ביקרתי היום יולדת בבית חולים

אמממאאא

New member
ביקרתי היום יולדת בבית חולים../images/Emo7.gif

בא לי לבכות. ילדתי בבתי חולים 6 פעמים ואף פעם לא הרגשתי שם כ"כ רע כמו היום. לצערי אני ממש לא מועמדת ללידת בית,אם אני לא בקבוצה C אז אני בטח בD... ההיסטוריה שלי עשירה ב:רויזיה אחת בהרדמה מלאה (הייתי בלי אפידוראל)עקב שליה נעוצה ,קיסרי אחד בגלל מצוקה וחוץ מזה לידה שביעית והריון תשיעי עם גרידה אחת בגלל דימום היסטריה והריון אחד שלצערי נגמר בשבוע 8 אך למזלי ללא גרידהבלידה ובלידה האחרונה רחם שלא התכווץ למרות הנקה וזריקה בישבן ונאלצתי לעבור כמה שעות אחרי הלידה הוצאת גושי דם עצומים ושוב זריקה ועירוי מה שעיקב את השחרור המוקדם שחלמתי עליו. בלידה הקודמת שהיתה לנל"ק כמעט הגעתי ללידת בית ללא מיילדת ובדיעבד זה היה נהדר אבל קצת חסר אחריות עם היסטוריה כמו שלי (הגעתי לבי"ח בפתיחה מלאה כשאת כל הזמן העברתי בבית לבד אפילו ללא מיילדת שבודקת שהכל בסדר) הפעם חשבתי על לניאדו במרכז לידה ,זה היה נראה לי הכי מתאים. אז מה הבעיה? הם מפוצצים ביולדות
ומפנים למקומות אחרים . אני גרה כשעה נסיעה משם ונראה לי "לא נחמד" לנסוע כך עם צירים,מאידך לצאת שהכל רק מתחיל אומר אצלי לפעמים לצאת יומיים לפני הלידה... לא יודעת מה אני רוצה,רק הוצאתי תסכול....

אשכר ש

New member
מה זאת אומרת מפנים יולדות?

זה בטח רק עניין זמני, הרי אי אפשר לדעת מי תלד מתי... לפעמיים חדר הלידה מפוצץ ולפעמים ריק. באיזה שבוע את?

אמממאאא

New member
למה חשוב לי

קודם כל אני בשבוע 32 ומי מבטיח לי שבזמן שאבוא ללדת לא יהיה שם "בייבי בום?" למה חשוב לי דוקא שם? זה המקום היחיד שבו יאפשרו לי את התנאים הכי קרובים ויאפשרו לי ללדת כמו שאני רוצה (במינימום התערבות,גיליתי שאני לא צריכה אף אחד שיגע בי אני מסתדרת עם עצמי הכי טוב מבחינת התמודדות עם הכאב) לאן ללכת? ל"מאיר"? שם עובד הרופא שלי שאני מאד אוהבת ומעריכה אבל הוא רופא ואמר לי כששאלתי אותו האם יאפשרו לי מוניטור לא רציף "אם את רוצה תינוק בריא את תדרשי מוניטור רציף!" אין לי כוחות לאנשים שמחלישים אותי,אני יודעת שבריאות התינוק לא תלויה במוניטור רציף והוא כבר כ"F הפנים את זה למרות שהודה שזה כלי טוב כשהכל בסדר אבל אם הוא מראה מצוקה זה לא תמיד נכון. ובבקשה אף מילה על לידת בית שלפי ההסטוריה שלי ממש לא באה בחשבון.

צימעס

New member
שקלת את מעייני הישועה?

חברה שלי (זוהר מכירה) ילדה שם לנל"ק עם היסטוריה "מפוקפקת" של שני קיסריים מוקדמים מאוד. בפגישה מקדימה עם הרופא שם, היא קיבלה את הרושם שבגלל שבית החולים משרת בעיקר יולדות דתיות, הם רגילים שהרופא ממליץ, אבל קורה שהיולדת מחליטה סופית רק אחרי התיעצות עם הרב - כלומר, רגילים שהמילה שלהם לא אחרונה, ואינה מילה של אלוהים. לפני הלידה של התאומים, היה לנו בית חולים בעדיפות א, ובית חולים בעדיפות ב. לפני שיצאנו מהבית התקשרנו לבית החולים לשאול מה המצב, ואם עמוס ככה שעדיף לנסוע למקום אחר (היה פנוי לגמרי, וזה לא בהכרח טוב - יותר מדי רופאים היו פנויים כדי להציק לי.).

אמממאאא

New member
בדיוק שם הייתי אתמול

וחזרתי מזועזעת! צפוף מגעיל והם כ"כ פרימיטיבים,אמרו ליולדת שהיא לא יכולה לקבל את הילדה לביות כי היא gbs כשאמרנו לאחות שהתינוקת לא עברה בתעלת הלידה היא היתה בהלם,זבמשהו שהיא לא חשבה עליו (מה גם שהאם קיבלה אנטי' במהלך הלידה). לשם בטוח לא אלך.... מקווה שבכל זאת היכרות שלי בליניאדו עם רוב המילדות תעזור לי לא להיות מגורשת הביתה לפני שאלד(אח"כ אם הכל בסדר אשמח...)

אנחנו ביקרנו יולדת במעייני הישועה

וגם חזרנו מזועזעים. אם הרופאים בתינוקייה- אין מצב שבעולם שתכנסי לקחת את התינוקת שלך. הדג שאל "ואם היא צורחת ורעבה?"- גם אז לא מקבלים. יש שעות שאסור לילדים להיות במחלקה- באו ודרשו להוציא את הילדה משם "עכשיו!"- מה נעשה איתה? יצאנו כולנו כולל היולדת. נורא לא נעים שם.

mise

New member
כן, יצא לי לבקר שם יולדת

והם ממש נוקשים גם עם שעות הביקור וגם עם ילדים. כשגיסתי ילדה את הבן השביעי שלה לפני שנתיים וחצי, חמותי הגיעה עם כל השש שלפניו, אחים ואחיות שלו, רוצים לבוא לבקר את האמא, לראות את האח החדש, לא? לא הכניסו אותם. לפני שבוע היא ילדה את השמינית, עד כמה שידוע לי, הילדים לא זכו לבקר אותה שם. מנתקים את היולדת מהמשפחה שלה, אפשר לחשוב, היא חולה מרותקת למיטה ולא יכולה לזוז ובאו הברברים להציק לה.

mise

New member
הם עושים את זה כאילו לטובת היולדת.

המחשבה הזו שהיולדת צריכה להיות מנותקת ממבקרים ילדים (ילדיה!) היא תולדה של המחשבה שלידות הן חלק נפרד מהחיים, תחת קטגוריית ה"סיכון" או אפילו "פתולוגיה".

mise

New member
וגם כמובן בידוד הילדים

מעולם המבוגרים, כמו שמקובל מאוד בעולם המערבי ה"מתקדם"

אמממאאא

New member
לא מסכימה

זה נעשה לדעתי כדי לאפשר ליולדת מנוחה ללא ביקורי הילדים של שכנותיה לחדר. אני אישית לא רוצה בעלים וילדים שמסתובבים ביולדות ומוכנה לוותר גם על שלי בתמורה. שנאתי את זה שבבלינסון הבעל (של השכנה) יכול להיות בחדר כל הזמן, כשאת רוצה להניק,להיות בלי כיסוי ראש בלי חזיה ולקום לשירותים בלי להרגיש לא בנח שכל הכותנת שלך דם... מה שהכי מציק לי זה שלמרות שאני כ"כ אוהבת ללדת אני מרגישה שאני כבר רוצה לדעת שהכל עבר בשלום.

צימעס

New member
את מעלה רעיון נחמד

שיהיה מותר, מעבר לשעות הביקור, רק ליווי של אשה (אמא/אחות/חברה). אולי לעשות חדרים של "בליווי אשה" וחדרים אחרים בהם מותר לבעלים להיות אחרי שעות הביקור.

mise

New member
../images/Emo45.gifנשמע כבר אחרת

מהתייחסות לילדים כאל מוקצה.

להבנתי זו הגישה בלניאדו

שם אמרו שהם מתיחסים בסלחנות רבה יותר למלווה אשה מחוץ לשעות הביקור, ולעמות זאת לגבי גברים הם משתדלים יותר להקפיד (זו ההלכה, אין לי מושג מה קורה למעשה, ומקווה לא לגלות כי אני רוצה ישר לעוף הביתה). אני ממש ממש בעד שעות ביקור קפדניות ורזות במיוחד. מי שרוצה, וחשוב מכך, מי שצריכה לנוח, עדיף לה שלא יסתובב שם אף אחד, לא שלה ולא של חברותיה לחדר. לטעמי, למעט מקרים חריגים, אין שום סיבה להשאר בבית חולים אחרי הלידה, בטח אם יש לך ילדים בבית. ואם את צריכה חופש מהם - קבלי את החופש בדמות שעות ביקור.

בלינקה

New member
על אף שרשמית זה אסור

יש בתי חולים שבהם מאפשרים ליווי של אשה גם בלילה, על פי בקשה מיוחדת.

אמממאאא

New member
האמת שאשה פחות מפריעה לי

אלא אם כן היא באה לבקר כלומר לדבר לספר על הלידות שלה וכ"ו... אם היא באה לעזור ליולדת היא לא מפריעה לי. בלידה של צוקון בלילה השני הכניסו לי מישהי לפני לידה כי היה עומס והיא עוד לא היתה בלידה ממש. היא בעלה והמוניטור! זה היה נורא.

debby12

New member
מנהל
מבקרת אישה היתה פחות מפריעה לך?

או שזה עצם זה שיש מבקרת מפריע? (לא מבקרת בשום כיוון - פשוט סקרנית אם מה שמפריע לך זה מכיון שיש גבר או גם אם יש אישה זרה?) אגב, אין לי מה לתרום לדיון כי, תאמינו או לא, אחרי לידת הזוועות באיכסילוב קיבלתי חדר פרטי לבד (אולי פחדו שאשפיע לרעה על היולדות האחרות
. האמת היא שזה פשוט כי הרופא הפרטי שלי היה פרופ' באיכילוב - וזה ידוע שמי שנותנת לו את כספה למעקב פרטי זוכה אחר כך "באורח פלא" לחדר פרטי למעלה במחלקה). בכל מקרה, אם התינוק בסדר אני הייתי עפה משם בטיל בכל מקרה. במקרה כמו של אממממא כשיש הרבה ילדים אחרים בבית -- הייתי שוכרת עזרה אחרי החזרה הביתה - מישהי שתבשל לי אוכל חם וטעים ותדאג לבית/ילדים כדי שאוכל לבלות עם התינוקת החדשה במיטה (כלומר כמו בית הבראה, רק בגירסה פרטית בבית שלי).

חייבת חייבת להגיב

אמא שלי ילדה במעייני הישועה את מספר 8 ו-9 (דרך אגב אחיות קטנות ומהממות) היא עד היום מהללת ומשבחת את השקט הנפשי שהיא קבלה שם למשך 3 ימים מהשבעה שבבית . בקיצור, למי שזה מתאים שתילך ולמי שלא לא לא צריך להגיד סתם דברים. בכל מקרה - אותי לא תראו שם...

debby12

New member
מנהל
אני לא חושבת שאמרו פה "סתם דברים"

ניהלו פה דיון לגיטימי על המדיניות של מעייני הישועה.

נכון, אבל זה בית חולים שמתאים

לסוג מסויים של נשים (לא כולן רוצות "לידה פעילה וביתית") הצד השני לא פה בשביל להגיב...

למעלה