בית הספר ליד גן מאיר בתל אביב

בית הספר ליד גן מאיר בתל אביב

שלום לכם חניכי ובוגרי תנועת הנוער ההסתדרותית. אני אינני איש הנוע"ל אבל אני חבר הסתדרות מהרגע שהשתחררתי ואני אב גאה לבן קטן. ליד הגינה בה אנו משחקים יש ביה"ס של הנוער העובד שעובד לאורך כל ימי השביתה.... מדובר בבהי"ס תיכון בלב תל אביב. אני מעוניין לדעת מדוע הוא אינו שובת? (כמו שאר בתי הספר). לא חושב שיש טעם להסביר עד כמה חמורה שבירת שביתה לעתיד של כולנו ועד כמה היא חמורה יותר כשהיא ממומנת מכספי הסתדרות (העובדים). כולי תקווה כי ביה"ס יצטרף לשביתה בהקדם וכי כספי מס החבר שלי בהסתדרות יפסיקו לממן שבירת שביתה.

ALandau124

New member
ביה"ס דב הוז

אני לא בטוח לגבי אופי החינוך בביה"ס בזמן השביתה (פורמאלי/לא פורמאלי, עיוני/מעשי) ולגבי אילו סוגי חינוך מושבתים באופן רשמי, ואני גם לא בטוח עד כמה מס החבר שלך ממן את אותה פעילות (כבר מזמן התמיכה הכלכלית של ההסתדרות בתנועתינו הולכת ונחלשת). אך שוב פעם, אני לא בטוח, ואני חושב שבפורום הזה אין הרבה אנשים שיכולים לענות על השאלות שלך-תנסה לפנות להנלת ביה"ס. בכל מקרה התנועה מזדהה עם עקרונות השביתה וקשה לי להאמין שהיא שוברת שביתה.

שלום-

תיכון דב הוז בגן מאיר הוא לא בית ספר תיכון רגיל, הוא בית ספר מקצועי לנערים עובדים. לצערי אני לא יכול לתת לך תשובה על בסיס עובדות כי אני לא בטוח בהן, אבל המורים בבית הספר הזה הם בוגרי תנועת הנוער העובד והלומד ולגבי חברותם בארגון המורים אני לא כל כך בטוח. דרך אגב, יכול שיש תמיכה כספית של ההסתדרות בבית הספר דוב הוז, אבל רק לשם ההבנה הכללית- ההסתדרות כבר לא כל כך מממנת את פעיליות התנועה, התציבים הולכים וקטנים משנה לשנה, מבנים של התנועה שבבעלות ההסתדרות נמכרים וכו'. בכל אופן, אני מציע לך לפנות לאחד המדריכים בבית הספר ולשאול אותו מה האופי של הפעילות בו בזמן השביתה.

נעמושעע

New member
שלום..

כמדריכה בקן תל אביב מרכז אשר נמצא בתוך בית ספר דב הוז אני יכולה לנסות להסביר.. בית ספר דב הוז אינו בשביתה מהסיבה שהנערים והנערות שלומדים בו הם ילדים אשר נפלטו מכל מסגרת חינוך אפשרית ובמטרה לצאת עם תעודת בגרות הם מגיעים לבית הספר הזה. או נערים ונערות שמגיעים ממשפחות מצוקה ברחבי העיר אשר צריכים לעזור בפרנסת המשפחה.. הבית ספר הזה הוא בית ספר מקצועי לנערים עובדים שהם בעצם מקבלים בו הכשרה ותעודת בגרות מלאה שאיתם בעצם יוכלו להתקדם הלאה אחרי שנות לימודיהם בבית הספר ולא להתקע מאחור עקב מצב הכלכלי שממנו הם באים. בגדול זה הסיבות שהילדים לומדים, הבעיה היא שאם ישביתו אותם עלולים חלק מהילדים לנשור ולעזוב בקלות את בית הספר . מקווה שעניתי לך על השאלה.. חוצמזה.. אתה מוזמן להכנס בבוקר עד שעה 13:00-14:00 ולעלות להנהלה ולברר דברים שעדיין לא ברורים..:) ______________________________________ תל אביב מרכז אמפריה וכל השאר פריפריה.. ברוש 1->הכי מיוחד..=]..מד"צים 2007.. ^^היה מלך^^

בית הספר פועל באישור של ארגון המורים

בית הספר "דב הוז" (אחד מבתי הספר של "דרור בתי חינוך") מהווה מסגרת לנוער שנפלט מ-מסגרות החינוך "הרגילות" ומהווה במובנים רבים הזדמנות שנייה ו-שלישית לנוער שהתקשה להשתלב במסגרת ה"נורמיטיבית". כבית ספר המהווה מסגרת משמעותית עד מאוד לתלמידים הלומדים בו ומתוך ידיעה עד כמה משמעותית מסגרת זו בחיי התלמידים (על כל המשתמע מכך) אישר ארגון המורים את בקשת הנהלת בית הספר להמשיך ולפעול גם במהלך ימי השביתה. אישור דומה (כמובן להבדיל) ניתן גם למסגרות החינוך המיוחד. מאוד קל להקליד הודעה בפורום, מאוד קל להכפיש ולקבוע כי בית הספר הוא "שובר שביתה", מאוד קל להסתתר מאחורי השם "עובדאדום" מבלי להזדהות. אגב, בית הספר איננו ממומן מכספי ההסתדרות, אבל העובדות אינן ככל הנראה אינן מפריעות ל"עובדאדום" לקבוע את קביעותיו. מקווה שהבהרתי את הדברים, מאוד מקווה שיום אחד בפורום הזה תהיה תרבות שמי שכותב הודעה גם מזדהה בשמו. יורם בר-קובץ דובר "דרור בתי חינוך"

הסבר לשאלותיי

התשובה שארגון המורים אישר את המשך הפעלת בית הספר הייתה מספקת. הקביעה ששבירת שביתה היא פשע אנטי חברתי היא קביעה שאני מקווה שכולם כאן מסכימים איתה ממילא. מעבר לכך שאלתי שאלה וניסיתי לא לקבוע יותר מדי עובדות. אני מקווה שלא פגעתי, אבל הייתי מופתע לראות את ביה"ס פתוח.לדעתי הנהלת בית הספר הייתה צריכה לבקש להשתתף בשביתה באופן פעיל אבל אם יש אישור להפעלה אז זו לא שבירה. לדעתי תנועות הנוער ה"פועליות" צריכות לפעול להשבתה של התלמידים את בתי הספר אחרי שצווי המניעה יכנסו לפועל. מה דעתך? שמחתי לדעת שאדון בר קובץ מתרשם מהקלילות בה אני פועל בענינים שונים. אינני צריך להצדיק את עצמי או להציג את פועלי על מנת לשאול שאלות. שמחתי לקבל תשובה תרבותית גם ללא הזדהות. לסיכום אם הארגון מרשה את המשך הפעילות מי אני שאדבר נגד. מקווה שגם אדוני יחזור בו מהטון התקיף והלא כל כך קליל.

mendy man

New member
ושוב זה קורה...

אני מתפלא איך אף אחד מחברי הפורום לא מביע איזשהי מחאה, ולו הקטנה ביותר כנגד התון התקיף בו בחר יורם בר קובץ לכתוב את תגובתו. בתור דובר של התנועה, אני חושב כי עליו לשקול מילים קצת יותר, מכיוון שהאחריות שהוא נושא רבה. שימו לב לסיטואציה שקרתה פה- נכנס אדם מבוגר כדי לשאול שאלה לגיטימית לגמרי ונתקל בתגובה שאם לומר את האמת נותנת (לפחות לי) תחושה מעט מתנשאת ותוקפנית, ובכל מקרה, אינה מוסיפה להתרשמותו של אדם זה, שככל הנראה מכיר באיזשהו מקום בפעילותה של התנועה, מהתנהלותה של התנועה. זכותו של אדם לכתוב שאלה גם אם היא בעילום שם ואני חושב שמחובתו של דובר התנועה לענות לשאלה (כל עוד היא ראויה) כראוי. איני חושב כי זה הוגן לזלזל כך בהודעתו של אדם רק בגלל שלא כתב את שמו המלא. שיהיה לכם המשך יום מצוין, ואני בספק אם יחפוץ אדם זה לשלוח את ביתו לתנועה כאשר תגדל.

AMITOSH005

New member
תקשיב מנדלסון

אני רוצה להגיד לך כמה דברים אבל אני באמת מקווה שלא תחשוב שאני תוקף או אומר משהו בצורה לא חברית, אבל... אני לא מספיק מכיר אותך אבל ממה שאני קורא ושמעתי מאנשים,זה נראה כאילו יש לך בעיה עם אנשים שיש להם סמכות בתנועה או אנשים בוגרים בתנועה,זה נראה כאילו זה בכלל לא משנה מה הם יגידו אתה תמצא משהו רע להגיד על זה... אני הכי לא פסיכולוג או שיט כזה,אבל נראה לי שממש חבל שבגלל "שטות" כזאת (לא שאני מזלזל במה שאתה מרגיש) פרשת מהתנועה,ובייחוד מאחד הגרעינים הכי מדהימים שקיימים בתנועה הזאת... באמת שתנסה לא להתרגז ולהבין שאני כותב את זה רק בגלל שאני רוצה את טובתך...

בואו לא נערב פה

פסים אישים, בסה"כ אני מסכים איתו, אני חושב שהתגובה של יורם באמת הייתה קצת תוקפנית כלפי הבחור ששאל את השאלה.

ionuke5

New member
גם אני מסכים

אני חושב שהוא פשוט רואה את הפורום הזה באור מסוים. הבנתי שהוא לא נכנס הרבה ויש מין הסטוריה לפורום והוא, הבנתי שהוא כעס מאוד שאנשים לא מזדהים וזה, זאת אומרת מהתנועה. בכללי ההתנהלות של פורומים היא כזאת, חסרת הזדהות ואני חושב שיש סיבה לכעס שלו. אבל זה לא היה בפרופורציה, הוא הגזים והיה תקיף מדי כי זה סה"כ בן אדם לא מהתנועה שלא קבע שום עובדה וגם אם כן והייתה לו אי-הבנה אין סיבה להתייחס אליו ככה. בגדול אני מסכים עם הדעות שלכם, אני גם חושב שאדם עם אחריות כמו שלו, זאת אומרת שהוא מייצג את התנועה שלנו אז אני חושב שהוא צריך לא להיות תקיף בכל מצב שהוא, כי אחרי הכל יש אנשים בתנועה (והפעם מאוד רואים את זה) שלא חושבים לגמרי כמוהו. בכ"מ אני לא חושב שיש פה סיבה לויכוח עם יורם שוב, אפשר לתקן את המקרה פשוט בהתנצלות ורק ללמוד ממנו

mendy man

New member
עמית יקר, או מי שלא תהיה.

קודם כל,שים לב למה שאתה כותב פה. לצערי הרב,אתה באמת לא מכיר אותי בשום צורה,ובכל מקרה אני לא מכיר אותך בשום צורה. במקום לקבל בברכה את זה שאדם שפרש מהתנועה עדיין רואה בה מקום מדהים ורואה לנכון להכנס לפורום מדי פעם בפעם ולהציג דעות נוספות כדי להוסיף לדיון המתרחש כאן, בחרת ללכת לפן האישי ולזרוק לאוויר עובדות שאין לך שום מושג ולו הקלוש לגביהן. לצערי הרבה גם אתה,כמו רבים אחרים,ניזון משמועות. ואל תתחיל לספר לי ממי שמעת על סיבות עזיבתי. כי כל עוד לא שמעת ממני אין לך על מה להסתמך. דבר שני,אני עומד בצורה מוחלטת מאחורי מה שאמרתי. ואם תנסה לרגע להיות אובייקטיבי ולא לרדת לפסים אישיים תראה שההודעה באמת חרגה מגבול הטעם הטוב. נוסף על כך,כנראה שעברתי דברים בתנועה לא פחות ממך, (אנסח את זה בעדינות) וברובם ככולם היו דמויות סמכותיות בעניין. ועם רובן הגדול לא הייתה לי שום בעיה. ואין שום ספק, ואני לא רואה שום סיבה להתבייש בזה, שעם חלקן היו לי בעיות עקרוניות ועד היום אני לא מסכים עם אנשים מסויימים. כאן גם ראוי לציין שאין לזה שום קשר לסמכות,אלא למחלוקות אידיאולוגיות. מעבר לזה אני לא רוצה להמשיך להגיב כי אני בטוח לא אוכל לנמק את סיבות עזיבתי וגם לא צריך לעשות זאת בפורום כזה. ובטח ובטח שאני מרגיש טפשי להגיב לאדם שמעז לשפוט אותי ולספר לי דברים על עצמי. קודם כל תעשה בדק בית לפני שאתה יוצא בביקורת. שים לה שבהודעה הזאת עשית את אחד המעשים המכוערים שאני מכיר , הייתי אומר שזה אפילו באיזשהו מקום הוצאת שם רע בציבור, (אגב שיעורי אזרחות,או שאתה בשביתה בעצם...). ואחר כך בטח תדע לדבר גבוהה גבוהה ו"לחנך" אחרים לכמה זה רע להיות ניזון משמועות ולהוציא שם רע וכו'. בקיצור אחינו, אם יש לך משהו להגיד לי בפסים אישיים,אני רואה שאתה גר בתמרת, לא רחוק ממני. אתה יותר ממוזמן להגיע אליי לפה,לטבעון, ולדבר איתי פנים מול פנים. מבטיח להסביר לך הכל.

שקד גבע

New member
שמע, כתבת על הטון התקיף של יורם

ואז כתבת 500 מילים על כמה עמית מאניק. היה אפשר לסגור את זה בשתי שורות.

AMITOSH005

New member
אוקיי

כנראה שזה באמת לא הייתה הדרך להגיד את מה שרציתי להגיד לך(כי פשוט מאז ששמעתי שפרשת זה הרבה זמן היה בראש שלי בערך,יומיים אחרי שפרשת) זה שאתה רואה את הפורום הזה מקום מדהים וקשור אליו,מאוד משמח אותי ובאמת אפשר לשים לב לזה,אני כתבתי לך את הדברים בלי רצון לנתח אותך או להגדיר אותך,אני פשוט באמת בסך הכל רציתי שתעשה את הבחירה הנכונה... באמת גם כשכתבתי את ההודעה שאלתי את עצמי אם זה מתאים לפורום כזה ונראה לי שגם ידעתי שזה לא אבל זה שכל כך רציתי להגיד לך משהו על זה כנראה התגבר על זה,ואני מצטער על זה... טוב באמת אין מקום פה לשיחה שהיא כזאת אישית,אז אנחנו באמת יכולים לדבר בינינו בלי שכל העולם יוכל לראות,פשוט אני רק רוצה את טובתך,ובדרך כלל אני עושה קשר בין אושר של בנאדם לבין זה שהוא יהיה בתנועה... אז ביי בינתיים...

הערת שוליים

בואו נשתמש ב"עזבת" ולא ב"פרשת" מילה טיפשית.. גורם לזה להשמע כאילו הוא פרש מכדורגל או מחוג או משהו כזה

meitush123

New member
לא הבנתי מה אתה רוצה

אני חושבת גם שהתגובה היתה קצת מתנשאת ותוקפנית. בן אדם בסך הכל שאל שאל בתמיהה ובלי איזו תוקפנות ועונים לו כאילו התשובה ברורה וכתובה על הקיר והוא רק בוחר שלא לקרוא אותה

Amitus

New member
תראה,

אני קראתי את ההודעה של הבחור הזה ואת האמת לא הייתה לי תשובה כי אין לי היכרות עם הבה"ס הזה, אבל ידעתי שהוא לא מפר שביתה. שהרי זה אבסודרד שאנחנו בעצמנו נלך לעזור למורים אבל בצפר שהוא חלק מהתנועה לא ישבות. באו אנשים שמבינים יותר וענו לו לשאלותיו בצורה הכי מנומקת שאפשר בעיני. וזה כן ראוי להערכה. בנוגע לטון, אם תשים לב, הבחור החביב בהודעה אחת הספיק לשאול אם אנחנו מפירים שביתה, לקבוע את זה, ולהזהיר אותנו מפני ההשלכות. המשפט האחרון שלו היה :"כולי תקווה כי ביה"ס יצטרף לשביתה בהקדם וכי כספי מס החבר שלי בהסתדרות יפסיקו לממן שבירת שביתה." זה לא לעניין..פשוט לא. אני מבינה את הרצון שלכם שהתגובות לאנשים יהיו רגועות ורכות אבל מה שעשיתם פה ברצף תגובות הזה כנגד תגובתו של יורם הייתה פשוט לא פרופרציונלית לדעתי.

Amitus

New member
-->

*אני מבינה את הרצון שלכם שהתגובות לאנשים יהיו רגועות ורכות אבל מה שעשיתם פה ברצף תגובות הזה כנגד תגובתו של יורם היה פשוט לא פרופרציונלי לדעתי.

למעלה