בירה זה דבר טבעי ?

jojs8j3

New member
Ofericko

אלהן אחי :)
תאמין לי כול מה שרשמתה לי אני יודע מילה במילה!
ידוע לי ששום דבר הוא לא 100%
ברור לי שיש בכול דבר רעלים ושום דבר הוא לא טבעי ב100% מוחלט..
אבל ברור אבל יש דברים שהם טבעיים ב95% ויש ב100% ויש 20% ויש 1%

יש דברים דברים שהשורש שלהם טבעי ויש דברים שהשורש שלהם לא טבעי .

מעבוד לפי מה שניראה לי זה אומר שאותו מוצר עבר יותר תהליכים ...

למשל אם אני קוטף משהו מהעץ אז הוא טבעי לחלוטין אם אני מחמם אותו אז יש עיבוד ...
יש דברים שיש להם 10 עיבודים ויש מאכלים שהם לא טבעיים בכלל
אני תמיד שואף ל100% אבל לפעמים אין 100% אז 80 אין מה לעשות ...

מה זה לא טבעי ? כול דבר שהטבע לא יצר .

לא תמיד קל להיות 100% כי אין דבר כזה או שיש אבל זה קשה ביותר ביותר !

אז אם התזונה שלי 80% טבעית זה מצוין לא צריך יותר .!

לגבי חיות תקשיב כול הירקות והפירות שזה מומחיות של יוצר שהוא מעל השכל האנושי ...
העולם כולכך אין סוף של פירות בצבעים וטעמים וריחות שונים ...
אני מאמין שלכול זה יש גם בורא שהוא בתורה רשם מה מותר מה אסור מה מי מו .!
לא שמעתי שבתורה יש איסור עך אכילת חיות אבל בדרך שלא לגרום להם שום צער !
אבל הבעיה שכן גורמים צער ופה הבעיה . אני ברוך ה' צמצמתי בסביב ה90-95%
מבחינת בריאותית,וגם בגלל שאני מאמין שיש התעללות בבעלי חיים שזה דבר שאסור לחלוטין !
אבל מה לעשות לפעמיים הדברים לא ביידנו וזה לא תמיד פשוט, כול פעם אנשים שואלים אותי
בקיצור אני מנסה לצמצם כמה שאפשר כי מה לעשות בנאדם שנמצא בתוך בור אז הוא הישתה לפעמיים מים גם עם אם מלוכלכים . אם הטבעוניות הייה יותר חזק וואלה הייתי מצמצם עוד יותר
אבל כולם כולם סבבי אוכלי בשר וזה לא פשוט .
למשל שאני הולך לסופר הכול מין החי מין החי ופשוט 90% מהמוצרים ! ולמצוא ת10 אחוז הזה זה מכה ........

אז ברוך ה' במקום לאכול 100 סוגי מנות חלב בשר בחודש וכול מיני ...
צמצמתי לסביב 5-6 בחודש תאמינו לי שזה מבורך ביותר !
ולא רק אני בזכותי גם ההורים שלי הפחיתו הרבה אז זה עוד משהו !

Gidi Shemer

New member
אני באמת האחרון שלא אכבד מישהו על אמונתו

אז אנא אל תקבל את השאלה הבאה כשאלה מזלזלת, אבל אם אתה כותב ״אני מאמין שלכול זה יש גם בורא שהוא בתורה רשם מה מותר מה אסור מה מי מו .!״, אז מדוע הבירורים? הכל רשום, לא?

jojs8j3

New member
גידי

לא יודע מה רשום לא רשום כן רשום
אבל בתורה יש הכול תחושב שזה לוקח אוטמט ללמוד דברים האלו ?
טבע זה אומר אלוהים אז ברגע שהפרום הזה מתעסק רק בטבעי אז זה בדיוק מה שאני מחפש .
אז במילים אחרות מה שמעסק עם הטבע אז הוא מתעסק במה שבורא עולם ייצר ...

אתה יוכל להאמין לי להאמין ... הכי קל לבחור בלא כי אז לא מתחייבים לכולם .

לא הגיוני שכול הפירות והירקות נוצרו סתם ככה בלי מחשבה מעל השכל האנושי שעשתה את הכול !
ושגוף האדם מורכב כולכך אם אני ימשיך אני לא היגמור !

Gidi Shemer

New member
אני לא אתדיין איתך על שתי השורות האחרונות

מכיוון שזה לא הפורום הנכון ומכיוון שכמו שכבר כתבתי- אני מכבד את אנשים על אמונתם.

ממש לא הולך לשכנע אותך מה הגיוני ומה לא, ולמרות שמדגדג לי בקצות האצבעות לההסביר לך מדוע אין קשר הכרחי בין האמונה באלהים (כזה או אחר- יש הרבה אמונות בהרבה אלהימים) לבין אי ההבנה מהי אבולציה ואיך התפתחו הפירות, הירקות, והאדם- למרות כל זה אני אעצור את הדיון האמוני בשלב הזה.

פשוט ניסיתי להבין מדוע אתה מחפש מה טבעי ומצד שני מסביר שהכל כבר רשום בתורה. מודה שלא כל כך הבנתי את התשובה שלך פה ביחס לנקודה הזו.

ונקודה אחרונה- הפורום הזה ממש לא מתעסק רק בטבעי. ממש לא.

Ofericko

New member
אנחנו מתעסקים גם בעל-טבעי......

Ofericko

New member
"לא טבעי = כל דבר שהטבע לא יצר"

הטבע לא יצר את הגזר שבסופר. הטבע לא יצר את השניצל. הטבע לא יצר את הבצל שתמרח בעין שלך והטבע לא יצר את החביתה. אתה יודע מה, הטבע אפילו לא יצר את המים שבברז שלך. הטבע גם לא יצר את הבגדים שלך והוא לא יצר את המכונית או האוטובוס שמסיע אותך ממקום למקום. הטבע גם לא יצר את האינטרנט שמשמש אותך להשכיל ולקבל יידע נירחב על איך לקיים אורח חיים "טבעי" יותר. מספיק לקרוא קצת את הסילַבוסים של קורסים בפקולטה לחקלאות, מזון ואיכות הסביבה ברחובות כדי להבין שבעצם לא נשאר לנו יותר מדי "טבעיות" בחיים. הכל הכל זה עיבוד ברמה כזו או אחרת. כפי שהבנת כבר בעצמך.

אתה אומר "שיש מוצרים טבעיים ב-95% ויש ב-100% ויש ב- 20% ויש ב- 1%..." מי קובע "כמה מעובד" מוצר מסויים?

המילה המרכזית כאן היא: השתדלות.
כלומר, כולנו נולדים בנקודת זמן A ונמות בנקודת זמן B. כל מה שיש לנו לעשות בין שתי נקודות הזמן האלה זה השתדלות: השתדלות להיות אנשים טובים יותר. השתדלות למצות את הכישרון המולד שלנו. השתדלות לא לפגוע בזולת. השתדלות לקיים אורח חיים בריא פיזית. השתדלות לקיים אורח חיים בריא נפשית. השתדלות להיות הורים טובים יותר. השתדלות להימנע ולהוקיע צער בעלי חיים. השתדלות ללמוד ולהשכיל. השתדלות למלא אחר קודים חברתיים מחייבים. השתדלות למלא את היום במשמעות שתאפשר לנו ללכת לישון בתחושה בעלת ערך ועוד ועוד ועוד.

אתה רוצה להבטיח ניהול אורח חיים תזונתי כמה שיותר בריא? כנס לאחד מהמוני אתרי המתכונים האלה ותעבור על אלפי מתכונים צמחיים בריאים וטובים, תוך שאתה מצמצם את כמות המתוקים והמטוגנים ותוך שאתה מקפיד לשלב בכל יום מאכלי ירקות, עלים, קטניות ודגנים.
זה הכל. אם תקפיד על זה ותשחרר את הראש שלך משאלות יומיומיות על "כמה זה טבעי וכמה זה מעובד וכמה זה בהתערבות יד אדם" וכו' - אני בטוח שתצליח לפחות בהשתדלות התזונתית.

בתאבון

jojs8j3

New member
אני לא מבין תראש שלך

מה הפירוש שגזר הוא לא מהטבע ? אז מאיפה הוא הגיע ?
והמים ומאיפה הגיעו ? למה אומרים שיש מחסור של מים אז שבני אדם ייצרו מה הבעיה .. פשוט

אז בו ניראה שבנאדם יצליח לייצר פרי חדש לגמרי לגמרי שלא קשור לפירות שיש
אבל בלי לערב שום פרי אחר בלי לערבב לקחת יסדות ולקחת כול מיני דברים

כשאומרים רפואה טבעית למה מתכוונים ?

מה הבעיה כשאני שואל אם זה טבעי או מעובד ? אני מחפש לאכול דברים כמה שיותר טבעיים
אולי בבירה יש מלא כימקלים ורעלים וכול מיני צבעי מאכל וחומרים משמרים וכול מיני דברים שיש
אז אני שואל ...
למה כשבנאדם הולך לחנות למוצרי שיער הוא שואל תמוכר אם השמפו טבעי ? אז שהיקנה וזהוא... אבל מה שהוא ל יודע שיש שם נפט SLS ומליון דברים שגורמים לקרחות ולנזקים ...

קיצר לפי מה שאתה אומר אין דבר כזה טבעי.. תאכל הכול תשתה הכול ..
קולה קונפלקס חטיפים בורקסים כי מה זה משנה אם זה טבעי או לא .. אותו דבר...

אתה בתפיסה שלך אתה אומר שכול מה שבריא אתה אוכל לא מה שטבעי ...
אבל סים לב שכול הרשימה שאמרתה לי ירקות דגנים פירות הם טבעיים
אז כנראה בטבע יש בריאות ....

אני למדתי דבר 1 ככול שהדבר הוא יותר טבעי שזה אומר אם אתה קוטף תתפוח מהעץ זה יותר טוב .. כול מה שלא עבר חימום בישול יותר טוב כול מה שלא עבר שום נגיעה יותר טוב ...

אז לא הבנתי מה הקטע שאתה אומר כול המוצרים הם לא טבעיים ?

בלי הטבע לא הייתה שורד שנייה תאמין לי .
בלי מין בלי עצים שמנקים תחמצן (אם אני לא טועה או שנותנים חמצן לא יודע )
בלי שמש בלי אוויר

Ofericko

New member
הכל נכון. השאלה לאיזו רזולוציה אתה יורד

וכמה אתה מחפש "בציציות".
אמרת נכון וקולע: ככל שתתרכז יותר בירקות, עלים, קטניות ודגנים תוך צימצום מתוקים ומטוגנים - ככה תאכל יותר בריא וכנראה יותר "טבעי".

אבל החקירה שלך מביאה אותך לאבסורדים כמו למשל להעדיף לאכול פיצה מדי פעם אבל להימנע מפירות יבשים כי שמעת שהם לא בריאים...

jojs8j3

New member
Ofericko

כי שמעתי מאנשים אם נסיון של המון המון זמן שפירות יבשים לא ממליץ אולי לאכול מעט מעט ... שהם מתעסקים רק בטבעי...
ויש להם ידע מהטובים בארץ
כמו גיל שחר, יובל אשרוב, תל אורן ..

לא תתווכח איתם ..

השאלה מאיזה טעם

אם בגלל תכולת הסוכר הגבוהה אם בגלל מציאות חומרי שימור
הרי שיש בשוק פרות יבשים שרואים עליהם כי הם פשוט מיובשים ואתה גם יכול לייבש לעצמך אם אינך סומך על אפחד
לאחרונה כשבדקתי יובל אשרוב היה מטפל ולא יצרן פרות יבשים וגם לא משגיח איכות במפעלי הייבוש

אז כדאי לפני שמצטטים לבדוק מה בדיוק ההסתיגות ולמה בדיוק היא מכוונת

jojs8j3

New member
גידי

איזה אבולוציה איזה נעליים חרטטו אותך לגמרי ....

מאיפה הגיע השמש החמצן המים הפירות ירקות עולם כולכך מורכב
כול החיות גוף האדם מאיפה הגיע הרוח שיש לך בגוף ?
איך הגיוני שיש לבנאדם אינטלגנציה מחשבות רגשות
מי עשה שבגוף יהיה את כול כול הפתחים שיהיה אפשר ללכת לשרותים
מה עשה שיהיה שיינים יידים רגליים פה לאכול תחשוב שבטעות הטבע הייה יוצר תבנאדם בלי פה לאכול ... בטעות או בלי אף ... תרוצה להגיד שכול זה ככה נוצר בלי מחשבה ?
ואם אתה אומר שלטבע יש שכל אז תסביר לי מאיפה ומה זה טבע בכלל ...
לטבע איך שכל אבל הוא זורם לפי הכללים שקבעו לו מראש..

עזוב נשמה חרטטו אותך לגמרי אחשלי

Gidi Shemer

New member
מה זה מאיפה הגיע השמש והחמצן?

מהרמב״ם, לא?

ואני אפסיק פה כי אני בקלות עלול להעליב מבלי כוונה.

Ofericko

New member
אפרופו נעליים ואבולוציה -

אולי פה המקום לשתף בשמחה את העובדה שסוף סוף ניפטרתי מחגורת העור שהיתה לי והתחדשתי בשלוש חגורות בד.

טבעי, לא?

עכשיו אני מחפש ארנק ונעליים מסייטן. אז נעליים נ"ע* אני מבין שאפשר למצוא בעיקר במדינת ת"א. מישהו יודע אולי איפה אפשר למצוא ארנק פשוט מבד?

*נטול עור

למעלה