בינה מלאכותית / גולם

להתראות

בכינוס הנודיסטים הבא!

arifell

New member
השם של הסרט אולי היה "איש מאתיים

השנים" השם של הספר היה פשוט: "האדם הפוזיטרוני"

Lu Tze

New member
אוף, אתה צודק

מה שגורם לי לחשוב איזה עוד פרטים בלבלתי עם הסרט... מה שמחייב אותי לקרוא את הספר שוב...

arifell

New member
את הספר קראתי

את הסרט לא ראיתי... אתה אומר בעצם שלא פיספסתי משהו מיוחד?

Lu Tze

New member
אלא אם אתה חובב אסימוב

ואז מוטלת עליך חובה לראות אותו, תתרחק מהסרט כמו מאש.

arifell

New member
אני חובב ספרי אסימוב

אני לא יודע אם אני חובב סרטים לא טובים שמבוססים במידה זו או אחרת על ספרי אסימוב...

LaDiva

New member
הגולם וההנדסה הגנטית

שאלה שעלתה בי כעת: לאור החידושים בהנדסה הגנטית, יתכן כי ימצאו בינינו בקרוב בני אדם שלא נולדו מרחם אישה, אלא הונדסו ונוצרו בצורה מלאכותית כלשהי (מפחיד משהו). ולעניננו - האם הם בגדר אדם או גולם? כיצד תתיחסנה אליהם דתות שונות? כיצד תיוחס להם דת בכלל?

ראה הודעתי:

כאן. סביר להניח שלתיאולוגים יש כאן עבודה, להגדיר במדויק מהו אדם (היכול להתנצר, או להתגייר, לדוגמא) ומהו מכונה. כמובן שעשויים להיות תשובות שונות לסוגי אנדרואיד שונים. למשל: *אדם (בעל תבונה ויכולת רביה) שנוצר מכימיקלים בלבד. *אדם (בעל תבונה ויכולת רביה) שנוצר מתאים ביולוגיים של בעלי חיים. *אדם (בעל תבונה ויכולת רביה) שנוצר מתאים ביולוגיים של אדם (נניח, תאים של שער וציפורניים). *בעל חיים (או אדם שונה: על אנושי/מפלצת) בעל תבונה של אדם. *ועוד...

אלי ו.

New member
אדם שעוצב גנטית הוא עדיין אדם

רחם האישה הוא בית הגידול של העובר, הוא אינו תנאי לאנושיות. אם יצליחו לגדל עובר בתוך מבחנה, הוא עדיין יהיה אדם. בהנדסה גנטית יכולים לשנות את המבנה הגנטי של DNA אנושי אבל עדיין מדובר ב DNA של בן אנוש. השאלה תתעורר אולי כשינסו להרכיב DNA שיהיה היבריד של אדם ויצור אחר (אכן נשמע מחריד) נניח הכלאה בין אדם לשימפנזה. זאת ללא קשר אם העובר יגדל ברחם או במבחנה גדולה. אין לכך קשר לדיון העצבני בין 00000000000 למסורתי בנושא אנדרואידים.

למעלה