ביטקויין, בעד ונגד

משקיע88

Well-known member
ספסיס זאת השמדה עצמית של תאים בגוף והם מיישמים את הידע שצברו.

• Haha
Reactions: dw

משקיע88

Well-known member
אני מקדים את המאוחר, אבל בפועל הביטקוין נסחר ב 100K. ביומיים האחרונים התחיל מסחר על אופציות של CASH ETF כמו IBIT ו GBTC. זה הגביר את האינטרס של בנקי ההשקעות הגדולים לעודד מסחר והחזקה של מכשירים כאלה. כמו שהסברתי בעבר, החזקת חשיפה קטנה לביטקוין (אחוזים בודדים) יכולה להשפיע בגדול על הביצועים. אם למשל בנקי השקעות שמנהלים טריליונים רבים בתיקים יחליטו להחזיק כמה אחוזים בודדים בחשיפה לביטקוין משמעות הדבר עליה דרמטית בשער, כי הכמות מוגבלת ל 21 מיליון. כרגע שווי כל כמות הביטקוין האפשרית הוא כ 2 טריליון דולר. זה מחצית השווי של חברת אפל. לא הזוי בעיני שהשווי יעלה פי 10.
ברור לי שמה שאני כותב יכול לא להתגשם, לכן אני דוגל בהחזקה של אחוזים בודדים. במתכת זהב וכסף אפשר לדעתי גם להחזיק 10% מתיק כפי שאני עושה ב 30 השנים האחרונות. הזהרה: אין כאן שום המלצת השקעה או ייעוץ. מדובר בסיכון חריג.

dw

Well-known member
מנהל
בינתיים נראה שהמחזיקים המסורתיים, כמוני, פחות התפעלו מהרעיון ביום חמישי ואז הנייר חטף עשיריה לאות מחאה.
בהמשך, אתמול ביום שישי, אולי הגיעו כאלה שתעלול הביטקוין המשונה יותר קוסם להם והנייר החזיר את כל העשיריה.
סה"כ זה לא היה מהלך כזה חשוב. מי שמשקיע בביוטק עושה את זה בגלל הניסויים ולא בגלל פלוס מינוס מיליון דולר בקופה.

כל הביוטק הזעירה הזו נסחרת לפי 20M$ , כשיש להם בערך 28 בקופה.
הכי נורא מקסימום שרפו מיליון דולר, בתרחיש "יום הדין" שבו כל קבצי הביטקוין המטופשים בעולם מתפוגגים ל 1 סנט :p
הם יסתדרו.

Reem88

Well-known member

משקיע88

Well-known member
מי שעומד מאחורי היוזמה הזאת הם הזוג מקס קייזר וסטייסי הרברט. הם מטיפים בלהט להשקעה בביטקוין כבר יותר מ 13 שנים. לדעתי הלך להם לא רע...

Reem88

Well-known member

הביטקוין פרץ את רף ה-100 אלף דולר למטבע

משקיע88

Well-known member
לדעתי אין באמת משמעות למספרים עגולים, אך הם חביבים על התקשורת. הזינוק בביטקוין קשור להבנתי במכשירי ה ETF והאופציות עליהם שאושרו סביב חודש יולי השנה. בחודש הקודם נכנסו לשתי תעודות הסל הפופולריות כ8 מיליארד דולר. הן חייבות להתכסות. גם האיומים הרגולטוריים נחלשו, כשטראמפ ממנה חסידי ביטקוין לתפקידי מפתח בממשלו. אגב, הביטקוין של העולם הישן-הזהב ובמידה מסוימת מתכת הכסף צפויים לדעתי למקד עניין מוגבר. בכסף שהוא שוק קטן יחסית לזהב קיימת פוזיציית שורט ענקית, שאני מעריך ב6 חודשי כריה עולמית. השורט הזה מתאפשר ע"י פעילות BULLION BANKS שלוקחים השאלות מ JP MORGAN, שמחזיק במחסן מיליארד אונקיות כסף. זה מצב בלתי יציב, למרות שהוא מתקיים לאורך שנים ארוכות. אני מעריך שמכשירי ETF על מתכת הכסף כמו SLV אינם מגובים באמת במלוא ערכם במטילי כסף. אם מספיק מחזיקים ידרשו העברה פיזית של המטילים הם לא יוכלו לבצע זאת לדעתי.

למעלה