ביום ה' ניצוק רצפה לקומת הקרקע

דנה A

New member
ביום ה' ניצוק רצפה לקומת הקרקע

מרגש מצד אחד, מלחיץ משני תמיד ארצה לשנות, להוסיף ומתחילים להיות בעייתיים קצת השינויים בשלב זה זו החזית כפי ששרטט בעלי המוכשר

fireman

New member
את הקיר שמפריד בין הכניסה לסלון

הייתי מוריד.... סתם תקוע בלי קשר לדעתי.

positive 27

New member
לדעתי הקיר בכלל לא תקוע

בלעדיו נכנסים ישר מול המדרגות... וככה אפשר לעבור מחדר המשפחה לקומה ב ביותר פרטיות בלי שכל מי שיושב בסלון מתסכל עליך

ענתש

New member
גם אני לא אוהבת את הקיר הזה.

הוא עושה מסדרון מצד אחד ומסדרון בכניסה (כי צריך לפנות הצידה כדי להכנס). אבל לא נורא, תמיד אם זה ירגיש לכם חנוק תוכלו להוריד אותו. לא סיפור.

דנה A

New member
קיר עם Uאים בהתאמה לדלת

זה הצילום שאהבנו וממנו לקחנו את הרעיון זו תמונה מחוץ לבית והקיר ממשיך בבית

יש פרוייקטים שיש כזה קיר שחוצה את

כל הבית ומהווה אלמנת בעל עוצמה עיצובית ותכנונית . ככה סתם לעשות קיר מהחוץ לפנים זה קצת מיותר.

fireman

New member
זה כן סיפור אם תקעו בתוכו עמוד

קונסטרוקטיבי ולכן כדאי לשנות ולבטל לפני שבונים אותו ולתכנן אחרת את השלד ואת מיקום העמוד.

ענתש

New member
ועוד מחשבה - את הטלויזיה בסלון

הייתי שמה על זרוע כך שאפשר יהיה לסובב אותה ולראות מהמטבח (בישיבה על האי). חוץ מזה תוכנית יפה ונעימה

Dfengshui

New member
תוכנית מאוד נעימה ונקיה

דנה, לדעתי חדר משפחה בקומת הקרקע הוא דבר נהדר! ראשית, כי כל הבלגן והלכלוך נשארים למטה וחדרי השינה תמיד נקיים ומסודרים. שנית, אני רואה בזה גורם מלכד לבני המשפחה. אני יכולה להעיד שאצלי גם התיכוניסטית יושבת איתנו בחדר המשפחה והחדר הזה בהחלט משמש אצלנו כ"דבק" לזמן איכות. זה לא נכון שכשגדלים כל אחד שקוע בחדר שלו. זאת שאלה של הרגלים משפחתיים ולשמחתי אצלי המשפחה היא יחד. לעומת זאת בסלון אני רואה בעיה מסוימת בהצבת הרהיטים. הוא שטח שנמצא מאוד "במעבר" וכמעט ואין קירות. הקיר היחידי הוא ל TV, אז איפה יהיו הספות? עם הגב אל הדלת והפנים ל TV או עם הגב אל המטבח (והדלת שם) והפנים אל הנוף? שתי האפשרויות האלו לא ממש מוצלחות. אני מאוד אוהבת את הנישות בכניסה לחדר השרותים. זה מאוד נוח לתליית מעילים וכו'. הבעיה היא שמהכניסה צריך לעשות סיבוב כדי להגיע לשם. האם לא כדאי להפוך את הקיר הזה ב 180 מעלות והנישות יהיו בכניסה ? למה ישמש הממ"ד? ואם את כבר בענייני פנג שואי, אז מה החזית של הבית ואיפה היא?

דנה A

New member
פינת משפחה

הפינה הזו אכן מגלמת את כל הציפיות והצרכים שלנו- הבלאגן למטה, ניקיון למעלה, והלכידות- שהכי חשובים לי! לגבי מיקום הספות, גם לי יש בעיה במיקום שלהן, עדיין אין פיתרון שמניח את הדעת, אבל קיימות מס' אופציות של ספות במבנה שונה, ספה פינתית הבנויה כחצי שזלונג, כורסאות ועוד, הוא ישמש בעיקר לאירוח כי מירב התנועה תהיה בפ.המשפחה ובגינה מן הסתם, כי בניי צעירים. הממד ישמש למילוי הצרכים השונים שיתעוררו, כרגע אין לו תפקיד ייעודי מעבר לחובת הבנייה שלו. ולאיחסון, כיאה לצירוף של 2-5. החזית של הבית היא מערב 2.3. חזית כפולה, עפי' מאסטר ריימונד לו החשיבות הינה לצ'י אדם ולכן הדלת קבועה ב- 8.8.

Dfengshui

New member
../images/Emo45.gif

יופי של תכנון פנג שואי
. החזית היא מאוד ברורה לכיוון מערב, גם לפי צ'י שמיים שהוא הקובע לפי ג'וזף יו וגם לפי הנסיון שלי. המזרח הוא הדו שלך וזה נותן גב יציב. ממש תכנון יפה, לפי כל האסכולות. עכשיו נשאר רק למצוא מקום לספות

למה צריך פעמיים סלון בבית ?

אני לא הייתי עושה את המדרגות לסלון השני . הייתי עושה הכנה למקלחת בסלון השני אולי בעתיד תרצו להוריד את חדר ההורים למטה .

דנה A

New member
../images/Emo8.gifבעתיד אגור במפלס אחד, שכחת..?

לא מדובר שפעמיים סלון אלא אם כן הילדים יחגגו בסלון, עם חבריהם, משחקיהם, ממתקיהם, הבלאגן והליכלוך שמייצרים... מאחר והם צעירים יש צורך שיהיו בקומה התחתונה, בני הצעיר בן שנתיים ולכן בשעות אחהצ' משחק בבית ובגינה (היום ומן הסתם גם בבית החדש) ולכן לא יהיה בקומה העליונה, מאחר וכיום הצרכים העיקריים נסובים סביב ילדים צעירים, יש צורך במקום רחב שיכיל את כ-ל החבר'ה: המשחקים, כדורים, מחשב, טלויזיה, ספרים, צבעים וגם חבריהם- בגלל שאני לא רוצה שישבו בסלון החלטתי להפריד, גם את הבלאגן שהם מייצרים ממרכז הבית, ויהיה מרוכז בפינה משלהם, במקום מרתף שויתרתי בשל העלויות - תשמש פ.המשפחה כתחליף למעשה למרתף.. מקלחת בסלון לא אעשה, אבל אני כן חשבתי על הכנה למקלחת, שאם ארצה למכור יהיה פחות מגביל.

fireman

New member
אני הייתי שוקל לנסות להחליף

בין פינת המשפחה\פינת משחקים לבין יחידת ההורים.... את היחידה הורים להוריד למטה ואת הפינה הזו להעלות למעלה... באיזשהו שלב בחיים נדרשת "הפרדה טריטוריאלית" בין ההורים לילדים.

דנה A

New member
אולי בעתיד

כרגע פינת המשפחה תוכננה מתוך הצורך שלה להיות שם- הצעיר שלי בן שנתיים ולכן צריך שיהיה מקום שמתאים למשחק ושלא יהיה בקומה השניה (הוא טרזן..) נקודה נוספת שמאוד חשובה לי היא ששניהם יהיו באזור המרכזי של הבית, ולא יהיו סגורים בחדרם לכן היחידה ככ' גדולה.. כי התכנון שיהיה שם המחשב, הטלויזיה, המשחקים - כדי לרכז את כל הפעילות שם הסיפורים שבבתים גדולים כל ילד בחדר שלו, במחשב/טלויזיה גרמו לי לחשוב, ואת הרעיון הזה ראיתי בבית שמאוד מצא חן בעיני ולכן אימצתי אותו, כי ענה בדיוק על הצרכים שלנו. לגבי ההפרדה, מסכימה איתך, רק שילדיי עדיין צעירים שמטילים בלילה למיטה של ההורים
בעצם בעתיד, יהיה לי בית מפלס אחד
הקיר בכניסה- אנחנו לא סגורים לגמרי.. הוא אמור להיות בצבע אפור כהה יותר מהבית, כצבע הדלת על הקיר יהיו יואיים (ככה כותבים את זה?) U פסי מתכת- שימשיכו באותו האופן אל הדלת ואל הקיר פנים הבית.

ענתש

New member
מסכימה איתך. אני היום חיה בבית

עם חדר משחקים בקומה התחתונה והחיים ממש טובים ככה כי במשך היום כולם למטה, למעלה עולים רק לישון. לא מתרוצצים במדרגות כל היום וזה מעולה. אני צריכה להיות בקשר עין/אוזן עם הילדים כשאני בסלון ובמטבח וצריכה להיות להם יציאה לחצר מחדר המשחקים. וזה תכנון טוב עתידי ליחידת הורים בקומת הקרקע, כשתרצו כזו. מצויין בעיניי ושיקול שמאד נכון גם עבורי.

למעלה