לידיעה: הם מוותרים על דמי שינוי טיסה בשל מוות במשפחה
זה יותר מתאים לשרשור הקודם שלך, אבל הוא כבר ישן אז מדביקה פה (לא הייתי פה כמה ימים)
רק לידיעת הציבור - לפחות ביונייטד יש נוהל של ויתור במקרה של מוות במשפחה
כמו שכתבתי פה, לפנ חודשיים בערך נפטר קרוב משפחה שלי. הייתי באמצע נסיעת עבודה, ונאלצתי לשנות את הטיסה חזרה כדי להגיע ללוויה/חלק מהשבעה.
ההזמנה נעשתה דרך סוכנת (של העבודה שלנו), אז התקשרתי אליה כדי לשנות והסברתי את המצב. היא אמרה שלמיטב ידיעתה יונייטד מתחשבים בכזה מצב ושתלך לבדוק. אחר כך היא חזרה אלי וביקשה פרטים מאוד ספצייפיים כולל: שם המנוח, דרגת הקירבה שלו אלי, שם בית הלוויות בו תיערך הלוויה, כתובת ומס' טלפון של בית הלוויות ומועד ההלוויה המדויקה - תאריך ושעה. נתתי לה את כל הפרטים - ואמרתי לה שתעשה כמיטב יכולתה אבל שבכל מקרה אני מעוניינת לשנות את הטיסה כדי להגיע ללוייה (בקיצור: שגם אם הם לא מוותרים על כלום - אשלם מה שצריך)
הבקשה שלי היתה רק לוותר על ה-200 או 300 דולר דמי שינוי, ואמרתי לה שכמובן אשלם את ההבדל במחירי הטיסות [כי - במקום לחזור ישר הביתה מנסיעות העבודה, נאלצתי לטוס למדינה שלישית בתוך ארה"ב, לשהות בה 3 ימים, ורק אז לטוס מהמדינה ההיא חזרה הביתה]. כמו כן, התכוננתי נפשית לעלות משמעותית כי כשמזמינים כרטיס טיסה 48 שעות מראש בד"כ זה יקר...
הסוכנת שינתה לי את הטיסות על פי בקשתי ולא חזרה אלי לגבי על מה הם ויתרו או לא. אז עזבתי את זה (הייתי עסוקה בעבודה וממילא התכוונתי לטוס בכל מקרה)
בדיעבד גיליתי ש:
* לא חוייבתי בשום דמי שינוי
* לא חוייבתי בשום עלות בכלל (!), וזאת למרות שבמקום לטוס חזרה הביתה מטקסס, טסתי מטקסס לקליפורניה (עם קונקשן באמצע) ורק אח"כ הביתה
* קיבלתי שידרוג בכל הטיסות האלה, כולל בטיסה האחרונה שהיתה עם רשימת המתנה ארוכה מאוד שלדעתי בוודאות היו עליה מלא גלובל סרוויסס [הסיכוי לשידרוג חינם בטיסה מ SFO הוא אפסי]
יש לי סטטוס גבוה ביונייטד כך שאני תמיד ברשימת השידרוג - אבל הסיכוי בטיסה האחרונה היה אפסי.
בקיצור: שלא נדע.... אבל נראה שהם מרחמים במקרה של מוות של בן/בת משפחה.