ביגוד למתנדבי הנוער

זו רעה חולה אצלך בתחנה

ותפקידכם כמתנדבי נוער לפנות להרכאות המתאימות ולפתור את העניין. מה שאני מדברת עליו הוא הוראה מלמעלה, וכמה שקשה למד"א ירושלים לתפוס את זה - יש מרכז מד"א שמחליט החלטות, וגם איזור ירושלים כמו שאר האיזורים צריך לפעול על פיהן. אם למתנדבים קר ואין פתרון מצד אחראי המתנדבים יש לאן לפנות. המעיל שלי יש הוא מלפני 4-5 שנים, מעיל בסדר גמור לנסיעות, אני מוכנה לתרום אותו לכל מתנדב שחפץ בכך, יש לי לא מעט סווטשרים, גם מהם אני מוכנה לתרום למתנדבי נוער שזקוקים לכך וכבר תרמתי מדים בעבר לכל מי שחפץ בכך, אני בטוחה שאני לא בודדה במערכה בנושא הזה. מד"א ירושלים, למרות מה שנדמה לפעמים עדיין כפוף לארגון מד"א הארצי, לכן אם יש בעיות עם אחראי המתנדבים יש מי שנמצא מעליו ויש הוראות שהוא מקבל מהמרכז אותן הוא חייב לקיים, במידה והוא לא מקיים אותן אתם צריכים לפנות הלאה כגוף מתנדבים ולא לשבת מהצד ולקטר - דבר שלא יוביל לשינוי. אגב אם את חושבת שלחולה אכפת מה כתוב לך מאחורה על החולצה את טועה, אני עד היום הולכת עם החולצה הזו ואני כבר מזמן לא נוער מד"א, וכן קרה לא פעם שבתור מתנדבת בוגרת הסתובבתי בו בתחנה ואפילו עליתי עם הסווטשר לנסיעה או שתיים, אין מה להתבייש בחולצה הזו, במידה וזה מה יש - משתמשים גם בו. אגב סתם לידע כללי - לא התנדבתי בתחנה אחת וגם לא בשתיים, יוצא לי להסתובב בלא מעט תחנות ולא מעט איזורים לכן יוצא לי לראות מה הולך באותן תחנות, כפי שכבר ציינתי כנראה שמדובר בבעיה ספציפית למד"א ירושלים (ומה שדובר עליו בשרשור מבוסס שמועות בלבד וככזה אין לו בסיס כלל, מדובר בעיקר בדיבורים באוויר, עם כל הכבוד ליוזמה כמובן).

עמיחי נ

New member
זאת שמועה רצינית

ועדיף לא להתפס עם המכנסיים למטה.. או לפי השמועה - בלי מכנסיים בכלל ( אולי בתור אקט מחאה אני יארגן איזה 30 חברה שיגיעו בבוקסר למשמרת ....
). ועוד כמה הערות... חולים כן קוראים את מה שכתוב על הסווטשירט והם לפעמים מקטרים על זה, כבר הגעתי למקרה עם שני חברים שלי, תאומים זהים לגמרי..אחד מתנדב רציני עם כל הביגוד.. והשני מגיע פעם ב... ולובש ג'ינס למשמרת וחולצת מע"ר שמתחת החולצה של הקורס 60 שאפשר לראות בגב של החולצת מע"ר(שדקה מאוד) שרשום "נוער מד"א" מאחור. החולה ביקשה ש"המתנדב הילד לא יטפל בה ושהפראמדיקים האחרים יבואו" (הכוונה היא לנו... היא כנראה זרקה את הדרגה הרפואית היחידה שהיא הכירה).

Hug Whore Inc

New member
אז ככה,

דבר ראשון, את צודקת, אולי מותר ללכת עם הסווצ'רים של נוער מד"א אבל אני בחיים לא אעלה איתו על אמבולנס מהבושה, זה מוריד מהקצועיות בדיוק מהסיבה שאת כתבת. העובדה שאי אפשר להחליף את המעיל על בלאי באמת מעצבנת, אני אישית מכרתי את שלי וקניתי חדש.... אין איסור על תפירת פס אדום על סווצ'ר של חובש, לא מוכרים את הסווצ'רים של החובשים פשוט כדי שלא יהיה מישהו שילבש אותם בלי פס אדום. אם תמצאי בוגר שיתן\ימכור לך את הסווצ'ר חובש ותתפרי עליו פס אדום אף אחד לא יגיד לך שום דבר על זה.

אבסורד..

בתור משהו שהוא לא מתנדב נוער, ורואה את כל הויכוח שלכם מהצד - זה באמת אבסורד. מד"א ניהיה מפונק - תמיד יש מתנדבי נוער, לפעמים גם יותר מידי. אין מצב שיהיה חוסר, אם כבר יהיה עודף בהם. וזה חוסך לו כסף, אז למה לא? אם היו מעטים, היחס אלהם היו הרבה יותר טוב. אז יש הרבה, ובגלל זה אפשר להתיחס אלהם כמובן מאליו. וכל הענין הזה שתיהיו בביגוד חלקי, זה להבדיל אותכם מהעובדים, והחבר'ה הגדולים, שירגישו את עצמם יותר חובשים. יותר מקצועיים. זה גם כל הקטע של הדרגות. ובגלל שיש לך מכנסיים, אתה ותיק ומבין וטוב. עד שאני קיבלתי סווטשרט, אני עבדתי עם סווטשרט שלי, מהבית, גם בארועים גדולים, וגם במשחקי כדורגל. רוצים שאני ילבש בגד עליון של מדא? תספקו לי אחד.

ilovebarbie

New member
בדיוק בגלל מה שאמרת

אני בעד להפסיק לעשות משמרות כדי שמד"א לא יתפוס ממנו כוח עבודה עצום שלא עולה להם אגורה, אלא כוח איכותי עם דרישות (לא תשלום, אנחנו עדיין מתנדבים, אבל ביגוד וכו') אבל כפי שאני מכיר את הנוער במד"א הוא ימשיך לעשות משמרות ולאכול חרא בגלל זה, וחבל

ilovebarbie

New member
ועוד משהו

בקשר לזה שזה נראה מגוחך ללבוש את החלוק (חולצת מע"ר) מעל מעיר\סווצ'ר רגיל אז פשוט מד"א עושה מעצמו צחוק. לי לא אכפת איך אני נראה בפני חולה בן 90, אבל מד"א מוציא את עצמו מטופש. רק מעניין אותי לראות מתי חברות כמו שח"ל ונט"לי יפרחו...

Action force

New member
תגובה קצת שונה.

שלום עמיחי, אני לא רוצה להוציא את הרוח שלך מהמפרשים, אבל תנסה לחשוב בראייה קצת יותר מערכתית. לפני כמה שנים בודדות הייתי במצב שאתה ועשיתי בדיוק את אותם הדברים. הסיבה שמד"א נותן ביגוד לבוגרים ולא לנוער היא בגלל שנוער זו אוכלוסיה לא קבועה. תחשב באחוזים כמה ממתנדבי הנוער שמסיים קורס 60 באמת נשארים להתנדב וכמה זמן הם מתנדבים. עכשיו תשווה את זה לעומת אחוז הבוגרים? איפה יותר שווה להם להשקיע? מעבר לכך שרוב הבוגרים מאוד "כלכליים" למד"א. (ממלאים משמרות, אבטחות וכ'ו) בכדי לחדד את דבריך, אני אחרי כמעט 7 שנות התנדבות. הביגוד היחידי שקיבלתי בצורה "רשמית" הוא החלוק (בסוף קורס 60) וחולצת חובש בכיר (בסוף הקורס). למה אני לא מקבל מדים? כי נוער לא מקבלים מדים, וגם חיילים לא מקבלים מדים. אלה רק בוגרים אחרי חצי שנה מהשחרור. אז אני כן חושב שצריך שמד"א צריך לתת פתרון לבעיה הזאת. ויש הרבה דרכים לפתור את הבעיה הזאת. אבל, תחשוב על מד"א כאל גוף כללי ופוליטי (כי זה מה שהוא) למה לגוף הזה לחלק לך מדים? מה הם ירוויחו מזה? מה הם יפסידו אם לא ימצא פתרון סביר? תתרגם את הדרישות שלך לרווח והפסד. כי רק ככה קולך ישמע. אז עד שתמצא פתרון תשתיתי כדאי שתמשיך למצוא קומבינות. ואל תשכח זה מד"א כמו כל ארגון הוא פוליטי, אז תהיה פוליטיקלי קורקט אגב כמתנדב נוער ארגנתי הדפסה של חולצות קצרות + ארוכות למתנדבי ועובדי התחנה. זה עולה כסף, אבל גם אופציה. ואפילו דאגנו שמתנדבים מעוטי יכולת עדיין יוכלו לקבל את הביגוד. בהצלחה יונתן

עמיחי נ

New member
כן...

אני מודע לשיקולים האלו.. כתבתי באחת ההודעות שלי כאן שבאמת אין צורך לתת ביגוד 'יקר' למתנדבים חדשים...אלא רק משהו די בסיסי... ואם הם ימשיכו להתנדב, אז הם יקבלו עוד ביגוד. גם אצלנו מתחילים עשרות את הקורס 60 ובסוף נשארים בודדים(אצלי התחלנו 100 ומשהו ונשארנו היום פחות מ5)... אצלנו לעומת זאת הנוער הוא זה שממלא את רוב המשמרות ואחוז כמעט מוחלט מכל האבטחות( אני במקרה התחלתי להיות מן אחראי על זה בתחנה... אז אני יודע מי נרשם מתי ומאיפה...). כלכלית מד"א צריכה להסתכל על זה ככה - 1) מתנדבים בלי סווטשירט בחורף זה מתנדבים חולים... מתנדבים חולים לא באים לעשות משמרות. 2) למתנדבים כיף יותר עם ביגוד(נותן יותר תחושת שייכות..אתה נראה חלק אינטרגלי מהצוות של האמבולנס ולא סתם איזה משהו תלוש) מתנדבים שמחים זה מתנדבים שבאים להתנדב....

Action force

New member
צר לי לאכזב אותך

אבל בתכל'ס (לא רשמית) הסיבות שלך לא יזיזו להם. (כי הם טובות רק למתנדבים) כי תחנות מד"א (90% מהם) מסוגלות להסתדר בלי מתנדבים. (לפני שאתה כועס אני מזכיר לך שאני מתנדב כמוך) מד"א רוצה להרוויח מהמתנדבים כמה שיותר ולהוציא עליו כמה שפחות. אפילו אם יעלה להם 10 שקל חולצה + מעיל לכל מתנדב - זה עדיין המון כסף. (וברור לך שחולצה ומעיל עולים לפחות פי 6) פתרונות יצירתיים אחרים יש בשפע, אבל שוב הם לא ייושמו. ואם אתה האחראי אבטחות בתחנה, אז כנראה שאתה יכול להתקמבן על מדים שווים. אה.. וכשאני הייתי מתנדב נוער ובאתי עם מדים של בוגרים נזפו בי.

עמיחי נ

New member
../images/Emo13.gif

תמיד כדאי לנסות ולהלחם על הזכויות שמגיעות לנו בתור מתנדבים.... והעובדה שאני "אחראי" אבטחות (וגם אחראי חונכות ועוד כל מני שטויות שנופלות עלי פה ושם
) לא נותנת לי גישה לביגוד...
... וגם...זה נכון שלי יש ביגוד "שווה"... אבל את כל הטענות האלו אני מעלה בין השאר בשביל להשיג למתנדבי הנוער החדשים ביגוד...

afiksambol

New member
והנה לך רעיון נוסף...

לא חסרים בתחנות מתנדבים/עובדים שהמדים שלהם "התכווצו" עליהם (או שהם עצמם התרחבו), מתנדבים/עובדים שקודמו בתפקיד וקיבלו חלקי ביגוד חדשים וכיו"ב... למה שלא תפנו לאותם חבר'ה ותקימו לעצמכם סוג של בנק מדים (משומשים במצב טוב...) ? נכון שזה לא חדש מהניילונים, אבל לאותו מתנדב נוער, שיקבל סווטשירט עם פז"מ ומורק מאחוריו, מצפה חורף חם ונעים. אותו הדבר בדיוק לגבי המעילים מהדגם הישן, שהוחלפו לפני חורף או שניים בחדשים ושאר פריטי הלבוש.... (וגם זה כבר עובד בחלק מהתחנות....)

ilovebarbie

New member
ובאותו קו מחשבה למה שלא

נלך לרחוב לקבץ נדבות בשביל טלויזיה לחדר מתנדבים ? (או בתחנות אחרות דברים יותר בסיסיים...) נו באמת...

afiksambol

New member
המילה המתאימה כאן היא

"תרומות" ולא "נדבות", ועם וועד מתנדבים מתפקד שמשיג תרומות נכונות, אפשר להגיע להרבה יותר מטלויזיה לחדר מתנדבים (ואני לא מדבר על שולחן סנוקר או משחקי וידאו/פליפרים שעמדו במועדוני מתנדבים בתחנות מסויימות...). לגבי "אותו קו מחשבה" מקורי, אם לא הבנת, מדובר במדים במצב טוב, שלבעלים הקודמים כבר אין בהם שימוש ולמתנדבים צעירים יהיה בהם שימוש הרבה יותר יעיל מאשר סתם לשכב בארון.... (אגב, אם אתה רוצה עוד כמה רעיונות לתרומות לחדר המתנדבים, תיבת המסרים שלי עומדת לרשותך...) אפיק.

עמיחי נ

New member
אממ

דברים כמו שולחן פינגפונג,בילארד וכו' אלו מותרות..כאלו דברים באמת שאי אפשר לצפות שיממנו לנו ואני גם לא יכעס אם למשל יאסרו עלי הכנסת שולחן פינגפונג לתחנה...(היה אחד... אבל זרקו אותו בשביל החדר כושר שלא פעל אפילו יום אחד מאז שהוא נפתח). אבל מדים זה דבר אלמנטרי לחלוטין... מד"א שרוצה להצטייר כתנועת נוער צריכה להבין קצת לצדדים ולשים לב שכל תנועת נוער אחרת מחייבת לבישת מדים מלאים...וחלקן יורדות לפרטים כמו הנעליים והכובע של המתנדב...

EagleEye

New member
"קומבינות"

אהלן, ארצה להבהיר את העניין קצת. בעיה להשיג מדים? לא ממש. אנו מתלוננים על הכוונה לאכוף את החוקים הקיימים בקשר ללבישת מדים, לא על כמה קשה להשיג אותם - זו כבר בעיה אחרת.

Hug Whore Inc

New member
../images/Emo24.gifעכשיו ברצינות,

מכל התגובות שראיתי פה, אף אחד כאן לא יודע על מה הוא מדבר. דבר ראשון, שלום! אני תמר אני אחמ"שית במד"א ירושלים. עכשיו, אני לא יודעת באיזה איזור אתה מתנדב, אבל בירושלים אסור לנוער להסתובב עם מדים של בוגרים, מתנדב שנתפס עם מדים של בוגרים חוטף על הראש. בירושלים לפחות, מוכרים מעילים לנוער כבר כמה שנים, שנה שעברה הם היו די זוועה אבל השנה המעילים מעולים, המידות נורמליות, והמעילים הם מפליז מבפנים ויש להם את האופציה להפוך אותם, ככה שכשאתה במשמרת יש לך מעיל של מד"א [שמחמם פלאים, עוד לא ניסיתי אותו כשהיה ממש קר אבל יורד פה שלג עכשיו ובתקווה שימשיך עד יום שישי אחנוך את המעיל כמו שצריך] וכשאתה יוצא מהתחנה יש לך מעיל פליז לכל דבר שאין עליו שום דבר מזהה של מד"א. החלוקים באמת לא נוחים, אבל זה מה יש, בשנה שעברה הם היו עוד פחות נוחים ועוד פחות בפרופורציה, מד"א משתפרים בקטע הזה. בשנה שעברה הייתה יוזמה של הסגל בירושלים להוציא סווצ'רים, הגיע משלוח אחד שהסווצ'רים היו בסדר גמור ובמשלוח השני לסווצ'רים היו פגמים רבים ולא מכרו אותם. השנה, היה לנו את הדיון של אם לדאוג שיהיו סווצ'רים אבל כשראינו את המעילים החדשים החלטנו שאין צורך. מכנסי ג'ינס [לפחות לדעתי] הרבה יותר נוחים מהמכנסיים של מד"א, בירושלים לפחות, מתנדב שאיזשהו פריט לבוש [מעיל של מד"א, מכנס שלו, נעליים וכ'ו] נהרס בגלל פעילות במשמרת זכאי להחזר כספי. כשמכבסים את הבגדים אין סכנה בהעברות מחלות [שגם ככה הסכנה קטנה מאוד] דרך בגדי לבוש של המתנדב. כמו שאני בטוחה שאתה יודע, הדבר הראשון בכל סכמה שתלמד במד"א זה בטיחות, ולכן אין שום סיבה שתידרס, אתה לא אמור לעמוד באמצע הכביש גם ככה. תתפלא אולי לשמוע את הפס שיש על החלוקים רואים מרחוק. מד"א לא מספק מדים לנוער בגלל שיש הרבה מתנדבי נוער שנמצאים במד"א לתקופה קצרה יחסית, יש כאלה שמתחילים בתחילת שנה ועוזבים אחרי חודש, יש כאלה שנופלים בחתך, למד"א אין סיבה לספק מכנסיים [גם לא מסובסדים] למתנדב שיתנדב רק חודש. מה גם שלא כל המתנדבים עושים משמרת כל שבוע. תחשבו גם שמתנדב נוער שלובש מדים של בוגר, שבעצם נראים כמו מדים של חובש ואין איך להבדיל ביניהם על פי המדים, "משקר" למטופל על ההכשרה הרפואית שלו. ובקשר לרעיונות פה לעשות שביתה, תאמינו לי שאני מכירה את הטוב והרע שבמד"א, מכל הכיוונים. שביתה אולי תיתן לכם זוג מכנסיים אבל הכבוד שלכם יפגע. מי שרוצה להתנדב במד"א שיהנה, אפשר לנסות לשפר את המערכת אבל יש דרכים איך לעשות את זה, שביתות זו לא הדרך.

עמיחי נ

New member
הכל פה ברצינות,אין צורך לזלזל

מעיל זה דבר מאוד נחמד ומאוד מחמם... אבל הוא מסורבל(כולל החדש), ואצלנו בת"א מלבד מקרים בודדים אין צורך במעיל במהלך החורף בעקבות הטמפרטורה הנמוכה(בגלל הגשם אולי), לכן אנחנו צריכים סווטשירט קל,נוח ומחמם בכדי שיהיה לנו נוח לעבוד. אני אישית אף פעם לא שמעתי על כך שניתן לקבל החזר כספי על ביגוד אישי שנהרס בזמן משמרת, ואני גם מעדיף לא להתחיל להסתבך עם החזרים כספיים בתלושים וכו'.... רוב הסיכויים שזה יגמר בכך שיתנו לי איזה 50 שקל ויגידו לי שלא הייתי צריך לבוא עם ג'ינס שעולה 600 שקל. לגבי ההכשרה הרפואית...אני מעריך(מהיכרות אישית שלי עם מאות מקרים בשלוש שנים האחרונות) שמרבית הציבור אינו מודע מה הפסים שעל שרוול החולצה מסמנים(גם לא אמור להיות לא איכפת)... אבל הם בעיקר מזהים מתנדבי נוער ע"י כך שהם רואים מישהו עם ג'ינס, חולצה קטנה ומוזנחת(חולצה של מתנדבים שונה לגמרי משל עובדים) שנמצאת מעל סווטשירט של FOX או חברה אחרת. מד"א לא חייבים לספק מדים מלאים לכל מתנדב חדש... אבל דברים בסיסיים כמו מכנסיים שהמתנדב עצמו אפילו יכול לרכוש מהם, הם חייבים לספק! ובקשר לשביתה, שביתה מלאה לא תפגע בנו המתנדבים.. אלא בחולים, אלטרנטיבה לשביתה מלאה היא שביתה חלקית בלבד, להפסיק להגיע לאבטחות...למלאות טפסים,לסייע למוקד וכו'

למעלה