ביצוע קאבר של דה בנדס - ייעוץ:

FunkyMonk

New member
בערך..

יש פשוט מפרטים עבים. הם לא בהכרח לבס, אבל בגלל שמפרטים "רגילים" נשחקים מהר מאד על מיתרי בס, בבס צריך להשתמש במפרטים עבים (בד"כ 2 מ"מ ומעלה).

kittycatbone

New member
אבל הם גם קטנים כאלה בדר"כ

לא?? כאילו עבים וקטנים. (לא שאי אפשר להשתמש בהם בגיטרה כמו שאמרת).

FunkyMonk

New member
לא ממש..

זה תלוי. יש ויש. לי למשל יש מפרט יחסית גדול (ג'אז III גדול כזה..) לעומת רוב מפרטי הגיטרה שאני מכיר, והעובי שלו 2.01 שזה לא כזה עבה.. (זה עבה אבל לא מ-מ-ש..) אבל יש גם מפרטים קטנים, כמו הג'אז III הרגיל, שהוא יחסית קטן.

FunkyMonk

New member
בכלליות

אין הרבה יותר מזה.. זה לא ממש מסובך.. תאמת שלדעתי אם אתה רוצה צליל אמיתי עדיף שזה יהיה חצי אגודל על הפרטבורד.

כל בסיסט יודע?

אני מכיר הרבה בסיסטים, וחלק מכובד מהם לא יודע סלאפ בכלל. אני, למשל, יודע איזה שתיים שלוש פראזות של סלאפ, אבל אין לי דיוק מספיק בשביל להשתמש בזה. אם לך זה בא בטבעיות, אז וואלה, כנראה שאתה איזשהו בסיסט פרודיג'י, אבל שאר בני האדם צריך לשבת על זה שעות עם מטרונום ולהתאמן...

FunkyMonk

New member
בסיסט פרודיג'י?

שע אחי, ממש לא באתי להגיד פה שזה קל. כי זה ממש לא. התכוונתי שכל אחד יכול ללמוד את זה לבד. ברור שצריך להתאמן עם מטרונום על סלאפ, זה אחד הדברים הקשים להישאר בקצב. הרעיון מאחורי סלאפ לא כזה מסובך. ברור שבשביל להיות טוב בזה צריך להתאמן שעות, לא לזה התכוונתי. ^_^

אוקיי סבבה

ברור שכל דבר אפשר ללמוד לבד, באופן עקרוני. אבל סלאפ זה משהו שבסיסט של רוק בדרך כלל לא יטרח ללמוד. כלומר, הוא בטח ידע להכות עם האגודל, אבל הוא לא יידע איך להמשיך עם זה אל הpull ולהשלים פראזה. ות'כלס, קולין הוא לא בסיסט כזה איי-יאי-יאי. כלומר, הוא מוסיקאי אמיתי שמנגן על הבס, וזה מתבטא בזה שרוב הזמן הוא מנגן את הדברים הכי פשוטים כי זה מה שהכרחי למוסיקה, ואז פתאום בפארנואיד אנדרואיד הוא דופק לך כל מיני פראזות משוגעות כאלה (לא משוגעות טכנית, אבל קצת קשה להוציא אותן משמיעה).

FunkyMonk

New member
היי היי!

קולין טוב! יש לו אחלה בסים בKid A! פשוט פשוט אבל מתאים בול. =) בכל מקרה, שמע, זה כמו שבד"כ ג'זיסטים לא ילמדו סלאפים, לעומת Fאנקיסטים שבתכלס חייבים סלאפים.. אבל זה לא משהו שצריך ללמוד עם מורה או משהו, זה משהו שכשעובדים עליו נכון זה בא בקלות. (כמובן שבשביל באמת לדעת לנגן סלאפ צריך לעבוד מאד קשה)

יש לו אחלה בסים

כי יש לו רעיונות טובים. הוא לא בסיסט טייט מטורף עם גרוב אדיר, מה לעשות. ובהמנון הלאומי, למשל, הבנתי שזה בכלל ת'ום מנגן את הבס.

Roy1232

New member
חח מיציתי את עשר השניות../images/Emo6.gif

עלה בדעתי שHG זה פיקינג... וכיוון שאין לי מיתרים של באס אני לא מתקרב לצליל של באס אמיתי אבל עדיין האפקט מספק את צורכי הבס שלי בצורה סבירה+ וד"א מדובר באפקט שכלול אצלי בchorus/mod במולטי אפקט של digitech אני יכול להעלות/להוריד על שתי אוקטבות איתו. ו.. גיטרה זה משעמם ולא מגניב? טוב אולי בס שיא ה
אבל עדיין גיטרה זה לא משעמם.. סולואים ודברים כאלה ובס בכלל מבאס לנגן אם אתה לא בלהקה (ככה אני הייתי מרגיש בכל אופן
)

FunkyMonk

New member
חפש ביוטיוב:

Mark King Nathan Hughes Victor Wooten ותגיד לי שזה לא כיף בלי להקה. כמובן שלא כולם ברמה של הנ"ל, אבל גם קטעים פשוטים יחסית יכולים להיות מגניבים יותר מכל סולו גיטרה שתמצא. חפש: Flea Super Rare Bass Solo ותשמע תקטע הזה. אמנם פלי לא מלחין ענק, אבל זה קטע שמוכיח שגם רק בס נותן מוסיקה מעולה.

Roy1232

New member
אממ... פאוור צ'ורדס גם אפשרות

אבל הבעייה שלנו היא שבהקלטה גיטרה על גיטרה בדיסט יוצא ממש גרוע (ההקלטה באיכות סבירה). ושמתי לב גם אני למשחקים הקטנים ברקע של הגיטרה השלישית, אני אנסה להכניס אותם... וד"א מה זה פראזה?
תראי בינתיים אנחנו עושים את זה שנינו עם אקורדים פתוחים וזה יוצא גרוע
ננסה את מה שאמרת
תודה רבה

Roy1232

New member
../images/Emo122.gif. צ'ורד יותר יפה וזה תעתיק.

באמריקה אני אגיד קורד

Roy1232

New member
פסדר אני יודע, אבל קורד זה מילה

מעצבנת
יאללה צ'ורד

kittycatbone

New member
נו זה כמו להגיד

איי קנואו, או ליסטן טו מי... לפחות אני הבנתי שהוא התכוון לזה ככה..

lifahead

New member
חשבתי שרק אני והמורה שלי להסטוריה

מדברות ככה:} "אתם לא יודעים מזה קנולאג'!" והיא היתה רצינית לגמרי!

למעלה