ביקרתי היום יולדת בבית חולים

mise

New member
אין טעם ש"הצד השני" יגיב

כי זה פורום מאוד ספציפי. זה פורום של "לידה פעילה וביתית" ומנקודת מוצא זו מתייחסים אל הדברים. מי שלא רוצה לידה פעילה וביתית, יכולה לקבל תמיכה בפורום שתומך בלידות מסוג זה.

צימעס

New member
היא התכוונה לבית החולים

מנהלות, מה דעתכן על אירוח נציגים של בתי חולים שנחשבים "מאפשרים לידה טבעית"?

debby12

New member
מנהל
הה? ../images/Emo2.gif

שאני אבין - בכל פעם שרוצים לנהל פה דיון בפורום על מדיניות בתי חולים צריך לתת את זכות התגובה לצד השני? תשמעי - אני מאוד מתאפקת אבל קשה לי.... יש עשרות פורום של הריון ולידה ברשת. כמעט כולם הם בחסות בתי חולים, או מלאים בנשים מפוחדות שמעריצות בתי חולים כדבר היחיד ש"יציל אותן" עאלק מ"הלידה שהטבע כפה עליהן". הפורום הזה הוא אחד מכמה ספורים שמציע אלטרנטיבה. אם הוא לא מתאים לך - יש כאמור המון אלטרנטיבות.

אני נחמדה אל תעלו עלי../images/Emo3.gif

אני יודעת שהפורום הזה מציג גישה מסויימת ואני פה רק בגלל שאני מסכימה עם הגישה הזו הדבר היחיד שרציתי להגיד שהגישה של בית חולים מעייני הישועה מתאימה לסוג מסויים של נשים ולא צריך להתסיס אלא לידע את מי שזה לא מתאים לה (ובדרך כלל נמצאת פה מי שזה לא מתאים לה)

debby12

New member
מנהל
רגילים שהמילה האחרונה היא של אלוהים

באמת
<לא יכולתי להתאפק אחרי שכתבת להתייעץ עם רב ושהם רגילים שהמילה שלהם אינה המילה של אלהים>. לא חשבתי על זה - אין כמו בית חולים עם אוריינטציה דתית כדי להוריד את הצוותים הרפואיים ממרומי האולימפוס לגובה בני התמותה

אמא שלי גם אומרת את זה על לניאדו

מנקודת מבט שונה לגמריף היא מלווה את אחותה חולת הסרטן שמטופלת בלניאדו, ואחד הדברים שהיא חוזרת ואומרת על בית החולים זה שרופאים שיש להם אלוהים לא חושבים את עצמם לאלוהים, וזה ניכר בכל ההתמודדות עם החולים, בכיבוד רצונם, ביחס לקרובי משפחה ועוד. אחד הדברים המרגשים בעיניי בקשר ללניאדו זה שהם מעולם לא שָבתוּ. בתור עקרון. החולים תמיד קודמים.

debby12

New member
מנהל
לגבי ההחלשה רק

שווה אם ככה לדעתי לקחת לליווי דולה או חברה קרובה - פשוט כדי שלא יגזלו אנרגיות ממך בזמן אמת (את צריכה את האנרגיות שלך) אלא ממנה.

swann

New member
../images/Emo35.gifרק אני פספסתי

את ההריון שלך? נורא שימחתותי

אמממאאא

New member
לא פספסת רק יצאתי מהארון...../images/Emo8.gif

האמת שלא כתבתי,כיון שלא פוגשים אותך לא ראית.... האישפוז במעייני כ"כ מזעזע ואין ביות ואני מקווה להשתחרר מוקדם אבל כבר למודת נסיון שלא תמיד זה אפשרי אצלי.ולדבי,אני לא מרגישה שאני צריכה דולה (כנראה שללא ההיסטוריה שלי הייתי יולדת ללא מיילדת...) בלידה הקודמת לא רציתי אף אחד,בעלי היה עם הילדים בבית ואני הייתי אצל ההורים והדבר היחיד שנזקקתי לו זה שאבא שלי ירשום כל ציר מתי התחיל... הגעתי לבית חולים בפתיחה מלאה וצוקון התאפק לא לצאת עד שאבא שלו יגיע (כמה דקות) בעלי יהיה איתי והוא יודע מה אני רוצה ולא רוצה והפנים סופסוף שהרופאים לא תמיד צודקים או "זה הגוף שלך ואת תחליטי" כמו שאמר לי כשדיברנו על הלידה וביקשתי שיזכור שאני רוצה ללדת בלי ללחוץ

mise

New member
אוקיי, אני מבינה.

אין לי מושג כ"כ לאן ללכת, כי אני לא מכירה בתי חולים, רק רציתי לדעת למה חשוב לך בלניאדו. את יכולה לספר על הלידה האחרונה שלך?

אמממאאא

New member
בשמחה

ילדתי לנל"ק בלניאדו. הילידה כמו הרבה פעמים בלנל"ק התחילה עם צירים שהביאו אותי לאט לפתיחה של 4 והפסיקו. ביקשתי ללכת הביתה כי ללא צירים ועם עובר גבוה כנראה לא לד ולא רציתי שיספרו לי שעות. הסכימו אחרי שחתמתי ,חזרתי בבוקר למחרת למוניטור ובדיקה שהראתה שהראש ירד. בצהריים התחילו צירים כל 6 דקות וכיון שחלמתי לבוא וללדת לא נסעתי עדין כי לא יולדים עם צירים כל 6 דקות... בסופו של דבר אחרי קצת יותר משעתיים שאת חלקם האחרון העברתי באמבטיה התחיל ללחוץ לי ואז חשבתי שאולי בכל זאת יולדים עם צירים כל 6 דקות... נסענו ללניאדו מרחק 6 דקות מהבית של הורי ובאוטו היו לי 3 צירי לחץ כלומר כל 2 דקות. ב17 נכנסתי לקבלה ורצו שאעשה מוניטור/פיפי וכ"ד אז אמרתי למילדת שאני יולדת,אחרי שהיא בדקה אותי היא הבינה שאני צודקת. ב17 ורבע כבר הנקתי את צוקון המתוקון אחרי 3 נשיפות בערך . אחרי עוד כמה דקות יצאה גם השליה בשלמותה הבעיה היתה אחרי הלידה שהרחם שלי סירב להתכווץ למרות שהסכמתי לזריקה והנקתי,כמה שעות אחרי הלידה נאלצתי לעבור חויה מפוקפקת של הוצאת גושי דם ענקיים,לכן גם ויתרתי על שחרור מוקדם ונשארתי עוד לילה. אני מעדיפה ללדת במקות שמכבד את רצונותי ואם חלילה אאלץ בכ"ז להתאשפז ,בלניאדו אני מרגישה בבית. חוץ מזה שכמעט כל המילדות והאחיות ביולדות שם מכירות אותי אישית וזה נותן הרגשה טובה

mise

New member
אז הלידה הזו

היא הלידה עם הכי פחות סיבוכים שעברת? (אני מתייחסת לאי-כיווץ הרחם כסיבוך, למרות שהכוונה שלי היא לסיבוכים בזמן הלידה עצמה).

אמממאאא

New member
תלוי

לידה שניה,רויזיה כי השליה לא יצאה,לידה חמישית קיסרי עקב מצוקה (של התינוקת או של המוניטור לא יודעת) הלידה הקיסרית היתה היחידה שהחלה ללא צירים אלא ירידת מים ובגלל שהייתי עם ריבוי מים וראש גבוה אסור היה לי להיות בתנועה. אני לא מרגישה "מסובכת" אבל כן מרגישה שאני צריכה להיות קרובה למטפלים במקרה הצורך וגם לקחת כל אפשרות בחשבון למקרה של אישפוז שהרע במיעוטו אם מאושפזים זה ביות מלא . בלניאדו התינוק שלי לא היה דקה בתינוקיה .

mise

New member
אז הבעיה היא שבלניאדו הם מלאים

ומפנים? אבל אם תגיעי סמוך לזמן הלידה? או תעבירי את רוב הצירים מחוץ לביה"ח או בכתלי ביה"ח ולא בחדר לידה, לא יקבלו אותך? נשמע טוב שהעברת בלידה האחרונה את רוב הצירים בבית והגעת לבי"ח רק כדי לשחרר את התינוק החוצה.

שָׂרָה

New member
האם השיליה יצאה מעצמה

או שלחצו על הבטן ו משכו בחבל הטבור להוציא אותה?

אמממאאא

New member
לא עשו כלום

עד שיצא פרץ דם אדירשהציף את כל הקיר ממול ואת הרצפה. זה היה מאד סמוך ללידה בתוך הזמן שהם עוד מחכים

למעלה