אני מכירה ואוהבת את הטחון של טבעול
אבל רציתי לנסות משהו חדש והיו לי ציפיות גדולות שיהיה מגניב לנסות
שאר המוצרים של טבע דלי אחלה בעיני.
אין לי בדיוק מתכון לחמין, אני בכל פעם עושה משהו קצת אחר בהתאם למה שיש לי בבית, זה מין שילוב של כמה מתכונים שמצאתי ברשת:
רצוי להשרות את הקטניות שעועית ואורז מלא ל12 שעות. מודה שעשיתי גם בלי להשרות ויצא סבבה.
בצל גדול חתוך גס, 2-3 גזרים קלופים חתוכים גס. לזניה קלות ולפזר בתחתית הסיר של החמין.
להוסיף חצי ראש שום קלוף ולהניח בתחתית הסיר.(מחובר, לא חייבים לפרק ולא חייבים להקפיד בקילוף).
לחתוך 3-4 תפוחי אדמה קלופים לרבעים (אפשר יותר בהתאם למה שאתם אוהבים, אצלנו אוהבים הרבה). אפשר גם להוסיף בטטה קלופה חתוכה גס. להוסיף על תחתית הסיר.
אני חותכת מספר תמרי מג׳הול ומפזרת בין הירקות.
מוסיפה ערמונים קלופים בין הירקות (שקית שלמה שקונים בסופר).
מוסיפה מספר פטריות חתוכות (מה שיש).
מעל כל הנ״ל מפזרת שעועית (בערך כוס) שהושרתה או קפואה - איזה שיש. לבנה/אדומה/לוביה. הכל הולך. אם אין שעועית או בנוסף אפשר גם חצי כוס מש, חצי כוס עדשים (שחורות/ירוקות, מה שרוצים , רק לא כתומות או צהובות).
אפשר גם חומוס אם אוהבים.
מעל לפזר אורז מלא (אני אוהבת אדום) וגריסי פנינה (למי שאוכל גלוטן).
כאן המקום לגוון במה שאוהבים - קינואה, וכל הקטניות האפשריות (אני לא אהבתי את הגרסה שעשיתי עם קינואה).
אפשר חיטה ועוד, אני לא אוהבת וגם אין לי כוח לשקיות נפרדות , אוהבת לזרוק הכל ביחד.
תיבול - כוס מים עם כף פפריקה מתוקה, כף פפריקה מעושנת, מלח ופלפל, 3 עלי דפנה, 1-2 כפות סילאן (אצלנו אוהבים מתקתק). אני אוהבת קצת קינמון.
שופכים מעל כל העסק, מוסיפים מים כס״מ מעל הכל לכיסוי, מרתיחים ומקטינים אש, מבשלים איזה שעה ומתקנים תיבול בהתאם לטעם.
אחרי כשעה להכניס לתנור לחום נמוך (100 מעלות בערך) ללילה.
אני מודה שבעיתות מצוקה כשמיהרתי לא הכנסתי לשעות לתנור, אלא לשעתיים שלוש, וגם יצא טעים.
מוסיפים מים מדי פעם אם נראה שעומד להתייבש .
בהכל אפשר לגוון, לשנות, בהתאם למה שאוהבים. אני לא הייתי מוותרת על תפוחי אדמה ושעועית
יש המוסיפים ג׳חנון או פסטה צינורות למעלה, אני לא מרגישה צורך כי זה גם ככה מאד משביע וגם חסה על הקלוריות...