ההורים שלי...
עברו לפני שנה מדירת שיכון בקומה רביעית, לבית פרטי. לא משהו גדול ומפואר, 4 חדרים, שכורים עם גינה קידמית לא מאד גדולה. מכיוון שמדובר בבית שכור, הרי ברור שמעברק לקצת קוסמטיקה, אי אפשר היה ממש לעשות שם איזה שינוי דרמטי. ולכן - מה לעשות, המטבח נשאר על מקומו - בעורף הבית, ושם נמצאת גם פינת האוכל הגדולה, ומלפנים - לכיוון הגינה נמצא הסלון - שממנו יש חלון צרפתי גדול ויציאה למרפסת מרוצפת חביבה למדי. נו, אז מה? האם העובדה שבין המרפסת למטבח מפרידים כמעט 10 מטר זה מונע מההורים שלי להנות מהחוץ? זהו. שלא. מאז שהם עברו, חוץ מימים של גשם שוטף - הם אוכלים בחוץ כמעט כל הזמן. ארוחות בוקר (גם באמצע השבוע, שלא לדבר על שבתות) וארוחות ערב (אבא שלי נהיה כמו הבבונים האמריקאים שכל היום עושים ברביקיו... והאיש שלי מה זה מבסוט מזה....) ברור שזה לא אידאלי, ואצלנו המטבח מתוכנן ככה שיהיה בו חלון עצום בגודלו לכיוון החצר, ויציאה ישר מהחצר, וגם לפינת האוכל יש חלון ענקי - אבל כשיש אילוצים של תכנון - הרבה יותר נוח בעיני להעמיס את כוסות הקפה, לחם וקצת גבינות על מגש נחמד ולתאת איתו לחצר - מאשר לעמוד ולשפשף כתמי שמן או לנסות להוציא ריח של אדי שמן מהמטבח - כי הוא לא מאוורר כמו שצריך.