ביל גייטס - מה אני מפספס

קומרן

New member
רגע, כמה ילדים נולדים כל שנה

ומאיפה הנתונים לגבי כמות הילדים בעולם השלישי?

מה הקשר?

אם אתה מביא 8 ילדים כדי להישאר עם 2, או מביא מראש 2 כי לא מתים לך ילדים = בסוף בכל מקרה הוספת 2 ילדים לכמות האוכלוסיה בעולם. איך זה מתיישב עם השיוך של החיסונים לצמצום ה "P" במשוואה של גייטס?

Markup

New member
אתה הרי יודע שאילו לא קבועים מתמטיים.

אז למה לשבש בכוונה? מביאים הרבה ילדים, כמה שישרדו - ישרדו. תמותת ילדים היא דבר נפוץ באפריקה, כך היה גם באירופה עד לפני 100 שנים.

קומרן

New member
מור, אם כל משפחה תביא 2 ילדים התוצאה תהיה

עצירת הגידול בהוכלוסיית העולם.

מעוות

אני לא מקבל את הטיעון הזה שמשפחות בעולם השלישי, ללא אמצעים נאותים, מביאים סתם כך 8 ילדים, בתור הימור שישארו להם 2, ומאחר וההימור נכשל, הם נשארים עם 6, וככה גדלה אוכלוסיית העולם. אם זה היה המצב, ההסתברות לתמותה היתה עושה את שלה והם היו מביאים 4 ילדים כדי להישאר עם 2.
עוד יותר מעוות זה הסיפור שהדרך להתמודד עם זה, זה "תיקון" ההסתברות לתמותה מה שיביא לרצון חופשי להביא פחות ילדים לעולם. הרי ההגיון אומר שיקרה בדיוק ההיפך. אם פתאום אתה מציע שירותי בריאות טובים יותר לילדים והפחתת את סיכויי התמותה - אפשר להביא יותר ילדים מבלי לחשוש לגורלם וכך דווקא להגדיל את אוכלוסיית העולם.

זאת ועוד, מעולם לא שמעתי את ההסבר העקום הזה בתור המוטיבציה למסעות החיסונים בעולם השלישי הממומנות ע"י GAVI. שמעתי על הכחדת הפוליו, שמעתי על הפחתת תחלואה בחצבת - כזה פיתול עקום מעולם לא שמעתי. מהיכן זה בא?

קומרן

New member
אתה יכול שלא להסכים עם הטיעון הזה

אבל גייטס מציג את הרעיון שחיסונים עוזרים להקטין את הגידול בהוכלוסיה (לא לצמצם את הוכלוסיית העולם) גם בראיון הזה - ד"א, הוא מתייחס גם לחלק מהטענות האחרות שמעלים פה

עדין לא שמעתי את הטיעון הזה במקום אחר

גם בראיון הזה, גייטס לא מסביר איך הוא חושב שחיסונים יביאו לצמצום בגידול האוכלוסייה (מה גם שברור סופית שלכך הוא מתכוון - לא היתה שום פליטת פה או טעות בהרצאה שלו ב TED).

מה שכן התרשמתי בראיון הזה, שהוא מתלהב מכמה קלישאות וסיסמאות שלימדו אותו (בתום לב, כמובן). פשוט מוליכים אותו שולל ומנצלים את הרצון שלו לתרום. מספיק היה לשמוע את הקלישאה הטחונה על וייקפילד ואוטיזם...

קומרן

New member
איזו קלישאה האחונה על וייקפילד ואוטיזם?

כרגע יש הרבה יותר סיבות להאמין שאין קשר בין חיסונים לאוטיזים מאשר שיש...

לגבי "הוליכו אותו שולל"... שמע... אני מודה לכשל אך אתה מתהדר בכל מדען שמציג נתונים שליליים לגבי חיסונים אך טוען שמוליכים את ביל גייטס שולל? איזו מטרה אתה רואה שיש לביל להשקיע בקרן שלו?

היכן להשקיע את הכסף

אני מניח שביל גייטס, כוונותיו טובות. הוא רוצה לעשות טוב, מביא הרבה כסף, ולוקחים אותו לכל מיני כיוונים.
כפי שציינתי, התרומה הגדולה ביותר יכולה להיות בהסדרת תנאי התברואה, תשתיות מים, מזון וחינוך להיגיינה במדינות האלו, במקום לשלוח לשם חיסונים.

לגבי הסיבות להאמין שאין קשר יותר מאשר יש קשר - אני חולק עליך. יש הרבה יותר סיבות להאמין שיש קשר מאשר שאין קשר. ביג טיים.

קומרן

New member
אתה יכול לחלוק למרות שהנושא לעוסקים בתחום

הוא לא חלוק...

ד"א, זאת סיסמא יפה אבל לך תדע כמה אירגוניי סיוע יש באפריקה - אתה לא חושב שכמה מהם עוסקים בדיוק בתשתיות ותברואה? גם זה חשוב וגם חיסונים חשובים

אני הבנתי מההרצאה שלו שמדובר באורח חיים מערבי

שהתברואה המשופרת, התנאים הבסיסיים לקרוא ספרים ועוד הם פשוט חלק ממנו (וכידוע, במדינות מערביות עושים פחות ילדים). אני מסכים שהמשפט שלו נשמע לא הגיוני במנותק מהקשרו, אבל כשצופים בהרצאה כולה, לי לפחות זה הסתדר והבנתי לאן הוא מכוון. גם אם יצא לו משפט לא ברור, לטעון שיש פה קונספירציה... הזוי בעיניי.

עדין חסר הסבר

הסבר פשוט, שכנראה רק ביל גייטס עשוי לספק אותו: איך מצמצמים את הגידול באוכלוסייה באמצעות חיסונים.

(אני יודע שאתה אוהב לסווג ביקורת כקונספירציה, אך תנסה להתאפק. אני לא טענתי לקונספירציה, מציב כרגע שאלות כדי להבין באמת למה הוא התכוון)

Markup

New member
חיסונים כחלק ממערך רפואה מתקדם, לא כאמצעי

עצמאי ומנותק מהשאר. הרי זה כמו לשאול איך מצמצמים ילודה באמצעות ספרים. הכל חלק מתכנית גדולה לשיפור תנאי המחייה בעולם השלישי. רפואה, חינוך, תשתיות וכל השאר.

מסכים איתך שהוא לא הסביר, אבל הוא גם לא פירט

את שאר הדברים שהוא מנה באותה נשימה...
"The world today has 6.8 billion people... that's headed up to about 9 billion. Now if we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that by perhaps 10 or 15 percent."
אז למה דווקא חיסונים? כלומר, לפי אותה לוגיקה, איך שירותי בריאות במדינות נחשלות אמורים להקטין את אוכלוסיית העולם?
האם ביל גייטס חושב שחיסונים ושירותי בריאות מזיקים לאוכלוסייה? (לא, הוא תורם להם כסף ומקדם אותם).

לי ברור שיש כאן מידע חסר שגייטס כנראה חשב שהוא ברור מאליו מההקשר, או אולי דברים דומים שאמר בעבר, ואולי פשוט היה אמור לתת עוד משפט הבהרה בזמן אמת (ככה זה כשמדברים בעל פה בהרצאה מול קהל) יצא שהוא לא אמר אותו (דברים כאלה קורים מידי פעם לכולם... רק שכולם לא מוצאים את עצמם אחר כך בווידאו בטד וביוטיוב, כמובן).

מדברים ששמעתי וקראתי ההסבר הוא מה שכתבו לך אחרים - פחות תמותת ילדים מפחיתה את הילודה. איך הוא באמת עושה את החישוב, אין לי מושג. כך או כך, גם אם לא ברור ללמה בדיוק הוא התכוון, לי ברור שהוא לא התכוון לחיסול המוני של האוכלוסייה באמצעות חיסונים ושירותי רפואה. אם באמת חשוב לך להבין באמת למה הוא התכוון, נראה לי שהכי טוב שתשאל אותו... (בטח יש איזו דרך לפנות אליו דרך הקרן שלו או איזה אתר או משהו).

נכון. גם הדברים האחרים

מסכים איתך שחסר הסבר איך אמצעים מתקדמים אלה אמורים לתרום לצמצום הגידול באוכלוסייה. בדיוק הסתירה בין המטרות "הטובות" המקדמות אנשים בריאים לבין המטרה להקטין גידול אוכלוסייה - הביאה אותי להעלות את זה.
אני לא מנסה לנחש מה ההסבר הזה ולא קופץ למסקנות. מנסה לברר ולהשתכנע בהסבר לזה.

קומרן

New member
האמת... מה זה משנה?

ביל גייטס טען שחיסונים ובכלל שירותי בריאות טובים יכולים לעזור לצמצם את הגידול בהוכלוסייה. אם אנחנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שהוא לא מתכוון שחיסונים ושירותי בריאות טובים גורמים לעליה בתמותה אז מה זה בכלל משנה ההגיון הספציפי שלו באמירה הזאת?

למעלה