ביקורת בונה

טשאפק

New member
סליחה, מי שיש לו מניעה אישית

מלעשות את הדרוש למען בטחון ישראל, שלא יתמודד על תפקיד ראש הממשלה.

ElvisAlive

New member
זה לא מניעה אישית

זה נראה לי יותר בכוון של מחסום פסיכולוגי.

טשאפק

New member
זו גם זו דוגמאות לבעיה אישית

אדם שיש סיבות - לגיטימציה ציבורית, קושי פסיכולוגי - שבגללן הוא אינו יכול להתמודד כפי שנדרש מול איום קיומי על המדינה, שלא יתמודד על תפקיד ראש הממשלה. אם החליט בכל זאת להתמודד עליו להתגבר על הנסיבות האישיות שלו ולעשות מה שנדרש.

bhnadav

New member
אין לי שום הסתייגות.

אמנם בפועל, זכורה לנו ועדת כהן שהמליצה שתיק הביטחון לא יופקד עוד בידיו של אריאל שרון (בגלל סיבות מאוד מסויימות הקשורות בלבנון), אותו אריאל שרון שב-2001 התמודד על ראשות הממשלה בבחירות המיוחדות וניצח, אותו אריאל שרון שגם הרכיב את הממשלה בשנית לאחר בחירות 2003 לכנסת ה-16.

טשאפק

New member
בהשוואה למצב שבו הוא קיבל את המדינה

היה שיפור בלא מעט מובנים. טרור המתאבדים למשל היה אז בעלייה ובשנים האחרונות הוא ירד מאד.

bhnadav

New member
../images/Emo45.gif

שכחנו שזו הייתה הבעייה העיקרית שבעטיה שרון עלה לשלטון עוד ב-2001. אני מזכיר לכם את האינתיאפדה האיומה שנפתחה לקראת סוף תקופת ברק, אינתיפאדה שהביאה ל-453 הרוגים בשנת 2002, דבר בלתי נסבל, דבר שלא אפשר חיים נורמליים לרבים מאזרחי ישראל במשך תקופה ארוכה. ב-2003 הייתה ירידה ל-212 הרוגים, ב-2004 ל-118 הרוגים ולקראת סוף 2005 הנתון היה 52 הרוגים בשנה זו. הציבור העלה לשלטון את אריאל שרון ונתן בו את אמונו בשנית ב-2003 כדי לפתור את הבעייה המעיקה הזו וכמו שאני רואה את זה - הוא הצליח במשימה.

ואני מזכיר לך שהוא תבע

את אימרת האיוולת בעצתו של פרס ש"הבלגה היא לא חולשה".

bhnadav

New member
ואני מזכיר לך,

שכדאי שתבדוק כל יום מה מדד ההרוגים בעירך מפיגועי התאבדות על עקומת הזמן - הבעייה המרכזית ב-5 השנים האחרונות. ולהבדיל אלפי הבדלות, נראה שלעומת מדד ההרוגים שירד עלו מדדים מסוג אחר.. עם קשר ישיר.

bhnadav

New member
היום את אולי מזלזלת בדבר הפעוט הזה

אבל זה לא כך

אחרי יותר מאלף הרוגים ומי יודע כמה

פצועים. תקופת כהונתו של שרון היתה תקופת הדמים הכי גדולה בעורף הישראלי.

ElvisAlive

New member
שרון הוריד את זה

האינתיפאדה פרצה בתקופת ברק, והרבה אנשים מתו מפיגועים, עד השיא בפיגוע במלון פארק, שרון פתח במבצע חומץ מגן, וגם התחילה להבנות הגדר. שרון לא קיבל מדינה שקטה ורגועה, אלה באמצע אינתיפאדה.

את הביקורת שלי לגבי ברק לא חסכתי

מעולם. אבל בתקופת שרון היו לנו הכי הרבה הרוגים ופצועים בעורף. ולטעמי הוא פעל מאוחר מדי עד שהוא יצא לחומת מגן. ועל התקופה הכלכלית-חברתית בתקופת כהונתו, אני אפילו לא מדבר... התקופה הגרועה ביותר שחידעה המדינה אי פעם.

ElvisAlive

New member
בהסתכלות לאחור

כולם חכמים גדולים. שרון קיבל את המדינה בפברואר 2001. המצב לא היה טוב והרע מיום ליום. השיא היה במרץ 2002, ואז בסוף מרץ יצא מבצע חומת מגן. אחרי זמן קצר הוחלט על בניית הגדר ומאז חלה ירידב משמעותית בפיגועים ובהרוגים.

אני רוצה רק להזכיר לך ולכל מי ששכח

את פיגוע הדולפינריום ושאר הפיגועים בירושליים והמרכז ששרון החליט להבליג עליהם. כך שלטעמי מבצע חומת מגן נעשה על ידו מאוחר מדי. רק לאחר פיגוע הטרור בליל הסדר במלון כשכבר לא היה ניתן להבליג יותר לנוכח הזוועה.

ElvisAlive

New member
הפיגוע בדולפינריום

קרה ממש זמן קצר אחרי תחילת כהונתו של שרון. להזכירך, שרון עד אז היה נחשב ברוב העולם כרוצח המונים והרבה אנשים בכלל התייחסו אליו כלא לגיטמי. אם איך שהוא נכנס לתפקיד הוא היה מתחיל לעשות פעולות קשות הוא היה מוריד עוד יותר את הלגיטמציה שהייתה לו והיה גורם לעולם על הההתחלה להיות נגדו וכהונתו. לכן הוא היה חייב קודם כל להיפטר מהדמות של הרוצח. אבל תוך שנה מהביחרו מספר הפיגועים התחילו לרדת בצורה משמעותית ביותר עד לרמה מיזערית לעומת מה שהיה לפני כן.

איך אני אוהב לשמוע תירוצים...

"בגלל שפחדתי על שמי הטוב, נתתי ליותר מאלף אזרחי המדינה שלי למות, כדי לשמור על שמי הטוב, אפילו שיכולתי למנוע את מותם ואת פציעתם של עוד אין ספור אזרחים אחרים, העדפתי להבליג שלא יקראו לי רוצח". מה אני אגיד לך, אחלה תירוץ שבעולם, הוא צריך להיכנס לספר התירוצים של גינס.

למעלה