בוקר
טוב

bp18

New member
גיליתם את אמריקה

סיימתי השנה יב יש בתי ספר טיכונים בארץ נסיוניים שיש להם מחשבים ניידים בכיתה שנה הבאה אני סטונדנט בע"ה ואני הולך החודש לקנות מחשב נייד פשוט בתיכון תמיד ההיתי מדפיס וכד' כתב יד לא קריא אז אני קונה מחשב ניד טוב עולה 4700 חוסך עטים דפים וכד' מקס' אפשר להדפיס את החומר לגבי מתמטיקה יש את העט דיגיטלי הזה משהו טוב

tenen

New member
יש לך טעות גדולה בהערכת מחיר :)

מחשב שנועד רק להקלדות ונחשב מעולה למטרה הזו אתה יכול למצוא מעולה ב 3500 שקל שזה בערך 25 אחוז פחות מהמחיר שאתה מתאר :)

No name for now

New member
ילד בן 6 יסחוב מחשב נייד?

אני בת 29 וכואב לי הגב מהמחשב הנייד שלא לדבר על כך שמדובר ברכיב מאוד עדין ורגיש לנפילות, וגניבות בבתי ספר ילד בן 6 ידע בעצמו כל יום לחבר את המחשב לתקשורת (אמרתם אינטרנט) ולחבר את כל ה-peripherals בכיתה? ומה לגבי מהירות הקלדה כדי לעמוד בקצב השיעור?

ברגע שישתמשו במחשב בבית ספר,

כל אחד יתרגל הקלדה וידע להקליד מהר, ממש כמו בכתיבה על מחברת. ולגבי זה שילד בן 6 לא ידע לחבר את המחשב, ברגע שילמדו, הוא ידע. [למרות שיש הרבה ילדים בני 6 שמבינים בכל העניין הזה מעולה.] וגניבות.. אני מאמינה שתלמידי בית ספר לא יגנבו, כי יהיה לכל אחד. אולי אנשים מבחוץ יגנבו.. לא נראה לי שזאת סכנה כל כך גדולה, כי זה כמו מחברת בשביל התלמידים, לא מחשב להנאות..

skaramoosh

New member
../images/Emo45.gifמסכימה לגמריי

מחשב נייד יפתור המון בעיות שיש בבית הספר.. תמיד חלמתי לבוא לבית ספר עם מחשב, וללמוד ככה.. במקום להעתיק מהלוח המורה יכולה לשלוח לשל המחשבים את הטקסט.. שיעורי בית יכולים להישלח למורה באימייל... אפשר יהיה להעלות את ספרי הלימוד לאינטרנט.. כל כך הרבה אפשרויות.. אבל משרד החינוך המעפן מעדיף לנצל את כל התקציבים לדברים אידיוטים לגמרי.

אולי להוסיף את המחשב הנייד

רק בכתה מאוחרת יותר, כמו ו' או ז'? ככה שיהיה מספיק זמן לתלמידים לתרגל כתיבה נורמלית.

רעיון לא טוב

כי ילדים חייבים להתנסות בכתיבה ידנית. האמיני לי...מה גם שילד קטן לא יכול להקליד כל כך מהר...הכתיבה והניסוי והטעיה מאד חשובים בגיל הרך ובכלל...כיצד ילד ייעצב את כתב ידו ? כיצד יתאמן ? רעיון לא טוב בכלל ממורה !!!

lady5

New member
רעיון מעולה , לי יש 4 ילדים בגילאי

אחד בגן חובה 1 ביסודי ו - 2 בתיכון ובמהלך וממש כאב לי שהם נאלצו לסחוב תיקים שיותר גדולים וכבדים מהם ושכל שנה מחליפים גרסאות של ספרים והעלויות והמסחר בספרי הלימוד אני חושבת שעם הטכנולוגיה של היום ניתן לשלב בין כתיבה ידנית לשימוש במחשב , ובהחלט להוריד את נטל הספרים הכבדים כמובן שלא לוותר על כתיבה במחברות והכתבות וכו.... אבל, בהחלט מחשב נייד יכול להיות טוב ואם ירכש ע"י בתי הספר בכמויות כמובן שזה יתבטא במחיר הנמוך יותר

Femdom

New member
לא נראה לי

ילד בכיתה א' לא מספיק אחראי בשביל להחזיק מחשב נייד. מה גם שלרוב ההורים אין כסף להוציא על מחשב נייד שבכל מקרה הילד בטח ישבור.

b l a c k eyes

New member
רעיון גרוע.

וסליחה על ההתפרצות. אני סטודנטית באוניברסיטה, קניתי מחשב נייד במיוחד לשם המטרה הזו, ובכל זאת בסוף מצאתי את עצמי הולכת לאוניברסיטה עם מחברות ועטים, אחרי שהבנתי שזה הרבה יותר פרקטי ונוח. לסחוב כל יום מחשב נייד זאת אחריות גדולה, הוא יכול להינזק בקלות או להיגנב, מה גם שהוא שוקל הרבה יותר ממחברת. לתת דבר כזה לילד בכיתה א? בחיים לא.

ראש המועצה של הישוב שלנו,

כבר מזמן רצה להוציא את הרעיון לפועל. לפי מה שאני יודעת, יכול להיות ששנה הבאה כיתות ו' וכיתות ז' אצלנו בישוב, ישתמשו במחשבים ניידים, אבל נוסף לספרים והמחברות. זאת אומרת, רק בכמה מקצועות, כדי לראות איך הולך.. אני לא יודעת אם זה יקרה כי להרבה הורים הייתה התנגדות, אבל זה מתוכנן, בכל מקרה.

רעיון נחמד אבל בלתי אפשרי

זה לא יעבוד בגלל שלהוצאות הספרים יש אינטרס שזה לא יצא לפועל. והן יעשו הכל בשביל למנוע את זה. נניח לי ששנה הבאה אני אהיה בכיתה ח' זה מאוד בעיתי לכתוב כי עשו לי אבחון וגילו שיש לי בעיה עם כתיבה. לא לא משהו רציני-אין לי הרבה שגיעוט חטיו פשוט אני כותב לאט-אני מתעייף יותר מהר. על מחשב לעומת זאת אני מקליד ממש מהר-כמעט בכתיבה עיוורת. בשבילי במקום תוספת זמן במבחנים וכאלה אני אוכל פשוט לכתוב מהר ולסיים מבחן בחצי שעה במקום להיגרר עם המורה אחרי שנגמר הזמן לחדר מורים. אבל לא יודע למה זה ממש מפחיד אותי הרעיון הזה למרות שגם אני חשבתי עליו פעם. כאילו מה יהיה בסוף?מורה רובוט?!

אלוניס

New member
הבעיה היא לא רק כספית

ותוספת הבדלים בין מי שאין לו למי שיש לו. הבעיה היא שראבק - גם את הכיף של להיות חולה בבית יקחו להם?! זה היה הרי הכי כיף בעולם כשהיינו ילדים! קצת טלויזיה, המון תה חם, ולהתקרבל במיטה.

Jen74

New member
../images/Emo6.gif גם את הכיף שלהיות חולה בבית

יקחו להם... לא זוכרת שהיה כיף להיות חולה. כשהייתי עושה את עצמי חולה הייתי יושבת עם הטלוויזיה ואז הייתה רק "חינוכית" וכשמישהו היה חולה הוא היה לומד דרך הטלוויזיה וזה היה יותר כיף מאשר להקשיב לאיזה מורה משעממת.

חניתס

New member
בואו נביא תועלת מהדיון הזה

בס"ד אולי נוכל להוזיל את ההוצאות: ע"י שכל אחד שיש לו ספרי לימוד או כל דבר לחזרה לבית הספר שאין לו צורך בו ויפרסם כאן בדיוק את שם הספר הכיתה והמחבר ונעשה החלפות.

einat8

New member
כן אבל ?

רעיון נחמד אבל מה עם אלא שלא יכולים להרשות לעצמם לקנות לילדם מחשב?

Jen74

New member
זה בא במקום ספרים

בית הספר רוכש את המחשבים לפי כמות התלמידים שנרשמים אצלו. ההורים משלמים בתשלומים חודשיים, על פני שנתיים-שלוש. אפשר לתת הנחות להורים שיש להם יותר מילד אחד באותו בית ספר כמו שעושים גם עכשיו עם כל מיני תשלומים לבית הספר. אפשר לקבל מלגות כמו שגם היום נעשה בבתי ספר. אפשר להקים מערך של השאלת מחשבים שההורים משכירים בעצם את המחשבים. אפשר למצוא פתרון לכל אחת מהבעיות. יכול להיות שעדיף שבשנתיים הראשונות כשלומדים "רק" לכתוב ולקרוא וחשבון שלא יהיו מחשבים וילמדו בצורה שלומדים היום. בהמשך ייכנס הרעיון של מחשב לכל ילד, מכיתה ג'.

רעיון רע מאוד

זה רק יגרום לילדים להיות עצלנים יותר,כי הכל כל כך נגיש. זה יגרום לילדים לפתח התמכרות למחשב כבר מגיל צעיר.. מה גם שישיבה ממושכת מול מחשב פוגעת בראיה לטווח קצר,שזו בעיה שמתחילה להתגלות רק בגילאים מאוחרים מרחק לכת מגיל ילדים בבית ספר.. אני לא בעד,אין כל רע בלהוציא את הכסף על מחברות וספרים. אף אחד עוד לא מת מלסחוב אותם.אני עולה לי"א ואני שמחה מאוד שלא נולדתי לדור ממוחשב.

טעות בידכם,

אני תלמידה, ולמרות שרעיון המחשב הנייד קורץ לי הטיעונים שהעלו פה נכונים. העלות של מחשב נייד היא הרבה יותר יקרה מההוצאות השוטפות של בית הספר. אם הבעיה היא בספרים שעולים הרבה- גשו לחנויות שמוכרות את הספרים ובקשו להיות חלק בפרוייקט "השאלת ספרים". אני משלמת 250 ש"ח כל שנה ובתיאום עם הוראות משרד החינוך מקבלת בדיוק את הספרים שאני צריכה. נכון, יש ספרים משומשים, אך כולם במצב טוב, אפילו טוב מאוד. החסרון היחיד הוא שאם קורה משהו לספר/חוברת במהלך השנה [נקרע, חסרים דפים, מקושקש וכו'], תצטרכו לשלם את המחיר המלא של הספר. יש לי אח שעומד לסיים תיכון ואח בבית ספר יסודי ושלושתנו נמצאים בפרוייקט הזה כבר כמה שנים, וזה חוסך הרבה כסף. בנוגע לבריאות ולק"ג שסוחבים על הגב- פתרון פשוט. לוקרים [ארוניות]. בדיוק כמו בארה"ב. פותר המון בעיות ומאוד נוח לשימוש. בתור אחת שהתנסתה בזה, אני לא רואה כיצד הסתדרתי בלעדי הלוקר לפני כן. יש חברות פרטיות שבשיתוף עם הנהלת בית הספר יהיו מוכנות להשכיר לוקר למשך שנה תמורת סכום של 140 שקלים. החברה אחראית על תיקונים, נזקים וכו', אך לא על גניבות. הלוקרים פועלים אצלנו בעיר אפילו בבית הספר היסודיים, וזה פועל מצויין. כך גם תחסכו קנייה של תיק, והילדים יכולים לקחת את הספר המסויים שיש בו שיעורי בית בתיק קטן ונוח, שמן הסתם, לא יעלה הרבה, כמו תיק רגיל. המחשב הנייד רעיון נחמד, אך לא פרקטי, ולא בר ביצוע. הרעיונות הנ"ל שהצעתי יכולים לפתור בקלות את הבעיות שהועלו פה.

למעלה