ביל גייטס - מה אני מפספס

Markup

New member
גם לי היה נראה משהו כזה, צימצום תמותת תינוקות

ע"י חיסונים יצמצם את הצורך בהיקפי לידה גדולים. עם זאת בקרב מאמינים חרדים, מוסלמים ונוצרים אדוקים זה לא יעבוד. מצוות פרו ורבו באופן לא פרופורציונלי למשאבי כדור הארץ נעוצה כנראה בתמותת תינוקות גבוהה בעולם העתיק, אבל לך תסביר אבולוציה למאמינים...

אני חושב שצימצום תמותת תינוקות באפריקה תגרום לפיצוץ אוכלוסין בהיקפים שלא ראינו מעולם.

פולספגן

New member
מה קשור "צימצום תמותת תינוקות" לטיעון שלכם?

הרי מס' ילדים זה כבר אחרי שעברת את שלב הלידה ואפילו את השנה הראשונה.

Markup

New member
את מביאה לעולם 8 ילדים מתוך תקווה ש2-3 ישרדו.

ככה זה באפריקה, ללא מים, מזון, רפואה, ומלחמות דת. ככה היה גם באירופה. אז כשאומרים לילידים, אל תביאו המון הריונות, אנו נצמצם תמותה, זה הקשר.

אני עדיין ממליץ לראות את ההרצאה כולה כדי להבין מה ביל גייטס אמר, אם כי נראה שדי הוחלט כבר שהוא חשף את המזימה להשמיד את העולם.

פולספגן

New member
רוב תמותת התינוקות שם היא בזמן לידה ובשנה

הראשונה ואם הילד שורד את זה, אז סיכוייו לשרוד הלאה הרבה יותר גדולים.

Markup

New member
מי ששורד את סיבוכי הלידה צפויות לו סכנות

אחרות. 10.5 מיליון ילדים מתים בעולם כל שנה מרעב ומחלות.

פולספגן

New member
כי יש יותר ממיליארד ילדים בכל ארצות העולם

השלישי כאשר רק בהודו יש בהערכה גסה חצי מהכמות הזו.

Markup

New member
לפי יוניצ"ף יש כמה מיליוני ילדים שמתים כל שנה

בעולם השלישי, ומה עם כל המתים מעל גיל 5? האם לא שווה להשקיע ברפואה וחיסון, תשתיות, הגיינה וכל השאר? זה יצמצם את הילודה, לפחות לפי נתונים מערביים לפיהם ככל שעולה ההשכלה פוחת מספר הילדים. בישראל התברר שמשפחות מוסלמיות משכילות מגדלות בממוצע 2 ילדים, לעומת 6-7 אצל הלא משכילות. גם אצל היהודים (להוציא דתיים למיניהם) יש ריבוי ילדים אצל הלא משכילים.

קומרן

New member
שניה, לא צריך לעשות חשבון - הנתונים בשטח

תבדקתי קצת באתר העצוב הזה ותיראי שיש מקומות בעולם שהאחוז ממש ממש לא זניח. ד"א, גם אחוז אחד הוא לא זניח

Markup

New member
לא, אבל אם תמותת מיליונים לא נחשבת אצלך

למשהו שצריך למנוע, אין לי הרבה מה לומר. 70% מהמתים הם בארצות העולם השלישי, 9 באפריקה ואחת באסיה. מוות שניתן למנוע, וגם לצמצם המניעה ילודה מוגברת.
בכל מקרה הדיון היה על השאלה האם ביל גייטס מחסל את העולם בעזרת חיסונים או לא. תראי את ההרצאה.

אז תשקיע בחינוך

השכלה מביאה לרצון חופשי להביא פחות ילדים - אז מצאת את הנוסחה שביל גייטב מחפש להקטנת ה "P" במשוואה שלו. מדוע הוא לא מפנה תקציבי חינוך, תשתיות מים, ביוב, מקורות מים נקיים ומזון? אלו האמצעים החזקים ביותר להפחתת התחלואה ולהקטנת הגידול באוכלוסייה מרצון. זה עבד עבור העולם המפותח (היום) לפני 50-100 שנה - זה יעבוד מצויין עבור מדינות העולם השלישי! זו הנוסחה של מי שמבקש בתום לב להיטיב עימם.

Markup

New member
נכון זה חלק מהעניין. ראית כבר את ההרצאה?

רק מה, חבל שחינוך לבדו לא מספיק. גם מאפייני העולם השלישי כיום אינם תואמים למאפייני המערב לפני 100 שנה.
לפי סיום הפוסט שלך אני מבין שכבר החלטת שהוא שותף למזימה להרעיל את העולם? או שעדיין לא..?

הוא מדבר גם על זה, אפילו ב-5 הדקות הראשונות

במקום לדבר באוויר לא הגיוני יותר לצפות בהרצאה ורק אז להתייחס לדבריו?

Markup

New member
אין צורך לצפות. הוחלט מהי האמת, כל מה שנותר

הוא לדחות כל טיעון נוגד, באמצעים הרגילים של פרשנויות שונות ואד הומינם. כמו כל דת.

תודה על בזבוז הזמן שלי

בצד הציניות שלך, שלחת אותי לצפות בהרצאה שלו, כאילו "הסודות נחשפים אם מסתכלים...". לא זכיתי לשום הסבר במשך כל ההרצאה על הלוגיקה שלו לאיך החיסונים יביאו להפחתת הגידול באוכלוסייה.

אני לא יודע מה מניע אותך, אבל תראה איך לקחת דיון תמים על הבהרת כוונותיו של גייטס והגעת ל "אין צורך לצפות, הוחלט מה האמת, כל מה שנותר הוא לדחות כל טיעון נוגד, באמצעים הרגילים של פרשנויות שונות ואד הומינם. כמו כל דת".

דרך אגב, עדין ממתינים לך כאן.

Markup

New member
ואולי לא היו סודות לחשוף...

ואולי לא הבנת את הלוגיקה או את נושא ההרצאה.

Markup

New member
איזו "הבנה" את המחפש?

הוא שאמרתי, לדעתי אתה כבר החלטת שגייטס חשף מזימה להרעיל את העולם, עכשיו אתה מחפש חיזוקים. פשוט לא הבנת את ההרצאה. השאלה איך אתה מבין מחקרים רפואיים, וסרטים שכן תומכים בעמדתך...

למעלה