בינה מלאכותית / גולם

elieshed

New member
יש לנו גולם במעגל

גולם הוא אדם מלאכותי שאותו אפשר ליצור על פי "ספר היצירה". מרגע שנוצר יש לגביו שורה של שאלות חמורות : האם דינו כדין אדם רגיל או שמה אפשר להרוג אותו ללא חשש כחיה ?והאם מותר לקיים עימו ( או עימה ) יחסי מין ? ואולי דינו כדין יהודי ואז הוא יכול להיות חלק ממניין? עוד על כך ראו :

masorti

New member
מה הקשר לראלים?

גולם הוא אדם מלאכותי, ואילו אדם משובט אינו "מלאכותי". כפי שהסביר מאלדר לסקאלי ב"תיקים באפילה", גולם הוא ההיפך מרוח. גולם = גוף בלי נשמה, רוח (ghost) = נשמה ללא גוף. מכיון שאדם משובט הוא בעל נשמה לפי כל מבחן שנעלה על הדעת, ממילא דינו כאדם ולא כמכונה.

masorti

New member
למען הדיוק...

אני לא מבדיל בין "נשמה", "נפש", "רוח" (כפי שנהוג במיסטיקה היהודית). אני משתמש במילה "נשמה" לתיאור מה שנכנה בשם spirit.

masorti

New member
אתה צודק. אין דבר ששמו "נשמה".

הכול רק פיזיולוגיה. מבסוט?

vizini

New member
מה זה קשור לשאלה שלי?

אמרת "לפי כל מבחן שנעלה על הדעת", ושאלתי איזה מבחנים עולים בדעתך. למה אתה כל כך שלילי?

masorti

New member
אני לא אשחק במשחק שלך.

מטרתך להוכיח שאין מבחן לקיום נשמה, והמסקנה היא שאין נשמה. אז הסכמתי איתך מראש. מה בדיוק הבעיה?

vizini

New member
למה אתה מייחס לי מטרות נסתרות?

שאלתי אותך שאלה פשוטה בקשר לדבריך. אני באמת לא מבין למה אתה מסרב לענות. ממה אתה מפחד?

masorti

New member
אני לא מבין מה אתה רוצה...

רצית להוכיח לי שאין נפש, וקיבלתי את טענתך ללא קרב. אם אתה מעונין בויכוח מעגלי אינסופי עקוב מדם על יש/אין אל או יש/אין נפש או עולם הבא וכיו"ב.. אנחנו נפגשים מספיק בפורומי ההתכתשויות. איני מעונין להתכתש איתך כאן על נושאים אלה. פשוט נמאס לי.

vizini

New member
אני רוצה לדעת על איזה מבחנים חשבת.

זה בטח מעניין גם אחרים כאן, ולא רק אותי. לגבי ההוכחה אם יש או אין נפש, נשאיר זאת לפעם אחרת.

masorti

New member
אולי תגיד את האמת...

אתה מעונין להוכיח לי שאין מבחן מדעי לקיום הנשמה, ובפרט - שאין דרך להגדיר נפש (במובן של spirit) בכלים מדעיים. ואי לכך, אין נפש. (הרי היא "מיותרת" ו/או "חסרת משמעות" מבחינה מדעית) אז חסכתי לך את הויכוח והנפתי דגל לבן.

vizini

New member
האמת היא שאני לא מעוניין להוכיח

לך כלום. גם לא דיברנו על שום הגדרה. פשוט מעניין אותי (ובוודאי גם אחרים) לדעת לאיזה מבחן (או מבחנים) התכוונת כדי להבדיל בין "גולם" לבין אדם.

masorti

New member
אתה כמו נוח.. איש צדיק תמים.

נדמה לי שבמדינה דמוקרטית אי אפשר לאלץ מישהו להיכנס לויכוח בניגוד לרצונו. אפילו טומי לפיד אמור להסכים לעקרון זה. וכאשר אותם "אחרים" יתעניינו במבחנים שיבדילו אדם מגולם, אז אענה להם (אם ארצה).

vizini

New member
למה ויכוח? בסה"כ שאלתי שאלה!

לא רוצה לענות? לא צריך.

sravaka

New member
אגב, ויזיני

לפי שיטתך, כל מה שלא ניתן להוכחה כרגע, לא ראוי שיאמינו בו. האם אתה מאמין שליצורים אחרים חוץ ממך יש תודעה

דיזקן

New member
תודעה או ידיעה

יש הבדל בין תודעה (אמונה) לידיעה. דמיין לעצמך שנולדת להורים שלא החדירו בראשך ודאויות ופחדים מגיל צעיר. היית קרוב לודאי חילוני, כלומר החינוך שקיבלת הוא שקובע את גישתך לדת. העובדה שאינך מוכן להתנסות בחשיבה נטולת פניות (הנחות מוקדמות) אפילו רק לצורך הדיון מעידה עליך שאתה עדיין מושפע מפחדים שהחדירו בך או שפיתחת לעצמך בגלל החינוך שקיבלת.

vizini

New member
זו שאלה מצויינת.

לפני שאתייחס שאלה, שתי הערות: 1. שיטתי אינה "כל מה שלא ניתן להוכחה כרגע, לא ראוי שיאמינו בו" ומעולם לא אמרתי דבר כזה. 2. תודעה, או מודעות, בניגוד לנפש, היא דבר שאינו שנוי במחלוקת. כל אחד יעיד על עצמו שהוא בעל תודעה או מודעות עצמית. וכעת - לשאלה. כפי שכבר ציינתי, אני יכול להעיד על עצמי שאני בעל תודעה. אין לי שום סיבה להניח שאני שונה מאנשים אחרים. הם נראים כמוני, מתנהגים כמוני ולכן, קרוב לוודאי שכל האנשים הם בעלי תודעה. העיקרון הזה (אין בי שום דבר מיוחד) הוא מקרה מיוחד של עקרון כללי יותר, הנקרא "העקרון הקוסמולוגי". השאלה היותר מעניינת היא האם יצור שאינו אדם הוא בעל תודעה (בניגוד לנפש). קיוויתי שהרעיונות של מסורתי יסייעו לשפוך אור על שאלה זו, אולם הוא מסרב לשתף פעולה

sravaka

New member
אז האם המדע יכול לגלות את התודעה

עצמה לא ברמה של השערה או הנחה מתוך עקרון קוסמולוגי? ואני לא מתכוון לפעילויות פיסיקליות במוח שמתרחשות במקביל לתודעה.

למעלה