תגובה
"דבר כזה ביולוג סינתטי. יש תחום שנקרא ביולוגיה סינתטית. " ולכן המושג "ביולוג סינתטי" מתייחס לאדם שעיסוקו הוא...כן כן-בביולוגיה סינתטית! ומכאן למדנו שהמושג "ביולוג סינתטי" אינו איזה שם מומצא שאיננו קיים ולכן ההתחזות שלך אכן ריאלית. " עכ"פ אין שום מדען ש"חולק על האבולוציה"-ג'ונתן וולס, מייקל ביהי, מייק אגנור, דאגלס אקס, סקוט מיניץ', להמשיך?" כבר אמרתי לך בעבר,פינוקי-זאת זכותך לצטט חלקי משפטים על מנת להבהיר לאיזה חלק מההודעה אתה מתכוון (וזה לגיטימי מאוד)-זאת <לא> זכותך להתייחס אך ורק לאותם משפטים. כל אותם ביולוגים (שהם כאמור חלק מכת דתית הרואה באבולוציה יריבה דתית) לא היו מוכנים בבית המשפט (היכן שדבר שקר גורר אחריו מחיר) לשלול את האבולוציה. במקרה של ביהי זה הרי אפילו לא מפתיע-כל מי שקרא את "הקופסא השחורה" או את "גבולות האבולוציה" יודע שגם ביהי לא שולל את האבולוציה אלא מטיל ספק בחלק מסויים מההסברים למערכות מסוימות. וזאת הוא גם אמר. וזהו כאמור המוביל של ההתנגדות לאבולוציה. "קונצנזוס כן. עובדה מדעית לא. זו רק תיאוריה. בעבר הקונצנזוס היה שכדור ארץ שטוח. קונצנזוס לא אומר כלום." השאלה במה אתה מתכוון "עובדה מדעית". אבולוציה היא <תיאוריה מדעית> (אני צריך להסביר לך מה ההבדל בין תיאוריה לתיאוריה מדעית) כלומר שהיא הסבר כולל לשורה של תצפיות וראיות. התצפיות והראיות (שאיתן יש לרוב אנשי הדת וויכוח כמו-מוצא האדם מהקוף,ההיררכיה המאובנית וכו') הן בגדר <עובדה>. ההסבר-לא. ואתה שוב חוזר על דברים שכבר עניתי עליהם (איזו הפתעה)-מעולם מאז שהתחילה השיטה המדעית (במובן של התבוננות במציאות והסקת מסקנות מהן) לא היה קוצנזוס מדעי שהעולם שטוח. עוד בימי יוון העתיקה (היכן שהתחילה חשיבה מדעית) היה קוצנסזוס שהעולם עגול (ואפילו חישבו את ההיקף),כנ"ל אצל בני המאיה. בימי הביניים,לדוגמה-היה מדובר בעובדה ידועה. " אם רוב הגאולוגים היו טוענים שכדור הארץ שטוח, נכון שלא היית מאמין להם אלא לראיות?" זאת שאלה שאיננה נכונה. הגיאולוגים לא יטענו כך משום שהעולם העגול <אינו> תיאוריה מדעית אלא תצפית. "עיין בסרט expelled, ותראה מה קורה למדען שלא מאמין באבולוציה. אז אל תספר לי סיפורים." חוזרים לשטויות העבר? אני לא מספר לך סיפורים,<אתה> מספר לי סיפורים ששמעת מפי הכת הבלתי אמינה שלך. האם היית מאמין לסרט שהיה נעשה ע"י ארגון "המלחמה בקונספירציה היהודית" המוכיח שהיהודים אחראים למגדלי התאומים? לא? למה? בגלל שהמקור איננו אמין. הצג לי מקרה אחד של אדם שסולק (או טוען שסולק) עקב התנגדות (מדעית כמובן) לתיאורית האבולוציה,פרטי התקשרות עימו,טיפול משפטי אם היה ופרטי המוסד המלומד ואני מוכן לבדוק איתך לעומק את הסוגיה. לשלוח אותי לסרט קונספירציה (שכפי שהרחבתי לך-זה <בידיוק> מה שזה) לא אמין כמקור זה פשוט מצחיק. "זה הסיוט של כל מדען, לא חלום." אתה באמת לא מבין כלום בשיטה המדעית,נכון? מדען מבחינת השיקולים הכלכליים והתעסוקתיים (ואני מתעלם לרגע משיקול אידיאולוגי) מעוניין בכמה שיותר מחקרים ושיהיה כמה שיותר לחקור. למה? כי אז זה אומר יותר כסף ויותר מקומות עבודה,הרבה פחות תחרות וכו'. ככל שיש יותר ידע-חוקרים פחות (כי אין למה),ככל שיש <פחות ידע>-חוקרים יותר. לכן הפנטזיה המדעית (מבחינה "טכנית"-כלומר כלכלית ותעסוקתית) היא מצב שאין לאף אחד מושג על כלום. כי אז חוקרים כמה שיותר. אתה צריך לצאת מהגישה החרדית של מדע VS דת. "אז מדוע אבולוציוניסטים טוענים שהאבולוציה היא עובדה?" הגדר "אבוצלוציוניסטים" והגדר "עובדה". אבולוציה היא תיאוריה מדעית (כלומר לוקחת תצפיות ועובדות ונותנת להם הסבר). החלקים ה<תצפיתיים> והעובדתיים (כדוגמה-ההירככיה המאובנית וכו') הם בגדר עובדות. ה<הסבר האבולוציוני> (בלשון אחר-המכאניקה האבולוציונית) היא בגדר תיאוריה מדעית. אולי נתמכת על ידי הראיות אבל לא כעובדה. אם זאת יש פובליציסטים רבים שאומרים בדיבייטים "האבולוציה היא עובדה",או דוקינס שב"הצגה" אומר כי בלתי אפשרי להפריך היום את האבולוציה. מדוע שיעשו כך? התשובה נמצאת בגוף השאלה-הם דמגוגים. הספרים הללו אינם ספרים מדעיים אלא ספרי מדע פופולארי שלוקחים חלק במלחמה של בריאתנות VS אבולוציה ולכן לא מתעסקים במינוח מדעי. זה למה דוקינס <לעולם> לא יעבור ביקורת עמיתים. "אז מדוע בפורום ביולוגיה לא יכלו להפריך את אחת ההפרכות הנ'ל?-" אתה משתמש בכשל לוגי של הבלעת הנחות מוטעות. מאיפה אתה יודע ש"לא יכלו"? אני בעצמי הסברתי את אחת ההפרכות לטענה הזאת. למה שאיש מקצוע,בעל עבודה ותחום מחקר והרבה על הראש יתעסק בלהסביר לבריאתן (שלא מצליח לפתור שאלות בסיסיות של שנה א') למה הטענות שלו אינן נכונות כאשר כל אדם שנמצא במערכת תפוז יותר מכמה שבועות יודע שאתה לא מחפש דיון אלא להפיץ את משנתך-לאחר שתסיים להטיל את הטענות שלך אתה "תמצה",תלך ותחזור עם אותן הטענות (בהתעלמות מוחלטת לגבי מה שנאמר קודם). למה לעזאזל שאיש מקצוע יבחר להטיח את הראש בקיר? וגם אילולא היית כל אלו-הטיעונים שלך הם כושלים מבראשית ולאנשים,מצטער,אין את הכוח להסביר דברים כל כך בסיסיים (כמו תחילת שנה א'). אם לתת דוגמה מעצמי: פעמים רבות אני נתקל (הן בחיים האמיתיים והן באינטרנט) בכל מיני טענות שאני יודע שהן שגויות ואני יודע היטב כיצד להסביר מדוע הן שגויות. דא עקא? הכשלים שם הם כה בסיסיים (במקרה הזה ניתן להשוות זאת לאיש דת המנסה להוכיח לי שתורת הרמב"ם היא קבלית כאשר אין לו מושג כלל בחומש) שההסבר עצמו ידרוש ממני כ"כ הרבה זמן (וזה במצב בו האדם שמולי <רוצה> ללמוד ולהבין. ואם אני יודע שסתם בא להפיץ את משנתו שהרי זה עוד יותר הזוי לעשות כך) וכוח שאני ב99 אחוז מהמקרים מוותר. אתה רוצה לקבל תשובות רציניות,פינוקי? תראה רציני. אני יכול לתת לך דוגמה: כחלק מהפעילות שלי אני עובד עם נערים ממשפחות מצוקה אחרי צבא ועוזר להם למצוא עובדה,דירה וכו'. והדבר שאני תמיד אומר להם לפני ראיון עבודה: אתה רוצה שיקחו אותך ברצינות? תראה רציני! תקום בבוקר,תבוא בזמן,תראה כמו בן אדם,תהיה נעים וכו'. וכך גם אצלך: רוצה תשובות רציניות? תפסיק לשקר,תטען בצורה רצינית,תפסיק לנדוד מפורום לפורום עם אותן הטענות למרות שהרי לפחות בחלקן אתה חייב לדעת שהן שגויות (או שאתה לא יודע לקרוא והרי אין זה המצב),תפסיק לצטט חצאי ציטוטים ולגרום לך שכל הודעת תגובה תכלול בחציה הסברים על ההודעה הקודמת ולמה ציטטת לא נכון. אלו הדברים הבסיסיים הנדרשים בדיון. עשה אותם ואני <מבטיח> שתקבל תשובות הרבה יותר רציניות. גם מבחינת המטרה שלך (שלילת האבולוציה\החזרה בתשובה או ווטאבר) תוכל להצליח הרבה יותר-שהרי ככה אנשים יקשיבו (יקראו) לך! "א)לרבים מהאיברים שנחשבו מנוונים נמצא שימוש." עיין שוב במאמר ו<הבן> מה נאמר בו בבקשה. עוד עצה לעתיד-כשאתה קורא מאמר (גם אם לכאורה הוא בא להפריך טענה שאתה תומך בה עד מוות) עשה את התהליך הבא: -קרא את המאמר -<הבן את הטענות בו> -אם לא הבנת-בדוק ושאל מה הטענות במאמר -חשוב על הטענות -תגיע למסקנה עם מה אתה מסכים ומה לא. כרגע כמו שזה נראה אתה פשוט קורא מאמר\תגובה-קורא איזו מילה כמו "איברים מנוונים" ואז ישר קופץ "אההה זה לא ראיה וזה כשלוגי" וב99 אחוז מהמקרים אתה פשוט מפספס את הטענה. "ב)איברים מנוונים הם ראיה לניוון והרס, לא ליצירה של מערכת חדשה, שכפי שהאבולוציה טוענת." רואה? הצהרה כזאת בעצם אומרת לי-"אני לא מבין באבולוציה,אין לך מה להגיב לי". אבולוציה טוענת,בין היתר (שהרי מדובר במערך שיטתי של ראיות) שהרי איברים שאין להם שימוש (נגיד פרווה על בני אדם שכבר אין לה שימוש) לא "יעלמו" בפוף. זה חסר היגיון! אלא מה? שהם יתנוונו מחוסר שימוש עד שהם יפסיקו להתבטאות אצל רוב האוכלוסיה (מלבד כמובן חלקים זעירים שכשל מסוים בשכפול יגרום להם להופיע. נגיד-אדם עם זנב,קוף עם כנפיים,תרנגול עם שיניים וכו'). ניוון איברים הוא <הכרחי> באבולוציה. שהרי אינספור מינים התפתחו או הסביבה השתנתה ואז איברים מסוימים לא היו צריכים יותר להשתמש בהם ולאן הם הלכו? לא הלכו,פשוט התנוונו מחוסר שימוש מתמשך ורואים לזה אינספור דוגמאות בטבע. "עץ פילוגנטי אני יכול למצוא גם במכוניות. כך שמדובר בכשל לוגי" פינוקי,עוד הערה-שאתה חוזר בפני אדם שענה לך על טענה בערך 30 פעמים על אותה טענה <בידיוק באותו נוסח> כאילו לא העלית אותה בחיים זה יוצר סופר עוינות ומונע מאנשים לנהל איתך דיון. עכשיו- זכור מה אמרתי על מאובנים! אין שום בעיה שתשווה את ההיררכיה המדוברת בין המינים ל"מכוניות" ובעצם תגיד-הייתה אבולוציה (שהרי כל האבולוציה מציגה את התפתחותם ההדרגתית של החיים ותו לא! ) אבל היא נעשתה באופן ידני על ידי "מתכנן" (