ביקרתי היום יולדת בבית חולים

שָׂרָה

New member
בפעם הבאה

עליך לקחת ויטמין C אסקרובאט 3 פעמים ביום לאורך כל ההריון (בעצם מומלץ לקחת את זה פעמיים ביום בכלל, גם לא בהריון) חצי כפית אבקת ויטמין C + רבע כפית אבקת סודה לשתיה ללא אלומיניום בתוך כוס. לשים קצת מים . אחרי שזה גומר לבעבע למלא את הכוס במים. וגם לשתות הרבה תה מעלי פטל. כל הצעדים האלו מונעים דימום. כאשר השיליה יוצאת כדאי לבלוע ממנה חתיכה זה מכווץ את הרחם יופי ומונע דימום.

אמממאאא

New member
בשל העובדה שזו לידה שביעית

ושנולדתי במאה הקודמת אני לא ממש בטוחה אם תהיה פעם הבאה
ולבלוע חלקים מהשליה לא נראה לי שאני מסוגלת

שָׂרָה

New member
כאשר יש שתי אופציות

לאבד דם עם סיכון למות מול לבלוע חתיכונת מהשיליה כמו כדור זה ממש לא משנה.. בהצפת ההורמונים של הלידה לא מרגישים שום גועל.

mise

New member
אני גם לא ממש מבינה איך זה עובד -

את יכולה להסביר את הרציונל מאחורי איבוד דם אל מול בליעת חתיכה מהשיליה? כלומר, איך זה בדיוק מונע איבוד דם?

שָׂרָה

New member
השיליה מכילה הורמונים בעלי עוצמה

האחראיים על כיווץ הרחם מה שעוצר את הדם. אם אין סכנה לאיבוד דם, אז לא חייבים לבלוע חתיכה. אבל זה טוב בכל מקרה: מפחית את כאבי ההתכווצויות אחרי הלידה, מונע חולשה ודיכאון לאחרי הלידה. רוב הבעלי חיים היונקים אוכלים את השיליה שלהם אחרי הלידה. בני אדם הם היונק היחידי שנמנע מהשיליה. אולי כאן טמון חלק מההסבר איך בעלי חיים חוזרים לעצמם כל כך מהר אחרי הלידה. מובן שאני נגעלת מהשיליה
אבל כאשר יש סכנה לסיבוכים, או פחד מהתכווצויות כואבות מוות שנמשכות יום שלם (מה שקרה לי אחרי הלידה של ציפי) אז לא כוללים את בלוטות הטעם בין השיקולים

mise

New member
רוצה לתקן אותך -

"גם אם זה לא היה כשר" - זה לא כשר לאכול את זה סתם ככה. אדם לא יכול לאכול חלקים מאברי גופו, זה מדאורייתא. יכול להיות שאם זה משמש כתרופה אז יש לזה היתר רבני, אבל בשביל יופי, או נגד דכאון אחרי לידה או לא יודעת מה, זה ודאי וודאי לא כשר.

שָׂרָה

New member
השיליה לא נחשבת לאבר מגופו

וזה מותר בוודאי לנשים עם עבר של דימום רציני, מטעמי פיקוח נפש (וזה עובד יותר טוב מהתרופות הסינטטיות). גם תרופה לא כשרה בשביל דברים לא מסוכנים כמו דיכאון זה מותר לפי ההלכה

POOH*

New member
אל תסמכי על לניאדו..

כמו בכל בי"ח אחר הכל עניין של מזל על מי מהצוות את נופלת. אלא אם כן את לוקחת מיילדת פרטית שבחרת מראש. אחרת אל תסמכי על זה שבלניאדו דווקא יניחו לך.. יכול להיות שכן אבל כמו בכל מקום אחר יכול גם להיות שלא.. POOH

אמממאאא

New member
לא מסכימה איתך

יכול להיות שנכוות בלניאדו. למרות זאת הם כיום אחד מבתי החולים היחידים ש"ידידותיים" ללנל"קיות ולולדניות (מה שנקרא מולטי...) מתוך ניסיון של לידה שפ וליוי חברות בלידה,רוב המילדות שם בהחלט זורמות עם היולדת. אני היום גם במצב שאין לי סנטימנטים ואני מסוגלת לבקש שיחליפו לי מילדת אם זה לא יסתדר. הכל יכול לקרא בכל מקום. ואם יש לך רעיון אחר חוץ מבבית אשמח לשמוע.

POOH*

New member
אבל זה מה שניסיתי להגיד...

שפשוט תיהיי מודעת. שתיהיי מודעת לאפשרות שאולי תרצי להחליף מיילדת ואם את לא מסוגלת לבקש אז לדאוג שהמלווה שלך תהיה/יהיה מישהי/ו שיוכלו לבקש בשמך. אם אני אבחר ללדת שוב בבי"ח סביר להניח שזה יהיה בלניאדו אני פשוט מניחה שאקח מיילדת פרטית. ואולי באמת הם מתייחסים אחרת כשזו לא לידה ראשונה - כאמור אני חוויתי שם רק לידה ראשונה. ומאחלת לך לעומת זאת לידה יותר דומה ללידה השניה שלי..
POOH

למעלה