ביגוד למתנדבי הנוער

עמיחי נ

New member
ביגוד למתנדבי הנוער

כיום במד"א אפשר לראות שמרבית מהמתנדבים ה"וותיקים" מסתובבבים עם מדים מלאים שכוללים: 1. חולצת חובש(שנוחה בהרבה מחולצת מע"ר בעלת שני המצבים - חנק או מוות איטי מחום). 2.מכנסי מד"א. 3.סווטשירט פס חובש. 4.מעיל. 5.חגורה. בימים האחרונים מתחילות להסתובב שמועות בקרב המתנדבים שבזמן הקרוב הולכת לצאת תקנה שאוסרת על לבישת מכנסי מד"א ו\או סווטשירט פס חובש(מכיוון שלא קיים סווטשירט למע"ר המשמעות של תקנה זאת היא איסור לבישת ביגוד חורף קל למתנדבי הנוער). אני מעדיף להקדים תרופה למכה ולהתחיל להגן על המתנדבים. התקנה באם תצא אל הפועל מתעלמת ממספר גורמים חשובים מאוד: המשמעות של מדים מלאים היא: 1.יצוגייות - כאשר מתנדב הנוער נכנס לדירה לבוש במדים מלאים היחס מן החולה גדול בהרבה מאשר אל מתנדב הנכנס עם מכנסי ג'ינס רגילות וחולצת מע"ר עם סווטשירט מתחת(שיוצר מראה מגוחך למדי). 2.בטיחות - ע"פ התקנה החדשה מתנדב נוער שיצא מן האמבולנס בשעת תאונה יהיה מזוהה מרחוק רק ע"י שני מחזירי אור שעל זרועותיו. במידה וילבש זוג מכנסיים, שני מחזירי האור הנוספים הממוקמים על כיסי המכנסיים, יעזרו לנהג בכביש לזהות את המתנדב מרחוק ובכך יקטן הסיכוי לתאונה. 3.הגיינה - ההפרדה בין בגדי הלבוש היום-יומיים של מתנדבי הנוער לבין מדי מד"א דואגת לכך ששני פרטי הלבוש ישמרו נקיים יותר וימנעו העברת מחלות מדבקות שעלולות להצמד לבגדים. שמירה על הפרדה זו בריאה הן לחולה והם לסובבים את מתנדב הנוער בשעות הפנאי מחוץ להתנדבות. 4.שמירה על רכוש - במד"א נאלץ המתנדב להחשף לסביבה מזוהמת,נוזלי והפרשות גוף ומקומות עבודה שעלולים לפגוע בבגדיו פעמים רבות במשך התנדבותו. השימוש בבגדיו האישיים של המתנדב במהלך המשמרות עלול לגרום לפגיעה בהם(כתמי דם,ריחות,קרעים וכו') ובעקבות כך בזבוז כספים רבים על קניית פרטי לבוש חדשים, הוצאה שהיתה נמנעת באם היה המתנדב משתמש במדים תקניים של מד"א שאותם ניתן להחליף במחיר זול יחסית. אני מאמין שניתן למצוא סיבות נוספות מדוע אסור להנהלת מד"א לאסור את השימוש במדים מלאים למתנדבי הנוער ואני מאמין שבמידה והתקנה העלובה הזאת אכן תצא לפועל נוכל לפעול נגדה בעקבות הכנה מבעוד מועד.

EagleEye

New member
../images/Emo45.gif

מסכים וכבר העליתי את הנושא אצל מי שצריך בעבר ואעשה זאת שוב..

עמיחי נ

New member
עדיין אל תעשה את זה בבקשה...

אני קודם רוצה לאסוף פה ובמקומות אחרים שלל טיעונים נגד ההחלטה הזאת,ואחרי הבחירות למזכירות הנוער בתחנה(ת"א למי שלא יודע על מה מדובר) נוכל לקדם את המאבק בתקנה הזאת בתור פעילות של המזכירות...

afiksambol

New member
הערה אחת קטנה לגבי הסווטשירט ../images/Emo62.gif

כבר יצא לי לראות מספר מתנדבי נוער, שהוסיפו בתפירה עצמית שני פסים אדומים על השרוולים והפכו אותו לסווטשירט מע"ר (כהגדרתך...). במקום ללכת "ראש בראש" תנסו למצוא פשרות יצירתיות כאלו....

עמיחי נ

New member
כן...

ראיתי אנשים שעשו את זה...(בעקבות השרשור הזה) לפשרה כזאת לגבי הסווטשירטים אנחנו מוכנים לגמרי....אנחנו מעדיפים שזה יהיה ככה אפילו, אבל לגבי האיסור על לבישת מכנסיים..אנחנו לא מוכנים לוותר. לא יתכן שמתנדבי נוער יצטרכו להרוס פרטי לבוש במאות שקלים רק בגלל שמתנגדים לכך שמתנדבי נוער ילבשו מכנסיים.

wanna get high

New member
המממ...

אני מירושלים, ולכל אורך התקופה שבה התנדבתי (עכשיו 3 שנים) למע"רים היה אסור ללבוש את כל פריטי הלבוש שציינת... א. לא כל כך נורא, מסתדרים... לי אישית אף פעם לא נהרס זוג מכנסיים ממד"א, והייתי בדי והותר מקרים בהם שרוי רוב הזמן על הברכיים בשלולית דם עם הידים על טובוס מלא בהפרשות, ולא קרה לי שום דבר... הגייני זה לא, ואני מאוד משתדל להתרחק ממצבים כאלה, אבל לעולם זה לא גרם לבלאי של הבגדים שלי... ב. בירושלים ארגנו משלוח של סווצ'רט מע"ר מאושר ע"י א. מתנדבים אזורי, וזה יצא אפילו יותר זול מהזמנה דרך מד"א. לעצמי אישית ארגנתי חלוק חובש שהפכתי למע"ר. הבעיה היא לא עצומה...

ilovebarbie

New member
כנסו

המצב הנוכחי קצת מגוחך אבל אני מוכן לחיות עם זה אני לא מוצא שום היגיון בזה שלא נותנים מכנס למע"רים (אפילו שימכרו באיזה 40 ש"ח, הרוב יקנו) כרגע יש לי סווצ'רט (ושוב אני לא רואה שום סיבה הגיונית שלא יתנו\ימכרו מעיל או פליז), אבל אפשר לחיות רק עם סווצ'רט ברגע שיאסרו לעלות עם "סווצ'רט חובש" אני אעלה עם מעיל שלי מהבית. אם יגידו שחייבים חלוק מעל זה אז מד"א יוצאים פשוט דיבילים כי א. זה הדבר הכי מחיק בעולם לראות חלוק מעל מעיל\סווצ'רט וב. זה כמעט בלתי אפשרי כי לחלוק של המע"רים אין כפתורים...זה חולצה בעצם. שמעו אני לא מוצא אפילו חצי סיבה למה עושים את זה...באמת שלא אני מוכן לשבות (יענו להפסיק לעשות משמרות) בשביל זה. הרי אם נפסיק לעשות משמרות הנהגים ישנאו לעשות משמרות ערב ויתחננו אל ההנהלה לקים את הדרישות שלנו. אבל צריך להתאגד בשביל זה. קצת דורש ארגון אבל בהחלט אפשרי.

Dumpty

New member
אני לא יודעת איך באיזורים אחרים...

אבל בירושלים לנוער אסור ללבוש מכנסי מדים ואין סווצ'רטים וזאת בעקבות הפטנט החדשני של א. המתנדבים בירושלים הגורס כי למתנדבי נוער באיזור פשוט לא קר... לגבי תפירה עצמאית- הוצע כבר אצלינו בתחנה והאחראי לא מסכים לשחרר סווצ'רטים גם לצורך תפירה אישית... :(

EagleEye

New member
זה כבר עובר את גבול הטעם הטוב..

מתנדבים באים מרצון טוב ורוח התנדבות ומה שמקבלים חזרה זה יריקה בפנים. מתנדבים בוגרים לא תורמים יותר מאיתנו אך עלינו לסבול את ההוצאות של בגדים חדשים או לסבול מהתקררות בחורף בעקבות מין דיעה קדומה שלמבוגרים מגיע יותר - ללא קשר לרמת תרומתם.

עמיחי נ

New member
אצלנו לפחות עשו משהו אחד טוב...

שלכל מתנדב שעושה מעל ל5 משמרות בחודש מגיע זוג מכנסיים

EagleEye

New member
כן, הא?

כרגע אתה יכול לשכוח מזה.. כשמועצת הנוער תהיה פעילה יהיו פה שינויים

EagleEye

New member
אני לא חותר לשום מקום

רק אומר שכרגע היוזמה של החמש משמרות בחודש לא פעילה. וחוץ מזה, אמרתי שכשמועצת הנוער תהיה פעילה - נוכל ליזום שינויים בצורה יותר מסודרת.

עמיחי נ

New member
הרי ברור שלנערים לא קר ../images/Emo13.gif

אני חושב שבכלל צריך לאסור על מכירת פרטי לבוש רשמיים מטעם מד"א למתנדבים! צריך לדעתי להנהיג שיטה שבה כל מתנדב שמסיים קורס 60(אני יוצא מנקודת הנחה שרוב קורסי ה60 נערכים בתקופת הקיץ) מקבל חולצת מע"ר(שנפתחת כמו חולצת חובש ותאפשר לבישת חולצה ארוכה מתחת...זה נראה קצת מגוחך... אבל יש אפילו עובדים אצלנו שמתלבשים ככה) וזוג מכנסיים. כשמזג האוויר יתחיל להתקרר אז המתנדבים ילבשו חולצה ארוכה מתחת לחולצת המע"ר וכשיהיה ממש קר אז המתנדבים שיתמידו בפעולות ההתנדבות שלהם יקבלו סווטשירט מסובסד.

לdumpty

איך שזכור לי הקרדיט הוא קודם כל למדריכים (הפינגווינים) ורק אח``כ לא. מתנדבים, תקני אותי אם טעיתי. (אולי זה השפעה ישירה ממנו)

ממממ

למה להביא מעיל מהבית? יש מעיל של מד"א והוא מגיע עם פס אדום. אני לא יודעת על מה אתם מתלוננים בנוגע למכנסיים, באמת שלא, אני גם בתור נוער וגם היום לא מוכנה ללבוש את המכנסים האלו וחיה טוב מאוד בלעדיהם.

עמיחי נ

New member
המעילים האישיים שלי לא מתקרבים למד"א

היה לי מקרה לפני לא יותר מדי זמן שמוכר לכל מני אנשים בתחנה כ-"איש הקקי במעיל"... to make a long story short ...היה חרא מרוח בכל מני מקומות באט"ן... כמעט על הבגדים שלי ושל המתנדב השני... וקצת על הנעל של אחת האחיות מהמיון של וולפסון. אני אישית מאוד מעדיף שהמעיל שלי לא יספוג כל מני ריחות נהדרים ויספוג כתמי - דם,פיפי,צואה,קיא,זרע(יש הרבה מועדוני ליווי באיזור...) וכו' וכנ"ל לגבי המכנסיים שלי... ואחרי שכתבתי את כל זה וקראתי שוב את ההודעה שלך והבנתי שקראתי אותה לא נכון... המעיל של מד"א דבר ראשון עולה כסף... נכון שהוא לא עולה הרבה אבל הוא עוד פריט ברשימת הפריטים הרבים שעליהם המתנדבים משלמים... דבר שני, הוא מגושם... פעם הוא נתפס לי במגירה באט"ן ורוקנתי מגירה מלאה באמפולות על החולה... דבר שלישי,לפעמים שלא קר יותר מדי... יותר נוח להסתובב עם סווטשירט...שמחמם אבל לא יותר מדי..

כמה דברים

אין כמעט מתנדב נוער שלא הולך למסיבת חנוכה, שם מקבלים סווטשרים של נוער מד"א. בעקבות תלונה של הורי מתנדבת לפני שנתיים ירדה הוראה מאלי יפה כי המתנדבים רשאים לעלות לנסיעות עם הסווטשר הזה. המעילים החדשים של מד"א מאוד נוחים, מעבר לכך שככל הידוע לי רוב מתנדבי הנוער משלמים על אותו סווטשר שעליו מדובר בהודעה המקורית. וכפי שאפיק אמר, לפני שיוצאים למלחמה בנושא שווה להציע את אותה הצעה לפיה מתנדבי הנוער יתפרו פס אדום על הסווטשר, זה נעשה בלא מעט תחנות כבר כמה שנים טובות. בנוגע למכנס, אני מאמינה שמדובר בהעדפה אישית, לי אישית מעולם לא יצא להלכלך מלבד פעם אחת חריגה. אם עובדים נכון אין שום סיבה להתלכלך מעבר לכפפות, לכן אין שום סיבה שהמכנסיים, מעיל וכו' יתלכלכו. אני גם לא אוהבת את המכנסיים של מד"א ואפילו ויתרתי עליהם בסבב חלוקת המדים האחרון בתחנה.

Dumpty

New member
חן-

אין לי מושג על מה את מדברת כי העובדות שאת מציבה פשוט לא תופסות לגבי כל התחנות אלא נראה שרק כלפי תחנה ספציפית... א. אצלינו בירושלים- אסור לעלות עם חולצה שאין עליה סמל מד"א גם מאחורה. ב. איך זה נראה כשאתה מגיע לחולה והוא רואה את הכתובית הבאה: "נוער מד"א- החבר'ה שעושים חיים",צורה לנו באמת. ג. המעיל החדש של מד"א באמת יותר נוח,רק מה? הוא עולה כסף ולא כולנו יכולים להוציא כל שנה 60 שקל על מעיל... אז אם קנינו שנה שעברה או לפני שנתיים למה שלא יסבסדו חלק מהמחיר או יתנו להחליף על בלאי...?? ד. לי אישית יש את המעיל הישן ואני יוצאת איתו רק לאבטחות. למה? כי זה המקום היחיד שאני יודעת שע"פ רוב אני לא אצטרך לעבוד יותר מדי ולכן אין סיבה שהסרבול של המעיל יפריע לי. והמעיל אכן מסורבל ולא נוח לעבודה. ה. כמו שכבר ציינתי- העלינו את ההצעה לתפור פס דום לסווצ'רט חובש אצלינו בתחנה ולא קיבלנו אישור לכך. למה? כי ככה האחראי מתנדבים החליט! לילה טוב ובשורות שמחות! :)

למעלה