בחרתם כבר שמות?

רינתילה

New member
גם לי כבר מזמן יש שמות

לפעמים הם משתנים קצת כי מה שהיה יפה בעיני לפני 8-9 שנים לא בהכרח כך היום. גם לי "גנבו" שמות. למשל שירה - חברה שלי גנבה... בכל מקרה כרגע אני על דנה לבת וטל לבן. למדתי מחברות שכדאי שיהיו כמה אופציות לכל מין לפני הלידה כי לפעמים מי שנולדת נראית פתאום יותר מיקה מאשר קרן... השתעשעות בשמות היא חלק מהפנטזיה הכללית. כמו לדמיין אותי הולכת עם התינוק/ת ברחוב. בכל מקרה זה נראה לי כל-כך נורמלי...

טלי2

New member
כן, גם אצלי השמות כבר מוכנים

אחרי שדיסקסנו את נושא השמות (אני ואישי), כבר החלטנו, ואנחנו משתעשעים בהם,מתאמנים - איך זה יהיה לקרוא להם לבוא לאכול וכולי, וצוחקים על עצמנו כמובן , בקיצור כמובן שאת נורמלית, אין דבר טוב יותר מאשר לדמיין דמיונות חיוביים מסוג זה, שיפיחו בנו עוד קצת תקווה ועידוד. מקווה שבמהרה השמות ישמשו אותך....

לי היתה רשימה כזו בהתחלה

וככל שהזמן עבר, "גנבו" לי את השמות שאני הכי אוהבת
ומאחר שזה עוד משהו שמדגיש את הזמן שחולף לו, החלטתי שזה מיותר. סתם כאב לב שאני מוסיפה לעצמי. אני חושבת שכשנצליח להרות ונגיע לשבוע ה-37 אני אתחיל להתלבט. עד אז, אני פשוט לא אאמין שאני בהריון
מרב

נועם@בת

New member
לי יש רשימה כזאת עוד מהילדות ../images/Emo8.gif

רק שהיא משתנה עם השנים. לא אכפת לי "שיגנבו" לי, אחותי כבר איימה שלבת שלה יקראו נועם, ואצלי השם שמור לבן. אז גם במשפחה יהיו נועם-בן ונועם-בת
על השם נועם החלטנו בעלי ואני עוד כשהכרנו. ויש עוד שם אחד מוסכם לבן (צריכים להיות מוכנים לאופציה של תאומים). על שם של בת אין הסכמה. כלומר הוא לא מסכים עם שלי, ומסרב לומר מה הבחירה שלו. יגיד שאהיה בהריון
אז יש לי שם אחר לבת שהצלחתי למצוא לו פירושים ואסוסיציות לאבא שלו- אז זה בטח ימיס אותו
אני שומרת אותו לרגע האחרון. אם תהינה תאומות, חסר לנו שם, ואז פשוט נפנה לגיסי שיש לו יד ורגל בקבלה- ונבקש עזרה. נועם לפעמים אנחנו מדברים על זה, אבל אחר כך זה כל כך צובט, שאני מצטערת שהעליתי את הנושא. כי שנינו יושבים עצובים כאלה ומנסים להתעלם מהעצב, שמסרב להתעלם מאיתנו.

מרב.

New member
אצלי יש בעיה אחרת

אני מאוד אוהבת שמות שיש קשר בינהם, ולכן עניין בחירת השם הופך להיות מסובך יותר כי צריך לחשוב גם על איך זה ישתלב עם השאר. לדודה שלי יש 4 ילדים: קרן, אור, זוהר, הילה. לדודה של אבי יש 3 ילדים: יובל, מעיין, גל. אני מתה על שמות שקשורים בינהם, אבל לא מצליחה לחשוב על סדרה מוצלחת. איזה צרות, אה?
מזמן כבר שכחתי את השמות שאהבתי (בבודדים, עוד לא הכנסמו את המשתנה התלוי בהמשכיות השמות
) אבל מאז כבר שכחתי חלק, חלק מהשמות הפכו בנאליים, וחלק- הכרתי אנשים בלתי נחמדים בעליל שנשאו את השם הנבחר, שהתחלחלתי למחשבה שמא אזכר בהם כשאקרא לילד לארוחת הצהריים
אז יש עוד זמן להתלבט, יש אתרים מצוינים, וחוברות של שילב ואפילו ספרון קטן. שאלו יהיה הצרות שלנו... מרב

אני בעיקר מתווכחת עם בעלי ../images/Emo122.gif

שאוהב שמות מ-ז-ו-ו-י-ע-י-ם, ועוד מעיז לנסות לשכנע אותי שהם יפים. השם החדש שהוא מנסה לשכנע אותי ביפעתו הוא (לא תאמינו) אלימלך. לפני כן הוא נדבק לשם אריה. איפה, איפה מצאתי כזה בעל עם טעם מזעזע בשמות???

נועם@בת

New member
אני חושבת שאם היה בא הג´יני הקטן

מההודעה ההיא של מרב, ומציע לי לקחת בעסקת חבילה את ירוחם וכתריאל- הייתי נושמת עמוק ו... לוקחת
(אלימלך??? את בטוחה??? זה באמת ככה או שזה ההומור השחור שלו?
)

שום הומור שחור ../images/Emo4.gif

הצעתי לו בתור בדיחה את אפריים והוא קפץ בשמחה על המציאה (ואח"כ הוא עוד אומר "אבל זה שם שאת הצעת!"). חוץ מזה מככבים ברשימת השמות החביבים עליו גם דב, זאב, אברהם ("זה שם מקסים!"), יוסף, יעקב, ושמות 12 השבטים... מה עושים איתו???

נועם@בת

New member
הממממ.... אני מעדיפה לשמור

על זכות השתיקה
מסתבר שכל הבעלים מגיעים עם
כלשהו
נועם

מרב.

New member
הרגת אותי!! D-:

באמת ובכל הרצינות שהוא מתלהב מהשמות האלו??? אני בטוחה שהוא עובד עלייך, פשוט לא יכול להיות אחרת
שולחים אותו לקורס במודרניזציה שנקרא: "היציאה מעידן התנ"ך- האומנם??" אני אחפש את המועד הקרוב ביותר
ובינתיים אני לויד´ת אם להתפוצץ מצחוק או לנוד לך בראשי ברחמים והשתתפות בצער
מרב

מרבי, הוא רציני לגמרי ../images/Emo11.gif

הוא לא צוחק, הוא באמת חושב שאלו שמות מדהימים ביופים. לפעמים אני שואלת אותו "ומה אם לך היו קוראים יהושע/משה/חיים (בחרי את השם החביב עליו באותו רגע) ?", והוא אומר שהוא היה מאוד שמח בשם כזה. יש לו מזל שלהורים שלו אין את אותו הטעם. אין לי בעיה עם שמות תנ"כיים, יש שם שמות מאוד יפים (יואב, איתי), אבל דוקא אותם הוא לא מוכן... אני לא יודעת מה לעשות איתו, כל עצה תתקבל בברכה...

מרב.

New member
one at the time

כשתגיעי לגשר, תעברו אותו. לדעתי תוכלי להפעיל לחץ פיזי מתון, מניפולצית קטנות של נשים מלשון: אני סבלתי ולכן זכות הראשונים לשם ניתנה לי!! והלוואי שתגיעי כבר לגשר הזה... מרב

../images/Emo127.gif סוכריה - אצלי אותו הדבר ../images/Emo127.gif

איזה קטעים!!! כל פעם אני אומרת לבעלי שעם שמות כמו שהוא רוצה, אין פלא שהילדים שלנו לא מעוניינים לבוא לעולם...
קצת ציניות לא תזיק בעניינינו, הא??

..נעמה

New member
גם לי זה עושה כאב לב ../images/Emo110.gif

אז אני ממש לא מדברת על זה. אני בטוחה שברגע הראשון שאני יביט אל תינוקי היקר מכל אני אדע איך לקרוא לו! ו

יעל@

New member
רק עכשיו קראתי

ואני כל הזמן עסוקה בשם לילד או הילדה. גם שמי האמיתי מתחיל ב- ע וגם של בעלי. וגם השם של הילד שלנו יתחיל ע´. אני מאוד אוהבת את השם עמית (מתאים לבן ולבת). השאלה מה יקרה אם יהיו שניים.

אני נתתי שם לעוברית שלי ../images/Emo7.gif

כחלק מהפרידה, נתתי לה את שמה ועכשיו אני מחפשת שמות אחרים. שתדעו, ששמה היה הגר. וכשחשבתי על זה לעומק, אז הבנתי שלהגר היו חיים נורא קשים, ואני ניסיתי למנוע מהגר שלי את החיים הקשים האלה. עכשיו הכיוונים הם אחרים, אבל בטוח ששם מהתנך כי שם השמות הכי יפים ועם "אופי". זוהרה

למעלה