בטיחות בדרכים - כיצד להשיגה?

אבי בן 1231

Well-known member
בספרד בטח יש בתי משפט מתפקדים,
שפועלים על פי החוק ולא על פי גחמות

פה המון אנשים פשוט מבקשים ברירת-משפט וחונקים את המערכת עם סחבת וקומבינות.
בספרד עצם גובה הקנס מרתיע נהגים מלעבור עבירת תנועה כלשהי!
בספרד לא תראה משאית או אוטובוס נוסעים בנתיב שמאלי, לא תראה אוטובוס או משאית שמנסים לעקוף אוטובוס או משאית אחרת, בספרד נהגים שומרים על מרחק בטוח בזמן נסיעה, בספרד,עושה רושם, שאין צופרים במכוניות, לא תשמע צפירה, בספרד נתיבים מסומנים בצבע חזק ולא כמו שכאן שבקושי רואים סימון של נתיבים בדרכים.

ai27

Well-known member
בספרד עצם גובה הקנס מרתיע נהגים מלעבור עבירת תנועה כלשהי!
בספרד לא תראה משאית או אוטובוס נוסעים בנתיב שמאלי, לא תראה אוטובוס או משאית שמנסים לעקוף אוטובוס או משאית אחרת, בספרד נהגים שומרים על מרחק בטוח בזמן נסיעה, בספרד,עושה רושם, שאין צופרים במכוניות, לא תשמע צפירה, בספרד נתיבים מסומנים בצבע חזק ולא כמו שכאן שבקושי רואים סימון של נתיבים בדרכים.
יש פה מסמך מדיניות מפורט בנושא,
מה שמרשים בספרד אינו שיעור התאונות הנמוך (לא רחוק מישראל), אלא הירידה העקבית (והתכנון לשיפור עתידי).

אולי משהו שם יסביר את העניין
[URL unfurl="true"]https://seguridadvial2030.dgt.es/export/sites/sv2030/.galleries/descargas/Road_Safety_Strategy_2030_Summary_EN.pdf[/URL]

Harrington

Well-known member
מנהל
הציניות שלך לא מתאימה לכאן, אך תתפלא לשמוע, איני יודע על קנדה, אך ספרד שינתה את נורמת הנהיגה מנורמה של עולם שלישי לנורמה שהיא משהו מופלא.
תתפלא לשמוע, אך אני כלל לא מתפלא לשמוע :). לא יודע כמוך לדבר על ספרד באופן ספציפי, אך מכיר היטב את הפערים בין רבות ממדינות אירופה לישראל מבחינה זו (אגב, יש מדינות גם זהות ואף גרועות יותר, כמו איטליה למשל).

אתה טענת ב"רוב חוכמתך", בשרשור אחר בלעג, מי ינהג במהירות של 50 קמ"ש?
המממ, אכן טענתי משהו כזה (לא בדיוק בנוסח הזה), אבל לחוכמה אין לכך קשר מיוחד :) (כן כן, אני יודע שדי במשפט הזה כדי לעורר גיחוך). יש בהחלט מקרים בהם נסיעה איטית, גם אם היא נדרשת על-פי חוק, מהווה מטרד והפרעה ממשית לתנועה השוטפת. יגידו הצדקנים במקרים האלה 'אבל זה החוק' והם צודקים. ועדיין. התוצאה היא (לא בדוגמה שלך, ששם זה לא אפשרי לפי הנתונים) פעמים רבות עקיפה מסוכנת (ולא תמיד חוקית) של כאלו שלאו דווקא מבקשים לנסוע במהירות מטורפת, אבל כן יותר מהר מהנסיעה האיטית של זה שלפניהם, ומשם הדרך לתאונת דרכים קצרה.

אז תרשה לי שוב להפתיע אותך שבספרד בערים יש רחובות שהתמרור מורה על 10 קמ"ש ואין אחד שמעז לעבור את המהירות המותרת, וזאת מפחד של מצלמות המהירות המפוזרות בהמוניהן ומפיקות ישר דו"ח, ומחיר הדו"ח הראשון הוא 250€ פרושו של סכום זה הוא בערך 25% משכרם החודשי של הרבה ספרדים.
למה שזה יפתיע אותי? כתבתי כאן פעמים רבות שעל-פי רוב אם לא כל המחקרים בנושא, ודאות התפיסה מהווה כלי הרתעה מצוין. ברי מכאן שריבוי מצלמות יגרור הרתעה יעילה (ראה גם את תגובתי בעניין לשאלה העקרונית, כאן במעלה השרשור #5).
כןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן!!!!! יש עוד הרבה דברים שהיה כדאי שישראל עם עם הסגולה ילמדו מספרד, אך זה נושא אחר לדיון!!!!!!!
ואפילו חכם כמוך!!!
בהחלט וכך גם הפוך. זה לא משנה במאומה את מה שכתבתי :).

אבי בן 1231

Well-known member
תתפלא לשמוע, אך אני כלל לא מתפלא לשמוע :). לא יודע כמוך לדבר על ספרד באופן ספציפי, אך מכיר היטב את הפערים בין רבות ממדינות אירופה לישראל מבחינה זו (אגב, יש מדינות גם זהות ואף גרועות יותר, כמו איטליה למשל).

המממ, אכן טענתי משהו כזה (לא בדיוק בנוסח הזה), אבל לחוכמה אין לכך קשר מיוחד :) (כן כן, אני יודע שדי במשפט הזה כדי לעורר גיחוך). יש בהחלט מקרים בהם נסיעה איטית, גם אם היא נדרשת על-פי חוק, מהווה מטרד והפרעה ממשית לתנועה השוטפת. יגידו הצדקנים במקרים האלה 'אבל זה החוק' והם צודקים. ועדיין. התוצאה היא (לא בדוגמה שלך, ששם זה לא אפשרי לפי הנתונים) פעמים רבות עקיפה מסוכנת (ולא תמיד חוקית) של כאלו שלאו דווקא מבקשים לנסוע במהירות מטורפת, אבל כן יותר מהר מהנסיעה האיטית של זה שלפניהם, ומשם הדרך לתאונת דרכים קצרה.

למה שזה יפתיע אותי? כתבתי כאן פעמים רבות שעל-פי רוב אם לא כל המחקרים בנושא, ודאות התפיסה מהווה כלי הרתעה מצוין. ברי מכאן שריבוי מצלמות יגרור הרתעה יעילה (ראה גם את תגובתי בעניין לשאלה העקרונית, כאן במעלה השרשור #5).

בהחלט וכך גם הפוך. זה לא משנה במאומה את מה שכתבתי :).
איך אומרים?! "לא תמיד צודק אך עדיין מנהל"!!
אתה באמת צודק ואני ה"כסיל" שבכלל מתדיין איתך , לקרוא את דברי ההבל שלך ולהבליג זהו פשע!!
והרי כאן דברי הבל, מועתקים בשיטת ההעתק הדבק!!!

"יש בהחלט מקרים בהם נסיעה איטית, גם אם היא נדרשת על-פי חוק, מהווה מטרד והפרעה ממשית לתנועה השוטפת."
דברי הבל יש להבליט ובמיוחד מקולמוסם של חכמים!!!
הפעם התעלת על עצמך!!(n)(n)(n)

Harrington

Well-known member
מנהל
איך אומרים?! "לא תמיד צודק אך עדיין מנהל"!!
רלוונטי למשהו, או שסתם לא מצאת משהו ענייני להגיד?
אתה באמת צודק ואני ה"כסיל" שבכלל מתדיין איתך
נו טוב. אם זו דעתך, ברור לשנינו שמכאן ואילך לא אמצא התייחסות עניינית כלשהי לדברי. מודה לך על שהתראת על כך מראש ופטרת אותי מהצורך לקרוא הכל עם ההדגשות הקופצניות וכו'. אשריך צדיק!

אם וכאשר תחשוק נפשך להתייחס עניינית לדברי בדרך כלשהי, אנא תרגיש חופשי לחלוטין לעדכן. אחזור לקרוא את דבריך מיד כשאלמד על כך. עד אז, הרבה בריאות.

אבי בן 1231

Well-known member
רלוונטי למשהו, או שסתם לא מצאת משהו ענייני להגיד?

נו טוב. אם זו דעתך, ברור לשנינו שמכאן ואילך לא אמצא התייחסות עניינית כלשהי לדברי. מודה לך על שהתראת על כך מראש ופטרת אותי מהצורך לקרוא הכל עם ההדגשות הקופצניות וכו'. אשריך צדיק!

אם וכאשר תחשוק נפשך להתייחס עניינית לדברי בדרך כלשהי, אנא תרגיש חופשי לחלוטין לעדכן. אחזור לקרוא את דבריך מיד כשאלמד על כך. עד אז, הרבה בריאות.
מה כתבתי לא ברור , אתה באמת חושב השפה הפלצנית שלך עושה רושם.
אם וכאשר תחשוק נפשך להתייחס עניינית לדברי בדרך כלשהי, אנא תרגיש חופשי לחלוטין לעדכן!!!!!!!!!!!!!!!!
בדרך עקיפה הסברת שאתה מעל החוק והפעם אדגיש יותר בשיטת העתק הדבק את דבריך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
העתק הדבק!!!!!!!!!!!!!!!!!
"יש בהחלט מקרים בהם נסיעה איטית, גם אם היא נדרשת על-פי חוק, מהווה מטרד והפרעה ממשית לתנועה השוטפת."
ואני אשאל: "מי אתה שנמצא מעל החוק ומרשה לעצמך להחליט שתמרור מסויים הוא מטרד"????

ועכשיו בקשה לי אליך, תן שוב איזה משפט פלצני בסגנון המטופש שלך!!!
אתה ושכמותך הם הגורמים לריבוי ההרוגים בתאונות הדרכים!!!!!!!!!!

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה ושכמותך הם הגורמים לריבוי ההרוגים בתאונות הדרכים!!!!!!!!!!
נו, אשריך! מהכורסא הנוחה בבית הצלחת לאתר את האחראים לכמות ההרוגים בתאונות דרכים בישראל! אני מניח שזה פוטר את הממשלה מלשלוח משלחות לספרד כדי ללמוד? אחרי הכל, אם כבר מצאנו את האשמים כאן, מה צריך עוד ללמוד :)?

אגב סתם להשכלה כללית, זכרוני אמנם לא מה שהיה פעם, אבל זה לא שאני לא זוכר מה אני כותב. כלומר זה מאוד נחמד עבורי שאתה רואה את דברי ככל כך חשובים שאתה חוזר עליהם שוב ושוב, כל פעם בתצורת הדגשות שונה, כך שייקראו שוב ושוב ושוב על-ידי גולשי הפורום. זה ממש מחמיא לי. אבל תכל'ס זה די מיותר. אני יודע בדיוק מה כתבתי ומן הסתם, כל עוד לא אומר אחרת, עומד מאחורי הדברים. אז כמובן, שלא אובן לא נכון, זאת זכותך המלאה לצטט אותי עוד ועוד. כל עוד אתה עושה זאת במדויק אין לי שום תלונה בעניין. אבל נחוץ זה לא.

מילים פלצניות? כן, קורה לי לפעמים. במיוחד כשאני מנסה להתאים את עצמי למתדיין מולי. סורי. אנסה לרדד את הרמה בהתאמה כבקשתך.

ובכל זאת, אם וכאשר תרצה לנהל דיון ענייני, אתה יודע, כזה שבגובה העיניים, בלי הצווחות שעולות מההדגשות המטורפות האלה שאמורות לעשות רושם וכו', באמת אני אומר ידידי, תרגיש חופשי לעדכן. עד אז אני פשוט לא מקפיד בקריאה מעמיקה מדי של דבריך בתת-השרשור, וחבל. לך תדע, אולי פה ושם יש שם פנינים נהדרות.

ai27

Well-known member
אם קשה למשרד התחבורה עם ספרד, אפשר גם לקנדה. אחרי הכל, גולשי הפורום הזה יודעים ששתי המדינות האלו הן המושלמות בעולם, ודאי בכל דבר ועניין ביחס לישראל הקטנה :).
ישראל היא מדינת מופת,
אך זה לא שולל למידה ממדינות מופת נוספות.

פשוט די מוזר שמתייחסים לספרד כאל אחת מהן.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
ישראל היא מדינת מופת,
אך זה לא שולל למדיה ממדינות מופת נוספות.

אפשר ללמוד הרבה ממדינות רבות. הבעיה (שלי) מתחילה רק כשמישהו מתייחס למדינה אחת כאילו שם כל החורבן ואל אחרת כאילו שם הכל מושלם. בהחלט יתכן שישראל יכולה ללמוד מספרד בנושא הזה, בדיוק כמו שברור לכל בר דעת שגם ספרד יכולה ללמוד לא מעט מישראל. לא רואה כל בעיה עם האמירות הללו.

ai27

Well-known member
אפשר ללמוד הרבה ממדינות רבות. הבעיה (שלי) מתחילה רק כשמישהו מתייחס למדינה אחת כאילו שם כל החורבן ואל אחרת כאילו שם הכל מושלם.
לא ראיתי חורבן ולא ראיתי טענה שספרד מושלמת.
ספרד כן ביצעה הליך מסודר ומתועד (גם בתרגום לאנגלית) שהצליח להוריד את שיעור התאונות מתחת לרמה שיש בישראל - כך שבהחלט יש איך וממה ללמוד.
אפילו לפני שקופצים להטיס המוני פקידים להכשרה בספרד
בהחלט יתכן שישראל יכולה ללמוד מספרד בנושא הזה, בדיוק כמו שברור לכל בר דעת שגם ספרד יכולה ללמוד לא מעט מישראל. לא רואה כל בעיה עם האמירות הללו.
זהו בדיוק - שאין סתירה,
מדינות מוצלחות צריכות ללמוד זו מזו איך להשתפר
זו מהות ארגון ה OECD

אבי בן 1231

Well-known member
ספרד כן ביצעה הליך מסודר ומתועד (גם בתרגום לאנגלית) שהצליח להוריד את שיעור התאונות מתחת לרמה שיש בישראל - כך שבהחלט יש איך וממה ללמוד.

זהו בדיוק - שאין סתירה,
זו מהות ארגון ה OECD
יש הרבה מאוד דוגמאות של שיפורים שעשו בספרד אך ממש אין לי חשק להכנס לזה היות ורק לראות ולקרוא את תגובותיו המזלזלות/מטופשות של המינהל שלנו מוציא את החשק להפסיד שעות מקלדת.
בספרד עשו פלאים בהקשר לצורת הנהיגה!!!
הלוואי שהיו מצליחים לעשותכך גם פלאים בכלכלה ואז היו הופכים למדינה ממש אידאלית לחיות בה!!

SupermanZW

Well-known member
יש הרבה מאוד דוגמאות של שיפורים שעשו בספרד אך ממש אין לי חשק להכנס לזה היות ורק לראות ולקרוא את תגובותיו המזלזלות/מטופשות של המינהל שלנו מוציא את החשק להפסיד שעות מקלדת.
בספרד עשו פלאים בהקשר לצורת הנהיגה!!!
הלוואי שהיו מצליחים לעשותכך גם פלאים בכלכלה ואז היו הופכים למדינה ממש אידאלית לחיות בה!!
אני תוהה למה לא ללמוד ממדינה ששיעור התאונות בה נמוך מספרד והרבה יותר נעים לנהוג בה - גרמניה. תרבות הנהיגה בגרמניה היא הטובה בעולם, תשתית הכבישים בגרמניה היא הטובה בעולם, חוקי התנועה בגרמניה הם ההגיוניים בעולם.

אבי בן 1231

Well-known member
יש לאבא שלי בת-דודה שגרה בברצלונה מעל עשור. היה לה אזרחות והכל.
ואז היא ניצלה את הדרכון המשובח כדי להגר לארה"ב.
אני לא הייתי מחליף את ארה"ב בספרד.
איני אוהב את החיים בארה"ב!!
יש לי שם בת!!

אני תוהה למה לא ללמוד ממדינה ששיעור התאונות בה נמוך מספרד והרבה יותר נעים לנהוג בה - גרמניה. תרבות הנהיגה בגרמניה היא הטובה בעולם, תשתית הכבישים בגרמניה היא הטובה בעולם, חוקי התנועה בגרמניה הם ההגיוניים בעולם.
אני נותן את ספרד כדוגמה מפני שבה חייתי שנים רבות, אא גרמניה אני מכיר מעיתונים, טלויזיה וחדשות, לא חייתי בה ולא נהגתי בה.

SupermanZW

Well-known member
אני לא הייתי מחליף את ארה"ב בספרד.
איני אוהב את החיים בארה"ב!!
יש לי שם בת!!

אני נותן את ספרד כדוגמה מפני שבה חייתי שנים רבות, אא גרמניה אני מכיר מעיתונים, טלויזיה וחדשות, לא חייתי בה ולא נהגתי בה.
מה לדעתך צריכה ארה״ב ללמוד מספרד?

האם יצא לך לטייל בגרמניה?

אבי בן 1231

Well-known member
מה לדעתך צריכה ארה״ב ללמוד מספרד?

האם יצא לך לטייל בגרמניה?
לא כתבתי שיש לארה"ב מה ללמוד מספרד, אמרתי שאיני אוהב את החיים בארה"ב, אנחנו שנינו יותר לטיניים מאשר אמריקאים.
שנינו, זוגתי ואני, אוהבים יותר את התרבות הספרדית/לטינית.
בגרמניה הייתי, כן, גם שם הנהיגה והנימוסים הם ברמה גבוהה, ואני אפילו דובר גרמנית, אך כפי שכבר כתבתי אני מעדיף את ספרד.
בגרמניה הבילוי העיקרי הוא ברים ושתיה מרובה של בירה, שנינו לא אוהבים סוג זה של בילוי.
בספרד הבילוי העיקרי הוא מועדוני ריקודים, ובמיוחד לטיניים וזה הבילוי שתפור עלינו ובנוסף יש לנו חברים מאוד נחמדים שם..
האמת! אם הכלכלה היתה במצב טוב בספרד היינו כבר מזמן חוזרים לספרד.

ai27

Well-known member
1. כי שיעור ההרוגים בספרד אינו גבוה בסדר גודל מזה שבגרמניה
2. כי לא הייתה ירידה משמעותית בזמן האחרון
3. כי בספרד ראו בכך בעיה, תיעדו את התהליך והצליחו בכך.
4. כי גרמניה עשירה יותר, והשקיעה בכך יותר כסף.
5. אבל למעשה, מכיוון שניתן להקדיש לכך את כח האדם הרצוי
ראוי לבחון את הנעשה בכל המדינות שהורידו את התמותה בתאונות באופן ניכר ו/או לרמה נמוכה מישראל
ולאסוף מכך תובנות לגבינו

Harrington

Well-known member
מנהל
מצוין. אז אם אין אמירה כזאת ממילא אין בעיה :). אז אהה... על מה אנחנו מדברים בדיוק?
לגמרי מקובל. בשום מקום לא כתבתי אחרת.
לא צריך להכשיר אף אחד. צריך להטיס, אם בכלל, את מקבלי ההחלטות. הבעיה היא לא בלימוד הדרך אלא באי-רצון ליישמה בארץ. זה אגב לא חדש. בעיה שקיימת כבר עשרות שנים.
זהו בדיוק - שאין סתירה,
זו מהות ארגון ה OECD
לגמרי מוסכם.

אבי בן 1231

Well-known member
ישראל היא מדינת מופת,
אך זה לא שולל למידה ממדינות מופת נוספות.

אגיד לך מדוע אני מתיחס לספרד כאחת כזו.
חייתי בספרד למעלה מ 16 ואני יכול להתיחס אליה ולא למדינה שאיני מכיר,
לישראל ולישראלים באופן כללי יש הרבה מה ללמוד מספרד ומהספרדים.

למעלה