוי לאתר לימודי כמו למשל מט"ח

עושים לכל תלמיד מנוי שנתי לאתר שבו יש את כל החומר הלימודי שמופיע גם בספרי הלימוד והחוברות. במקום לקנות חוברות וספרי לימוד במאות שקלים לתלמיד, עושים מנוי שנתי.

TheSegal

New member
מחשב נייד לילדים

כשקונים מחשב לילד (במיוחד בגילאים הצעירים) כדאי שהוא יהיה קל ומוגן (שלא יקבל מכה). ביום אפשר לקנות מחשבים בסכומים של 5000 ש"ח הבעיה היא שכל כמה שנים דברים משתנים. בכל מקרה לגבי תיקונים אפשר להציע שתהיה מעבדת מחשבים שתיתן תיקונים בזול... אני תומכת ברעיון... אני זוכרת את הבעיות גב שהיו לי בתור תלמידה... אבל המצחיק הוא שהיום בתור סטודנטית אני סוחבת איתי דפדפת אחת לכל השיעורים (את הדפים מעבירה לקלסרים בבית), זה יוצא יותר קל מלפטופ

חניתס

New member
הלוואי

בס"ד אם הי'יתי יכולה להרשות לעצמי מזמן הי'יתי רוכשת, אפילו אחד שלא לדבר על כמה.

TheSegal

New member
אם לא אכפת לך לקנות מוצר שאינו חדש

את יכולה לנסות למצוא מחשב יד שניה שהוא זול יותר (למרות שלפעמים דרוש שידרוג או לבדוק שהחלקים לא יתקלקלו בקרוב) או לגשת לחברות ולבדוק אם את יכולה להרשות לעצמך "מחודש" שזה מוצר ישן (שכבר השתמשו בו) אבל החברות עצמן תיקנו/שדרגו ואפילו מציעים אחריות.

חניתס

New member
אשמח מאוד

בס"ד לקבל פרטים היכן אפשר לרכוש במחיר זול באיזור השרון אין לי בעי'ה עם יד שני'ה

לא מסכימה עם הרעיון

משום שילד בכיתה א' צריך ללמוד לכתוב בידו ובכתב שלו ומחשב זה רעיון ממש גרוע. בנוסף לכך ילד בן 6 לא יכול לטעמי להיות מספיק אחראי באופן כזה שהמחשב שלו יישמר כמו שצריך ולא יינזק. אם הילד לא יידע איך להשתמש במחשב או לעשות משהו זה י פריע לכל הכיתה. כמו כן הילד יכול מקום להיות קשוב לחומר הנלמד, הוא יכול לשחק בנתיים סוליטר והמורה לא תדע מכך. אולי זה רעיון טוב לגיל יותר מאוחר אחרי שהילד כבר יודע לכתוב ולקרוא טוב והוא גם מספיק אחראי לשימוש במחשב. זה אחלה רעיון לחטיבת הביניים ומעלה למרות ששוב יש את בעיית הקשב והמשחק. במקום שהילד ילמד הוא יעסוק בדברים אחרים גם אם המשחקים יחסמו תמיד תמצא דרך לעשות משהו אחר או להוריד משחק כשהוא נמצא בבית ומתבחר לאינטרנט. בקיצור, רעיון טוב לגלאי ה-12 ומעלה אך לא פרקטי.

Jen74

New member
מתואר מצב דומה למה שקורה ממילא

גם בלי מחשב תלמיד שלא מרוכז בשיעור יקשקש במחברת או על השולחן או ידבר עם חבר וכדומה. זה לא שונה בכלל. הבעיה של הכתיבה בכתב יד היא באמת בעייתית, זה משהו שאמא שלי העלתה ואמרה שזה רעיון גרוע שילד יהיה צמוד למחשב וככה דור שלם של תלמידים לא ידע לכתוב.

זה לא אותו הדבר

כשכולם שקועים במחשב היא לא יכולה לראות מה מתרחש אצלו במסך ואם הוא באמת שקוע בחומר הנלמד או שבנתיים הוא משחק. לעומת זאת, כשילד מקשקש במחברת או על השולחן בזמן שכולם מקשיבים למורה או מסתכלים בספר לא יהיה מסך כזה גדול מולו שיסתיר את הפנים שלו ואת מה שהוא עושה ובאופן כזה, המורה כן תוכל לראות מיד ולהעיר לאותו תלמיד מה שלא מתאפר עם מחשב.

Jen74

New member
מדובר על מחשב נייד

יש מחשבים ניידים שהם בגודל של קלסר שתלמיד לוקח לבית הספר. לא מדובר על מסך רגיל שמסתיר גם בן אדם מבוגר אז בטח שיסתיר תלמיד.

למעלה