בוקר טוב - נושא לדיון - ספרי לימוד
ממש עכשיו התקשרה גיסתי והציעה לקנות ילקוט לדקל שלי שעולה לכיתה א'. גם בת אחותי עולה לכיתה א'. גיסתנו מצאה ילקוטים עם עגלות במחיר של 120 שקל לכל ילקוט בחנות סריגמיש. המחיר סביר ואני לא רציתי שהיא תקנה כי אני רוצה שדקל תבחר את הילקוט הראשון שלה. מפה לשם, התפתח דיון עם אבא שלי והגענו למסקנה כמה שהילקוטים וספרי הלימוד מיותרים בימינו. תשמעו איזה רעיון ממש הגיוני חשבנו עליו: במקום לקנות ספרים ומחברות וכלי כתיבה ובמקום לקנות ילקוט וקלמר לסחוב את כל הדברים האלה, כל ילד יקנה בכיתה א' מחשב נייד ויהיה דמי מנוי שנתיים לאתר אינטרנט, למשל מט"ח שדרכו התלמידים ילמדו את כל החומר הדרוש. המחשב הנייד יירכש ע"י בתי הספר וההורים ישלמו אותו בתשלומים חודשיים בצורה כזאת שבסופו של דבר המחשב הנייד יהיה של התלמיד. המחשב הנייד ילך עם התלמיד לכל מקום, כמו הילקוט. חומר הלימוד כאמור יהיה במקום בספרים, חוברות ומחברות באתר האינטרנט הנבחר על ידי משרד החינוך ובאמצעותו ילמדו התלמידים את כל החומר התיאורטי. כל שאר הלימודים המעשיים כמו מעבדות, חינוך גופני וחוגי העשרה, יימשכו כרגיל. התלמידים ינשאו אך ורק את המחשב הנייד שלהם לבית הספר וחזרה הביתה. לכל תלמיד יהיה המחשב שלו לשיעורי בית ותרגול. אמא שלי ישר התפלצה ואמרה שבצורה הזאת התלמידים לא ידעו לכתוב. אז בשביל שמצב כזה לא יקרה, את המבחנים עדיין יערכו בכתב וייערכו כל מיני פעילויות שדורשות מהתלמידים להתבטא בכתב ידם. אם תשימו לב, היום כל העולם כולו עבר להתכתבות אלקטרונית. אפילו משרדי ממשלה מתכתבים ביניהם באמצעות המייל. התכתבות בין ותוך משרדית נעשית במסנג'ר ובסקייפ. ילד חולה יוכל לפתוח בבית את המחשב ולהתחבר און ליין לשיעור בכיתה ואולי אפילו לראות את המורה מסבירה את החומר. מה דעתכם על הרעיון הזה?