בזמנו שמתי קישור לכתבה של ד"ר

טל קר

New member
בזמנו שמתי קישור לכתבה של ד"ר

צופיה מלר למעמד האישה בהלכה, מתוך אתר חופש. קיבלתי באימייל תגובה נזעמת שהאשימה אותי בחוסר אוביקטיביות עד כדי כך ש"השררה עלתה לי לראש" כי לא הבאתי איזה קישור לאיזה רב שיאזן את הדברים על ידי שידבר על מעמד האישה בהלכה. יצרתי קשר עם ד"ר צופיה מלר וביקשתי תגובתה, והרי היא: תשובה ראשונה עצם העובדה שאף אחת מהבנות הדתיות איננה מסוגלת להשיב על הטיעונים שהבאתי בהרצאתי, והן נזקקות לדבריו של "איזה רב, כלשהו" מלמדת עד כמה נחות הוא מעמדה של האישה, בידע ביהדות, אם היא נזקקת לתבונה ולידע הגברי, אפילו בנושאים העוסקים במעמדן כנשים תשובה שניה אשר לטענתן שיש "לאזן", כביכול, טענות כלשהן, על ידי טענות שכנגד, הריני משיבה בשאלה: האם בכל הרצאה של רבנים או רבניות על נושא מעמד האישה, שהם, תמיד, רק דברי הלל ושבח, כמובן, וזאת בכל האתרים הדתיים והחרדיים - כמו מנוף, שופר, אש התורה, אהבת ישראל, חבד און-ליין, שבענט, יד לאחים, ועוד, או בפני הציבור, הם כל כך מקפידים להביא גם שם "איזון" על ידי אנשים חילוניים? או נשים חילוניות? אדרבא! אשמח לראות איזון כזה באתרים הדתיים, ובכל הרצאה של רב, ואז יוכלו לבוא בטענות גם לאתרים החילוניים

גאולה_ש

New member
טל, מי זאת ד"ר צופיה מלר ועל

איזו כתבה מדובר?! כאשר את כותבת הודעה תצרפי קישורים ... לא כול הגולשות שנמצאות בפורום במיקומו החדש בתפוז(ואני בינהן) , מכירות את הדיונים עוד מהפורום במיקומו הישן (ביואל).

musmus

New member
צופיה מלר היא אמא לבחור שחזר בתשובה

והקשר ביניהם נותק כתוצאה מחזרתו בתשובה .כל המקרה הזה פורסם הרבה בעיתונות.נדמה שהיא הייתה (ואולי עדיין) חברת מועצת עיריית תל אביב מטעם מרצ

טל קר

New member
עוד פרטים. היא ובעלה ד"ר דן מלר

הוציאו שני ספרים : "ציידי הנפשות - על טיעוני ודרכי המחזירים בתשובה", ו"שדים מגיחים מאפלה" - סיפורים מתוך קבוצת תמיכה של משפחות שנפגעו כתוצאה מחזרת אחד הילדים בתשובה והתנתקותו מהם. שניהם פעילים בתנועת על"ה וכן פעילים בפעילות למען הגדרת היהדות החילונית. באופן אישי הקשר בין ד"ר צופיה ודן מלר לבנם התחדש.

אמיר.

New member
ושניהם עוינים מאד...

כל דבר שיש בוריח של תורה גם בלי קשר ל´כפיה´...

יכיני

New member
העוינות שלהם היא מאד מתונה ומוגבלת

לפחות יחסית לשלי. לפחות בכל הקשור למעמד האישה, הדת ובפרט היהדות האורתודוקסית מחזיקות במרבית האשמה ההיסטורית והעכשוית.

דנינקי33

New member
עויינים את מה או את מי?

על סמך מה אתה אומר זאת? אם אין בידך ראייה, עברת עבירה של הוצאת דיבה ושם רע, וזה מעשה מאד לא יהודי. לך אצל רבן גמליאל ויגידך.

ציפי ג

New member
הרב מלר בנם של הזוג הנ"ל

הוא אחד מגדולי תלמידי החכמים בדורנו. הוא חבר ספר מעולה על למוד גמרא לילדים, שניתן לרכוש בבני ברק. נחשב אדם משכמו ומעלה. (וזה רק מקצת שבחו של אדם).

ציפי ג

New member
הוא מאית את שמו באידיש רצופה

קשה לי מאוד לחזור על כל האותיות שהוא הוסיף לשם מלר, אבל בבני ברק, הוא מאוד ידוע. כך מדווחים לי גורמים יודעי דבר בקהילה המקומית...

אמיר.

New member
אז מנין הבאת את המידע..

שהוא ´מגדולי תלמידי החכמים בדורנו´ ?? להיות תושב בני ברק מקנה תעודה כזו אוטומטית ???

ציפי ג

New member
תאמין לי שלא. מנסיוני יש שם גם די

הרבה אדיוטים. אם אתה רוצה לדעת יש לי אח שהתחרד, ואמר לי ששמו הולך לפניו בבני ברק כראש לראשונים. הוא עדיין לא בן 79 אז עדין הוא לא מראשי העדה, ואולם ביחס לגלו הצעיר הוא מפורסם. על הרבה אני לא סומכת, אבל אם אחי אומר לי שהנ"ל תלמיד חכם בקנה מידה, אני מאמינה.

טל קר

New member
סליחה, הייתי בטוחה שצירפתי, לפחות

התכוונתי לצרף. הינה הקישור למאמר, מופיע בעמוד הראשון או בשני בפורום החדש בתפוז. http://www.hofesh.org.il/articles/woman/woman.html

גאולה_ש

New member
הקשר בין רברבים באבאים ופמניסטיות3

גם אלו וגם אלו מתבצרים באמונותיהם... וטוענים כאשר השניים יהיו פלורליסטים... אז גם אנחנו?!!!

גאולה_ש

New member
חנה, אני קראתי...אבל

מתי את קראת בפעם האחרונה "פרשנות" שאינה תואמת את שלך?! האם טרחת פעם לשבת "וללמוד תורה" יחד עם אנשים דתיים, ולנסות לשמוע את הפרשנות שלהם...?! כנראה שלא על פי כל הודעותייך שמוכיחים חוסר ידיעה והבנה בסיסיים. נ.ב כבר התחלת למחוק הודעות שלי?! הפורום הזה הולך ומתדרדר ... חבל..

טל קר

New member
אהלן גאולה

בקשר לתלמוד תורה יחד עם אנשים דתיים, הם אפילו לא מוכנים ללחוץ לי את היד, אז שאני אלמד איתם תורה יחד? זה לא די גוועלד? ואם אני אהיה בדיוק במחזור? אגב, ניסיתי פעם הלכתי עם ידיד שלמד בבר אילן לשבת באחד הבתים לדיון בפרשת השבוע וכדומה. המנחה מה זה שנא אותי, חבל לך על הזמן.לא הסכמתי עם הפרשנויות שלו, וגם ניסיתי להתווכח למה, ולשכנע גם את השאר. אח, אם מבטים היו יכולים להרוג. נ.ב. הודעה שניתנת בתשובה להודעה אחרת (כלומר צאצא של הודעה אחרת) שכן נמחקת היא נמחקת גם כן מבלית ברירה מבחינה טכנית. דעות תוכן שלך לא נמחקו ולא תמחקנה. נ.ב.ב. לדעתי דעותיה של חנה מוכיחות ידיעה רבה והבנה רבה לנושא. לא כל מי שלא מסכים איתך מוכיח חוסר ידיעה והבנה בסיסיים...

גאולה_ש

New member
טל,את מוזמנת ללמוד איתי ועם חבריי

אומנם אני לא לומדת באוניברסיטת בר-אילן , אך חבריי כן ורובם חילוניים (דרך אגב רק 30% מתלמידי אוניברסיטת "בר-אילן" הם דתיים) ,ותאורים מסוג זה שאת ציינת לא מוכרים להם. אני אישית לומדת תורה (כרגע תלמוד) ואף פעם לא מצאתי את עצמי מסכימה עם פרשנות הרוב , כי פשוט אין כזו בהלכה... יש רבי א , יש רבי ב , יש רבי ג ... וכך הלאה. ואחרי זה יש פרשנות על רבי א ועל רבי ב ועל רבי ג... וחוזר חלילה ...זה לא נגמר. וכולם מתווכחים מפלפלים ... ואף פעם לא חוזרים עם תשובות רק עם עוד שאלות... אנשים חושבים שאמונה משמעה לחיות עם ודאות(רק תפתח את הספר ותמצא את התשובה),להפך זה לחיות בחוסר ודאות מתמדת... כדי להבהיר זאת , אצרף קטע מהודעתי הראשונה , המתייחס למהות התהליך הפרשני (טל , את זה לצערי לא את ולא חנה מבינות): הכוח בפרשנות עבודת האלוהים אינה מצריכה תיווך של אנשים, אתרים או אירועים . היא דורשת לימוד הכתובים.ביהדות אין האלוהים מתגלה בדמות אדם או במקום מסוים , אלה במילים , המילים של חמשת חומשי התורה. כשם שמחבר התורה הוא נצחי ואין לו סוף , כך דבריו מתפרשים באינסוף רבדים של משמעות.זו הסיבה לפי הרדב"ז , שאין בתורה ניקוד: " האותיות בלא ניקוד וטעמים יש בהם משמעויות הרבה וצירופים שונים וקריאות הפכיות , ולכן לא ניתנו הנקודות והטעמים... אין לך אפילו תיבה קטנה שאין בה סודות עמוקות וצירופים...

טל קר

New member
איך הקטע הזה של הפרשנות לכל

הכיוונים מסתדרת עם חוסר האפשרות להתפשרות של בחורי הסדר בצבא? עם המפלגות הדתיות? עם הרבנות הדתית הלא גמישה? מה הם בעצם רבני החצרות אם לא מתווכים? האם אני יכולה לפסוק הלכה כמו עובדיה יוסף מעצם שנינו בני אדם? אגב, אני אתאיסטית, סיפורי התנ"ך הם עבורי כמו סיפורי המיתולוגיה, שזה אמנם מענין אם היה לי זמן פנוי, אבל זה לא ממש רלוונטי לי בחיי היום יום, ואלוהים וזאוס אחד הם לי מבחינת הרלוונטיות שלהם לחיי. על אף זאת, הדת רלוונטית לי לא כאדם, אלא בשל החברה שבה אני חיה. לכן אני "דוחפת את אפי" כי מכריחים אותי לעשות דברים שאני לא מאמינה בהם ומסתכלים לי בצלחת, וקובעים לי מתי ואיך אוכל לנסוע (כי אני מסתובבת בתחבורה ציבורית) ומכריחים אותי להתגרש רק ברבנות (לכן אני לא מתכוונת להתחתן בכלל) ועכשיו גם לצבא העם הגיעו לי וקובעים לי איך להתלבש. אם הכל כל כך פתוח, מאיפה מגיעות כל ההוראות וההנחתות האלה?

גאולה_ש

New member
מרברבים באבאים ופמניסטיות

שמקבעים את הפרשנות... כמו לדוגמא לצטט מתוך הספר "צאנה ראנה"... ולהגיד שזו ההלכה כיום..

למעלה