בישולים לסופ"ש, איזה כיף שכבר הגיע!

RSPA

New member
יפה! במיוחד אלה עם ה"מגן דוד" (כל אחד והדמיון שלו...)


איך את עושה את ה - mincemeat ? מה המרכיבים ?
 
Mincemeat מינסמיט

אכן כשרידדתי את הבצק אמרתי לעצמי שאני מכינה פאי חג מולד עם טלאי צהוב

אני מכינה לפי המתכון בקישור (אם אצליח לקשר), זה המתכון שהוריי היו מכינים בילדותי. זה פירות יבשים כולל קליפת הדרים מסוכרת, סוכר, תבלינים, ברנדי, תפוח עץ, מרגרינה או שמן קוקוס.
בשנים האחרונות התעצלתי והכנתי את הפאיז עם בצק פילו או עלי סיגר. השנה החלטתי שפעם בשנה שווה להתאמץ והכנתי בצק פריך (כמו לאוזני המן) וכולם פשוט התמוגגו!

Dapeitamar.blogspot.co.il/2014/12/mincemeat.html
 

Dr T noki

New member
עדין סוחבת עייפות מהשבוע, הכנתי בקטנה


אתמול בערב -
כולם היו מלאים משלל סלטים וממולאים שקנינו בtake away האהוב עלינו.

טורטיות דגנים (קנויות), עם טחינה, סלט של אבוקדו, עגבניות , גמבה וכוסברה (סוג של גוואקמולי), עם חביתת ירק עדשים אדומות וצהובות (שטחנתי במטחנה החדשה), גזר מגורד דק, קצת קמח תירס , פטרוזיליה ובצל ירוק קצוץ.

מוקפץ ספגטי מחיטה מלאה עם בצל, פטריות, דלעת פרוסה בקולף ירקות דק דק, ומנגולד, עם קצת שמנת אלפרו סויה .

היום -
מרק אפונה

נסיון להכין קציצות ברוטב עגבניות מטחון של טבע דלי (אורז, עדשים מונבטות ושקדים) נחל כשלון חרוץ. לטחון הזה היה טעם לוואי נוראי לטעמי, גם כאשר הסוויתי אותו עם ירקות מגורדים ותבלינים לא הצלחתי להפטר ממנו והכל הוזבל לצערי

לא יודעת אם המוצר לא היה תקין או שזה הטעם - אשמח לשמוע מנסיונכם אם ניסיתם פעם...

פיצוי בדמות קציצות כרובית, בצל מטוגן, טחינה גולמית וקמח מלא יצאו מעולה לאחר אפיה בתנור
הקציצות גם מעולות בתוך כריך/פיתה

פרוסות תפוחי אדמה ודלורית בתנור משוחות בשמן זית עם התיבול האהוב על הילדים - פלפל שחור, אנגלי, פלפל לבן, פפריקה מתוקה, קצת מלח, שום גבישי, סילאן וטחינה גולמית.

פסטה ספגטי מקמח מלא ברוטב סלק קשיו עם פטריות וצנוברים מטוגנים - מהאתר של מור פלג
תגובות מעורבות בקרב בני הבית... יצא ורוד להפליא
הקטנה קראה לזה ״פסטה הלו קיטי״

לקינוח - גלידה וניל (מקשיו) וגלידת שוקולד טבעונית (עם חלב שקדים/סויה ושוקולד מריר, קצת נוגט)
הילדים והאיש זללו ולא האמינו שאין בזה חלב


זוממת למחר- או לערב:
קציצות שקדים של הרדוף
חמין טבעוני - הבכור מת על זה, קטנתי לא אוהבת
בורגול חום עבה עם שלל קטניות ובצל מטוגן, אולי גם חומוס
קציצות עדשים אדומות וסלק של שי לי
להכין ממרחים
לעשות משהו עם הברוקולי
 
הכל נשמע מעולה!!!!

בקשר לטחון, מעולם לא השתמשתי בו, אני משתמשת בשל טבעול ומאוד אוהבת!!
יש לי הרב חברים שמשתמשים בזה של טבע דלי ומעולם לא שמעתי מהם תלונות...
יש שתי אפשרויות:
1. המוצר פגום.
2. את פשוט לא אוהבת את הטעם :)
&nbsp
את יכולה לנסות לפנות לחברה..אויל ישלחו שובר ךמוצר אחר וא תדעי אם הבעיה היא בטעם..
&nbsp
אפשר בבקשה מתכון לחמין?..
 

Dr T noki

New member
אני מכירה ואוהבת את הטחון של טבעול


אבל רציתי לנסות משהו חדש והיו לי ציפיות גדולות שיהיה מגניב לנסות

שאר המוצרים של טבע דלי אחלה בעיני.

אין לי בדיוק מתכון לחמין, אני בכל פעם עושה משהו קצת אחר בהתאם למה שיש לי בבית, זה מין שילוב של כמה מתכונים שמצאתי ברשת:
רצוי להשרות את הקטניות שעועית ואורז מלא ל12 שעות. מודה שעשיתי גם בלי להשרות ויצא סבבה.

בצל גדול חתוך גס, 2-3 גזרים קלופים חתוכים גס. לזניה קלות ולפזר בתחתית הסיר של החמין.
להוסיף חצי ראש שום קלוף ולהניח בתחתית הסיר.(מחובר, לא חייבים לפרק ולא חייבים להקפיד בקילוף).
לחתוך 3-4 תפוחי אדמה קלופים לרבעים (אפשר יותר בהתאם למה שאתם אוהבים, אצלנו אוהבים הרבה). אפשר גם להוסיף בטטה קלופה חתוכה גס. להוסיף על תחתית הסיר.
אני חותכת מספר תמרי מג׳הול ומפזרת בין הירקות.
מוסיפה ערמונים קלופים בין הירקות (שקית שלמה שקונים בסופר).
מוסיפה מספר פטריות חתוכות (מה שיש).
מעל כל הנ״ל מפזרת שעועית (בערך כוס) שהושרתה או קפואה - איזה שיש. לבנה/אדומה/לוביה. הכל הולך. אם אין שעועית או בנוסף אפשר גם חצי כוס מש, חצי כוס עדשים (שחורות/ירוקות, מה שרוצים , רק לא כתומות או צהובות).
אפשר גם חומוס אם אוהבים.
מעל לפזר אורז מלא (אני אוהבת אדום) וגריסי פנינה (למי שאוכל גלוטן).
כאן המקום לגוון במה שאוהבים - קינואה, וכל הקטניות האפשריות (אני לא אהבתי את הגרסה שעשיתי עם קינואה).
אפשר חיטה ועוד, אני לא אוהבת וגם אין לי כוח לשקיות נפרדות , אוהבת לזרוק הכל ביחד.

תיבול - כוס מים עם כף פפריקה מתוקה, כף פפריקה מעושנת, מלח ופלפל, 3 עלי דפנה, 1-2 כפות סילאן (אצלנו אוהבים מתקתק). אני אוהבת קצת קינמון.
שופכים מעל כל העסק, מוסיפים מים כס״מ מעל הכל לכיסוי, מרתיחים ומקטינים אש, מבשלים איזה שעה ומתקנים תיבול בהתאם לטעם.
אחרי כשעה להכניס לתנור לחום נמוך (100 מעלות בערך) ללילה.
אני מודה שבעיתות מצוקה כשמיהרתי לא הכנסתי לשעות לתנור, אלא לשעתיים שלוש, וגם יצא טעים.
מוסיפים מים מדי פעם אם נראה שעומד להתייבש .

בהכל אפשר לגוון, לשנות, בהתאם למה שאוהבים. אני לא הייתי מוותרת על תפוחי אדמה ושעועית

יש המוסיפים ג׳חנון או פסטה צינורות למעלה, אני לא מרגישה צורך כי זה גם ככה מאד משביע וגם חסה על הקלוריות...
 
נשמע מעולה!!!!

תודה רבה!
&nbsp
בקשר לטחון של טבע דלי, אני הייתי פונה ואומרת שהיה טעם לא טוב.
אם יש לך את האריזה תוכלי למסור להם פרטים ועל פי זה הם יוכלו לדוק אם היו תלונות נוספות ואולי היתה איזו בעיה באותו פס יצור.
&nbsp
 

Dr T noki

New member
תודה על ההצעה:--)

כבר זרקתי את האריזה... כל כך התבאסתי מזה.וגם - אין לי כוח או זמן להתעסק עם זה. חוזרת לטחון של טבעול בכיף
 

merav999

New member
לא ניסיתי, אבל קראתי ביקורות טובות על הטחון

של טבע דלי עם הסייטן. על זה עם העדשים קראתי שהוא פחות מוצלח.
 

Dr T noki

New member
באמת התכוונתי לקנות את הטחון של סייטן

אבל היה רק את העדשים והאורז.
 
למעלה