ביום ה' ניצוק רצפה לקומת הקרקע

איריסג

New member
שאלת גדלים

שאני עדיין מתלבטת בה ואני לא ממש שלמה עם עצמי.... מה הגודל של חדרי הילדים? מה הגודל של יחידת ההורים (ללא חדר האמבטיה)? ובכלל - מה הגודל הכללי (בנוי, ללא מרפסות) של הבית?

דנה A

New member
גודל החדרים

יחידת ההורים ללא האמבטיה, בערך 4*4.5 חדרי הילדים - 3.1 * 3.6/3.73 הגודל הכללי של הבית כ 180 מ"ר.

דנה A

New member
האמת.. נראה לי גדול מידי

בשמחה הייתי מחליפה בחד קומתי, אפילו 140-150.... (אמרתי שכבר מפנטזת על הבית הבא....?) חחח קפצתי לבקר שם היום, איזה יופי, התחלתי להתחבר אליו, ממש כמו היריון אמא'לה חחחח פתאום רואים שטח ישר עם הכנה לקומה א', מתחיל לקבל צורה של בית אולי בסוף אני עוד ארצה להישאר שם

positive 27

New member
אפשר לשאול מה המטארז הבנוי?

אהבתי מאוד את החזיתות
התכנון בתוך הבית ככ תלוי במשפחה ובצרכים שקשה לשפוט, אבל נראה טוב! בהצלחה!

Dfengshui

New member
קומה ב'

שוב אני
האם זו מרפסת כביסה או חדר? זה ענק! אהבתי את הנישה לנעליים בחדר השינה
רעיון יפה. האם 2 החלונות הקטנים בחדר ההורים מספיקים לך? בכלל, כל הקומה מסודרת מאוד יפה. גם כאן, אני רואה בעיה בהצבת הריהוט בחדרי הילדים. תצטרכי למקם את המיטות ממש מתחת לחלון וזה לא כל כך נוח. אני הייתי מזיזה את החלונות למרכז הקיר, אבל זה תלוי גם בגובה החלונות.

דנה A

New member
חדר רגיל

הכיתוב היה שלי, וזז קצת- מרפסת הכביסה לצערי לא ענקית, היא יוצאת מהמקלחת, שם יהיה מסתור כביסה- שלא מצאתי עדיין את האלמנט שיסגור אותה, משהו שתהיה אפשרות לפתוח/לסגור עפי' הצורך. הנישה לנעליים - מאוד אוהבת את הרעיון! הם צריכים מקום משלהם, ולא אוהבת שהם בארון הבגדים.. חלונות אצל ההורים ממוקמים בדרום- השמש תכה בחדר לא מעט, לכן מעדיפה להקטין את החלונות, כדי להקטין את תחושת "הסאונה" שתהיה שם בסוף היום.. חדרי הילדים - היו מס' שיקולים למיקום החלונות, כך שהיו אילוצים שונים לבחירתם.

לדעתי המטבח לא "יושב" טוב בתוכנית

אני הייתי מחליף בינו לבין פינת האוכל וזאת בגלל שלדעתי יוותר נחמד לשבת לאכול מול חלון מאשר בכוך המיועד.אז נכון שהמטבח לא מקבל אורור וצריך ונטה/מפנה אדים אבל לפעמים צריך לותר לפונקציונליות לטובת ההנאה. הנישה בכניסה מבורכת וכך גם פינת הילדים-מחשבה יפה וטובה. החזיתות הם מעט אנמיות אבל אני משער שזה עיניין תקציבי. סה"כ בית נחמד בעל פוטנציאל עיצובי נהדר. הרבה נחת והנאה
צ'ירס

איריסג

New member
ממש לא מסכימה

יש מקומות שאפשרי בעיני לוותר על הפונקציונליות לטובת האסתטיות או ה"הנאה" כמוש אתה קורא לזה. המטבח זה לא אחד מהם... שום ונטה ושום קולט אדים לא יהיה תחליף לאיוורור של המטבח. אין מצב. ומטבח חנוק ומלא אדי שמן זה ממש לא משהו שהייתי רוצה שיהיה לי...

זכותך וטוב שכך

אני בא ממקום של אדריכלות הומניסטית. שעוסקת בדרכים לחיות את המקום במלואו .כחלק מיכולתנו לחיות חיים מלאים, כל אחד והמטבח שלו

אי אפשר שהמטבח יהיה בלי חלון

פינת האוכל דווקא משקיפה לכל המטבח והסלון על החלונות שלהם . מי שחושב שחלון פותר את בעיות הריחות של הבישול טועה בגדול .

../images/Emo6.gif הקבלן שלך גם יהיה הומניסטי

רק הוא רואה את התכנית הוא ישר מעלה את ההצעה שלו ב 20% לפחות . מדובר על בתי קרקע לא חייבים לאכול בפינת האוכל המשקיפה לגינה או לנוף אפשר לצאת החוצה ולאכול .

נכון שזה בית יקר וזאת בעיה מבחינת

תמחור למראות שאין עיניין של משהו מסובך מי יודע מה. לשמחתי הבית הזה נבנה בפלורידה בחצי מהעלות שדורשים כאן.

נכון ב2 המקרים.:)

אפשר לקחת בית משם ולעשות לו שידרוג לבית ישראלי. בכל מקרה רק נעזרת התוכנית כדי לחדד את הרעיון של אכילה ליד חלון ומיטבח פנימי יותר.

איריסג

New member
ההורים שלי...

עברו לפני שנה מדירת שיכון בקומה רביעית, לבית פרטי. לא משהו גדול ומפואר, 4 חדרים, שכורים עם גינה קידמית לא מאד גדולה. מכיוון שמדובר בבית שכור, הרי ברור שמעברק לקצת קוסמטיקה, אי אפשר היה ממש לעשות שם איזה שינוי דרמטי. ולכן - מה לעשות, המטבח נשאר על מקומו - בעורף הבית, ושם נמצאת גם פינת האוכל הגדולה, ומלפנים - לכיוון הגינה נמצא הסלון - שממנו יש חלון צרפתי גדול ויציאה למרפסת מרוצפת חביבה למדי. נו, אז מה? האם העובדה שבין המרפסת למטבח מפרידים כמעט 10 מטר זה מונע מההורים שלי להנות מהחוץ? זהו. שלא. מאז שהם עברו, חוץ מימים של גשם שוטף - הם אוכלים בחוץ כמעט כל הזמן. ארוחות בוקר (גם באמצע השבוע, שלא לדבר על שבתות) וארוחות ערב (אבא שלי נהיה כמו הבבונים האמריקאים שכל היום עושים ברביקיו... והאיש שלי מה זה מבסוט מזה....) ברור שזה לא אידאלי, ואצלנו המטבח מתוכנן ככה שיהיה בו חלון עצום בגודלו לכיוון החצר, ויציאה ישר מהחצר, וגם לפינת האוכל יש חלון ענקי - אבל כשיש אילוצים של תכנון - הרבה יותר נוח בעיני להעמיס את כוסות הקפה, לחם וקצת גבינות על מגש נחמד ולתאת איתו לחצר - מאשר לעמוד ולשפשף כתמי שמן או לנסות להוציא ריח של אדי שמן מהמטבח - כי הוא לא מאוורר כמו שצריך.

איריס, אין לי בעיה עם התפיסה הזאת

אני רק מנסה להגיד שכשאני מתכנן בית,אני שואל את הלקוחות מה הם מעדיפים.ומשם נגזרת התוכנית .אני גם מציג את האופציה האחרת שהמטבח מאוור ע"י ונטה ופנימי יותר ואזור הישיבה הוא בצמוד לאחד מקירות החוץ.באוי נודה על האמת:לא כל יום אנשים מטגנים טיגון כבד.לפעמים יש גם בישול שפשוט כייף להריח אותו בכל הבית וזאת חוויה שאני בתור ילד ,לא שוכח.וזה גם חלק מאופי הבית.זה עינין של סדר עדיפות,ואין פה נכון ולא נכון.

למעלה