היה לי ביטוח בריאות באחת החברות והחלטתי שאני מפסיק לשלם ולוותר על הביטוח. ביטלתי את הוראת הקבע אבל שלחו לי הודעה שעלול להיות לי חוב. האם הם יכולים לעשות עיקול חשבון בנק כמו שעושים בביטוח לאומי? הרי לא השתמשתי במוצר שלהם ולא הפעלתי את הביטוח. איך מפסיקים בצורה טובה את הביטוח הזה?
בישראל ישנו חוק שנקרה חוק חוזה הביטוח. החוק קובע שאם אדם רוצה לבטל פוליסת ביטוח, עליו לשלוח הודעה בכתב בדרישה לעצור את הביטוח.
היה ולא שלח הודעה בכתב, חברת הביטוח לא יכולה לדעת אם רצה לבטל או שישנה תקלה בבנק או בחברת האשראי, לכן היא ממשיכה לבטח אותך לפרק זמן המוגדר בחוק. לאחר תום פרק הזמן, מכיוון שביטחו אותך כי החוק מחייב, הם שולחים דרישה לתשלום בגין אותה התקופה שבוטחת.
למעשה, כאשר אתה מפסיק לשלם על ביטוח בריאות, חשוב להבין שהפסקת התשלום אינה מספיקה כשלעצמה לביטול הפוליסה. ביטוח בריאות הוא חוזה בין המבוטח לחברת הביטוח, והחוזה נמשך עד שהוא מבוטל באופן רשמי על פי ההליך שנקבע בו. הפסקת הוראת הקבע עלולה להיחשב כהפרת חוזה מצדך, ולכן חברת הביטוח עשויה לדרוש ממך לשלם חובות עבור התקופה שבה הפוליסה עדיין הייתה בתוקף.
אם לא שילמת את הפרמיות, החברה יכולה לנקוט צעדים לגביית החוב, כולל פנייה להוצאה לפועל. עם זאת, אין להם סמכות לבצע עיקול ישיר על חשבון הבנק שלך, כפי שעושה ביטוח לאומי. במקום זאת, הם יכולים לפנות לערכאות משפטיות לצורך גבייה, ובמקרה של פסק דין נגדי, ייתכן שיוכלו לעקל נכסים, כולל חשבון הבנק.
כדי להפסיק את הביטוח בצורה תקינה, עליך לבדוק את תנאי הפוליסה והחוזה שחתמת עליו. בדרך כלל, יש צורך להגיש לחברת הביטוח בקשת ביטול בכתב, ולעיתים לצרף מסמכים נוספים. מומלץ לפנות לשירות הלקוחות של החברה כדי לברר את ההליך המדויק ולוודא שהביטול מתבצע בצורה רשמית.
בברכה,
שרון דרורי, עו"ד
054-6730006