בוקר
טוב

THE ILLEGAL ONE

New member
אחלה רעיון..אבל הילדים יוכלו

לשחק באמצע השיעור או לדבר זה עם זה בכל תוכנות המסרים...

אה כן -

בהמשך להודעתי הקודמת ולהודעה זו - תמיד מצחיק אותי שאנשים באוניברסיטה, שבאים לשיעור מתוך בחירה, במקצוע שהם רצו ללמוד (ולא כמו ילדים שהולכים לבי"ס המון פעמים בחוסר רצון) - יושבים בהרצאות עם הלפטופ ומשחקים סוליטר ושולה מוקשים. אז אני די בטוחה שאם ילד ישתעמם ותהיה לו גישה למשחקים כאלה - התוצאה לא תהיה שונה - למעשה, היא תהיה גרועה יותר מכיוון שסטודנט יודע מתי להגיד די ועל איזה חלק בהרצאה הוא יכול לוותר, או להקשיב לו בחצי אוזן - האם גם ילדיכם בבית הספר היסודי יודעים לעשות זאת? והאם המורה תראה זאת בצורה חיובית כשהיא מלמדת ופתאום אחד המחשבים משמיע צליל של סיום משחק כי הילד שכח לעשות MUTE?

סתם לידע הכללי

ואולי אני נדחפת למקום לא לי - אבל המחשב שלי, שהוא לא מהיקרים ביותר (ולכן גם לא מהקלים ביותר) אבל גם לא מהקיצוניות השניה - שוקל כ-3.5 ק"ג. אני סטודנטית, סיימתי עכשיו שנה א' (אין לי ילדים) - בתחילת שנת הלימודים שעברה קנו לי הוריי לפטופ במתנה כדי שלא אצטרך לבת כל היום בספריית האוניברסיטה בשביל לקבל גישה לחומר. המחשב הלך איתי לאוניברסיטה פעם אחת בלבד לאורך כל השנה וגם אז - רק בגלל שהייתי צריכה לעבוד איתו בספריה ולא מכיוון שנוח לסחוב אותו לכל מקום או לכתוב בו כל הזמן. מחשב נייד שעולה פחות מ-10 אלפים ש"ח לא ישקול הרבה פחות מ-3 ק"ג, תיק הנשיאה שלו שוקל גם הוא ויחד יוצא שאתם מלבישים על ילד בן 6 לפחות 4 ואולי אפילו 5 ק"ג כל יום ובנוסף אחריות גדולה (גניבות בביה"ס, משחקים בתופסת בדרך הביתה וכדומה). מעבר לזה, עבודה מול מחשב, אחראית ככל שתהיה - תמיד אינה בריאה, היא מאמצת את העיניים וגורמת לבעיות מפרקים והתכווצויות שרירים, כל זאת בהנחה שילדכם אינו עושה תרגילי תנועה אחת ל-30 דקות, בדיוק באמצע לימוד הא"ב בכיתה א. בלי קשר, אני גם תכניתנית, מאד נוח לי לעשות הכל במחשב, זה הכי קל לי ואני מרגישה בבית, אבל אני יודעת שכשיהיו לי ילדים אני ארצה מאד שיכירו את המושג ספר, ואם הדבר הכי קרוב לזה הוא ספר לימוד - אז שיהיה. הילדים היום "נסחבים" עם תיקים על גלגלים, מין טרולי קטנים שגורמים למשקל להיות פחות משמעותי ממה שהיה כשאני ואתם הלכנו לכיתה א'. אל תתנו לעולם המחשבים להשתלט על הכל, שיעורים מתוקשבים זה טוב ויפה אבל ילד צריך מורה ולא מחשב שילמד אותו, הוא צריך לדעת לחפש באנציקלופדיה ובמילון ולא רק בגוגל, וגם לדעת שבהפסקה הוא יכול ללכת לשחק כדורגל או גולות (או מה שזה לא יהיה שמשחקים היום) בלי לדאוג למחשב שההורים שילמו עליו כל כך הרבה כסף. חופש נעים ושנת לימודים קלה ומוצלחת לילדיכם

little baker

New member
לילה טוב

אוף, לא מצליחה להעלות תמונה כי היא "כבדה" מדי, מישהו יודע איך מכווצים תמונה?

למעלה