מסכים איתך שהוא לא הסביר, אבל הוא גם לא פירט
את שאר הדברים שהוא מנה באותה נשימה...
"The world today has 6.8 billion people... that's headed up to about 9 billion. Now if we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that by perhaps 10 or 15 percent."
אז למה דווקא חיסונים? כלומר, לפי אותה לוגיקה, איך שירותי בריאות במדינות נחשלות אמורים להקטין את אוכלוסיית העולם?
האם ביל גייטס חושב שחיסונים ושירותי בריאות מזיקים לאוכלוסייה? (לא, הוא תורם להם כסף ומקדם אותם).
לי ברור שיש כאן מידע חסר שגייטס כנראה חשב שהוא ברור מאליו מההקשר, או אולי דברים דומים שאמר בעבר, ואולי פשוט היה אמור לתת עוד משפט הבהרה בזמן אמת (ככה זה כשמדברים בעל פה בהרצאה מול קהל) יצא שהוא לא אמר אותו (דברים כאלה קורים מידי פעם לכולם... רק שכולם לא מוצאים את עצמם אחר כך בווידאו בטד וביוטיוב, כמובן).
מדברים ששמעתי וקראתי ההסבר הוא מה שכתבו לך אחרים - פחות תמותת ילדים מפחיתה את הילודה. איך הוא באמת עושה את החישוב, אין לי מושג. כך או כך, גם אם לא ברור ללמה בדיוק הוא התכוון, לי ברור שהוא לא התכוון לחיסול המוני של האוכלוסייה באמצעות חיסונים ושירותי רפואה. אם באמת חשוב לך להבין באמת למה הוא התכוון, נראה לי שהכי טוב שתשאל אותו... (בטח יש איזו דרך לפנות אליו דרך הקרן שלו או איזה אתר או משהו).