בטורונטו, עם שני ילדים בבית.

noaronen1

New member
עונה מהידע שלי

באזור שאני גרה יש הרבה הומסקולינג מכל מיני סיבות. אז הנה כמה דברים שלמדתי- אבל אני בארה"ב ולא בקנדה
1. יש קבוצות של הורים שנפגשות בבקרים לפחות פעמיים בשבוע וכך הילדים לא "לבד"
2. בארה"ב יש אפשרות ללמוד באמצעות מערכת אונליין שמאד מקלה על הילדים - כמובן שיש בקרה על החומר הנלמד והמדינה חייבת לראות התקדמות אצל הילדים פעם בשנה
3. אני מסכימה עם ההצעה לגור בקירבה לעיר כי כך יהיה לכם יותר הזדמנויות לסיורים לימודיים ואם מגיעים לפחות משנה אז בוודאי זו הזדמנות להינות ממה שיש לעיר להציע
4. ממה שאני מכירה רוב חוגי הבוקר הם לילדים הקטנים שנשארים עם ההורים בבית לפחות עד גיל 4. בגיליים של ילדייך יש פחות סיכוי למצוא חוגים בבקרים.
5. אפשרות נוספת אם גרים בפרבר - זה מה שאני עשיתי - פעם בשבוע לעשות יום טיול
6. בקיץ עם הילדים בניתי איתם תוכנית פעילות. בכל שבת הם ישבו עם גוגל וחקרו מה הם רוצים לעשות במהלך השבוע, בדקו עלויות של מקומות ולמדו גם לתקצב. היה סיכום שרק פעם בשבוע אוכלים בחוץ, פעם בשבוע משלמים על איזושהי פעילות בחוץ והיתר ללא. מכיוון שהם בגיל "המתאים" אני ממליצה להעביר את האחריות לבניית לוח הזמנים לילדייך.
7. ממה ששמעתי מכמה אנשים הם מקפידים ללמד את יחידות הלימוד בבוקר כי אז הריכוז יותר גבוה ויותר מאוחר עושים דברים אחרים.
8. ב-Y אם הם יהיו איתך בדרך כלל אפשר לשחק בחינם במספר מתחמים אז גם כשקר אפשר לשחות אם יש בריכה, אפשר לשחק כדורסל והם יוכלים להתעמל איתך
9. את יכולה לבדוק אם יש איזשהו ארגון שמחפש ילדים שיתנדבו ולהתנדב ביחד איתם - אפילו במן "תנו לחיות לחיות" או להאכיל אנשים חסרי בית.
&nbsp
זהו... מעבר לזה נראה לי שאת יצירתית ויכולה לחשוב על יתר הדברים...
בהצלחה!
&nbsp
&nbsp

אני מקנאה בך

הייתי עושה אותו דבר אם יכולתי. נשמעת לי חוויה מדהימה לילדים בגילאים האלה לקבל מנת משפחתיות כזו לפני שהם פורסים כנפיים לגיל ההתבגרות. זה יכול להיות מדהים וההחלטה לשלוח את הקטנה לגן ולהתמקד בגדולים נשמעת לי מעולה.
אין לי עצות לגבי טורונטו אבל עשיתי דבר דומה בברצלונה לפני שנתיים עם הילדים שהיו קטנים משלך ונהננו כולנו מאוד. היום בדיעבד הייתי מאפשרת להם יותר אינטראקציה עם השפות המקומיות ויוצרת יותר פעילויות מחוץ לבית עם ילדים אחרים וזו העצה היחידה שנראת לי שהייתי נותנת לך
בהצלחה רבה

אמא ניידת (לשנה אחת בלבד..)

תודה על הפירגון, אני חושבת שיהיה בסדר בסופו של דבר למרות ההירהורים שמעלים כאן חבריי הפורום, בטח יהיו גם רגעי משבר כמו בכל מקום , בארץ או בחול בשגרה או בחופשה. נעבור גם אותם, אני חושבת שנצליח בסופו של דבר ליצור איזה שילוב בין שגרה לחופשה ומקווה שנגיע לאיזון מוצלח.

למעלה