כמה חבל שזאת התחושה
אני לא מאשימה אותך או את חברייך, כי אני מבינה את התחושה של להיות מיעוט, ואפילו נרדף לפעמים. פשוט חבל לי שהגענו למצב הזה.
יש לי תחושה שהשמאלנים קצת ירדו למחתרת. הן בפייסבוק והן בפורומים. מפחדים להשמיע את דעותיהם שמא יקבלו מבול של קללות והשמצות. נכון, יש את הפאנטים והפרימיטיביים אשר שולחים את כל מי שלא חושב כמותם, היישר לעזה או מאחלים לו מוות בייסורים. אני חושבת שאנחנו כבר מספיק מבוגרים כדי להתעלם מכל הארחי פרחי והאספסוף המציף את הרשתות השונות.
סמרטפונים ואינטרנט חופשי יש כבר לכולם. כן, גם לאספסוף. מה לעשות, זאת דמוקרטיה. לא ייתכן שיהיו סמרטפונים ואינטרנט רק לאינטליגנציה. מקלדת יש לכולם.
דווקא מהשמאל הנאור והליברל הייתי מצפה לא לפחד כל כך. להגיד מה שאתה חושב מבלי להתבלבל או לגמגם או גרוע מזה, להגיד עד כמה אתה מפחד להגיד את מה שאתה חושב. אותי אישית זה אפילו מעליב. כאילו אנשי הימין או אנשי המרכז לא מסוגלים לעכל דעות אחרות מבלי להתלהם. אדרבא, יבואו אנשי השמאל בעלי התבונה ויסבירו לנו, לפחות לנו אנשי המרכז, מה הם יודעים שאנחנו לא יודעים. שיבואו ויאירו את יומינו וירחיבו את דעתנו. ולא, אני לא צינית. אני רוצה לשמוע עוד פתרונות יצירתיים למצב שבו אנחנו נמצאים.
לפעמים יש לי תחושה שמאוד נוח לאנשי השמאל להיות בבועה הזאת שבה הם מרגישים בנוח. מורמים מעם. פוחדים מהאספסוף ומהעמך. לא מבינים אותם. מקללים אותם ומאחלים להם מוות. מן תחושת נרדפות. במקום לצאת בראש מורם ולהגיד - אני שמאלן ואני חושב אחרת ממך, הם מעדיפים להתחפר בעמדותיהם ולחפש את בני מינם. מהפכנים אמיתיים עולים על בריקדות ולא מתחפרים עד יעבור זעם ואז יוכלו לחזור לבתי הקפה ולכתבות במקומונים ובעיתונים. מצד אחד הם גאים להיות שמאלנים, ומצד שני הם פוחדים להביע את דעתם בימים שכל הארץ שטופה פטריוטיזם. להיות שמאלן זה גם להיות פטריוט. פטריוט מסוג אחר. לא פחות טוב מפטריוט ימני או מרכזי.
הבן שלי חי בברלין. מצלצל כמעט כל יום לשאול מה קורה בארץ. שמאלני קיצוני. הוא מפתיע אותי בהבנתו את מטרות המבצע. הפתיע אותי בתמיכתו אפילו על ההפצצות את עזה. לפעמים, ההיגיון הבריא משתלט על דעות פוליטיות. ההבנה שאין לך פתרון בר ביצוע מלבד שאיפה ותקווה שדברים ישתנו. כנראה ששמאלנים משם רואים דברים ששמאלנים מכאן לא רואים.