בחיית ראבאק.. תיזהרו!

בראוניז

New member
אין רע בקיקים כש

יש לך מנוע פחות מ2000 סמ"ק :] סתם וגם רייסים זה לא כזה סיפור כל עוד עושים את זה בחניון או כבישים פתוחים בלי הולכי רגל בסביבה

Darakan

New member
אני חולה על לדפוק קיקים

בכביש מהיר, אבל בקושי יוצא לי... לא יצאתי מהעיר כבר איזה חודש... ואם הייתי בכביש מהיר אז הוא היה רטוב אז האצתי לאט.

יאפה

New member
סוף סוף נושא שאני יכול להשתתף בו...

ולהתחיל ב - חרטה. אין מה לפחד ללמוד נהיגה-כשמורה נהיגה לידך (לפחות שלי היה ככה) גם אם את רוצה לעשות טעות את לא יכולה! ואת תעשי טעויות והרבה - אבל הוא יתקן אותך -ככה לומדים! קודם עם המורה אח"כ עם ההורה ואז אפילו לבד-כל אחד עושה טעות מתישהוא -אבל אם נוהגים בריכוז אפילו אם מישהו אחר יעשה טעות אפשר פשוט: לעצור
"ת'הומו"

חן, אני לא חושבת שקטי התכוונה לזה

אלא לעובדה שהיא לא לבדה בכביש. על עצמה היא יכולה לסמוך. היא אמרה שבגלל אנשים כמו דודי שפתח את השירשור (מצטערת לומר שוב את הדבר הלא נחמד
) -עושים קיקים ושמיקים ולא יודעת מה, דברים שאם לא יעשו אותם יהיה יותר בטוח בכבישים, ואפילו אם בטיפה-זה שווה את זה. עכשיו היא לא יכולה לסמוך על נהגים אחרים, כי לא כולם אחראיים (ראה כל אנשי הרייסים למיניהם. היא צודקת. זו בעיה. תאר לעצמך שבמקום לעלות למדרכה הוא היה נכנס באוטו נוסף? זה מאוד הגיוני בהרבה מאוד מקרים.מכונית זה ממש כלי נשק. בשבריר שניה הוא יכל לעלות על מכונית עם שני הורים ושלושה ילדים. זה פשוט לא בטוח.

יאפה

New member
ושוב אני אומר...

שנכון-אוטו זה דבר מסוכן אבל הלימוד עצמו לא אמור להפחיד!

בראוניז

New member
טוב כמה דברים

סתם שאלה איזה אוטו יש לך? עכשיו תבין שאתה סתם מגזים ברור שעדיף לסוע על 60 כל הזמן מבחנית בטיחות אבל זה לא ריאלי ואני בטוח שאחרי תצא מההלם (שבוע בערך) אתה תחזור לנהוג כמו פעם רק בלי שטויות קיצוניות. בכל מקרה אני לא מנסה להצטדק כי יש פה אנשים בפורום שנסעו איתי ויודעים שאני עושה פול שטויות אבל אני עושה הכל בשליטה (כמה שזה נשמע קלישאה אני לא מגזים עד הסוךף ועושה הכל בשיקול דעת). בוא נגיד שמה שאתה עשית עם ההגה סלאלומים אני עושה עם המיני ואן של אבא שלי שזה אוטו כבד הופך מצד לצד אבל שולט על האוטו ועושה את זה חופשי, מעל 60 קמ"ש, זריקות תחת והכל. אבל אני גם יודע לשלוט על האוטו לדוגמא נסעתי ברח' קרן היסוד לכיוון המרכז (למי שמכיר) אני נוסע עעעם חבר על איזה 70 פתאום משום מקום מגיע זקנה ובלי להסתכל (בכלל!) ימינה שמאלה פשוט יורדת לכביש קלטתי את זה מהר ולמרות שהמרחק היה קצר בלמתי חלש ונכון (כדי לא להיכנס למצב של תת-היגוי אם מישהו פה יודע מה זה) עד שהגעתי מטר ממנה ורק אז סטיתי הצידה ותאמין לי שהצלתי לה את החיים כבר דמיינתי איך היא עפה באוויר אנשים בתחנת אוטובוס שליד עצמו עיניים והחזיקו את הראש הם היו בטוחים היא כבר באוויר... אבל מצד שני ככשאני לוקח את המאזדה 626 של אמא שלי אז אני כבר באמת סכנה לציבור :D

Darakan

New member
קח פרי ותהיה לי בריא

רק היום דיברנו בכתה על דריסת חתולים. אני למשל עליתי על גופה של חתול מעוך ב-100 קמ"ש. וחבר שלי מהכתה עלה על חתול כאשר לפני הדריסה היה מבט קר של "אני ארדוף אותך בחלומות" ביניהם ושניה אחרי הוא שמע משהו מסתובב כמה פעמים על הגלגל...

Rastaman Chant

New member
הכל בשליטה... נו באמת

עד שיום אחד תצא משליטה ותכנס באיזה עמוד כשאתה שיכור. או תכנס במכונית שתעשה איתה רייס. פאק, אתה נוהג כולה 4 חודשים. ניסיון זה 9 שנים מינימום ואז אתה יכול להתחיל לדבר.

NiGa

New member
עם כל הכבוד לדודי המלך שלנו,

שחשב שכל אחד יכול להיות וייסליב, הבעיה היא לא המכונית. הבעיה היא חוסר ניסיון, חוסר ידע ועודף ביטחון! כשאתה עולה לכביש עם הידיעה הכוללת שזה מסוכן, שאתה צריך לשמור על עצמך, על הנוסעים איתך ועל המכוניות סביבך - זה כבר מוריד את רמת הסיכון בהרבה. חוסר הניסיון משתלב לעודף הביטחון, ומוציא אנשים שחושבים שאחרי חודשיים עם מלווה הם יודעים לנהוג. אני אישית נהגתי בחודשיים שלי בטח יותר ממה שאתה, דודי, תנהג בשנה... ואני הייתי לחוץ מאוד פעם רקאשונה שנסעתי בלי אבאל'ה. הכרתי את האוטו כמו כךף ידי, ידעתי שאני נהג מצויין... ועדיין פחדתי... הפחד הזה לא הומר ללחץ ממשי שדפק לי את הנסיעה, אבל הוא גרם לי להיות זהיר מאוד. וגם הזהירות הזו נכנסה לי בפנים - שכבר הייתי בטוח שאני מספיק זהיר, ואין לי מה להיזהר... מי שיודע על מה אני מדבר יודע - אני לא אפרט יותר. בקיצור, זה שקטי פאראנואידית זו בעיה שלך. תשתמשי בכל תירוץ שבא לך, את פאראנואידית. אבל בתכל'ס, זהירות ומודעות זה מה שיעביר אותך בשלום בכביש. גם שנוסעים מהר, עדיין צריםך לשמור על כללי זהירות. אם בשיעור נהיגה הסתכלת במראה - כי ככה צריך, עכשיו אתה מסתכל במראה כי אם לא תעשה את זה אולי תדרוס איזה אופנוע או בנאדם, או שפשוט לא תראה שאתה דופק לך את האוטו - במקרה הפחות גרוע. זהירות זה משהו שצריך להיות טמוע בנהג - וזה בא עם ניסיון! עד אז - תנהג בזהירות דודיל'ה!!

Darakan

New member
בדיוק מה שרציתי לכתוב לגיל

אבל תפוזונה לא שלח את ההודעה. מה שרציתי להגיד שההבדל בין גיל לדודי זה שהוא נוהג מספר ימים בלי מלווה, וגיל נוהג כבר 4 חודשים בלי מלווה.

Glass Prison

New member
שי...

מה זה 4 חודשים בלי מלווה? זה לא אומר שום דבר.... וחוץ מזה, זה לא אומר שום דבר כי... זה יכול להיות מישהו שנוהג כבר לא יודע... שנה... או יותר... ויעשה איזה שטות... פשוט צריך להיות זהירים כמו שיותם אמר...

Darakan

New member
לא התכוונתי לזה

אני לא שולל אפשרות שמישהו מנוסה יעשה טעות או שטות, במיוחד גיל, 4 חודשים זה קצת. אבל בכל זאת לגיל יש נסיון יותר מלדודי, ואני יכול להגיד את זה על עצמי גם כי אני וגיל עברנו טסט באותו יום. זה הכל יחסי. כמובן שאני לא תומך בשטויות שאנשים עושים, דיברתי על הזהירות והבטחון שמקבלים שגיל דיבר עליהם.

NiGa

New member
יש עוד משהו שצריך לזכור.

ותק זמן הוא לאו דווקא ניסיון... אני לדוגמא, בחודשיים שלי נסעתי המון! מכיוון שאני עובד עם אבא שלי, יצא לי לנהוג כל בוקר לבי"ס 5 פעמים לפחות בשבוע לעבודות - אם זה ת"א, אם זה ראשל"צ או אם זה אשקלון באר שבע, חיפה, ירושלים... הקילומטרז' שלי היה גדול מאוד. לעומת זאת, אני מכיר אנשים שבחודשיים שלהם בקושי נסעו. כי אין להם לאן, כי פאדיחות לסוע עם ההורים כי לא יודע מה - פשוט בקושי נסעו וחיכו שחודשיים יעברו. ואח"כ הם יוצאים לכביש חסרי ניסיון. ומניסיוני - פעם ראשונה שנסעתי עם מלווה הייתי גרוע! החודשיים עם מלווה חשובים מאוד! אל תזלזלו בהם! אני מציע לכם גם בהתחלה, שנגמר המלווה, לקחת איתכם נהג אחר, חבר שלכם, שאתם סומכים עליו ושהוא נהג יותר מנוסה מכם...

Darakan

New member
בחודשיים שלי גם נסעתי הרבה

כל יום נסעתי חוץ מפעמיים הפסקה של שבוע (כי נמאס לעשות סתם "סיבוב"), ת"א, ירושלים, אשדוד, באר-שבע... לאן לא נסעתי...

NiGa

New member
בידיוק

אז אתה אחרי חודשיים מוכן לכביש, והמחסום היחידי אולי שאתה צריך לעבור, אלא אם כבר עברת אותו בחודשיים, נו-נו-נו, זה הפחד מלנהוג לבד שאף אחד לא שומר עליך. לי לקח את הדקה שיצאתי מהחניה... שמתי שירים אהובים בדיסק והכל הסתדר... אבל בכל זאת נסעתי לחברקי הטוב חן שליווה אותי בסיבובים רבים סביב חולון אזור ורחובות... חן, עכשיו שאני חושב על זה - יש לך מזל שאתה חבר שלי!!! (רק אני וחן מבינים למה אבל שטויות...)

Darakan

New member
אלו שעושים שטויות

רובם הם אלו שלהורים שלהם אין זמן לנסוע איתם או שיש להם מכונית אחת (סטטיסטית כמו שזה נראה, ערסים למיניהם). בגלל זה גם התנגדתי לחוק המטומטם של ה-6 חודשים מלווה. אלו שאין להם עם מי לנהוג גם מאבדים את ה'כושר' שלהם בנהיגה וגם נלחצים יותר ויותר לקראת נסיעה לבד, ואז הכל יוצא בבת אחת. החוק הזה לא היה מוריד את תאונות הדרכים, אלא רק היה מעלה אותן. בגלל 5 הומואים מפגרים שלא יודעים לנהוג ולקחת אחריות, במיוחד שהם שתו ואם אני לא טועה לנהג בכלל לא היה ראשון, אין סיבה לדפוק 'עונש' קולקטיבי למי שכן זהיר.

למעלה