ביקורת בונה

ElvisAlive

New member
ביבי? מנהיג?

הבעיה של העם הזה שאין בנמצא אחד כזה

זו הטרגדיה של העם הזה, כל המנהיגים שלו מתגלים כגרועים, אחד יותר מהשני, ובמקום שמנהיג חדש ילמד מהטעויות שעשו קודמיו וינסה לתקנם, כל מנהיג חוזר על טעויות קודמיו ומוסיף בנוסף להן עוד טעויות משלו. וכל טעות שכזאת עולה לעם הזה בדם, יזע ודמעות.

טלמ

New member
סילבן הוא סתם

הוא דמות אפרורית חסרת כל טעם והישגים. הוא השאיר את משרד החוץ גוסס ללבני ואת משרד האוצר בתקופה נוראית, ונתניהו אסף את השברים. סילבן אולי יותר מרכז משאר הליכוד אבל הוא עדיין דמות מאוד סתמית חסרת כל טעם.

אם היית בארץ באותה תקופה...

ואתה מודע לכל מה שהוא עולל לאזרחי המדינה שלך, אז איך בדיוק אתה יכול להציע אותו כמנהיג ראוי?

bhnadav

New member
אתה באמת רוצה להיכנס לדיון

למה הוא לא מנהיג ראוי, לעומת נגיד המחליף שלו שעשה מהלכים קשים ביותר לקיום אידיאולוגיה כלכלית מאוד מסויימת ואח"כ ניסה למכור לציבור שמדובר היה בהצלת ישראל שהייתה כביכול במשבר נוסח ארגנטינה?

המחליף שלו והוא שניהם היו שרי אוצר

גרועים. אולי הגרועים ביותר שהיו למדינת ישראל. ואדון סילבן שלום היה אפילו יותר גרוע מביבי. הוא זה שביטל את הקורסים המקצועיים, זה שהקשיח את הקריטריונים למקבלי הבטחת הכנסה, זה שהוריש את תקציב הקיצוצים לשכבות החלשות לביבי שנאלץ לפעול על פיו, ולא די בזאת, הדגנרט סילבן שלום אף הציע לבטל כליל את מערכת הרווחה במדינת ישראל כולל את המוסד לביטוח לאומי. למזל כולנו ובעיקר למזלם של השכבות החלשות במדינה, שרון שהבין את הסכנה שגלומה בדגנרט הזה, השכיל לפטר אותו בזמן, רגע לפני שהוא הספיק לבצע את זממו. הבעיה ששרון מינה במקומו דגנרט אחר, שלא השכיל לשנות את המדיניות והמשיך באותה דרך שהדגנרט שהחליף הלך בה. והתוצאה שקיבלנו: למעלה מ2 מיליון עניים, שבירת כל השיאים העולמיים באחוז הילדים והקשישים העניים, והדובדבן שבקצפת: תוכנית ויסקונסין הארורה. ואני כבר לא מדבר על האמון שאפשר לתת באיש הזה, ששינה את דיעותיו המדיניות כמו יו-יו על פי הכסא והתיק שהוצע לו או שעלה החשש שיילקח ממנו בעקבות ההסכמים הקואליציוניים עם מפלגות אחרות. כך שהוא האחרון שהייתי חושב עליו לתפקיד של ראש ממשלה בישראל.

זה נכון אבל..

זה נכון שכולם היו מהליכוד אבל הם התנהגו כמו שמאל קיצוני גם שרון עם הנסיגה החד צדדית שלו.. וגם אולמרט שחשב על ההתכנסות וקיבל את לבנון והכניס אותנו לבוץ של מלחמה מגומגמת..שהביאה נזק עצום.. רק ביבי היה מספיק אמיץ להוריד להם את החשמל ותשתיות בלבנון..בהיותו ראש ממשלה.. שימו לב שביבי חוזר אחרי שקורא פה אסון להנהגה.. אחרי רצף פיגועים ב-96 הוא קיבל את ראשות הממשלה ושעזב את הכיסא ב99 לא היו פיגועים במדינה.. ב2003 הוא קיבל כלכלה על סף פשיטת רגל ושיקם אותה בענק..ורק אחרי שסיים את העבודה שוב פעם העם זרק אותו הצידה.. ועכשיו שאולמרט הביא אותנו לשיטת רגל בתחום ההרתעה ובתחום הביטחון כנראה ששוב צריך את ביבי שיחזור לנהל פה כי לא ליבני ולא פרץ הוכיחו שהם ראויים..

ElvisAlive

New member
לר כולם שפויים כמוך

דיברנו על איך יזכרו את שרון, ואת זה את לא יכולה לדעת. ולחוץ מזה להאשים את שרון כאילו הוא האחראי הבלעדי זה צביעות. בוגי היה גם כן רמטכ"ל ולא התריע מספיק, ביבי יישב בממשלה הקודמת שלוש שנים ובכלל לא דיבר על זה. גם את לא דיברת על האיום של החיזבאללה. מישהו בכלל דיבר על זה בבחירות? ביבי פעם דיבר על האיום של החיזבאללה על הצפון? כולם בכלל דיברו על ההתנתקות או לא ועל המצב הכלכלי.

mean girl 16

New member
יש לך מנהג כזה

לסטות מהנושא ולהכניס דברים לא קשורים. יש כמה אחראים למצב הזה ללא ספק, שרון הוא אחד מהם. הוא ראה את החיזבאללה מתחמשים ונקט במדיניות של בת יענה, "עוד אלף קטיושות? שיהיה עוד אלפיים". אני התרגלתי לכך שדיונים איתך לא מתקדמים לשום מקום אז אין לי כוונה לחזור, לחזור ולחזור על דבריי עשרות פעמים בתקווה שמשהו יקלט בראשך. אני את שלי אמרתי.

ElvisAlive

New member
אצ סטית מהנושא

הנושא היה על איך יזכרו את שרון בעתיד וכשאמרתי שאת לא יכולה לדעת איך יזכרו את אמרת לי להסתכל אובייקטיבית ולהגיד אם אם המצב לא רע. אז שוב פעם אמרתי לך שזה בכלל לא קשור לאיך יזכרו את שרון. וגם הוספתי להאשמה שלך כאילו שרון הוא האחראי היחיד.

ElvisAlive

New member
דרך אגב

אני גם דיי בטוח שלשרון היה הרבה יותר קשהלפעול בלבנון אחרי מה שעשו לו בפעם הקודמת. וזה לא היה 13 מפגינים ואורי אבנרי שקוראים לפרץ רוצח כמו היום אלא אלפים ועשורת אלפים שקוראים לו רוצח ופושע מלחמה ואחרי זה מדיחים אותו ממשרד הביטחון. כל דבר ששרון היה עושה בלבנון ישר היו מתנפלים עליו.

mean girl 16

New member
אני מסכימה

אבל קשה או לא קשה, הוא הביא אותנו למצב הזה. אני מאוד שמחה ששרון לא רה"מ היום מהסיבה הברורה שלא הייתה לו שום לגיטימציה מקומית או בינ"ל, ובעיקר בינ"ל, לפעול בלבנון. אבל איני חושבת שהוא היה עושה זאת בכל מקרה. מדיניותו החדשה הייתה מדיניות של איפוק, הוא הבטיח שאדמת עזה תרעד עם נפילת הקסאם הראשון וזה מעולם לא קרה(ופה אין את התירוץ של לבנון.. נכון?). אין לי שום ספק שאם היינו מגיבים כמו שצריך בעזה, לא היינו נאלצים להתמודד עם המצב הזה היום בלבנון. בהתייחס לתגובה הראשונה שלך, המצב בהחלט קשור לאיך שיזכרו את שרון. אנשים לא היו מודעים למצב כששרון עוד היה בינינו, רק לאחר מכן קיבלנו את התוצאות למדיניות שלו שמתפוצצת סביבנו. עליית החמאס ואדמת הצפון שבוערת. אתה יכול להוציא דף עכשיו ולרשום, הישגים חיוביים ושליליים של שרון כרה"מ. זה נכון שהדברים האלה בד"כ שנויים במחלוקת אבל תמיד יהיה קונצנזוס אחד ויחיד של איך יזכר הבן אדם, ואתה יכול לבחון זאת בעצמך לגבי אישים אחרים. ושוב אומר, שכשאנשי שמאל כמו א.ב יהושע, בן כספית, דן מרגלית ועוד רבים וטובים, מכירים במציאות והיו יכולים לחתום על דבריי מילה במילה(ובצורה הרבה יותר חריפה יש לציין), כבר אין לי ספק שזאת הצורה בה יזכר שרון. ובצדק רב.

ElvisAlive

New member
א.ב. יהושוע לא קובע

את ההיסטוריה ולא כותב ספרי היסטוריה. לדעתי מי שיאשימו במלחמה הזאת זה דווקא יהיה את ברק ולא את שרון. תמיד יהיו דיעות שונות, אבל לדעתי שרון ייזכר דווקא כמנהיג גדול (בצדק או לא בצדק זה כבר עניין אחר ודיעה אישית).

למעלה