ביגוד למתנדבי הנוער

Hug Whore Inc

New member
רציני למדי

[הכוונה ברצינות זה שלא היה נראה שמישהו יודע על מה הוא מדבר] אם אתה באמת חושב שצריך סווצ'ר, ללבוש סווצ'ר של בוגרים זה לא הפתרון, אתה יכול לקחת סווצ'ר של בוגרים לקחת לתופרת שתתפור עליו פס אדום [אני מכירה הרבה אנשים שעשו את זה, יוצא מעולה ועולה 20 שקל בערך]. אם אתה משוכנע שסווצ'ר יפתור את כל הבעיות תגש לסגל שלך, תבקש מהם שידאגו לזה שיהיו סווצ'רים. זה אפשרי. אז הנה, שמעת, אפשר לקבל החזר כספי, ואם משהו נהרס לך ואכפת לך מהבגד אז אני בטוחה שתעשה מאמץ קטן כדי לקבל את הכסף חזרה. אבל נראה לי שעליתי על הבעיה פה, הבעיה היא שאתה בא למשמרות עם ג'ינס שעולה 600 שקל, אני לא יודעת מה אתם עושים בתל אביב, אני אני אישית אומרת למתנדבים שלי כל הזמן לבוא עם מכנסיים לא יקרים למד"א. לי יש אפילו זוג מכנסיים שקיבל את הכינוי המכובד מכנסי מד"א ורק איתן אני מגיעה למשמרות. ודרך אגב- אתה באמת לא צריך להגיע עם ג'ינס שעולה 600 שקל.... אולי רוב הציבור לא יודע, אבל נניח שאתה מגיע לתאונת דרכים, ונניח שחובר אלליכם נט"ן, ונניח שמגיע פאראמדיק שלא מכיר אותך, ונניח שהוא רואה אותך עם פס כסוף. הוא ישירות חושב עלייך בתור חובש או לפחות מתנדב בוגר. ואז יש בעיה. החלוקים של מד"א אומנם לא משהו, אבל קטנים ומוזנחים הם לא. החלוקים החדשים נראים בסדר גמור, הם לא מגיעים עד לברכיים כמו החלוקים בעבר ולא הופכים לג'יפה אחרי כמה כביסות. ככה שבין חלוק קטן ומוזנח לחלוק שהוא לא שיא הניקיון והסדר יש הבדל גדול. עם כל הכבוד לשביתה שלך, אף אחד לא מכריח אותך להתנדב במד"א, משהו לא מוצא חן בעינייך, יש דרכים לשנות אותו.

עמיחי נ

New member
:\

אני לבד לא יתפור פס אדום...ולא יממן את זה מהכיס שלי. היום בשיחה קיבלתי אישור לכך שהתקנה הולכת לצאת אבל היא תיהיה תקפה אך ורק לגבי מכנסיים שע"פ הטענות יש מחסור בהם למתנדבים הבוגרים בעקבות החלוקה שלהם למתנדבי הנוער(לא משנה שבאיזור שלי רוב שעות ההתנדבות נעשות ע"י נוער..ככה שהחלוקה די הוגנת). לגבי הג'ינסים שלי... אפילו אחראי המתנדבים שלי העלה את העובדה שבערך 99% ממתנדבי הנוער מתלבשים ביום יום בבגדים שנחשבים 'אופנתיים'...ומה שבאופנה עולה יותר כסף... ואם כבר שמים מכנסיים בצד שהופכים להיות מכנסי מד"א... אז למה שמד"א לא תספק אותם? ונניח שחובר אלי אט"ן עם פראמדיק שלא מכיר אותי? אני מוסמך בסיוע לאט"ן...בניגוד למרבית החובשים... ובמרבית המקרים לא יהיה הבדל בסיוע לאט"ן ביני לבין כל חובש אחר מלבד מצבי פח"ע. נכון שאף אחד לא מכריח אותי להתנדב במד"א, אבל אם אני בא להתנדב אז אינ מעדיף שלא ינצלו אותי, ובמיוחד גם את המתנדבים החדשים שעדיין לא מכירים את המערכת של מד"א ואת הזכויות שלהם. אני מציע שתעשי ריביזיה לערכים שבגללם את מתנדבת ותבדקי אם את מייצגת את האינטרסים של מד"א או של כלל הציבור?

Hug Whore Inc

New member
.

נכון, באמת 99% מהנוער מתלבש בבגדים שנחשבים אופנתיים, אבל בשביל מה לבוא עם בגדים אופנתיים למד"א? כדי שיהרסו? [אני לא אכנס לקטע שלדעתי מטומטמם לקנות מכנסיים ב600 שקל באופן עקרוני אבל ניחא, תעשה מה שבא לך עם הכסף שלך]. במד"א הסיכוי שמכנסיים יתלכלכו הוא גדול, והסיכוי שמישהו באמת יסתכל על המכנסיים שאתה לובש הוא קטן. ולכן, הדבר ההגיוני לעשות הוא לקנות זוג מכנסיים נוח וזול שאותו תייעד למשמרות במד"א. כמה שאולי תנסה להכחיש, אתה לא מוסמך לפתוח וריד, וזה לא משנה אם אתה מוסמך לאט"ן או לא, אתה לא חובש ולא בוגר ולכן אתה לא אמור ללבוש את המדים שלהם. ככה פשוט. אם אתה בא להתנדב אתה צריך לבוא בשביל ההתנדבות, בשביל לעזור, ולא לדרוש דברים בנוסף. אם אתה מרגיש שאתה מנוצל, אתה יכול לעשות משהו כדי לקבל את המדים שאתה כל כך רוצה, כמו שצריך ולא בדיונים על גבי פורום, או לעזוב את מד"א. איך הגעת למסקנה שאני במד"א בשביל האינטרסים של מד"א? אני מתנדבת במד"א כי אני נהנית מזה, בלי להתעסק במדים וכל זה, אני נהנית להגיע לבית של אדם שזקוק לעזרה ולספק לו את העזרה הזו בצורה שאני חושבת שטובה. אני משוכנעת שאם תגיע לחולה ותהיה נחמד, מקצועי ואמין, הוא לא יחשוב אם אתה לובש ג'ינס של מותג שעלה 600 שקל או ג'ינס שעלה 80 שקל. את הזמן שאני משקיעה במד"א אני משקיעה בלדאוג לכלל הציבור [במילותייך] ולא בלריב עם אנשים כדי שיהיו לי מדים יפים יותר. ובתור אחמ"שית, למרות שזו עבודה מעצבנת למדי לפעמים, אני עושה את זה כי ככל שעוברים החודשים, אני רואה את החדשים שלי שהתחילו השנה ומתפוצצת מגאווה בגלל המקצועיות, אדיבות ואמינות שלהם, תכונות שאני מקווה שאני חינכתי אותם אליהם. אם כל כך מפריע לך המדים, תעשה משהו, תגש לאחראי המתנדבים שלך ותבוא עם רעיונות שאפשר ליישם כדי שיהיו לכם מדים. בירושלים אני יכולה להגיד לך שחשבנו על לארדן מכנסיים וסווצ'רים למתנדבים בלי תשלום, אבל בסופו של דבר הגענו למסקנה שעדיף שננצל את האנרגיות לדברים חשובים יותר, כמו שהמעילים יהיו באיכות טובה ושיהיה נוח לעבוד בהם. אין שום סיבה שתבוא עם ג'ינס שעלה 600 שקל למד"א, וסלח לי אבל מי שבא עם ג'ינס שעלה 600 שקל למד"א הוא אידיוט, יש סיכויי גבוה מאוד שהג'ינס יהרס וחבל. אני מפנה את הצעתך אלייך, תחשוב שניה, אתה מתנדב בשביל הקטע? בשביל המדים? או באמת בשביל לעזור לאנשים? אתה חושב שאם יהיו לך מכנסיים של מד"א תוכל לעשות את אותו דבר שאתה עושה היום בצורה יעילה יותר?

עמיחי נ

New member
:\

ג'ינס ב600 שקל זה ג'ינס איכותי ונוח... כרגע אני לובש ג'ינס(עם כמה כתמי דם ברגל שמאל קצת מעל הברך) שהחזיק לי כבר שנתיים...הוא עבר איתי כמה משמרות לא רעות. בקשר ללפתוח וריד.. אני לא מכחיש את העובדה שאני לא מוסמך... אבל כל עוד המדים שמספקים למתנדבי נוער הם לא נוחים, אני אמשיך ללבוש את המדים שנוחים לי ולא גורמים לפגיעה בחולים(ואם רוצים לדבר על תקלות בזיהוי אנשי רפואת חירום... שיעבירו את הערות שלי מהתרגיל אקספרס של חצות למי שצריך).... כשיהיו חולצות מע"ר נוחות אני יהיה הראשון שיקח. אני בא להתנדב כדי לעזור לאנשים שלא יכולים לעזור לעצמם ואני ממש לא יודע מה הסמכויות שיש לך בתור אחראית משמרת(אולי זאת משמרת אחד בשבוע..או קצת יותר)... אני אחראי על כל משמרת של המתנדבים החדשים בתחנה.. כל יום במהלך השבוע ועל כל האבטחות הגדולות של התחנה שלנו.. שיש כמה מהן בשבוע... אני לא מתנדב בשביל הקטע או בשביל המדים... בשביל הקטע יש לי מספיק דברים בקו"ח. אני ממש מצטער אבל אני חושב שבמד"א ירושליים דאגו לדכא אתכם עד לרמה שאתם מפחדים להרים את הראש שלכם ולדרוש את מה שמגיע לכם... כי את לא מבינה שלפי ההשקפה של "אף אחד לא מכריח אותך להתנדב... זה מה שיש, take it or leave it" ארגון המתנדבים יגסוס לאט לאט ויעלם... אולי ישארו כמה פראיירים.

Perrymedic

New member
אני איתך!

שמע, אני מודה שאין לי כוח להילחם את המלחמות האלה יותר כי בדר"כ הם לא מובילות לכלום, אבל אני מסכים איתך במאה אחוז. מד"א שכח שמתנדב נוער זה לא עובד חינם ושצריך לדאוג לתנאים שלו ולצרכים שלו. תקנות שאוסרות על לבישת מכנסיים או אלוהים יודע מה נעשות מטעמים לא נכונים או הוגנים כלל... לצערי הבעיה היא שגם המתנדבים שכחו שגם להם מגיעים תנאים נורמלים לעבודה. אני מקווה שתצליח להשיג את מה שאתה רוצה. רק תדע שאת מד"א לא תצליח לשנות...

Dumpty

New member
תמר-

היי, מה שלומך? דבר ראשון, תסלחי לי אבל ממש מציקה לי צורת התגובה שלך... לי אישית נראה שאת מזלזלת בדיעותיהם של האנשים פה. זוהי לא הדרך. עכשיו בואי נעשה היכרות: שלום, אני לינה, אני מד"צית במד"א ירושלים ובנימין. מתנדבת שנה שלישית בלבן,שנה שנייה בנט"ן. בסדר? יופי, לא יודעת מה זה אומר ולמי אבל אחלה. לגבי הנקודות שהעלית אז ככה: מעילים- אני לא יודעת איך המעילים השנה, את יודעת למה? כי גם אני, כמו ותיקים רבים אחרים, קניתי מעיל לפני שנתיים ואין לי עוד 60 שקל להוציא על מעיל של מד"א. אגב, אתמול היתה הפעם הראשונה שממש עבדתי איתו במשמרת כי הברירה האחרת היתה לחטוף דלקת ריאות בזמן הטיפול בתאונות הדרכים הרבות (לצערינו)... ולא, הוא לא נוח. וגם אין סיבה בעולם שמתנדב שכבר שילם על מעיל ישלם שוב על מעיל. לגבי מכירה של המעיל הישן- איזה מתנדב ירצה לקנות מעיל מהדגם הישן כשיש לו אפשרות לקנות את הדגם החדש, המחמם והנוח?? לגבי החלוקים אין לי כ"כ מה לאמר, את יודעת עם איזה חלוק אני עובדת הם הכי נוחים שהיו אי פעם. סווצ'רטים- נכון ששנה שעברה היתה התארגנות של הסגל (בעיקר משמרות סופ"ש) והם הצליחו לקנות סווצ'רטים עם פס אדום, את יודעת מה הבעיה בזה? שההתארגנות לא היתה דרך מד"א ומי שהתעסק בכל הבלאגן של זה היה הורה של אחד האחמ"שים, נראה לך תקני?! וז כשכבר הוכח למד"א שאפשר לעשות את זה אז ניסו, וואלה באמת היה פאשלות כאלה ואחרות עם המפעל ולא יצא, בסדר. (למרות שעד עכשיו יש מתנדבים שלא קיבלו את הכסף בחזרה...) להגיד שהשנה היה דיון אם לדאוג לסווצ'רטים או לא ושכראו את המעילים החדשים הוחלט שלא צריך זה לא נכון, כאשת סגל בתחנה וכמי שפעלה ופועלת רבות לצורך העניין הזה אני יכולה לאמר לך שהסיבה שלא מוציאים סווצ'רטים לנוער היא אך ורק כי אין מי שיתעסק עם זה ולאור הבלאגנים של השנה שעברה לא רוצים להכנס לזה. ממש לא קשור למעילים. כל פריט לבוש הוא בנפרד. פריטי לבוש והחזרים- אז ככה: יכול להיות שג'ינס הוא הרבה יותר נוח ממכנסי מדים, סבבה, אבל קורה שמכנסיים מתלכלכים ונהרסים ואין שום סיבה שזה יהיה על חשבון המתנדבים. קבלי מקרה: השבוע היתה לי החייאה בטראומה, פגיעת ראש קשה, לא היתה שום אפשרות לטפל בפצוע מבלי להתלכלך מהדם שלו- כל צוות הנט"נ, כולל הרופא היה לבוש במכנסיים של מד"א ולא הזיז להם יותר מדי ורק אני שהייתי לבושה בג'ינס שלי מהבית (שעלה אגב כולה 70 שקל ולא 600) דאגתי לבדוק 700 פעמים איפה ובאיזה תנוחה אני מניחה את הרגל, למה? כי לא בא לי להרוס מכנס שלי, גם אם הוא עלה מעט. לגבי ההחזרים- יש הרבה דברים שמד"א מחויב לתת עליהם החזרים, את יודעת כמה זמן לוקח להוציא ממד"א את ההחזרים האלה אם בכלל אתה מצליח? איזה אישורים צריך ואיזה קיפוצים באוויר? עדיף כבר להתייאש מראש... ברורה לי הסיבה שמד"א לא מספק מדים לנוער, אבל באותה מידה שדורשים שהחלוק יוחזר עם סיום ו/או פרישה מהתנדבות אפשר לדרוש גם את כל שאר הדברים. בדיוק כמו אצל בוגרים. נראה לי טיפשי להתחבא מאחורי זה. אגב, בכיבוי מתנדבי נוער מקבלים מדים מלאים (במרבית התחנות) למרות שהסטטוס שלהם הוא בדיוק כמו הסטטוס של הנוער במד"א. הם מחויבים להחזיר את המדים ברגע שהם עוזבים. כך שעם קצת רצון אפשר לדאוג לזה. לגבי הבלבולים בדרגה- אני מסכימה שהפס על החולצה מסמל את הדרגה הרפואית ולכן לא נלך עם סווצ'רט בוגרים אבל הפס על המכנסיים לא מסמל כלום, הוא בסה"כ מחזיר אור... אין סיבה שנוער לא ילך עם מכנסיים. בכולופן אני לא תומכת נלהבת בכל השביתות למיניהן אבל בהחלט אפשר לנסות לקדם דברים שונים. לילה טוב, לינה.

עמיחי נ

New member
....

רק לגבי השביתה, כמו שאמרתי... הרוב מעדיפים לעשות עיצומים- לא ללכת לאבטחות וכו'... שביתה לא תועיל לאף אחד.

Hug Whore Inc

New member
../images/Emo24.gif

לפי שאתם עושים עיצומים. ניסיתם בכלל לדבר עם מישהו ברצינות, באתם עם רעיונות איך לדאוג למכנסיים?

Hug Whore Inc

New member
../images/Emo24.gif

לינה! [אני תמר, האחמ"שית של שישי שלישית עם דנל'ה...] וזה שזה את אומר לי המון. גם אני קניתי מעיל שנה שעברה, והוא היה ענק ולא נוח, אבל עובדה שמצאתי מישהו שרצה לקנות אותו, בזול יותר מהמעילים החדשים ואחרי שמדד אותו ועשה איתו משמרת. אני לא חושבת שזה בסדר שמד"א לא מספק לנו בגדים, אבל, אני לא חושבת שכל מתנדב שמגיע למד"א צריך לקבל מדים ושהדרך לפעול למען השגת אותם מדים היא דרך התלוננויות בפורום. כן, אני לא חושבת שזה בסדר שאנחנו צריכים לקנות את המעילים כשמתנדבים בוגרים מקבלים אותם, ושאנחנו לא מקבלים מכנסיים או סווצ'רים או החזרים על נסיעות וכ'ו. אבל אני לא חושבת שזה צריך להיות העיקר פה, העיקר זה להתנדב ולעשות את זה כמו שצריך. אני לא אומרת שמד"א לא צריך לדאוג לדברים האלה, מד"א צריך, אבל כבר הוכח שאין הרבה מה לעשות, לא נעים להודות אבל האנשים באמת יכולים לעשות את הדברים האלה לא ממש איכפת להם על המכנסיים של המתנדבי נוער, זה לא בסדר אבל ככה זה. למיטב ידיעתי, הסיבה שדורשים שיחזירו את החלוק זה כדי שלא יעלו על אמבולנסים אחרי זה... אני אישית גם אני אקבל מכנסים אבוא עם שלי בגלל הנוחות, אבל זו החלטה של כל אחד. מה שהרגיש אותי בהודעות של עמיחי זה שנראה שהוא [אתה] רק מתלונן ולא עושה כלום בשביל לשנות את המצב [אולי אני טועה ואני מתנצלת אבל זה הרושם שקיבלתי]. כדי לשנות משהו צריך לעשות משהו חוץ מלכתוב הודעה בפורום... אני לא יודעת אם את יודעת או לא, אבל בתחילת השנה האחראי מתנדבים שלנו עבדו ממש קשה וניסו לארגן מדים מלאים לנוער לא בתשלום, אני לא באמת יודעת מה קרה עם זה בסוף אבל אני מניחה שלא יצא מזה כלום כי הם הגיעו למסקנה שלא שווה לתת למתנדב שיעזוב עוד חודש מכנסיים חלוק סווצ'ר ומעיל, וזה נכון. כמות הכסף שאני מוציאה על מד"א גדולה, שיחות טלפון למתנדבים של המשמרת שלי ומהם, נסיעות, מעיל ועוד, אבל כל עוד אין לי פיתרון שנראה לי ממשי ללפתור את העניין הזה, אני לא הולכת להתלונן על זה. שביתות זה לא הפתרון, הפתרון זה לדבר, ואני מציעה לעמיחי [שוב], תגש לאחראי מתנדבים שלך ותציע לו את הנושא, תבוא עם רעיון ואני בטוחה שהוא יהיה פתוח ללשמוע אותו.

עמיחי נ

New member
תאמיני לי שיש הרבה עבודה מתחת לפני

השטח.. אבל בגלל שעד לפני שלוש שעות לא היה אישור רשמי לתקנה החדשה הזאת לא היה לי מה לעשות חוץ מלהעלות את זה בפורום בכדי לאסוף טענות ולהתכונן לרגע שנצטרך להגן על עצמנו. ואל תזלזלי בכוח שיש לפורומים... *והאחראי מתנדבים שלי כמו שאמת...היה פתוח לשמוע את התלונות לגבי זה ואמר שהוא תומך בנו במאה אחוז

Dumpty

New member
טוב תמר,

זה לא לעניין, יש מספיק מתנדבים שקוראים פה בפורום ולא צריך לחשוף את כל מה שהולך מאחורי הקלעים. קבלי מסר באישי.

roslook

New member
מדים לנוער - בזבוז כסף?!

רבים צינו שזה בזבוז כסף לתת מדים לנוער כי הרבה פורשים אח"כ. יש בזה משהו, אבל לא הרבה. מתנדבי נוער במג"ב {אני יודעת כי אבא שלי אחראי עליהם} מקבלים ביגוד מלא, וההורים חותמים [כי חתימה של נוער לא תקפה] שהם מתחייבים להחזיר את המדים בתור תקופת ההתנדבות, במידה והמדים לא יחזרו בדרכי נועם ישנה פניה לעו"ד ותביעה וכו וכו'... מד"א יכול להנהיג את אותו נוהל. לתת מדים למתנדב נוער זה יותר שווה מלתת מדים למתנדב בוגר {ואני בוגרת} בנינו, הנוער עושה יותר שעות מהבוגרים, הוא גר בתחנה... הבוגרים, בוגרים, עוזבים את הקן, פונים לצבא->לימודים->בת זוג-> משפחה... ויורדים ממאה שעות לאיזה 15 בחודש....

למעלה