בושה וחרפה לאיסלם.

NorthernStar

New member
אתה הוא הזחוח והתמים

שקונה את כל הלוקשים שמערכת החינוך הציונית מאכילה אותך בלי שמץ ביקורתיות.

razre

New member
אוי לזחיחות 2

את "מכירה" אותי בסך הכל יום? יומיים אולי? ודיברנו על נושאים מאוד מצומצמים בפורום באינטרנט. ואני שואל אותך - מי אני? אכן, לא הכרתי אותך כלל וכלל ואולי כתבתי דברים עליך שלא היו נכונים, אך את בקושי יודעת עליי משהו. את לא יודעת את מוצאי, את לא יודעת מי הוריי, את לא יודעת איך אני נראה, את לא יודעת מי חבריי, לא את הדברים שאני אוהב ולא את מה שאני שונא - מי אני? את אומרת שאני תמים שלא מבקר את החינוך שקיבלתי. אולי. אבל לך אין את הזכות להחליט זאת בלי שהכרת אותי יותר מיומיים.

NorthernStar

New member
I just call 'em as I see 'em

אתה מזכיר לי כמה מתלמידיי לשעבר. גם הם סיגלו לעצמם בסוף חשיבה ביקורתית, כך שיהיה בסדר.

razre

New member
לגבי הצעתך

אני לא אעזוב את הפורום עכשיו - אני לא אעניק לך את התענוג הזה. אבל את הדיון הזה אני מסיים בזאת - את רשאית להגיב ואני לא אגיב יותר. אם את רוצה את יכולה לראות בזה ניצחון - לי לא איכפת. ברגע שירדת לפסים אישיים והתחלת לשפוט אותי כימני (שהרי את הימין את ודאי מכירה לאורכו ולרוחבו) הוא איבד כל תוכן. אבל בכל זאת אני רוצה שתשבי בשקט רגע, ספרי עד עשר ותנסי רגע לחשוב (בלי לכתוב בפורום את תשובתך) מי היה בוגר יותר במהלך הדיון הזה. ותזכרי מי אמור להיות טיפה יותר בוגר, גבירתי הדוקטור לעתיד.

razre

New member
אתה יודע מה

אם אני מפריע לך כל כך אני אעזוב. בכל מקרה, אני רוצה שתשקיע זמן לקרוא את מה שכתבתי ותראה שלא תקפתי ולא ניסיתי לפגוע פה באף אחד - כל מה שעשיתי היה חלק מדיון ענייני ומתורבת למדי. אני לא חושב שאדם צריך להתבצר בדעותיו ולדון בהם רק עם הדומים לו, אלא להיות פתוח לשמוע גם אחרים. חוצמזה שהרבה מהאנשים פה התנגדו לדעות של אחרים והתווכחו עם מי שהתווכחתי לא פחות ממני, גם אם הטיעונים היו לעתים שונים. אני לא ימין קיצוני ואני לא איזה מתלהם פאנטי שמגיב פה בחוסר טעם. אם פגעתי בך בזה שניהלתי פה דיון עם אנשים אחרים אני מצטער מקרב לב. שלום.

Mip Mip

New member
תעמיק קצת יותר ותבין

שיש אלמנטים גזעניים ביהדות. אין ספק שזה לא ג'יהאד שיעי, אבל להגיד על עצמינו שאנחנו "עם סגולה", להכריז שחזון אחרית הימים הוא שכל העמים משתחווים לעם ישראל, להגיד ש"אותנו בחרת ואותנו קידשת מכל העמים". יש פה סוג של נרקסיסזם גזעני...

razre

New member
אולי

גם עצם קיום מדינה יהודית הוא משהו בלתי שוויוני ואולי גזעני. אולי אתה דוגל במדינת כלל אזרחיה, אבל אני לא חושב שאתה מבין את המשמעות - אני אשמח לדון איתך בעניין - אולי נפתח נושא חדש (מדינת כלל אזרחיה)... אני לא מנסה לשכנע פה מישהו שדברי התנ"ך נכונים ושיש לחזור בתשובה ולצפות לגאולה. בכל זאת, אני מנסה להעביר מסר, שהיהדות, גם היא רואה בעצמה את הדרך הנכונה, לא כופה את זה על האחרים. ויש הבדל בין היהדות של היום לבין היהדות שהייתה לפני 3000 שנה. המצב בעולם בתקופה ההיא לא ניתן להשוואה למצב של כיום, ולכן הניסיון להציג את היהדות של היום כמה שהייתה אז הוא אינו צודק.

Mip Mip

New member
אל תסלף את דברי

אמרתי אלמנטים ולזה התכוונתי. אני פשוט לא מקבלת כמובן מאליו את מה שלימדו אותי בגן וביסודי ומסתכלת על דברים בעין ביקורתית. אין קשר לציונות ולמדינת ישראל. הזכות של עם להגדיר את עצמו היא זכות בסיסית שהתעוררה בתחילת המאה ה19. "מדינת כלל אזרחיה"- אז מה ההפך? שלילת אזרחות? על איזה בסיס? בכל שנה אנחנו יושבים מסביב לשולחן הסדר וקוראים בשקיקה "שפוך חמתך על הגויים" ולא חושבים בכלל מה עומד מאחורי זה. אז אין ספק שזה לא ב100% מה שהיה פעם אבל האלמנטיים הם אותם אלמנטיים. צריך להסתכל על העולם בעין ביקורתית, גם על הדברים בהם אנו מאמינים.

NorthernStar

New member
../images/Emo45.gif Mip Mip

ביקורתיות, alas, זה בדיוק מה שהנאו ציונים חסרים.

doresh shalom

New member
אף אחד לא טען שזה הגורם *היחיד* ../images/Emo41.gif

אלא שזה אחד הגורמים. כמובן שיכולים להיות עוד גורמים.

למעלה