בזמנו שמתי קישור לכתבה של ד"ר

טל קר

New member
אהלן מירי, לדעתי זה תלוי איך את

מגדירה יהודי - דת או לאום. כי אני יהודיה על פי הלאום, ואתאיסטית על פי האמונה.

איך אתה יכול לדעת?

קיום או אי קיום אלוהים הוא ענין של אמונה ולא ענין של ידיעה. יש כאלו שמאמינות(מאמינים) בקיומו של אלוהים יש כאלו שמאמינות(מאמינים) באי קיומו של אלוהים ויש כאלו שנמצאות(נמצאים) בקבוצה שלישית ולא מתיימרות(מתיימרים) לדעת אם יש או אין אלוהים.

טל קר

New member
יש הרבה יותר משלוש קבוצות...

קודם כל אפשר להאמין באלוהים, ולא להאמין שזה ה´, כלומר שאולי יש אלוהים, אבל הוא לא בהכרח ה´ או אללה או אביו של ישו, אלא נניח כוח עליון. יש כאלה שבאמת מאמינים בכוח עליון שהוא מעל לכוחות הטבע, ויש כאלה שמאמינים בכוח עליון שהוא כוח טבע, ויש כאלה שחושבים שאולי אלוהים ברא פעם את העולם, אבל אח"כ נעלם (אני חושבת שזה נקרא דאואיזם) ויש כאלה שחושבים שאולי יש אל, אבל הוא לא רלוונטי לחייהם, ויש כאלה שכשהם חושבים על אל לא חושבים על מישהו שבודק להם בציציות בתחתונים או בצלחות, אלא משהו מלא אהבה, ויש כאלה שלא מאמינים באף אחד מהנ"ל והם אתאיסטים, ויש כמו שצינת אגנוסטיקנים שלא מתימרים לדעת אם יש או אין, ויש את כל הקבוצות שמאמינות באל ספציפי, כל קבוצה והאל שלה: ה´ , אללה, וכו´.

גאולה_ש

New member
אין זה הפורום לדון בו בנושאים

תאולוגיים. דיון זה גלש לשיח "פופוליסטי" ... כאשר את ממשיכה להסיט עוד ועוד מהנושא ...חבל אם מישהו מחברי הפורום מעוניין בשיח בנושא, אשמח להדיין איתו בפורום המתאים , כמו לדוגמא "דתיים-חילוניים". ----------

מירי,

New member
לא.. אבל מעוד נעים להכיר את הסובבים

ולא תמיד לפסול אותם , אולי אם הייתי חיה בסביבה בה הרוב הם אתאיסטיים אז "בשביל מה לדעת" אבל בחרת לגור בישראל בחברה יהודית (גם אם רובה לא ממש דתיה) ואני חושבת שנעים יותר להכיר את האנשים איתם חיים - אלא לא חייבים להיות שעורי תורה אבל....

טל קר

New member
הבעיה זה לא רק עם הלהכיר, זה גם

עם ההדדיות. יש הרגשה שהם מוכנים שתבואי ללמוד על הדת ועל אורח החיים שלהם, אבל הפוך זה לא כל כך הולך.

דנינקי33

New member
הדדיות חד צדדית

"מכבסת מילים" היא כלי, המשרת אנשים לעוות מושגים ידועים לטובתם הכדאיניקית. דתיים רבים משתמשים במכבסת מילים, למשל, כשהם אומרים "אנחנו בעד דמוקרטיה", שעה שכולנו יודעים, שהבסיס לחייהם הוא ההיפך המדוייק מזה. כך גם לגבי המילה "הדדיות". סיפור נפלא מן החיים על "הדדיות" הוא של שניאור עינם מקיבוץ שפיים, גבר יפה-תואר ורב-חוכמה וידע, שנולד למשפחה חרדית, ובפקחון-עיניים ומוח הפך להיות יהודי חופשי. יום אחד, בערב סוכות, בא "טנק" (עוד מילה מכובסת) של חב"ד להקים סוכה על המידשאה של קיבוץ שפיים, למען "יראו החילוניים, ילמדו ויחכימו", יאני. אצו רצו אנשי שפיים לשניאור, שיחווה דעתו האם להסכים להקמת הסוכה הדתית בשפיים, אם לסרב. אמר שניאור לחב"דניקים: אהלאן וסאהאלאן, תפדללו, הקימו סוכה כאוות נפשכם, בתנאי אחד: שמחר אני אבוא אליכם, ליישוב שלכם, ואקים אצלכם את הסוכה שלי, הסוכה היהודית החילונית, על הקישוטים של תרבותי ועל הפרשנות והסיפורים שאני אספר לילדיכם. החב"דניקים לא אמרו מילה, ארזו ארזו במהירות את מיטלטליהם והסתלקו מהמקום. למי שלא יודע - שניאור עינם הוא מרצה ומורה למורשת ישראל בסמינר אפעל וסמינר הקיבוצים, ומי שלא מבין שיש יהודי חילוני או יהודי אתאיסט - שיפנה לשניאור ויקבל שיעור מאלף.

אמיר.

New member
כן - אבל בכוון ההפוך...

ראשית - אני מממשששששששששששששששש לא חב"דניק (שהרי אמרו שחב"ד היא הדת הקרובה ביותר ליהדות ואני - יהודי)... -------------- אבל הסוכה הלא דתית מוצבת כל השנה בכל מקום בארץ .... המסרים של שניאור עינם (שחלקם לפחות, מקובלים על כל דתי) משודרים בפול וואליום תמיד ובכל מקום... זה כל כך מחריש שאתה אפילו לא מודע לזה...

דנינקי33

New member
נו אז מה?

נו אז מה? מה כל זה שייך לניסיונות הבלתי נלאים של חרדים לחדור בכוח, בניגוד לרצון, לכל רחוב, כפר, עיר ומשפחה שאיננה חרדית כמותם? חכה חכה לרגע, שאני מאד מקווה שלא יגיע, שלציבור החילוני זה יגיע עד צוואר, והם יתחילו לעשות אותם דברים בדיוק לציבור החרדי. נראה אילו מילות הרגעה תשדר אז באינטרנט האסור, המוקצה מחמת המיאוס, לציבור החרדי.

אמיר.

New member
הפוך ? הולך יותר מדי...

הרי אני חי בתוך חברה כללית, לא דתית... כל העולם משדר חילוניות.. העיתונים, הרדיו .. הטלוזיה... הרחוב.. --------- למרבה הצער זה כל כך הולך שיש יותר מדי שנתפסים לקלילות החילונית ... (מזל שיש הרבה ילדים במשפחה דתית
)

דנינקי33

New member
מזל שיש להם תומכים חילוניים

מה היו עושים כל "ברוכי הילדים" אם לא היו נתמכים דרך קבע, ובגדול, בידי הציבור, שרובו חילוני????

למעלה