בישולים לסופ"ש, איזה כיף שכבר הגיע!

בישולים לסופ"ש, איזה כיף שכבר הגיע!

אני מסתכלת בקובץ "מה יש בפריזר" ונראה לי שהגיע הזמן לפנות קצת מקום
אז בטוח יהיה מרק מהפריזר, רק צריך להחליט איזה.
באותה הזדמנות הפשרתי מאפינס שקדים ופטל, מזל שיש אצלי אורחות הערב ויעזרו לחלק באופן שווה את הקלוריות.
אני רוצה לנסות את הקציצות שעועית לבנה וכורכום האלה
קישואים בחלב קוקוס ופאנץ' פוראן (תערובת חמישה התבלינים הבנגלית).
מקרוני צ'יז מהפריזר לאחת הארוחות
מוסקה - כי כבר קליתי את החצילים, רק עוד לא סגורה על המלית וההרכבה.
טחינה עם צ'ימיצ'ורי - התלהבתי מעצמי, עושה שידור חוזר.
והכי חשוב - טארטלטים של חג המולד mince pies שאני מתכננת הפעם להכין עם בצק פריך (של אוזני המן) ולא בקיצורי הדרך של בצק פילו או פילאס. מקווה שאעמוד בהבטחות של עצמי.

אני עדיין בבישולים של היום

שום רעיון לגבי סופשבוע שנראה לי עוד יובלות...

לארוע בבית הספר של האמצעית

אני התנדבתי להכין שתי עוגות ומרק מלפפונים ויוגורט- טבעוני
כדי שגם לטבעונים יהיה מה לאכול ושבדרך גם כמה לא טבעונים יבינו שממש אפשר בלי סבל ושיהיה סבבה...

חוצמזה השריתי אורז מאמש, אזוקי, עדשים חומים קטנים ומאש ירוק ואדמדם.
את האזוקי אבשל אל דנטה ואכין קציצות עם העדשים שלא יבושלו מראש,תפוחי אדמה מגוררים ,בצל . טרם החלטתי באיזה אופן לבשל את זה .

מעבר לזה יש לי כרוביות נפלאות , כרוב סגול, מבחר ירקות סלט ושומושג מה לעשות בהם. הישן לצידי כרגע אצל פייסל נראה מה יעלה הביתה בסלים משם. נקווה שמלוא חופניים השראה

איזה יוגורט? את מכנה לבד?

גם לי יש כרוב סגול שקניתי כי היה לי רעיון מבריק איך לבשל אותו, אבל אני לא זוכרת מה היה הרעיון.
מקווה שכתבתי איפשהו.
חנכתי מסחטת תפוזים ידנית רצינית-מרשימה וסחטתי תפוז לבצק פריך.
כשבאתי לנקות את המסחטה, הידית חנכה לי את המצח במכה אדירה. עכשיו אנחנו פיטיות
ואני לוקחת ארניקה כל שעה.

את מבינה?

בגלל זה שלחו נשים למטבח! מקום סכנה ראוי ללוחמות רציניות
אוף תרגישי טוב מהר

יוגורט קנוי של תנובה

RSPA

New member
איזה יוגורט של תנובה? אלה הקטנים עם מתיקות מעודנת?

כי אם כן, איך המתיקות מסתדרת עם המרק?
בטח את צריכה גם לקנות המון כי הכמויות במיכל הן ממש מזעריות. לא?

כן אלה של תנובה

לקנות המון? לא, אני מחשיבה אחד למנה.
במתכון יש הרבה מלפפונים מרוסקים, תוספת שמנת אלפרו, מיצלימון, שקדים וצימוקים...
המתיקות היא חלק מהענין, כמובן שאילו היה ללא מתיקות היה יותר טוב אבל אני מאזנת עם מיצלימון סחוטרי והמשחק בין מלוח, חמוץ ומתוק עדינדין זה שם המשחק במאכל הזה.

Dr T noki

New member
גם אני קונה את היוגורטים האלו

והם מוצלחים לטעמי.
אני עדין רוצה לנסות להכין יוגורט סויה בעצמי, הבנתי שזה פשוט. רק צריכה להחליט איזה מתכון לנסות.

Dr T noki

New member
החלטתי לנסות את המתכון ליוגורט סויה בטעם וניל

מהספר ״מבשלים טבעוני״ של מנטה.
אדווח איך יוצא.
אגב, הספר נראה מוצלח , יש בו הרבה מתכונים ללא גלוטן למי שמחפש (מיקי!
)
יש בו גם את קציצות הסלק ועדשים אדומות של שי-לי שהופיעו בקישור בפורום השבוע ועוד הרבה מתכונים שלדעתי בעלי פוטנציאל.

RSPA

New member
להכין יוגורט בבית זה הכי פשוט שיש

קחי קרטון אחד של חל"ס אלפרו אדום ללא סוכר ערבבי היטב את החל"ס עם גביע אחד של יוגורט תנובה במתיקות מעודנת ומזגי לתוך צנצנות קטנות עם מכסה סגור. הכניסי אותן לתנור על החום הכי נמוך בסקלה - לא יותר מ 45 מעלות צלסיוס - והמתיני 6 - 24 שעות עד שהיוגורט מתמצק.

אפשר גם במקום היוגורט תנובה להשתמש בתוכן של 4-5 קפסולות של פרוביוטיקה (תוסף מזון כלשהו).

וזהוווווווווווווו. היוגורט הזה יוצא בטעם ניטרלי עם מעט שאריות מתיקות קלה מהיוגורט הראשוני. אם מכינים עם קפסולות פרוביוטיקה הוא יוצא נייטרלי ממש.

מה שחשוב הוא לעקר את כל הכלים שבהם משתמשים להכנה כולל הצנצנות ולשים לב שהם מתקררים אח"כ לפני שהם באים במגע עם החל"ס וכו'.

תראי דוגמאות למה שאני מכין כמעט כל שבוע.

Dr T noki

New member

איזו כמות יוצאת מקרטון אחד של חלב סויה?
יש גם וריאציה דומה שבה מבשלים את היוגורט בסיר - מה ההבדל בין הגרסאות? האם ניסית ?

RSPA

New member
כמויות ועוד כמה הבהרות

מה שנכנס הוא מה שיוצא. ליטר חל"ס נותן ליטר יוגורט. אם מחלקים לצנצנות קטנות כמו בתמונה ששמתי זה יוצא כ 5 צנצנות. אבל אל תתפשי אותי במילה...

מה שלא ציינתי קודם זה שהיוגורט לא יוצא בטעם חמצמץ כמו יוגורט מוכר אלא משהו בטעם של לבן/אשל. אפשר אחרי שהוא מוכן ל"החמיץ" אותו או ל"המתיק" אותו עם תוספות שונות. אבל אני לא עושה את זה.

חשוב שכשממלאים את הצנצנות לפני שמכניסים לאינקובציה בתנור - שהן תהיינה מלאות עד הסוף ואז לסגור היטב את המכסה. בקיצור - שלא יישאר אויר בצנצנת.

לא זוכר אם ניסיתי את הגירסה עם הבישול בסיר - אבל ברור לי שהדרך בה אני מכין היא הנוחה והטובה ביותר. זה מנסיון של כמה שנים.

RSPA

New member
מזיז קצת את הצנצנת ורואה אם זה נוזלי או קשה. לא מפספסים

אבל בדר"כ יש לי איזו צנצנת שלא מולאה עד הסוף ואז אני מטה אותה לצד ורואה בבירור מה המצב.
אגב, בצנצנת כזו נוצרת שכבה כהה בחלק העליון של היוגורט שבא במגע עם האויר הכלוא בצנצנת. כשהיוגורט מוכן אני מסיר אותה ומשתמש בו ראשון לאכילה. היוגורט מתחת לשכבה הנ"ל הוא בסדר אבל הוא לא יחזיק זמן רב מעמד גם במקרר. לעומת זאת צנצנות ללא אויר מחזיקות חודשים (בלי הגזמה).

p e b b l e

New member
אתה עושה לי מזה חשק

איזה קפסולות מתאימות? כל פרוביוטיקה שקונים בבית מרקחת?

RSPA

New member
ימים בודדים בקירור.

אף פעם לא בדקתי את זה ממש. אם אני פותח אחת מהצנצנות הגדולות ומוציא חלק מתוכנן, אפשר להשתמש במה שנשאר בהן עוד יומיים שלושה לפחות בתנאי שלא הוצאנו את מה שהוצאנו עם כפית שהכנסנו קודם לפה, למשל, ובתנאי שסגרנו שוב את המכסה ושהחזרנו למקרר.
הרעיון להשתמש בצנצנות קטנות (190סמ"ק) הוא בדיוק כדי לא להגיע לנקודה הזו. פותחים >אוכלים את הכל > וזהו.

RSPA

New member
הזמן תלוי בהתנהגות החיידקים. אם הם ילדים טובים זה עובד מהר.

ואם לא זה לוקח קצת זמן. אבל הסיבה בדר"כ זו הכמות הלא מדוייקת של החיידקים בהתאמה לכמות החל"ס. גם לדיוק בטמפ' יש חשיבות. אם היא נמוכה מידי זה יקח יותר זמן.
בקשר למוכן - כשזה מוכן רואים שהיוגורט לא נוזלי. ככל שהוא ישהה יותר זמן באינקובציה הוא יתמצק יותר. ההחלטה מתי זה מוכן לטעמך - היא שלך. צריך לנסות פעם פעמיים ולומדים.

למעלה