מגיבה כאן כדי שאולי תשימי לב
אני רואה את ההודעות שבוחנות שוב את עצם ההחלטה ולא רק את הצד הביצועי שלה.
אני רוצה באמת לעבור על כמה נקודות:
 
בקנדה יש הגנה מצויינת על זכויות שוכר דירה. אי אפשר להעלות את המחיר באופן מטורף, צריך לטפל בבעיות בצורה מסויימת וכו. מצד שני, כל חוזה שנתקלתי בו ושמעתי עליו לאורך השנים היה החוזה הסטנדרטי על פי חוק של טורונטו - שנה מלאה, בלי אפשרות יציאה באמצע ושנה שנייה פר חודש. יש דירות שמושכרות מרוהטות על בסיס חודשי - המחיר שלהן יקר מאוד והגודל שלהן לרוב לא ל-5 נפשות. אני לא יודעת איך שוכרים בית ל-9 חודשים, צריך לחפש, או לסבלט, או לשכור לשנה מתוך הנחה שמשלמים על 3 חודשים אקסטרה, או שבאמת יש סידור כלשהו בתוך הקהילה - שזה כמו סאבלט אבל מגורם מוכר.
 
טורונטו וחוויה בינלאומית. טורונטו ממוקמת מצויין. החורף קר, אבל זה בדיוק כמו שהקיץ הישראלי חם. זה מזג האוויר וחיים בו. החורף ארוך ויש הרבה פעילויות מותאמות מזג אוויר. אבל אם נשים לרגע את מזג האוויר בצד, צריך לזכור גם מהי טורונטו. טורונטו היא עיר קנדית בחלק שמושפע תרבותית מהבריטים (להבדיל מהצרפתים). אנשים מנומסים ואדיבים. אנשים שומרים על פרטיותך. אנשים לא נדחפים למרחב הפרטי שלך. אם תלכי עם ילדייך ברחוב לא סביר שתכירי אנשים על הדרך. לא סביר שחברויות יצוצו ממפגשים מקריים כמו בישראל. זה נדיר מאוד בטורונטו. היתה לי בטורונטו חברה איראנית שאמרה שחסר לה בתחנת אוטובוס השיחות חולין עם הממתינים האחרים. אף אחד אפילו לא יוצר קשר עין. העיר עצמה מנומנמת. כל הפעילויות הן בהילוך נמוך. מאוד מאופק. מתרגלים לזה. ואפילו יכולים לאהוב את זה. אבל הישראלי הממוצע בשלב ראשון ישתעמם, ירגיש לא במקום, יהיה פיל בחנות חרסינה - מה ששוב יקשה על יצירת הקשרים החברתיים.
 
להרבה אנשים שמהגרים או עוברים רילוקיישן יש קושי ביצירת חברויות. הן לא קורות מעצמן. השכנים לא ידפקו על הדלת להגיד ברוכה הבאה לשכונה ברוב המקרים (אני רוצה להגיד אף פעם, אבל מסייגת כי מישהו כבר יצעק עלי שאני מגזימה). בדרך כלל החברויות מגיעות מהילדים. הילדים הולכים לבית הספר, שם הם פוגשים ילדים בכפייה. ואז יש פליי דייטס, ואז ההורים מביאים, ואולי ההורה נשאר/ת לקפה, ואז יש שיחה, ופעם הבאה כבר כולם באים לארוחה. ואז נוצרת לה חברות. בלי בית ספר לילדים, יהיה קושי מסויים.
 
את מניחה שהקהילה תחבק ותמלא, אני משערת. אני משערת, שיש כאן הנחה סמויה שמתוקף תפקידו של האיש אתם תכירו את חברי הקהילה ומהם תצמח תחושת השייכות או תפתר בעיית הבדידות. זה אולי יקרה, ואולי לא. אולי הוא ימצא את עצמו מנסה לגייס אנשים במקום למצוא קהילה חמה ומתפקדת. אולי דווקא בקהילה הזאת לילדים שלכם לא תהיה כימיה עם הילדים בני גילם. לבנות על הקהילה זה לשים את כל הביצים בסל אחד. יש בזה סיכון.
 
טורונטו עיר מאוד סובלנית. את יכולה לעשות בה כרצונך במסגרת החוק - כולל חינוך ביתי. אם הילדים יהנו מזה? זו שאלה סובייקטיבית שאין לאף אחד כאן דרך לענות עליה. את אוספת מידע ומתכוננת כמו שצריך וזה מה שחשוב. וכמו שאמרו כאן החלטות לא חקוקות בסלע. את יכולה גם לשנות את דעתך. אם את רוצה את יכולה גם לאפשר להם להתנסות בבית הספר המקומי ולראות אם הם רוצים כן ללכת. צריך לזכור שבמילא בקיץ אין בית ספר, כך שיש להם בטורונטו כמעט שנת לימודים מלאה (שלילדים בלי עברית זו יכולה להיות חוויה לא פשוטה שלא תראה פירות כי שנה זה קצר מדי, וזה גם יכול להיות הצלחה מטורפת בגלל החשיפה למשהו שונה).
 
מה טוב בטורונטו בכל זאת? אפשר להגיע ממנה לכל מקום ויחסית בזול, יש בה רב תרבותיות משגעת שמאפשרת חשיפה למאכלים ותרבויות שונות. עיקר הפסטיבלים, ירידי רחוב וכו הם בקיץ - בחודשים שלא תהיו בטורונטו. יש מוזיאונים, גדולים, אמריקאיים, לא מדהימים בשום צורה. האגו נחשב המוצלח שבהם. יש לונה פארק גדול. גם הוא פתוח בזמן שלא תהיו בעיר בעיקר - מאי עד ספטמבר.
 
גרתי בטורונטו שנים. יש לי יחסי אהבה שנאה לעיר הזו. יש גולשת שנמצאת כאן לפעמים עם ילדים בגילאים קרובים יותר לשלך, אולי היא יותר מתמצאת בפעילויות לשעות הפנאי. אני לא זוכרת את הכינוי שלה אבל אולי מישהי אחרת יודעת על מי אני מדברת. 9 חודשים בניו יורק היו עוברים בלי למצמץ. טורונטו היא לא ניו יורק. ואת מדברת, אם נשתמש רגע במונחים של ניו יורק - על לגור בניו ג'רזי (כי זה המשמעות של לגור בפורסטהיל). אין בטורונטו את כמות המוזיאונים, הופעות, אירועי תרבות שיש בניו יורק. החורף הרבה יותר ארוך. השוואה פשוטה - לונה פארק באזור ניו יורק נפתח לעונת האביב במרץ. בטורונטו הלונה פארק נפתח בסוף מאי. הלונה פארק של טורונטו נסגר בסוף אוגוסט ונפתח עוד פעמים ספורות עד הלאווין לבילוי בנוסח האלווין. באזור ניו יורק הדברים עוד פתוחים בדצמבר. אני מדברת על ניו יורק כי רוב הישראלים חושבים שניו יורק מאפיינת את כל צפון אמריקה. זהו, שלא. טורונטו היא לא עיר אמריקאית, היא עיר קנדית. אין בה את כמות המוזיאונים והבילויים שתמצאי לתיירים או תושבים זמניים באמריקה. מצד שני, יש בה מערכת חינוך שמותאמת למהגרים וילדים שלא דוברי אנגלית שפת אם. אני לגמרי מסכימה ש-9 חודשים יכולים להיות סתם קשים לילד להכנס ולצאת ממערכת זרה. אבל לחיות 9 חודשים בטורונטו בלי מסגרת זה גם מורכב. ואכן האופציה של פשוט להשאר בישראל צריכה גם להיות על השולחן. אני משערת שחשבתם על כל זה והחלטתם שהכי טוב זה הום סקולינג. אני פשוט לא בטוחה שההחלטה לקחה בחשבון את מאפייני העיר מנקודת מבט אובייקטיבית. גם הום סקולינג וגם פורסטהיל, וגם רק בחודשים הקרים, וגם וגם זה ייצור לך עבודה קשה. לא בלתי אפשרית, אבל בהחלט מאתגרת