ביום ה' ניצוק רצפה לקומת הקרקע

אין אי הסכמה איתך , רק שבמקרה

של בית שאין לו 4 צדדי אויר אלא רק 3 כמו בדו משפחתי הזה , יש יותר מגבלות אצלי בבית יהיו חלונות גם למטבח וגם לפינת אוכל .

קודם כל תכנון מאוד יפה.

הפטיו הזה יעשה רק טוב.דאגו לניקוז טוב. וכן,אפשר אם רוצים. אולי זה קצת מאוחר וגם לא הכי נחוץ אבל אם המדרגות היו סביב הפטיו זה יכל להיות נחמד. נההדר!!!

אני מבין את שאתה אומר

אבל זה לא יצא כך עם המדרגות כי רציתי את הגלריה מעל המטבח ומשקיפה לסלון ולא לההיפך

nob

New member
שימוש בפטיו

את מתכנן שימוש בפטיו? כמו יציאה מסלון/חדר סמוכים לשתול דשא/עציץ לשים ספסל או שזה רק בשביל אור/אופציה לסגור אחר כך לעוד חדר?

לדקורציה בלבד ! יש לי מספיק מקום

בקומת הקרקע, אולי אם אני ארצה להגדיל את היחידת דיור בקומה א' אז אני אסגור אותו . הפטיו גם לא גדול רק 2X2 . בכל מקרה אני אמנע מהגשם להכנס לפטיו , עם פלסטיק שקוף .

nob

New member
למה לא פשוט לעשות שלון גדול יותר?

האם זה רק עניין של חסכון בארנונה על 4 מ"ר?! הרי כירות חיצוניים בטח עולים יותר מפנימי, וגם להרחיב אחר כך יהיה יוצר קשה כאשר זה קיר חיצוני. אם אתה עושה חלון לפטיו - גם כן הוצאה נוספת. או שאני לא מבין משהו?

אני עוד לא סגור על הפטיו הזה

עד הסוף, נשארה לי חלקה לא שימושית בתכנון אז הכנסתי את הפטיו . יכול להיות שאני אשים שם תנור ארובה אבל בעיקר הפטיו הוא לדקורציה המחיר לא משחק תפקיד . שתכננתי את הבית לא הייתי בטוח שהתכנית שיצאה היא יפה, אז הוספתי את האלמנט הזה של הפטיו שיגביר את היופי ,היום אני רואה שאין הרבה תכניות שעולות על התכנון הזה שיצא לי , לא ביופי ולא בנוחיות של הבית . בסופו של דבר התכנית היא די פשוטה, גם מבחוץ אז קצת תוספת בכדי לשגע את התכנית ולצאת מהשיגרה , זה מתבקש . בכל מקרה אני כבר הרבה מעבר לשלב התכנון אני אמור כל יום לקבל את אישור הבניה . מבחינתי השלב הקשה הוא התכנון מהביצוע אני לא חושש כלל .

nob

New member
היופי

יש לך אולי תמונות של משהו דומה? לא מצליח לדמיין כמה תורם ליופי פטיו כזה ואיך זה נראה מבפנים. את מתכנן חלונות בו כדי שייכנס יוצר אור לבית? אתה שם שם צמחיה ירוקה כדי שיהיה נעים לעין?

כמובן שהפטיו פתוח מלמעלה

אם תסתכל בסקיצה , בפטיו לכוון הסלון יהיה חלון גדול וגם לכוון שרותי האורחים . התכנון הוא לא לשים עץ אלא שתהייה רצפה כמו בכל הבית, צמחיה תהייה בכדים גדולים .

למעלה